Ondřej Kuchař
7. ledna 2019 • 15:19

Kevin Klíma se upsal Spartě! Čeká od něho rychlost a produktivitu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bodově zřejmě první lajnu nepotáhne, explozi nezpůsobí. Přesto by mohl být pro hru Sparty oživením. Jedenadvacetiletý hbitý mladík Kevin Klíma se dohodl s pražským klubem na smlouvě do konce sezony. „Věříme, že nám s ofenzivou pomůže,“ doufá sportovní manažer Michal Broš.



Pro syna slavného šampiona Petra Klímy půjde o páté angažmá v sezoně. Rodák z Tampy na Floridě načal ročník v Tucsonu (AHL) a Norfolku (ECHL), posléze pod otcovým velením pracoval v Kadani, odkud si ho na měsíc vypůjčil Chomutov. Klíma v sedmi partiích za Piráty vstřelil jeden gól, na další nahrál.

Když se měl na startu ledna hlásit trenéru Vladimíru Růžičkovi, nepřišel. Zbyla po něm jen vyklizená skřínka. Vrátil se do Kadaně a čekal na nabídky. Přišlo jich prý několik, nakonec kývl na tu od Sparty.

„Po jeho konci v Chomutově jsme se ho rozhodli získat hlavně proto, aby oživil náš útok. Od některých našich forvardů jsme stejně jako naši fanoušci očekávali pravidelné bodové příspěvky, ale ony doteď nepřišly,“ zdůvodňuje angažování Klímy manažer Michal Broš.

Kevin Klíma (vpravo) v pěstním souboji s Alexandrem Malletem (vlevo) během utkání Chomutova s Kometou Brno
Kevin Klíma (vpravo) v pěstním souboji s Alexandrem Malletem (vlevo) během utkání Chomutova s Kometou Brno

Nevysoký 178 centimetrů měřící útočník v Chomutově zaujal svou rychlostí a zaujetím pro hru. I přes svou nevelkou postavu se nebojí fyzické hry. V utkání s Kometou se dokonce popral s Alexem Malletem. Na hráčích jako Klíma má kouč Uwe Krupp hru postavenou.

„Kevin je rychlý sebevědomý útočník šikovný na puku využitelný v centru i na křídle, slibujeme si od něj, že do naší hry přinese trochu víc rychlosti a samozřejmě produktivity,“ dodává Broš.

Ofenzivní část hry je v aktuálním ročníku největší bolestí Sparty. „Nejen v přesilovkách nám chybí větší tah na branku, stejně jako přesnější přihrávka a zakončení, a jsme přesvědčení, že Kevin bude tím hráčem, který nám s ofenzivou pomůže,“ věří sportovní manažer.

Chomutov - Kometa Brno: O boxerskou vložku se postarali Kevin Klima a Alexandre Mallet
Video se připravuje ...

Chomutov - Kometa Brno: Kevin Klima svou první brankou v extralize navýšil vedení domácích na 2:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud