26. prosince 2018 • 20:50

SESTŘIHY: Sparta v Plzni spadla na 11. místo. Zlín skvěle přestřílel Hradec

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Po vánoční pohodě strávené u stromku se opět rozběhla hokejová Tipsport extraliga. V 29. kole chomutovští Piráti dlouho bojovali o body proti Liberci, druhý tým tabulky však soupeře přetlačil a vyhrál 4:2. Zlín zvládl divokou domácí přestřelku s Hradcem a zvítězil 6:4. Mladá Boleslav si poradila s Vítkovicemi, které porazila poměrem 4:1. Vánoční šlágr kola ovládla na svém hřišti Plzeň, když porazila Spartu 5:2. Pražané se tak propadli na 11. příčku. Poslední Pardubice padly potřinácté v řadě, doma prohrály s Litvínovem 2:3. Moravskou bitvu na Hané získala ve svůj prospěch Kometa, když přestřílela Olomouc 5:4 v prodloužení.



Zmar Pirátu dokonala Ordošova dorážka

Chomutov poprvé nastoupil s ruským obráncem Jegorem Antropovem, který přišel z Chabarovsku z KHL. Po vyrovnaném úvodu utkání si Piráti vypracovali převahu, jenže nevyužili dvě přesilovky krátce po sobě.

Ve 14. minutě hostující Hanousek selhal na konci přečíslení stejně jako v pokračující akci při dorážce Redenbach, takže vzápětí udeřil Chomutov. Z dorážky se prosadil Vantuch.

Vedení domácích mohl navýšit Stránský, který ale v úniku nastřelil jen tyč. V 18. minutě Liberec potrestal faul Tomáše Svobody a Kvapil na konci pohledné akce vyrovnal.

Do druhé třetiny vstoupily oba týmy ve čtyřech, ale poté Bílí Tygři využili zkrácenou početní výhodu. Po Birnerově šanci dorazil puk do odkryté branky Lenc.

V polovině utkání se domácí ubránili v oslabení a následně zatlačili soupeře. Využil toho v 35. minutě tvrdou ránou Dietz, na něhož pak po individuální akci nenavázal Sklenář.

V úvodu závěrečného dějství Chomutovští nevyužili už čtvrtou přesilovku, ale nadále se prezentovali aktivní hrou. V 52. minutě však Liberec opět těžil z tlaku do brány, když Krenželokovu střelu dorazil Ordoš a poslal hosty znovu do vedení. V závěrečné power play domácích definitivně rozhodl po ubráněném oslabení Ševc.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Chomutov): "Měli jsme výborný vstup do utkání. První třetina byla podle našich představ, měli jsme pohyb a vytvořili jsme si spoustu šancí. Škoda je, že jsme dali jenom jednu branku. Liberec ke konci první třetiny srovnal z přesilovky, kterých jsme se obávali. Všechny zápasy s Libercem jsou hodně vyrovnané, rozhodují detaily a hlavně přesilové hry. Pak jsem dostali ve druhé třetině hned další gól zase z přesilovky, což hráče hodně srazilo. Dostávali jsme se z toho půlku třetiny. Nakopl nás gól na 2:2, měli jsme spoustu šancí, ale vedoucí branku jsme nedali. Ve třetí třetině jsme chtěli dát rozdílový gól, ale chybovali jsme a inkasovali, což rozhodlo. Z vyrovnaného utkání nemáme ani bod, takže jsme zklamaní."

Filip Pešán (Liberec): "Byl to velmi vyrovnaný zápas. Domácí hráli bojovně, urputně a v rychlosti. Na začátku jsme si pomohli dvěma přesilovkami. Po čtyřiceti minutách byl zápas absolutně vyrovnaný. Ke konci druhé třetiny a na začátku třetí třetiny jsme tahali za kratší konec, ale i díky tomu, že jsme to nevzdali a bojovali do konce, jsme byli odměněni gólem Honzy Ordoše. Jsem rád, že jsme vyhráli."

SESTŘIH: Chomutov - Liberec 2:4. Bílí Tygři obrali o body Piráty a upevnili si druhou příčku
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:25. Vantuch, 34:48. Dietz

Hosté: 18:00. M. Kvapil, 20:49. Lenc, 51:14. Ordoš, 59:22. Ševc

Sestavy

Domácí: Peters (Stezka) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Antropov – Koblasa, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Klíma, J. Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Marjamäki, Klhůfek, J. Havel.

Hosté: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar.

Rozhodčí

Alexander Pavlovič, Jan Hribik – Tomáš Brejcha, David Jelínek

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

4 214 diváků


Divokou přestřelku rozhodl Beran Kubiš

V páté minutě se sice hosté poprvé radovali, ale podle výroku videorozhodčího Vopelkův pokus stihli domácí odvrátit před brankovou čárou. A tak se ve 12. minutě dostali do vedení Berani, když Poletín po Popelkově přihrávce snadno skóroval. Královéhradečtí hráli v první třetině tři oslabení, přesto dokázali srovnat, když chybu zlínské obrany potrestal na začátku 16. minuty Vincour.

Poklidný hokej pokračoval až takřka do poloviny utkání, dokud domácí nedostali možnost hrát necelou půlminutu přesilovku pět na tři. Vteřinu po návratu prvního z hostujících hříšníků na led využil výhodnou situaci ranou z kruhu pro vhazování Nosek a Zlín opět vedl.

Pak ale přišly tři údery Mountfieldu v rozmezí necelých tří minut. Nejprve srovnal v čase 30:44 Filip Pavlík. O 34 sekund později už Východočeši vedli po trefě Pauloviče. Skvělou pasáž ze strany Mountfieldu pak dokonal dokonce při oslabení Radovan Pavlík, když se dostal do samostatného úniku, překonal Sedláčka a zastavil časomíru na v čase 33:22.

Kdo by čekal, že to hosty posilní, byl na omylu. Berani kontrovali drtivým tlakem, z čehož vyplynulo Popelkovo snížení. Vyrovnat mohl ještě Kubiš, hosté ale těsné vedení do přestávky udrželi.

Třetí část však patřila Beranům. Už v polovině 43. minuty zajistila první zlínská formace vyrovnání, když na konci povedené kombinace byl do prázdné branky zakončující Fořt. Druhý obrat večera byl dokonán ve 48. minutě: Kubiš zachoval před Pavelkou klid a vstřelil pátou branku Beranů.

V 57. minutě přišly divoké chvíle jak na ledě, kde po zranění Gazdy musela krev uklízet rolba, tak v hledišti, kde se strhla hromadná rvačka. Hned poté však Berani potvrdili svou výhru, když přesilovku zakončil gólově Ondráček po parádním pasu Kubiše. Hosté už se ani nedostali ani k závěrečné power play, po přestřelce tak slavil tříbodový zisk Zlín.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Hráli jsme celých šedesát minut aktivně, akorát jsme z toho tlaku vytěžili málo gólů. První třetinu na nás šly snad čtyři střely, ve druhé dokonce asi je tři, přitom stav byl chvíli 2:4. Říkali jsme si, že tou aktivní hrou to zlomíme, což se povedlo. Vyšel nám závěr, kdy jsem dali branky. Jinak jsem mohl říkat, jak jsme hráli perfektně a nemáme body. Dan Gazda má otřes mozku a zlomený nos."

Petr Svoboda (Mountfield HK): "Půlka našich hráčů byla ještě u stromečku a vstup do zápasu nebyl od nás ideální. Vlastně vstup do žádné třetiny nám nevyšel. První třetinu jsme zvládli uhrát na 1:1, ve druhé jsme dokonce uskočili do dvoubrankového vedení, což nám ale nestačilo. Myslím si, že tak zkušený tým, jaký máme, by to měl zvládnout. Udělali jsme mnoho nevynucených chyb a spoustu faulů. Poslední třetinu jsme nezvládli poměrem 0:3, to hovoří za vše."

SESTŘIH: Zlín - Mountfield HK 6:4. Ševci v divoké přestřelce dokonale obrátili
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:16. Poletín, 27:33. Nosek, 34:43. Popelka, 42:31. Fořt, 47:18. Kubiš, 57:37. J. Ondráček

Hosté: 15:06. Vincour, 30:44. F. Pavlík, 31:18. Paulovič, 33:22. R. Pavlík

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Zbořil, Řezníček, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Herman, Lakatoš, Okál – E. Kulda, Fryšara, Šlahař – Poletín, P. Sedláček, Popelka.

Hosté: J. Pavelka (D. Dvořák) – Linhart (A), Zámorský, Nedomlel, Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík – Bezúch, M. Chalupa, Koukal – Smoleňák, R. Pavlík, Dragoun – Vincour, Miškář, Bičevskis – Paulovič, Rákos (A), Cingel – Vopelka.

Rozhodčí

Šír, Hradil – Hlavatý, Polák

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

4750 diváků


Ostravany sestřelil Žejdl

Úvod zápasu se odvíjel ve sváteční atmosféře a oba celky se rozjížděly pomaleji. O něco střelecky aktivnější byli hosté, ale Kantor, který v brance nahradil zraněného Slovince Krošelje, žádnou ožehavou situaci řešit nemusel. V deváté minutě se z ničeho nic sám na domácího brankáře řítil Szturc, svou střelu však namířil jen do Kantorovy výstroje.

V další podobné šanci se ocitl vítkovický útočník o sedm minut později, mířil do stejného místa, tentokrát ale minul branku úplně. Na druhé straně si připsal první velkou šanci Bruslařů Kousal, jenže zblízka mířil jen do připraveného Bartošáka. I ten byl však o chvíli později krátký na střelu Skalického, jehož z protějšího rohu přesně našel pasem Knotek.

Po minutě a pěti vteřinách ve druhé třetině si najel mezi kruhy Žejdl a poslal Mladou Boleslav do dvoubrankového vedení. Hosté si pak zahráli dvě po sobě jdoucí přesilovky, ale Kantor neinkasoval ani v oslabení.

Pak se na ledě přitvrdilo. Domácí obránce Němeček dostal 'desítku' za úder do oblasti hlavy, jeho spoluhráč Pláněk k pětiminutovému trestu za vražení na hrazení inkasoval navrch také trest do konce utkání. Dvojnásobnou přesilovku pak Vítkovice využily zásluhou Szturce. Poměr trestných minut byl po dvou třetinách 43:0.

Mladá Boleslav si první přesilovku zahrála až zkraje třetí části hry. Prosadila se však až z té druhé - při vyloučení Výtiska doplachtil puk z hole Bernada až do branky nic nevidícího Bartošáka.

Třetí branka domácí uklidnila a místo hostujícího tlaku v honbě za vyrovnáním byly k vidění šance před vítkovickou brankou. Bartošák v jednom případě musel spoléhat na pomoc horní tyče, ve druhém pak předvedl zákrok maskou. Na střelu Žejdla po Pabiškově přihrávce už byl ale krátký.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Celou první třetinu jsme tahali za kratší konec a byla velká klika, že jsme ji vyhráli 1:0. Klíčové bylo, když jsme hráli tři a půl minuty ve třech a dostali jsme jenom jeden gól. Do třetí třetiny jsme šli za stavu 2:1 a třetí gól rozhodl. Pak už jsme si zápas pohlídali. Disciplína byla na štíru, ale nahradili jsme to enormní snahou, za kterou musíme kluky pochválit."

Jakub Petr (Vítkovice): "Bylo to úplně odlišné utkání od posledního vzájemného zápasu, který jsme hráli nedávno. Byl to oboustranně atraktivní hokej. Zápas rozhodly dva důležité okamžiky, kdy jsme mohli zápas strhnout na svou stranu. Zaprvé to byl úvod zápasu, kdy jsme do první komerční přestávky hráli velmi dobře a měli jsme dva samostatné nájezdy. Klíčová pak byla druhá třetina, kdy jsme se dostali do dlouhých přesilovek, ale dali jsme pouze jeden gól. Nechci tým nějak hanět, protože jsme trefili jednou tyčku a pak jsme nedali po kombinaci do prázdné branky. Ve třetí třetině pak dostali přesilovky i domácí a třetí branka je definitivně uklidnila. Domácí právě v těch rozhodujících situacích byli lepší."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Vítkovice 4:1. Domácí přejeli Vítkovice, dvakrát se trefil Žejdl
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:37. Skalický, 21:05. Žejdl, 48:20. Bernad, 55:12. Žejdl

Hosté: 31:45. Szturc

Sestavy

Domácí: Kantor (Groh) – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Eminger (A), Hrdinka – Vondrka (C), T. Knotek, Skalický (A) – Pacovský, P. Musil, Látal – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Baranka, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Toman, Szturc (A) – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Hodek, Sýkora – Lhotský, Svoboda

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3369 diváků


Kracík srazil Pražany z elitní desítky

Ve vyrovnané úvodní části hosté nejprve nevyužili přesilovou hru a až po jejím skončení osamocený Klimek na brankovišti nepřekonal vyjetého gólmana Frodla. Domácí zahrozili z rychlého přečíslení, Kracík ovšem nedokázal bekhendem zblízka přehodit levý beton explzeňského Machovského. Sparťanský gólman inkasoval až ve 14. minutě, kdy během početní výhody pět na tři tečoval Gulašovu střílenou přihrávku do sítě Kovář.

Za chvíli mohl po náporu v útočném pásmu zvýšit Kodýtek, zblízka ovšem v dobré pozici neuspěl. Poté Indiáni svojí nedisciplinovaností soupeři nabídli také přesilovku pět na tři, Košťálek však v 17. minutě napálil tvrdou střelou jen pravou tyč plzeňské branky.

Po pauze hosté nevyužili ani další přesilovku a naopak zahrozil ve vlastním oslabení nebezpečným pokusem Straka. Krátce před polovinou utkání už po šikovné zadovce Formana zpoza branky vyrovnal přesnou ranou pod břevno Klimek na 1:1.

O pouhých 107 vteřin později ale hostující obránci nechali v mezikruží příliš prostoru Gulašovi, který ve 32. minutě dorážkou vrátil Plzni vedení. Rychle odpovědět mohl aktivní Smejkal, z úhlu však nedokázal přehodit ležícího Frodla a za chvíli jedničku Indiánů neprostřelil ani nekrytý Klimek. Sparťanské ofenzivní vzedmutí ukončily fauly. Gulaš nahozením přes clonící hráče trefil jen břevno, ale krátce po návratu vyloučeného Blaina na led upravil ve 39. minutě Kracík z mezikruží na 3:1.

Na začátku závěrečné třetiny po objetí branky Forman šikovně nabil Pechovi na kontaktní gól, ale záhy se při hře čtyři na čtyři nechal vyloučit Smejkal. Následnou přesilovku ve 44. minutě zužitkoval po ideální přihrávce Kováře ranou z voleje na 4:2 Němec.

Hosté mohli zareagovat také v přesilovce čtyři na tři, Pechovu dorážku mířící do odkryté branky ale stačil vyrazit na čáře bruslí mimo Jakub Kindl. Na zvrat už hosté neměli sílu a domácí je aktivním pojetím nepustili do závěrečného tlaku. Navíc ještě uzavřel skóre trefou do prázdné branky Straka.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Dvě třetiny jsme nebyli lepším týmem. Sparta hrála výborně. Byla silnější a rychlejší. My jsme z toho vytěžili maximum. Zápas rozhodly speciální týmy. My jsme na rozdíl od Sparty góly z přesilovek dali. Třetí třetinu už jsme odehráli velice dobře. Vrací se nám trochu úvod sezony, kde jsme herně byli dobří, ale nedávali jsme góly v důležitých momentech. Nejsme úplně dominantní na ledě, ale dáváme góly a to dělá výsledky. Navíc musím pochválit našeho gólmana Frodla, který nás opakovaně drží a výsledek jde za ním. Atmosféra na stadionu nám dnes připomínala staré dobré časy."

Uwe Krupp (Sparta): "Gratuluji Plzni ke třem bodům. Plzeň je rychlý tým s dobrou obranou i útokem. Bylo to náročné utkání. První třetinu jsme se Plzni v rychlosti vyrovnali. Hráli jsme dobrý hokej. Rozhodl gól na 3:1 pro domácí. Dotahovali jsme se v tu chvíli na Plzeň, ale nedáváme góly v rozhodujících momentech. Poslední dva zápasy bojujeme s produktivitou. Postavení v tabulce není takové, jaké bychom chtěli. Je to výsledek naší personální situace. Vrací se nám od sestavy zranění hráči, ale bude ještě trvat, než se dostanou do formy. Věřím, že se semkneme a posuneme se tam, kam patříme."

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 5:2. Pražané potřetí za sebou nebodovali
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:07. Jan Kovář, 31:26. Gulaš, 38:09. Kracík, 43:59. V. Němec, 59:45. Straka

Hosté: 29:39. Klimek, 41:41. Pech

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Indrák (A), Jan Kovář, Gulaš (C) – Stach, Kracík, Kratěna – V. Němec, Preisinger, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Eberle.

Hosté: Machovský (Honzík) – Piskáček, Delisle, Blain, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, de la Rose, Košťálek – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman (A) – Kumstát, Pech (A), Rousek – Pšenička, Sill, Beran.

Rozhodčí

Pešina, Svoboda – Pešek, Klouček

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7436 diváků


Závěrečný tlak Dynama 13. pád neodvrátil

V úvodu zápasu to vypadalo, že vánoční pauza pardubickým hráčům prospěla a že by po 12 porážkách v řadě mohli konečně trýznivou sérii přetrhnout. Nadšení ale Dynamu vydrželo jen chvíli. Marosz neproměnil velkou šanci po svém slalomu obranou, a tak na druhé straně otevřel v sedmé minutě skóre nekrytý Gerhát.

Od té chvíle byla Verva jasně lepší a v první třetině udělala výrazný krok za výhrou. Druhou branku zaznamenal ve 12. minutě Lukeš, který šikovně tečoval Ščotkovo nahození od modré čáry. Několik nadějných šancí pardubický brankář Kacetl pochytal, ale v 16. minutě při přesilovce Vervy už vleže nestačil na tvrdou dorážku Válka.

Ve druhé třetině se hokejisté Litvínova trochu zatáhli, a Dynamo tak mohlo častěji útočit, nicméně ofenzivní zmar posledního týmu tabulky nebral konce. Naději mohl ve 27. minutě vykřesat Skokan, jenže jeho dobře mířený pokus skončil jen na tyči. Ke změně skóre nevedla ani přesilovka Dynama. Solidně zaplněná aréna jinak moc gólových možností neviděla.

Klidný průběh rozčeřil až úvod třetí části. Dynamo okamžitě vlétlo do útoku a Holland po 32 vteřinách zblízka dorazil kotouč za bezmocného Januse. Domácí hráči ožili a při přesilovce ve 48. minutě snížil na rozdíl jediného gólu osamocený Sýkora.

Pardubice měly i nadále převahu, ale ke gólovým šancím je obrana Vervy už nepouštěla. Litvínov udržel těsnou výhru i při závěrečné hře Dynama bez brankáře. Domácí kouč Lubina, který mužstvo převzal 3. prosince, tak s týmem ani v pátém utkání na střídačce nedosáhl na body.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (Pardubice): "Odehráli jsme katastrofální první třetinu. Nastoupili jsme do ní, nevím proč, nekoncentrovaní a nedůrazní zejména v přebrankovém prostoru. Byli jsme za to také potrestáni třemi góly. Od druhé třetině jsme se zlepšili, ale je vidět, že bojovnost ve dvou třetinách nestačila. Podotýkám, že bojovnost ne všech hráčů, protože jsem přesvědčený, že někteří ji jenom předstírají. Litvínov si při vedení 3:0 hlavně hlídal náskok a trošku zavřel střední pásmo. Ve druhé třetině jsme se s tím vyrovnávali, nebyli jsme ochotní a schopní přechod středního pásma zjednodušit. Ve třetí třetině se to už dařilo více, dokázali jsme se i udržet na kotouči, ale zase jsme neměli hráče v prostoru před brankou. Je to stále stejná písnička."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Povedl se nám vstup do zápasu, šli jsme do vedení 3:0. Myslím, že půl zápasu jsme nehráli vůbec špatně, ale pak jsme se začali strachovat o výsledek. Navíc Pardubice přidaly na obrátkách a trochu nás zatlačily, naštěstí jsme vedení udrželi. Před třetí třetinou jsme očekávali nápor Dynama, ten přišel a hned v prvním střídání jsme inkasovali. Pak jsme si hru ztěžovali, nehráli jsme jednoduchý hokej, Pardubice hrály velmi dobře, ale se štěstím jsme velmi důležitou výhru udrželi. Se hrou spokojení nejsme, s výsledkem nadmíru."

SESTŘIH: Pardubice - Litvínov 2:3. Třináctou porážku Dynama v řadě vystřelil Válek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 40:32. Holland, 47:26. P. Sýkora

Hosté: 06:45. Gerhát, 11:22. F. Lukeš, 15:40. Válek

Sestavy

Domácí: Kacetl (Hamerlík) – Holland, Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Hrabal, Budík – Hovorka, Marosz, Rolinek – L. Horký, Bubela, Kusý – P. Sýkora, Dušek, Skokan – Mandát, Poulíček, Perret.

Hosté: Janus (Petrásek) – Porseland, Ščotka, Piché, Baránek, L. Doudera, Suchánek, Romančík – Petružálek, J. Mikúš, Kašpar – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – J. Černý, Gerhát, Trávníček – D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík.

Rozhodčí

Hejduk, Kika – Tošenovjan, Špringl

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

7898 diváků


Holíkův hattrick rozhodl moravskou bitvu

Do první vážnější šance utkání se prosadil v páté minutě hry brněnský Erat, ale z kruhu trefil pouze Konrádovo rameno. Při přesilové hře Komety se dvakrát do úniku dostali paradoxně domácí hráči. Lašovi i Burianovi ale shodně sjel puk při zakončení z čepele.

To však domácí moc mrzet nemuselo, neboť v 17. minutě využili hned svoji první přesilovku: Jergl dostal puk na levý kruh a otevřel skóre. Brno doplatilo i na své druhé vyloučení a inkasovalo znovu, když Škůrkovu střelu od modré čáry dokázal Vejmelka vyrazit jen na hůl Ostřížka, jenž krásně našel volného Knotka a ten zamířil do odkryté branky.

Kometa vstoupila do druhé třetiny aktivně. Odměnou jí za to bylo rychlé otočení vývoje zápasu. Nejdříve olomoucká obrana trestuhodně zapomněla za svými zády Holíka. Ten při samostatném úniku zvolil rychlou střelu mezi betony a rozvlnil síť Konrádovy branky. Vzápětí Brňané pokračovali v tlaku a Schausovo nahození od modré čáry nasměroval povedenou tečí za Konrádova záda Köhler.

To však nebylo z pohledu Komety zdaleka vše. I třetí branku přidali hosté pomocí tečované střely. Tentokrát od modré čáry pálil v přesilové hře Němec, do jehož střely šikovně vložil hokejku Zaťovič a poslal puk mimo dosah Konráda. Fantastickou druhou třetinu z pohledu hostů korunoval opět Holík. Šikovný brněnský útočník si chytře počkal na správný moment pro střelu a ke své první brance přidal druhý přesný zásah.

Olomouc špatný dojem z druhé třetiny alespoň částečně zlepšila dvě minuty před koncem, kdy dělovkou Vejmelku prostřelil Ondrušek. Další branku přidali Hanáci jen o malou chvíli později. Povedenou tečí Jerglovy střely se o ni postaral Knotek a upravil stav na 4:4.

Přestože se v třetí třetině nadále hrál atraktivní a útočný hokej, diváci se v ní další branky nedočkali. Velkou zásluhu na tom měl olomoucký brankář Konrád, který ve velkých šancích vychytal postupně Vondráčka, tři minuty před koncem zápasu Zaťoviče a 30 sekund před závěrečnou sirénou také neuvěřitelným zákrokem Muellera.

Atraktivní duel ve vyprodané olomoucké hale tak dospěl do prodloužení. To rozhodl po tlaku Komety Holík, který si připravil střeleckou pozici mezi kruhy, dovršil hattrick a rozhodl.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): "V první třetině jsme dobře začali, měli jsme dobrý pohyb a vytěžili jsme z toho dva góly v přesilovkách. Prvních deset minut druhé třetiny jsme z toho vypadli a dostali dva góly v oslabení. Jeden byl po ztrátě v rohu a poté samostatný únik. Kometa má opravdu výborné přesilovky a my jsme dnes byli vylučováni až moc. Takových faulů v útočném pásmu se musíme vyvarovat. Naštěstí jsme se z toho ale dostali a v koncovce druhé třetiny jsme srovnali na 4:4. Vzhledem k velkému počtu vyloučených hráčů ve třetí třetině je pro nás bod asi ziskem. Kometa měla obrovské šance a Konrád předvedl vynikající zákroky. Klukům nemůžeme vůbec nic vytknout, přistoupili k tomu opravdu dobře."

Kamil Pokorný (Kometa): "Pro diváky to musel být atraktivní zápas. V první třetině jsme byli dva góly v minusu kvůli přesilovým hrám soupeře. Ale při hře pět na pět jsme hráli dobře. Hráče jsme v kabině uklidnili. Potom náš desetiminutový hokej, který přinesl čtyři góly a obrat utkání, byl parádní. Škoda jen, že na konci druhé třetiny jsme dvakrát lehkovážně zahráli ve vlastní pásmu. Soupeř toho využil a dvěma góly srovnal. Ve třetí třetině jsme měli tři velmi dobré šance. Zejména ta poslední při přesilovce třicet sekund před koncem z hole Muellera volala po tříbodovém zisku. Domácí gólman fantasticky zakročil. Jsme rádi, že jsme rozhodli v prodloužení. Bylo zpočátku opatrné, ale pak se nám to otevřelo. Petr Holík dokonal hattrick a my si odvážíme dva body. Jsme spokojeni, protože Olomouc hraje v této sezoně výborně."

SESTŘIH: Olomouc - Kometa Brno 4:5pp. Holík zkompletoval hattrick v prodloužení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:15. Jergl, 18:46. J. Knotek, 37:27. Ondrušek, 38:25. J. Knotek

Hosté: 23:07. P. Holík, 25:47. Köhler, 27:59. Zaťovič, 30:00. P. Holík, 63:25. P. Holík

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Jaroměřský, Škůrek, Staněk, Švrček, Ondrušek (A), Hlaváč, Dajčar – Ostřížek, J. Knotek (A), V. Tomeček – Burian, Strapáč, Podlaha – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný (C), Mráz.

Hosté: Vejmelka (Kašík) – O. Němec (A), Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – M. Erat, Hruška, R. Zohorna – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Střondala, Süss.

Rozhodčí

Jeřábek, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5500 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Brno - Plzeň: Špaček musel z lavičky pryč, rozhodčí ho vykázal
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud