24. února 2019 • 21:00

SESTŘIHY: Liberec srazil Hradec v oslabení 6:3. Plzeň - Olomouc 1:2

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Extraligový trůn mají nadosah. Liberečtí hokejisté zvládli šlágr 48. kola proti Hradci Králové a vyhráli 6:3. O výhře Bílých Tygrů rozhodly dva góly v oslabení. Zlín porazil poslední Pardubice 4:2 a vybojoval cenné body v boji o předkolo. Trápící se Litvínov nestačil na Kometu a padl po přestřelce 3:4. Mladá Boleslav doma srazila Chomutov poměrem 4:1. Vítkovice porazily Karlovy Vary 4:2 a potěšily tak obránce Jana Výtiska při jeho 1000. uktání v extralize. Plzeň na svém hřišti narazila na rozjetou Olomouc a padla 1:2. Hanáci naopak vyhráli třetí zápas v řadě.



Berani vyhráli šestý zápas ze sedmi

Zápas začal opatrně, a tak Zlínu do vedení pomohla hned první šance v páté minutě, kdy Gazdovu střelu od modré čáry dorazil do branky Kulda. Pardubice zahrozily jen šancí Machaly, který z otočky minul, jinak byli hostující hráči mnohem nebezpečnější.

Po krásné kombinaci zvýšil vedení Beranů ve 12. minutě Honejsek a poté nebyl daleko od třetí branky hostů Kubiš. V závěru první třetiny se sportovním gestem blýskl Okál, který odvolal signalizovaný faul na svou osobu.

Dynamo se po pauze vzchopilo a Kašík musel v krátkém sledu likvidovat šance Marosze a Rolinka. Hovorkovu šanci pak zlínský gólman zastavil svou maskou, ale ve 28. minutě už nestačil na zakončení Petra Sýkory, který ho po buly v útočném pásmu překonal rychlou kličkou do bekhendu. Tím však vzepětí domácích hráčů skončilo.

Zlín si postupně vzal režii zápasu zpět a dvougólový náskok mohl zajistit Šlahař, jenže přečíslení dvou proti jednomu zakončil jen do Kacetla. Domácímu gólmanovi zákroky rychle přibývaly, ale ve 36. minutě ani on nestačil na tvrdou ránu Ference od modré čáry. Pro zlínského beka to byl první extraligový gól v sezoně. Náskok Beranů přečkal i šanci Ihnacaka, který tečoval puk těsně mimo branku.

Pardubice se ve hře dopředu trápily a jejich zmar gradoval ve třetí třetině, kdy se Zlín zatáhl do defenzívy a soustředil se především na hlídání dvoubrankového náskoku.

Naději vykřesalo Dynamo až v 56. minutě, kdy přesilovku čtyři na tři ještě vylepšilo odvoláním brankáře a Eklundova střela se od obránce odrazila za Kašíka. Naprosto totožná situace nastala i za dvě minuty, ale tentokrát už Fořt trefil prázdnou branku a bylo rozhodnuto.

Ladislav Lubina (Pardubice): "Upadli jsme do nějaké letargie. Myslím si, že spoustu věcí si komplikujeme sami. Vždycky platilo, že když se hra nedaří, tak se musí začít u jednoduchých věcí, a mně připadá, že to děláme všechno obráceně. Je to další podnět do tréninků, musíme všechno zjednodušit a zrychlit, ať už se to týká přechodu do útoku nebo přepínání z útoku do obrany. Pokud si budeme hru komplikovat nepřímočarostí, tak to bude zase cesta zpět."

Robert Svoboda (Zlín): "Výsledek bereme, ale výkon byl velmi špatný. Určitě se na nás podepsaly těžké zápasy s Plzní a Spartou, takže těch sil už nebylo tolik, přesto jsme měli utkání dobře rozehrané, ale na konci jsme z něj vlastní nedisciplinovaností udělali zbytečné drama. To se nám nemůže stávat. Hráči takového formátu nemohou podlehnout emocím a musí zůstat profesionály."

SESTŘIH: Pardubice - Zlín 2:4. Berani vyhráli pošesté z posledních sedmi duelů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:37. P. Sýkora, 55:29. Eklund

Hosté: 04:17. E. Kulda, 11:06. Honejsek, 35:35. Ferenc, 58:31. Fořt

Sestavy

Domácí: Kacetl (Klouček) – Eklund, Porseland, Mikuš, Holland, J. Zdráhal, Schaus, Budík – L. Horký, Mandát, Machala – P. Sýkora (A), Ihnačák, Marosz – Hovorka, Poulíček (A), Rolinek (C) – Koffer, J. Kloz, Dušek.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Gazda, Řezníček, Valenta, Ferenc, Hamrlík – Šlahař, Fořt (A), Kubiš (C) – Okál, Honejsek, Herman – E. Kulda, P. Sedláček, Dufek – L. Krejčík, Popelka, Václavek.

Rozhodčí

Hribik, Kubičík – Pešek, Polák

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA


Východočeši vyhořeli ve vlastní přesilovce

V první šanci utkání se objevil hostující Smoleňák, Will ale jeho pokus schoval v lapačce. Na druhé straně Pavelku prověřil Krenželok. Poté Mountfield špatně střídal a nabídl tak Liberci možnost přesilové hry. A Bílí Tygři nabídnutou šanci využili, do vedení je poslal nenápadnou střelou navrátilec do sestavy Kvapil.

Domácí se ale z vedoucího gólu příliš dlouho neradovali. Po buly v útočném pásmu si našel odražený kotouč Smoleňák a bekhendem překonal Willa. Do vedení mohl poslat hosty Rákos, Will výborně zasáhl.

Na opačné straně se do brejku dostal Zachar, kterého zastavil pouze za cenu faulu Nedomlel. Hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, autor první branky Kvapil si ale tentokrát na Pavelku nepřišel. Severočechy to mohlo mrzet o to víc, když hned vzápětí sami inkasovali. Po pěkné individuální akci Radovana Pavlíka zakončil do odkryté branky Vincour.

Vincour si svou gólovou radost zopakoval krátce po začátku druhé třetiny a střelou na vzdálenější tyč poslal Mountfield do dvoubrankového vedení. Bílí Tygři snížili ve 27. minutě, na brankovišti se prosadil důrazný Jelínek.

V polovině utkání pak hráli Liberečtí dvojnásobnou přesilovku a po krásné kombinaci se Ševcem a Filippim vyrovnával střelou do prázdné branky Hudáček. Domácí byli na koni a blízko čtvrtému gólu byl Jelínek, z bezprostřední blízkosti ale přestřelil. Hradečtí si poté mohli vzít své vedení zpátky rovněž ve dvojnásobné početní výhodě, domácí se však výborně ubránili.

V úvodu třetí části se až před Pavelku dostal Kolmann, hradecký brankář si s jeho střelou i dorážkou poradil. Na druhé straně měl Will plné ruce práce při šanci Smoleňáka. Poté hrál Mountfield přesilovku a gól měl na hokejce Vincour, Will ale svůj tým podržel.

Šest minut před koncem fauloval vysokou holí Filipi a Východočeši měli k dispozici čtyřminutovou početní výhodu. Po dobré práci Lakatoše se ale výstavní ranou od modré čáry prosadil Derner a Liberec vedl.

V aréně ještě neutichla radost z vedoucí branky a Bílí Tygři se během minuty radovali znovu. Krenželok vysunul do úniku Jelínka a ten přidal již druhý gól domácích během oslabení. V samém závěru ještě přidal šestý gól další ostrou ranou Derner.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že přijede velmi těžký a organizovaný soupeř, který navíc hraje ve formě. Bylo to oboustranně velice atraktivní utkání, diváci se museli bavit. Paradoxně jsme zápas otočili v závěru v našem oslabení. Zlom však vidím v tom, že jsme dokázali ve druhé třetině ubránit dlouhou dvojnásobnou přesilovku soupeře."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Do utkání jsme vstoupili trochu s respektem, mužstvo ale výborně pracovalo a postupně jsme se zlepšovali. Chtěli jsme se vyvarovat faulů, to se nám ale první dvě třetiny nedařilo. Liberec nás za to potrestal a využil dvě přesilovky, naopak my jsme dlouhou přesilovku pět na tři nevyužili. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že zápas chceme vyhrát. I přes to, že nám Liberec nabídl hned několik přesilovek, jsme náš výkon právě v přesilovce degradovali. Liberec nám dvakrát ujel a dvěma góly v oslabení utkání rozhodl."

SESTŘIH: Liberec - Mountfield HK 6:3. Bílí Tygři srazili Hradec ve vlastním oslabení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:21. M. Kvapil, 26:27. P. Jelínek, 29:33. L. Hudáček, 54:37. Derner, 55:24. P. Jelínek, 59:45. Derner

Hosté: 08:16. Smoleňák, 12:34. Vincour, 21:28. Vincour

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Stříteský – Lenc, L. Hudáček, Birner – Ordoš, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, J. Vlach, Lakatoš.

Hosté: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Kukumberg, Miškář – Štindl, Nedvídek, Sklenář.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Kis, Rampír

Stadion

Home Credit Aréna, Liberec

Návštěva

7 221 diváků


Dočekal ukončil Razýmovi angažmá

Hosté nastoupili do utkání bez distancovaného Martina Erata, jenž si po dnešním výroku disciplinární komise začal odpykávat celkem šestizápasový trest za hrubý faul na Tomáše Havránka z Karlových Varů.

První zákrok si připsal ve druhé minutě Čiliak, kterého prověřil střelou od modré čáry Graborenko. Další šanci měl Jurčík, hostující gólman zakročil levým betonem. Ve třetí šanci Vervy tečoval puk těsně před Čiliakem Hübl, slovenský čaroděj vytáhl další úspěšný zákrok.

První šance hostujícího týmu přišla v 14. minutě a hned byla gólová. Lukeš "namazal" přímo do jízdy Holíkovi, jenž si pohrál s Petráskem a pohodlně otevřel skóre. Mallet pak ujel v oslabení a jen díky výbornému Petráskovi skončila první třetina z pohledu Severočechů pouze 0:1.

I úvod druhé části patřil Brnu. Holík našel Orsavu a ten nedokázal trefit odkytou branku. Následovaly šance Malce, Zaťoviče a Köhlera, Petrásek všechny pokusy zastavil. V 32. minutě našlápl ve středním pásmu Petružálek, jeho střela z pravého křídla ale skončila pouze na tyčce.

Ve 39. minutě Jurčík našel krásným pasem Kašpara a ten svým oblíbeným blafákem do bekhendu mezi betony vyrovnal na 1:1. Ze vstřelené branky se však domácí moc dlouho neradovali. Ještě 15 vteřin před přestávkou nahodil puk od modré Barinka a ten skončil až v litvínovské síti.

Další pohroma pro domácí přišla v 42. minutě: Vondráček švihem vypálil od hrazení a Strejček puk přizvedl do vlastní sítě mimo Petráskův dosah. Petružálek poté podruhé v utkání orazítkoval brankovou konstrukci. V 53. minutě se už domácím povedlo snížit. Trončinský nahodil puk, Jurčík si ho dokázal před brankou zpracovat a pohotově ho poslal za Čiliakova záda.

Místo vyrovnání přišla ale další rána do litvínovského vazu. Dočekal lehce sebral Graborenkovi puk a pádil po levém křídle vstříc Petráskovi, který nedokázal pokrýt lehké nahození hostujícího útočníka. Litvínov v 57. minutě odvolal brankáře a přineslo mu to alespoň snížení na 3:4. Hezkou kombinaci zakončil střelou do prázdné branky Hübl.

Hosté si už závěr utkání zkušeně pohlídali a získali tak cenné tři body. Naopak Litvínov si připsal třetí prohru v řadě a už musí spoléhat vedle vlastních úspěchů i na souhru ostatních výsledků. Po zápase byl navíc odvolán hlavní trenér Milan Razým a střídačku Litvínova povede do konce sezony generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Je to třetí prohrané utkání v řadě v boji o desáté místo. Opět šli hosté do vedení, poté se nám povedlo vyrovnat, ale rozhodla branka v závěru druhé třetiny. Ta nás položila. V závěru jsme se snažili o vyrovnání, ale nedotáhli jsme to na remízu."

Kamil Pokorný (Kometa): "Myslím si, že 33 minut jsme byli lepším mužstvem, vedli jsme 1:0. Na domácích bylo vidět, že nejsou v pohodě. Poté se zvedli, nadechli se měli i šance. Velmi důležitý byl gól do šatny. Ve třetí třetině jsme chtěli hrát na brejky a ze zabezpečené obrany. To se nám povedlo. Závěr byl dramatický, ukázalo se, že Litvínov má šikovné hráče, ale díky bojovnosti a výbornému výkonu Čiliaka si odvážíme tři body a jsme velmi spokojení."

SESTŘIH: Litvínov - Kometa Brno 3:4. Jedenáctý Litvínov potřetí za sebou nebodoval
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 38:18. Kašpar, 46:14. Jurčík, 58:00. V. Hübl

Hosté: 13:12. P. Holík, 39:45. Zaťovič, 41:14. Vondráček, 49:02. Dočekal

Sestavy

Domácí: Petrásek (Janus) – Trončinský, Strejček, L. Doudera, Ščotka, Graborenko, Šesták, Březák – Petružálek (A), V. Hübl (A), F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Válek – Jurčík, M. Hanzl, Trávníček (C) – Jícha, M. Havelka, Helt.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Orsava – Mallet, Hruška, Köhler – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Plášek ml., Kusko, Süss.

Rozhodčí

Lacina, Jeřábek – Lhotský, Špringl

Stadion

ZS I.Hlinky Litvínov

Návštěva

3 021 diváků


Za Bruslaře řádil bek Kovačevič

V první vážnější šanci zápasu se ocitl domácí kapitán Vondrka, ale jeho střelu z nebezpečného prostoru dokázali obránci Chomutova zblokovat. V další příležitosti pak střílel Knotek jenom nad Petersovu branku. A v polovině třetiny pak Knotek jel na Peterse nikým neatakován, jeho blafák ale kryl brankář Pirátů vyrážečkou.

Branky se diváci dočkali v páté minutě třetiny druhé, když Vondrkovu přihrávku přetavil v přesnou střelu k tyčce Skalický. Hosté zahrozili v přesilové hře, dvě nebezpečné střely však pokryl Jan Růžička, stejně jako Dudovu šanci po jejím skončení. Hosté se vyrovnání přeci jen dočkali. V druhé přesilovce zakončil parádní kombinaci před brankou Marjamäki.

Piráti si pak zahráli na začátku třetí třetiny půl minuty v pěti proti třem. Z výhody branka nepadla, i tak pokračoval hostující tlak, ale brankář Jan Růžička domácí třemi těžkými zákroky dokázal podržet. A pak udeřilo na druhé straně. Slovinský obránce Kovačevič na brankovišti doklepl puk do brány po Klepišově střele.

Dvojnásobnou přesilovku si pět minut před koncem zahráli i Mladoboleslavští. Nevyužili ji a naopak sami nabídli hostům početní výhodu za příliš mnoho hráčů na ledě. Tu hosté zesílili o odvolaného brankáře, ale nakonec sami inkasovali, když se do prázdné branky trefil přes celé hřiště obránce Kovačevič a dal svůj druhý gól. Na konečných 4:1 upravil v samotném závěru Klepiš.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání. Bohužel jsme se prosadili až ve 25. minutě a od té doby byl Chomutov lepší. Nás dlouho držel gólman a bylo to jenom 1:1. Ve třetí třetině jsme měli kliku a bylo to o tom, kdo dá druhý gól. Nakonec jsme byli šťastnějším mužstvem."

Jan Šťastný (Chomutov): "Musím říci, že začátek nebyl z naší strany ideální. Očekávali jsme tlak domácích a bylo důležité, že jsme neinkasovali. Ve druhé třetině se navázalo hrou na tu první a dostali jsme gól. Od té doby si myslím, že jsme s domácími srovnali krok, měli jsme dobrý pohyb a také šance. Bohužel naší dlouhodobou bolestí je koncovka. Sice jsme v přesilovce vyrovnali na 1:1, ale na začátku třetí třetiny jsme měli tři tutovky, které jsme nedali. Dovolím si tvrdit, že kdyby se podařilo dát gól, tak je výsledek opačný. Boleslav pak z ojedinělé šance, ještě navíc z předbrankového prostoru, kde většinou hrajeme dobře, šla do vedení. V závěru jsme to ještě zkusili v šesti proti čtyřem, ale tu situaci jsme nesehráli vůbec dobře."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Chomutov 4:1. Bruslaři obrali Piráty, rozhodli ve třetí třetině
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:26. Skalický, 47:23. Kovačevič, 58:49. Kovačevič, 59:47. Klepiš

Hosté: 38:54. Marjamäki

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Dlapa, Kovačevič, Němeček – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, T. Knotek, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Peters (Stezka) – Knot, Trefný, L. Kovář, Jank, Valach, Dietz, D. Zeman – T. Svoboda (A), V. Růžička, Sklenář – Klhůfek, Raška I (C), Tomica – Duda, Vantuch, Koblasa – Marjamäki, Gut, Chrpa.

Rozhodčí

Pešina, Sýkora – Ondráček, Špůr

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

2 741 diváků


Výtisk oslavil jubileum výhrou

Zápas začal s několikaminutovým zpožděním kvůli slavnostnímu ceremoniálu, neboť domácí obránce Jan Výtisk dosáhl právě v dnešním utkání jako sedmnáctý hráč v historii na hranici 1000 startů v domácí nejvyšší soutěži.

Samotná první třetina toho ale vedle brzké nevyužité přesilovky Vítkovic příliš zajímavého nenabídla. Jako kdyby si aktéři vše podstatné záměrně schovávali až na druhé dějství.

Gólovou přetahovanou odstartoval v polovině 23. minuty po zdařilé individuální akci Kucsera. Favorit si ale těsné vedení užíval jen necelé dvě minuty, neboť po nahození Sičáka se prosadil tečující Gríger.

V čase 26:08 už to bylo 1:2, když se puk smolně odrazil za brankovou čáru od oslavence Výtiska. Gól byl připsán Emingerovi. Zaskočení Ostravané pak promarnili dvě početní výhody, přesto se jim podařilo odpovědět.

Na konci 37. minuty napálil Lev tyčku, ale k odraženému kotouči se dostal Olesz a poslal ho za Bednářova záda. Karlovarský gólman lovil kotouč ze sítě znovu o pouhých 21 vteřin později. Znovu byl na správném místě Olesz, tentokrát dorážel po Výtiskově pokusu a bylo to 3:2.

Uklidnění do domácích řad v podobě navýšení náskoku dlouho nepřicházelo. Vítkovičtí museli navíc čelit přesilovkám Energie. Stavem nepohnul v 54. minutě ani Výtisk. Už tři minuty před koncem základní hrací doby to ale hosté zkusili bez gólmana Bednáře a Šidlík rozhodl.

SESTŘIH: Vítkovice - Karlovy Vary 4:2. Vítězství Ridery řídil kapitán Olesz
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:30. Kucsera, 36:56. Olesz, 37:17. Olesz, 58:33. Šidlík

Hosté: 24:24. Gríger, 26:08. Eminger

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (A), Trška, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Hrabal, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – Schleiss, O. Roman, Tybor – D. Květoň, Poletín, Szturc (A) – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Hosté: Bednář (Kašpar) – Plutnar, Sičák (A), Eminger, Kozák, Podlipnik, M. Rohan, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Kohout – J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš – Balán (A), Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Kverka, Šik.

Rozhodčí

Mrkva, Hejduk – Lederer, Gebauer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

4 250 diváků


Lukáš po Liberci skalpoval i Indiány

Hosté skórovali pouze v úvodní třetině, kdy získali dvoubrankový náskok. Nakonec vítěznou trefu zaznamenal Zbyněk Irgl ve vlastním oslabení. Domácí stačili pouze snížit ve druhé třetině, poprvé po osmi zápasech nebodovali a prohráli teprve podruhé z posledních devíti utkání.

Rozjetí domácí sice začali aktivněji, ale pozorně bránící hosté je do dobrých střeleckých pozic nepouštěli. Navíc hrozili z brejků, Ondrušek ale při přečíslení dvou na jednoho ztroskotal na gólmanovi Frodlovi. Poté tvrdým zákrokem u hrazení vyřadil Švrček Němce, který po otřesu mozku opustil led na nosítkách. Po časové prodlevě nedůslednost plzeňské defenzivy potrestal pohotovou dorážkou Škůrkovy střely Jergl.

Na druhé straně mohl srovnat Vráblík, střelou z mezikruží ale Lukáše nepřekonal. Olomoucký gólman poté odolal s pomocí spoluhráčů téměř dvouminutové přesilovce Indiánů pět na tři. Domácí v honbě za vyrovnáním přidali a hosté si pomáhali fauly. Ale v dlouhé přesilovce čtyři na tři neskórovali v gólových šancích Kracík s Kovářem a naopak 46 vteřin před první sirénou ve vlastním oslabení překvapil Frodla pokusem z úhlu kanonýr Irgl.

Po pauze napálil na levé straně rozjetý Pulpán pouze brankovou konstrukci, jinak se obraz hry vyrovnal a během přesilovky Kohoutů odolal Frodl několika nebezpečným pokusům hostů. Ve 28. minutě Lukáše zachránila znovu pravá tyčka po střele Denise Kindla. Po polovině utkání Indiáni zjednodušili kombinace a ve 36. minutě prostřelil ranou z pravého kruhu téměř pět třetin neprůstřelného Lukáše Jones.

Olomoučtí následně nezužitkovali krátkou přesilovku pět na tři a od začátku závěrečné dvacetiminutovky odolávali plzeňskému náporu. Pouze ve 47. minutě zahrozil z protiútoku Strapáč, jemuž zakončení překazil vracející se Gulaš. Právě nejproduktivnější hráč extraligy za chvíli neuspěl z prostoru mezi kruhy.

Pozorně chytající Lukáš zneškodnil i střelu Kracíka po přečíslení tří na jednoho a v 51. minutě po spolupráci s Gulašem Kovář zblízka minul odkrytou branku. Závěr hostům zkomplikoval vyloučením Burian, domácí ale přes šanci Indráka ani přesilovku znásobenou hrou bez brankáře neproměnili.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): "Dnes nám to nesedlo. Věděli jsme, že přijede soupeř, který bojuje o body a postavení v tabulce. Olomouc má tým postavený na velmi dobré defenzívě, na rychlých protiútocích, blokovaných střelách a osobních soubojích. Bohužel jsme do utkání nevstoupili dobře, dostali jsme branku a druhou dvacet vteřin před koncem první třetiny, to se nesmí stávat. Když opomenu i jiné aspekty, které v utkání proběhly, tak jsme si zápas prohráli sami. Byli jsme impotentní v přesilovkách. Dnes nám nevyšly, podíváme se na to a věřím, že příště budeme lépe připraveni. Chyběla nám v nich přesnost, rychlost a pohotovost. Stane se to (zranění Němce v 5. minutě) a je to velice nepříjemné, ale snažili jsme se soustředit dál na hru. Bude v pořádku."

Zdeněk Moták (Olomouc): "My jsme věděli, že budeme čelit až brutální ofenzivní síle domácího týmu. Ta byla podpořena ještě našimi častými vyloučeními, kterých bylo opravdu hodně. Bohužel kvůli početní nevýhodě jsme nemohli ukázat jak hrajeme v pěti hráčích. Jsem rád, že můžu poděkovat svým hráčům, hráli výborně do obrany. Podali bojovný výkon. Dali jsme o branku více než soupeř, což znamená, že jsme dle mého i zaslouženě vyhráli."

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 1:2. Jan Lukáš vychytal další důležitou výhru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 35:44. Jones

Hosté: 06:38. Jergl, 19:14. Irgl

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Vráblík, Allen, Jones, Moravčík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Preisinger, Kodýtek – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák (A).

Hosté: Lukáš (Mokrý) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Švrček, Dujsík, Ondrušek (A), L. Rutar – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Nahodil, Skladaný – J. Káňa, Handl, V. Tomeček – Mráz.

Rozhodčí

Pražák, Petružálek – Gerát, Hynek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

4511 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Plzeň - Olomouc: Pohled, ze kterého mrazí! Němcovi zapadl jazyk, led opouštěl na nosítkách
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud