20. ledna 2019 • 20:31

Pešán: Will je skvělý gólman i člověk. Má školu od Jánka Lašáka

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Inkasoval až půl minuty před koncem, Roman Will byl rozdílovým hráčem v duelu Komety s Libercem, který Bílí Tygři uzmuli 2:1 a potřetí v sezoně nad Brnem vyzráli. Mohl za to Will. „Podal fantastický výkon,“ ocenil kouč Filip Pešán hlavního strůjce tříbodového lupu.



Will po páteční porážce s Litvínovem 2:3 opět prokázal, že dokáže rychle zvednout hlavu průměrný výkon nahradit výtečným. Ostatně jako celý liberecký tým, jenž se vyšvihl na druhou příčku extraligové tabulky.

„Jestli se chceme držet nahoře, není prostor prohrát tři, čtyři zápasy po sobě. Říká se, že dobrý tým dvakrát po sobě neprohraje, nám se to stalo, ale v Brně jsme odpověděli výhrou, čehož si nesmírně ceníme,“ pravil Will.

Škrtnutá nula ho nemrzela, víc ho trápilo, že za 30 vteřin hry se mohlo ještě něco přihodit. „Nemám nulu, ale nejsem naštvaný, na tom mi nezáleží. Já si hrozně vážím toho, že si odsud odvážíme všechny body, a to po odmakaném výkonu.“

Kometa Brno - Liberec: Fantastický Will! Špičkou betonu zachránil situaci
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Roman Will patří do elitní společnosti extraligových gólmanů, už je na čase, aby také dostal větší příležitost v národním týmu. V Brně dosáhl 22. výhry, tolik jich má jen Šimon Hrubec z Třince.

Šestadvacetiletý brankář je velmi přemýšlivým a učenlivým typem gólmana, trenérům se s ním výborně pracuje. Což potvrzuje i Filip Pešán. „Roman je skvělý gólmana a člověk, který vnímá hokej a celkový přístup naší organizace velmi pozitivně, pomáhá nám. Měl také výbornou školu od Jánka Lašáka, což je další pokorný brankář. Tyhle školy pro mladé gólmany jsou k nezaplacení,“ zmiňuje Pešán Willova slovenského „zlatého“ předchůdce.

V lehkém žertu doplnil, že na Willovu precizní práci v Brně měl také významný podíl. „Na ranní rozcvičce jsem Romana rozhýbával já, to je důležité, aby zaznělo,“ usmál se Pešán, jehož tým po dvou porážkách zabral. „Byli jsme po celý zápas trpěliví a dávali škaredé góly, které v tak vyrovnaných utkáních padají.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Liberec 1:2. Tygři si odváží tři důležité body, Brněnští prohráli potřetí v řadě
Video se připravuje ...

Liberecký bek Ladislav Šmíd oslavuje vítězství s gólmanem Romanem Willem
Liberecký bek Ladislav Šmíd oslavuje vítězství s gólmanem Romanem Willem

Kometa Brno - Liberec: Mueller trefil odkrytou část branky a vykřesal naději, 1:2
Video se připravuje ...
 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud