18. ledna 2019 • 21:10

SESTŘIHY: Bílí Tygři i Hradec ztratili, slaví Vítkovice. Vary - Sparta 1:4

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Po neúspěchu v Lize mistrů si pořádně spravili chuť. Plzeňští hokejisté porazili v domácí bitvě rozjetý Hradec Králové s přehledem 4:0 a vynahradili tak fanouškům vyřazení v semifinále Champions hockey league. Vítkovice oslavily sladké vítězství 4:1 nad Kometou. Úřadujícího mistra dokázaly skolit po osmy porážkách v řadě a posunout se na druhé místo tabulky. Sparta vyhrála na ledě Karlových Varů 4:1. Předposlední Chomutov schytal doma prohru 1:4 od Zlína. Mladá Boleslav ztratila na svém ledě zápas s Olomoucí a padla 1:4. Liberečtí Bílí Tygři ztratili cenné body v boji o čelo, když doma nestačili na Litvínov a prohráli 2:3. Třinečtí Oceláři si poradili s trápícími se Pardubicemi, zvítězili 5:2 a pohlídali si extraligový trůn.  



Frodl vynuloval Smoleňáka a spol. 

Po opatrném úvodu přinesla vzruch hra ve čtyřech na obou stranách. Nejprve v dobré pozici neprostřelil z levého kruhu gólmana Maxwella Straka a z protiútoku se dostal do samostatného úniku Bičevskis, ale proti jeho zakončení stačil zasáhnout Frodl. V páté minutě svým vyloučením Gulaš nabídl Hradci přesilovku čtyři na tři, ale bránící trojice odolala.

Hra se poté otevřela a explzeňský Chalupa nenápadnou střelou trefil levou tyčku. Vzápětí si vytvořila tlak elitní plzeňská řada. Maxwell ovšem zastavil šanci Denise Kindla i Jonese. Zaskvěl se i jeho protějšek Frodl, kterého po dalším hradeckém úniku nepřekonal tváří v tvář Dragoun. Naopak 14 vteřin před první sirénou individuální akci Gulaše úspěšně dokončil dorážkou Němec.

Po pauze mohl vyrovnat Chalupa, po dlouhé kličce však minul odkrytou branku. Ve 24. minutě na brankovišti ani nadvakrát neskóroval volný Vopelka. Následně převzali iniciativu domácí, na jejichž pohyb reagovali hosté fauly.

Během čtyřminutového trestu Cingela Východočechy před pohromou ještě uchránila branková konstrukce po střelách Kodýtka s Jonesem. Ve 27. minutě ale nabídl Indiánům přesilovku pět na tři vyloučením Bičevskis a po Kovářově ideální přihrávce pohodlně zvýšil na 2:0 Kratěna.

Šanci odpovědět zahodil v oslabení při přečíslení dvou na jednoho slabě zakončující Dragoun a od poloviny utkání se hosté jen bránili plzeňskému náporu. S vypětím všech sil přečkali gólové příležitosti Němce se Strakou, před druhou přestávkou je neprobral ani oddechový čas.

Na začátku závěrečné třetiny neproměnil svůj únik Straka, ale během následné početní výhody po přesné nabídce Kracíka zpoza branky skóroval podruhé v utkání z mezikruží Němec. Hradečtí zareagovali odvážnější hrou směrem dopředu.

Neujal se však ani přesilovkový pokus Koukala. Domácí už poté kontrolovali své vedení a navíc v 58. minutě po přihrávce Kantnera svým prvním gólem v ročníku upravil Pour na konečných 4:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Z naší strany byla velmi špatná první třetina. Byly tam zbytečné ztráty puků a zlobilo nás naše obranné pásmo jako už dlouhodobě. Prohráváme první souboj a od toho se to odvíjí. Tam zápas mohl vzít jiný směr. Jen díky Frodlovi a gólem v poslední minutě to pro nás dopadlo dobře. Naopak od druhé třetiny bych chtěl tým pochválit. Za poslední dlouhou dobu navíc byly naše přesilovky jednoznačně nejlepší. Strávili jsme je v útočném pásmu, puk lítal z hokejky na hokejku a dostávali jsme se do střeleckých příležitostí. Chtěl bych ale ještě jako už poněkolikáté vyzdvihnout výkon Dominika Frodla."

Petr Svoboda (Mountfield HK): "Hodnotí se mi to dnes těžce, protože vstup jsme neměli špatný. Měli jsme gólové příležitosti. Nevyužili jsme bohužel naše šance a inkasovaný gól do šatny nás hodně poznamenal. Do druhé třetiny Plzeň vlétla a dostala nás pod drtivý nápor. V některých fázích jsme měli šance i my a bylo to nahoru dolů. Po hloupém faulu jsme vyloučením pomohli soupeři ke druhému gólu a pak už to bylo pro nás těžké. Šance jsme ještě měli, ale bohužel jsme dnes nenašli recept na gólmana Frodla, který chytal velmi dobře. Bez vstřeleného gólu nemůžeme pomýšlet na bodový zisk."

SESTŘIH: Plzeň - Mountfield HK 4:0. Hradec neuspěl po pěti vítězstvích v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:46. V. Němec, 26:50. Kratěna, 41:57. V. Němec, 57:49. Pour

Hosté:

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – Pulpán (A), Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – D. Kindl, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, Kratěna – Pour, Preisinger, Kantner.

Hosté: Maxwell (J. Pavelka) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Graňák (C), Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Paulovič – Lessio, Cingel, Vincour – Miškář, Bičevskis, M. Chalupa – Rákos (A), Dragoun, Vopelka.

Rozhodčí

Šír, Pavlovič – Jindra, Zíka

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

5359 diváků


Energie selhala posedmé v řadě

Úvod utkání vyšel Spartě, která se po 109 vteřinách dostala do vedení. Při Šafářově vyloučení se prosadil obránce Košťálek. Domácí ohrozili Machovského v brance Pražanů až v sedmé minutě, kdy vystřelil z mezikruží Kohout. Hráči Energie v první třetině několikrát chybovali, Sparta to však nedokázala potrestat.

Hokej plný nepřesností se hrál i ve druhé dvacetiminutovce. Blíže ke vstřelení branky měli opět hosté, ale šance Buchteleho a Dvořáka zlikvidoval Novotný. Dva nepříjemné momenty se odehrály ve 24. minutě, když po tvrdých atacích u mantinelu zůstali ležet na ledě domácí Plutnar a o chvíli později hostující Smejkal. Oba se však po ošetření vrátili do hry.

Sparta se ve 46. minutě dočkala zvýšení náskoku. Smejkal se prosadil z dorážky po Beranově střele. Utkání zdramatizoval v 56. minutě Gríger, když využil přesilovou hru při Dvořákově vyloučení. Za 58 sekund ale vrátil Pražanům dvoubrankový náskok přesnou střelou Blain. Definitivní podobu výsledku dal v 59. minutě Forman. Zápas se poté dohrával za pískotu domácích diváků.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Aniž bych to chtěl brát jako nějakou výmluvu, myslím, že dnes nás hlavně v první třetině a možná i během celého zápasu dohnala trošku únava z moravského tripu. Strávili jsem tam šest dní, přijeli jsme ve středu nad ránem a měli jsme jenom jeden trénink. Dnes jsme neměli pohyb takový, jaký bychom potřebovali. Chtěli jsme co nejdéle udržet bezbrankový stav, což se nám bohužel nepovedlo. Dostali jsme nešťastný gól v oslabení a Sparta potom ukazovala urputnou obranu, na kterou jsme jenom těžko hledali nějaký recept. I když jsme se ještě ke konci nadechli a rvali se o zápas do poslední minuty, tak Sparta byla dnes bohužel silnější a urputnější zejména v obraně. Musím pochválit mužstvo, že i přesto, že nám to nešlo, tak jsme se rvali do posledního střídání a výsledek je pro nás trošičku krutý. Doufám, že se k nám štěstí přikloní v neděli."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "My jsme do Karlových Varů přijeli s nějakým plánem, který jsme od první minuty začali perfektně plnit. Povedla se nám první přesilovka, což nám v poslední době moc nevycházelo. V ní vstřelený gól nám dal energii do žil. Potom jsme chtěli hubený výsledek 1:0 držet, i když se na to určitě nedá spoléhat. Nechtěli jsme dělat chyby, chtěli jsme mít zabezpečenou vzadu obranu. Hráče jsme na to upozorňovali a vše jsme dnes plnili perfektně. Domácí se snažili za těsného stavu vyrovnat, začali být agresivnější a aktivnější. Byl to prostě zápas o jedné brance. Nás výborně podržel gólman, hráli jsme celkem s přehledem v defenzívě a náskok jsme udrželi."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Sparta 1:4. Machovského o čisté konto připravil Gríger
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 55:04. Gríger

Hosté: 01:49. Košťálek, 45:47. Smejkal, 56:02. Blain, 58:04. Forman

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, M. Rohan (A), Podlipnik, Šafář, Kozák, Kovačevič – T. Rachůnek, Balán (A), J. Černý – Stloukal, R. Vlach, Lapšanský – T. Mikúš, Skuhravý (C), Kohout – O. Beránek, Gríger, Flek.

Hosté: Machovský (J. Sedláček) – Blain, Kalina, Piskáček, Delisle, Tomáš Dvořák, Košťálek, de la Rose – Buchtele, Klimek, Forman (A) – Klíma, P. Vrána (C), Kudrna – Jarůšek, Pech (A), Rousek – Smejkal, Sill, Beran.

Rozhodčí

Pešina, Petružálek – Brejcha, Pešek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

4068 diváků


Kašík vychytal Beranům druhou výhru v řadě

Zlín vstoupil do utkání ideálně a do šesté minuty si vytvořil dvougólové vedení. Už po 64 vteřinách překonal Peterse zblízka Pavel Sedláček. Potom sice Berani nevyužili přesilovou hru, ale potom zvýšil pohotovou dorážkou Honejsek.

V polovině úvodní třetiny Flemming nastřelil tyčku a v pokračující akci Rašku z těsné blízkosti vychytal Kašík, který v závěru zastavil i Marjamäkiho pokus mířící za brankovou čáru.

V druhé dvacetiminutovce si oba celky začaly vytvářet šance až po její polovině. Piráti marně hledali recept na Kašíka a místo toho přišla další produktivní chvilka Zlína. Šlahař využil únik ranou do horního rohu Petersovy klece.

Potom sice první přečíslení nepotrestal Fořt, ale v tom následujícím se to podařilo Hermanovi a zařídil Beranům už čtyřbrankový náskok. V 34. minutě se dočkali také Piráti zásluhou Dudy. Na jeho gól už nikdo nenavázal ani v závěru protkaném tresty.

Zlín na začátku posledního dějství nevyužil 40 vteřin trvající přesilovou hru pěti proti třem. V dalších minutách Chomutovští tlačili na zlínskou obranu, která však bez větších problémů odolávala. V závěru si hosté jen hlídali pohodlné vedení.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Chomutov): "Měli jsme hrozně špatný vstup do zápasu a ve stejném duchu jsme zbytek zápasu dohráli. Bylo to jedno z nejhorších utkání, které jsme odehráli."

Robert Svoboda (Zlín): "Podařil se nám vstup do utkání, využili jsme příležitosti a dostali jsme se do vedení 2:0. Domácí pak přidali, ale nám se podařilo jejich nápor odrazit. Když už jsme získali vedení 4:1, věřili jsme, že zápas zvládneme. Pozitivní je výkon Libora Kašíka, který dostal jenom jeden gól, a produktivita Honejskovy lajny."

SESTŘIH: Chomutov - Zlín 1:4. Berani s Kašíkem v brance vyhráli druhý zápas v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:08. Duda

Hosté: 01:04. P. Sedláček, 05:54. Honejsek, 29:31. Šlahař, 31:53. Herman

Sestavy

Domácí: Peters (Pavlát) – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný, Antropov – T. Svoboda, V. Růžička (A), Marjamäki – J. Stránský, Sklenář, Raška – Duda, Vantuch, Tomica (C) – Klhůfek, Huml (A), Koblasa.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Valenta, Zbořil, M. Novotný – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Lakatoš, P. Sedláček, E. Kulda – Popelka, Fryšara, Šlahař – Herman, Honejsek, Okál.

Rozhodčí

Hradil, Úlehla – Jelínek, Malý

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

3421 diváků


Irgl vedl Hanáky za obratem

Hosté vstoupili do utkání aktivně, přibrzdilo je ale Švrčkovo vyloučení, které navíc domácí přetavili ve vedoucí gól. Vondrka trefil tyč, Tomáš Knotek ale deset sekund před plánovaným návratem olomouckého beka na led zakončil do odrkyté branky.

Olomoučtí hokejisté pokračovali v sympatickém výkonu a Jergl ve 12. minutě vyrovnal. Středočeši poté zahrozili v další přesilové hře, na konci první třetiny ale podruhé inkasovali. Burianovu příležitost ještě Krošelj stihl zlikvidovat, pohotově dorážející Strapáč mu o pár sekund později nedal šanci.

Ve druhé části se Olomouc již více zaměřila na obranu, navrch však měla zejména díky početním výhodám. Středočeši hráli v oslabení čtyřikrát, gól ale nedostali. V největších šancích Krošelj vychytal Ostřížka, osamocený Jan Knotek střílel vedle. Prakticky jedinou příležitost domácích měl Flynn, brankář Lukáš jeho brejk zlikvidoval.

Domácí se tlačili za vyrovnáním, ale výborně bránící hosté s pozorným Lukášem jim toho moc nedovolili. Naopak sami hrozili z rychlých protiútoků. Jergl svou šanci po chybě domácích hokejistů v rozehrávce ještě neproměnil, ale Strapáč ve 48. minutě již ano a přiblížil Hanáky k výhře. Zmar Mladé Boleslavi dokonal vlastní gól Šťastného při power play.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Měli jsme jen jednu dobře sehranou přesilovku, jinak jsme byli celý zápas horší a Olomouc zaslouženě vyhrála. Byli jsme bez šance, bylo jasné, kdo zápas ovládá a kdo vyhraje. To, že jsme s Olomoucí opět prohráli, není náhoda. Oni jsou zarputilí, hrají výborně systém a dodržují ho pořád. My toho pořád nejsme schopní, daří se nám to jen občas."

Jan Tomajko (Olomouc): "Pro nás to byl obrovsky těžký zápas. V předešlých utkáních jsme moc nebodovali a bylo to vidět na sebevědomí hráčů. Začali jsme dobře, bruslili jsme a měli jsme trochu více ze hry, ale opařil nás inkasovaný gól v oslabení. Kluci se z toho ale rychle oklepali a první třetinu jsme vyhráli 2:1. Musím kluky pochválit. Dnes jsme byli silnější v soubojích a to rozhodlo."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Olomouc 1:4. Bruslaře popravil Strapáč svým hattrickem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:55. T. Knotek

Hosté: 11:20. Jergl, 19:36. Strapáč, 47:14. Strapáč, 58:45. Strapáč

Sestavy

Domácí: Krošelj (Kantor) – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Kurka, Eminger – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Orsava, Žejdl, Šťastný – Najman, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.

Hosté: Lukáš (Brož) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Rutar – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Holec, Kolouch, V. Tomeček – Laš, Skladaný, Mráz.

Rozhodčí

Jeřábek, Sýkora – Lhotský, Svoboda

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 312 diváků


Ostravané zlomili brněnské prokletí

Domácí do zápasu vtrhli jako velká voda, ale ztroskotávali na brankáři Vejmelkovi, který musel krýt hlavně Oleszovu bombu. Pak se hra srovnala, ovšem do vedení šly Vítkovice. Zdráhal v 10. minutě parádně vyřešil přečíslení, místo očekávaného zakončení přihrál ještě lépe postavenému Stránskému, který do odkryté branky zavěsil.

Vítkovice odolaly pokusu Štencela, který orazítkoval tyč. Při akci tří proti dvěma zase pohrdl možností zvýšit skóre Dej.

O vyrovnání se ve 23. minutě postaral Baranka, který se dělovkou z voleje trefil nad Bartošákovu lapačku. Po příchodu právě z Vítkovic dal ve třetím zápase v barvách Komety první gól.

Domácí si ale náskok zanedlouho vzali zpátky, když se šest sekund po nevyužité přesilovce trefil od modré čáry Výtisk.

Od té chvíle bylo Brno, které povzbuzovala zhruba tisícovka fandů na tribunách, aktivnější a působilo rozruch v útočném pásmu. Ale Köhler v přesilovce těsně minul, Bartošák vykopl Plekancův pokus, a i když další Köhlerova dorážka prošla gólmanovi za záda, skončila kousek vedle branky. Muellerova rána zacinkala o tyčku, stejně jako pokus domácího Květoně.

Houževnatě válčící Vítkovice držely hubený náskok zuby nehty a z brejků se jim nabízely šance utkání zlomit na svoji stranu. Schleiss ještě z úniku v oslabení přestřelil, ale další výpad dokončil v 52. minutě po vyražené ráně Lva doklepnutím z úhlu Dej.

Hosté už bezmála tři minuty před koncem stáhli z ledu brankáře, ale dřív, než se v šesti dostali do tlaku, přišli o kotouč a Olesz ho z vlastního pásma poslal do prázdné branky.

Vítkovice vyhrály nad úřadujícím mistrem z Brna po osmy porážkách v řadě. 

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (Vítkovice): "Znovu jsme taktický plán, který jsme měli, až na pár výjimek včetně prvního gólu drželi. Hráči dodržovali taktiku a hráli na hranici svých možností, což v takovém zápase proti tak kvalitnímu týmu potřebujete. Dneska jsme byli ale ofenzivně nebezpečnější než v utkání proti Třinci, i Kometa měla šance, ale s tím se dá počítat, že tak kvalitní týmy si šance vytváří. My jsme některé situace řešili zbytečně kreativně, třeba jsme o výsledku mohli rozhodnout už dříve. Tohle vítězství je pro nás důležité, že jsme jednak po dlouhé době porazili Kometu, ale že jsme zvládli všechny čtyři domácí zápasy v řadě a srovnali deficit domácích zápasů, který jsme tlačili před sebou."

Kamil Pokorný (Kometa): "Myslím si, že výsledek je pro nás horší než předvedená hra. Náš výkon nebyl vůbec špatný. Hráči hráli s velkým nasazením, dobře jsme se pohybovali. Co nás sráželo, že v pasážích, kdy jsme měli tlak a šance, jsme nedali góly. Vítkovice tyhle šance využily a vždycky daly gól v pravý moment. Hráčům nelze upřít nasazení. Dnešní zápas rozhodlo, že Bartošák eliminoval naše pokusy, a kvalitní produktivita domácího celku."

SESTŘIH: Vítkovice - Kometa Brno 4:1. Hosté znovu prohráli, Plekanec nebodoval
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:44. Š. Stránský, 27:36. Výtisk, 51:16. Dej, 57:34. Olesz

Hosté: 22:46. Baranka

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Trška, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Baláž, Poletín – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Hosté: Vejmelka (Dostál) – Baranka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, Mallet – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Kusko, Střondala, Köhler.

Rozhodčí

Hribik, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

9 539 diváků


Liberecká pevnost padla po 11 výhrách

Aktivněji vstoupili do utkání hráči Liberce, kteří se od počátku nastěhovali před Januse. Litvínovský brankář si ale se střelami Kvapila a Hudáčka poradil. Z první střely na branku tak udeřili hosté, skóre utkání otevřel Jícha.

Druhý gól hostů mohl přidat vzápětí v přesilovce Kašpar, Will byl ale u tyče včas. Bílí Tygři mohli vyrovnat v přesilové hře, kterou však nesehráli dobře. Ve 13. minutě putovali na trestnou lavici v krátkém sledu za sebou hostující Helt s Baránkem adomácí dlouhou přesilovku pět na tři tentokrát využili. Tvrdou střelou bez přípravy se prosadil obránce Stříteský. Liberec vyrovnávací gól nabudil a o tři minuty později šel zásluhou Redenbacha dokonce do vedení.

V úvodu druhého dějství ale fauloval Ševc, Litvínov početní výhodu zásluhou Petružálka využil a vyrovnal na 2:2. Liberečtí si mohli vzít vedení zpět v polovině utkání, proti Lencovi ale výborně zasáhnul Janus. V přesilovce si na něj nepřišli ani Hudáček s Jelínkem.

Minutu před koncem druhé třetiny mohli jít do vedení hosté, Lukeš ale tváří v tvář Willovi neuspěl. Ihned z protiútoku pak Kvapil vymyslel šanci pro Hudáčka a také Janus se blýskl parádním zákrokem.

Třetí část začal lépe Litvínov a odměnou mu byla ve 44. minutě vedoucí branka z hole Kašpara. Liberečtí však následně zvýšili obrátky a vytvořili si místy až drtivý tlak. Birner, Redenbach ani Valský ale Januse nepřekonali.

V další šanci se ocitnul Ševc, ani on si na litvínovského brankáře nepřišel. Více než tři minuty před třetí sirénou sáhl trenér Pešán ke hře bez brankáře, ani tento risk však domácím kýžené vyrovnání nepřinesl.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že k nám přijede velmi těžký soupeř. Litvínov hraje venku velmi dobře, což potvrdil výhrou v Brně. Do utkání jsme vstoupili dobře, bohužel jsme nedokázali z úvodního tlaku vytěžit branku. Po inkasované brance jsme začali zápas pomalu ztrácet. Soupeř hrál velmi fyzický hokej, přes který bylo nesmírně těžké se prosadit. Litvínovští si dnes zaslouženě odváží všechny body."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Byli jsme si vědomi, že nás čeká těžký boj na ledě, kde se moc často nevyhrává. Jeli jsme však do Liberce s odhodláním navázat na povedený výkon z Brna. Dostali jsme se v utkání do vedení, poté jsme však domácím zbytečně nabídli dvojnásobnou přesilovku a inkasovali jsme. Liberec šel chvíli poté navíc do vedení. Celé mužstvo ale pracovalo po celý zápas velmi dobře a povedlo se nám zápas otočit. V závěru jsme pak měli i trochu štěstí, kdy nás Liberec na dlouho zavřel v obranném pásmu. Podali jsme dobrý výkon, za který bych chtěl všechny hráče pochválit."

SESTŘIH: Liberec - Litvínov 2:3. Verva zvítězila díky gólům Jíchy, Petružálka a Kašpara
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:00. Stříteský, 15:25. Redenbach

Hosté: 02:41. Jícha, 22:34. Petružálek, 43:34. Kašpar

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.

Hosté: Janus (Petrásek) – Trončinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Suchánek, Baránek, L. Doudera – Válek (A), V. Hübl, F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Helt (A) – Petružálek, M. Hanzl (C), Trávníček – Jícha, M. Havelka, Jurčík.

Rozhodčí

Lacina, Pražák – Kajínek, Zavřel

Stadion

Home Credit Arena, Liberec


Polanský se stal nejlepším střelcem Ocelářů

Zápas rozjely lépe výrazně omlazené Pardubice, ale Machalův pokus zlikvidoval ramenem Hrubec. Na druhé straně Bukarts nedokázal potrestat nejisté vyjetí Kacetla a prázdnou branku přestřelil. Zápas se hrál v poměrně poklidném tempu bez větších šancí, Pardubice měly překvapivě výrazně více střel.

Dění na ledě se rozhýbalo až v závěru první třetiny. V další šanci nejprve neuspěl Bukarts, aby po následném buly otevřel skóre ranou od modré Roth. Dynamo dokázalo rychle zareagovat a po Rolinkově teči Hovorkovy střely bylo srovnáno.

Remízový stav vydržel do 25. minuty, kdy pěknou kombinaci zakončil z mezikruží Polanský a Třinec znovu vedl. Pro Polanského to byla 210. extraligová trefa v dresu Oceláři a stal se klubovým rekordmanem.

Od té chvíle byli Oceláři výrazně lepší a začal jejich boj s Kacetlem. Pardubický brankář při druhém setkání Polanského vychytal a poradil si i s obrovskou šancí Marcinka, který zakončoval přečíslení dvou třineckých hráčů proti brankáři. Pardubická snaha ochabla, přesto mohl v závěru druhé třetiny vyrovnat osamocený Mandát, jenže kotouč mu v klíčové chvíli odskočil z hokejky.

Doposud výborný Kacetl si vybral slabší chvíli ve 44. minutě, kdy mu mezi betony proklouzl odražený puk od Michala Kovařčíka. Své zaváhání gólman Dynama napravil při šanci Hrni v přesilovce. Domácí tým smolná branka nezlomila a v 50. minutě při hře ve čtyřech srovnal Cardwell, který zůstal nehlídaný před brankou.

Klid do třineckých řad ale za 73 vteřin při následné zkrácené přesilovce vrátil dorážející Marcinko. A když o pouhých 12 vteřin později po přesné kombinaci přidal pátou branku Cienciala, bylo prakticky rozhodnuto. Oceláři v závěru ještě neproměnili řadu dalších šancí a v poklidu si došli pro vítězství, které je udrželo v čele tabulky.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (Pardubice): "Hráli jsme se silným a kvalitním soupeřem. Minimálně půl zápasu jsme byli vyrovnaným soupeřem. To, co se stalo ve třetí třetině, snad ani nebudu komentovat. Takto si představuji bojovnost mužstva a jsem přesvědčený, že když budeme podobně přistupovat ke všem utkáním, tak se nemáme čeho bát."

Marek Zadina (Třinec): "Vstup do zápasu nebyl vůbec dobrý, nemohli jsme se rozjet a Pardubice nás dostaly pod tlak. Po první třetině jsme si v kabině řekli, že musíme zlepšit hlavně důraz a pohyb. To se podařilo, byli jsme první na kotouči a vypracovali si spoustu šancí. Pokračovalo to i ve třetí třetině, kdy bylo důležité, že jsme po snížení Pardubic na 3:2 rychle odskočili na 5:2. Jsme spokojení, že máme další tři body do tabulky."

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 2:5. Oceláři přejeli Dynamo a jsou první
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:51. Rolinek, 49:14. Cardwell

Hosté: 16:57. Roth, 24:46. Polanský, 43:04. M. Kovařčík, 50:27. Marcinko, 50:39. Cienciala

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Eklund, Cardwell, Mikuš, Schaus, Budík, Holland, Děrvuk – Rolinek (C), Marosz (A), Hovorka – Voženílek, Poulíček (A), Machala – Machač, Mandát, L. Horký – Perret, Dušek, Koffer.

Hosté: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Matyáš – Roberts Bukarts, Marcinko, Hrňa – Dravecký, Cienciala, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Rozhodčí

Svoboda, Hejduk – Hynek, Polák

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

6533 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Chomutov - Zlín: To není hezký pohled! Jank po tvrdém naražení na mantinel zůstal ležet na ledě
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Pardubice - Třinec: Šance jako hrom. Bukarts netrfil prázdnou branku
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud