5. března 2019 • 21:05

SESTŘIHY: Sparta po debaklu 3:7 v Brně nemá jisté play off, Litvínov žije

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Bitva ještě není u konce! V předposledním kole Tipsport extraligy Sparta promarnila šanci zajistit si postup do předkola a padla vysoko 3:7 s Kometou. Třinec po výhře 4:1 nad Chomutovem zamíchal kartami v boji o Prezidentský pohár. Jedenáctý Litvínov doma skolil Plzeň 5:1 a udržel naději na postup do desítky. Liberec porazil Vítkovice 3:1, pro vítězství v základní části ale ještě musí vybojovat v pátek bod nad Spartou. Hradec Králové i přes porážku 1:2 po nájezdech od Mladé Boleslavi si zajistil 4. místo v tabulce. 



Mistrovské běsnění rozjel Mueller

Brno si zajistilo postup do čtvrtfinále, Sparta bude muset o předkolo play off bojovat v pátek proti Liberci. Aktuálně jsou Pražané desátí s dvoubodovým náskokem na Litvínov.

Do sestavy Brna se po pětizápasové absenci kvůli nemoci vrátil nejlepší kanonýr týmu Mueller a hned dal o sobě vědět. První formace zahrála v přesilové hře báječnou kombinaci a americký útočník otevřel skóre a odstartoval tak nejlepší třetinu svého týmu v celé sezoně.

Kometa lépe bruslila, přehrávala soupeře ve všech herních činnostech, hlavně v koncovce a produktivitě. Důraz a rychlost v kombinacích se promítla do dalších tří krásných gólů, které vyhnaly z branky Machovského a poslaly do boje Jakuba Sedláčka.

A to ještě řada příležitostí Brna zůstala nevyužita, činil se zejména znovu obnovený první útok, v němž Zaťovič měl během první třetiny další dvě velmi dobré střelecké příležitosti, ale nedal.

Sparta se po třetině hrůzy přece jen probrala, ale bylo to dáno i tím, že nasazení domácích hokejistů přece jen o něco polevilo. Kometa navíc umožnila soupeři hrát tři přesilové hry.

Když ale hosté svými dvěma góly vykřesali malou naději, tak Brno odpovědělo vždy dalším gólem a drželo si tak čtyřbrankový odstup. Na Pechovu trefu reagoval po buly Orsava, na Kudrnovu využitou přesilovku zase zblízka Dočekal.

Stav 6:2 po druhé třetině určil charakter závěrečného dějství. Brno kontrolovalo hru, ale také nečistě bránilo a dávalo Spartě šance opět v přesilových hrách. Jednu využil obránce Tomáš Pavelka, který prostřelil Vejmelku.

Pražský tým v závěru utkání přece jen ožil, vytvořil si menší tlak, do něhož ale přišla branka domácího obránce Malce z bezprostřední blízkosti, která potvrdila jasné vítězství brněnského týmu.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "První třetina byla z našeho pohledu vynikající, ale co se týče hry, tak jsme podobných úvodních třetin sehráli v tomto ročníku už více. Jenže dnes jsme to zúročili i střelecky a brankově. To mužstvo vždycky zvedne. Od druhé třetiny jsme zbytečně vypadli z tempa i zásluhou zbytečných faulů. Na druhé straně je dobře, že přišly teď, hráči se z nich musí poučit a nesmí je v play off opakovat. Naše dominance už nebyla taková. V poslední třetině jsme si výhru pohlídali. Náš výkon se Spartou, což je na jižní Moravě vždy ostře sledovaný soupeř, snese přísné měřítko a jsme moc rádi, že jsme tímto potvrdili přímou účast ve čtvrtfinále třetí rok po sobě."

Uwe Krupp (Sparta): "Rozhodla zcela jednoznačně první třetina, v níž jsme dostali čtyři góly. Snažili jsme se v dalším průběhu dostat zpět do zápasu, ale když jsme snížili, tak domácí vždy odpověděli dalším gólem, takže naše role byla v tomto směru mnohem těžší. Hlavní rozdíl mezi oběma týmy byl v rychlosti hry, v tom jsme zaostávali. Gratuluji domácím k vítězství a k postupu do čtvrtfinále, my musíme v posledním zápase základní části získat jeden bod."

SESTŘIH: Kometa - Sparta 7:3. Pražané po debaklu nemají stále jistý postup
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:45. Mueller, 12:01. L. Čermák, 13:38. Orsava, 17:25. Vondráček, 29:36. Orsava, 34:58. Dočekal, 53:24. Malec

Hosté: 23:38. Pech, 30:13. Kudrna, 46:18. T. Pavelka

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Čiliak) – O. Němec (A), Štencel, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Orsava, Hruška, Plášek ml. – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Süss, Mallet.

Hosté: Machovský (18. J. Sedláček) – T. Pavelka, Piskáček (C), Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček – Kudrna, Pech (A), Jarůšek – Roberts Bukarts, J. Hlinka, Klimek – Černoch, Sill, Smejkal – Rousek, Klíma, Beran.

Rozhodčí

Jeřábek, Hodek – Ondráček, Špůr

Stadion

DRFG arena


Verva si vystřílela naději

Při porážce Sparty v Brně a Zlína v Olomouci mohou Severočeši v páteční závěrečné části dlouhodobé fáze při výhře v základní době na ledě Vítkovic stále přeskočit Pražany, na něž ztrácí dva body, ale i Berany, s nimiž mají při tříbodovém manku lepší vzájemné zápasy. Sparta přivítá Liberec, Zlín se utká s Brnem. Škoda přišla o možnost obhájit Prezidentský pohár pro vítěze základní části.

Domácí kapitán Trávníček si před úvodním buly vychutnal slavnostní ceremoniál, při němž převzal dres se symbolickou tisícovkou za stejný počet odehraných zápasů v extralize.

Pak už začalo naostro. Plzeň se dostala do provozní teploty o něco rychleji díky přesilovce v páté minutě, jenže domácí se ubránili a zanedlouho se se štěstím prosadil po odvážném průniku do útočného pásma mezi dvěma hráči soupeře Kašpar. Litvínov měl vzápětí další šanci, Doudera ji sice nevyužil, jenže dostal druhou možnost a bylo to 2:0.

Plzeň sáhla k oddechovému času, ale na dostřel se nedostala, neboť domácím dodalo dvoubrankové vedení pořádnou dávku sebevědomí. Hosté se navíc museli ještě dvakrát bránit v oslabení.

Ve druhém dějství se Škoda mohla vrátit do hry díky několika obrovským příležitostem. Už po minutě vychytal Janus parádním zákrokem Allena. Na druhé straně velkou šanci na zvýšení náskoku nevyužil Lukeš. Vzápětí se dvakrát po sobě zbytečně provinil Březák, ale Janus chytal nadále skvěle.

V polovině zápasu musel Litvínov na 53 sekund dokonce do tří, ale díky obrovské obětavosti i Janusovi, který vychytal Jonese i Gulaše, přestál těžké chvíle bez úhony. Pak přišly Hanzlovy chvíle. Při prvním pokusu ještě neuspěl, ale na konci 37. minuty překonal Frodla a po potvrzení gólu videorozhodčím mohl slavit.

Třetí dvacetiminutovku zvládli Litvínovští s velkým přehledem. Jistotu jim dal ve 48. minutě zakončení do odkryté branky Trončinský. Eberle sice o chvilku později sebral Janusovi čisté konto, za domácí ale ještě stihl kontrovat Strejček.

Ohlasy trenérů

Jiří Šlégr (Litvínov): "Řekli jsme si, že to nebudeme vzdávat, přestože to mohlo působit, že už jsme z kola venku. My jsme si ale řekli, že do posledního zápasu budeme hrát a pak uvidíme, jak to dopadne. Dneska kluci zase předvedli výborný bojovný výkon a byli za to odměněni. Dokonce dnes dali gól tři beci, což se u nás moc nestává, ale já jsem za to moc rád. Jsme zpátky ve hře, doufejme, že to nakonec urveme."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Nebudu ani tak hodnotit průběh utkání, ale chci spíše doufat, že ten dnešní výkon našim hráčům trochu otevřel oči a uvědomí si, že především v závěru sezony se hraje hokej srdcem. A to jsme tam dnes neměli. Proto jsme prohráli. K tomu hokeji patří věci, které bolí. Jako je důraz před oběma brankami, bojovnost, zarputilost, koncentrace na defenzívu, ale ty v našem výkonu nebyly."

SESTŘIH: Litvínov - Plzeň 5:1. Verva drží naději na postup do předkola
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:31. Kašpar, 08:33. L. Doudera, 36:58. M. Hanzl, 47:26. Trončinský, 54:05. Strejček

Hosté: 50:46. Eberle

Sestavy

Domácí: Janus (Petrásek) – Trončinský, Ščotka, L. Doudera, Strejček, Graborenko, Březák – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Válek – Petružálek (A), M. Hanzl, Jícha – Jurčík, M. Havelka, Trávníček (C).

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Pulpán (A), Vráblík, Allen, Jones, Moravčík, L. Kaňák – Pour, Stach, Gulaš (C) – Kodýtek, Nedorost, Eberle – Kantner, Kracík, Indrák (A) – Kolda, Preisinger, D. Kindl.

Rozhodčí

Pešina, Úlehla – Hynek, Klouček

Stadion

ZS Ivana Hlinky

Návštěva

3 879 diváků


Bartošákova chyba stála hosty šestku

Liberec rozhodl dvěma brankami ve vlastním oslabení. V čase 57:45 vstřelil vítězný gól Petr Jelínek a 25 sekund před koncem pojistil výsledek střelou do prázdné branky Jaroslav Vlach. Vítkovice, které venku prohrály poosmé v řadě, definitivně přišly o šanci na přímý postup do čtvrtfinále play off a zůstávají sedmé.

Ostravané se mohli dostat hned v první minutě zápasu do vedení, Roman ale Hanouskovu chybu nepotrestal. Na druhé straně se ve slibné šanci objevil Lukáš Krenželok, Bartošák si připsal první ostrý zákrok. V polovině první třetiny dvakrát nebezpečně pálil Kvapil a po něm se do šance prodral také Birner. Ani jeden z nich si ale na Bartošáka nepřišel. Bílí Tygři poté mohli jít do vedení v přesilovce, Filippi ale ve stoprocentní šanci nastřelil pouze horní tyč.

Liberec se vedoucího gólu dočkal ve 25. minutě. Birner nabil na modrou čáru Hanouskovi jehož dělovku Bartošák sice vyrazil, kotouč však vyletěl do vzduchu a snesl se až záda dezorientovaného vítkovického brankáře. Pro Hanouska to byla v 38. zápase v extralize premiérová trefa.

Ostravané byli blízko vyrovnání v polovině utkání, Romanovu střelu v početní výhodě ale vyrazil pozorný Will. Do dvoubrankového vedení mohl Severočechy poslat Zachar, zblízka ale Bartošáka nepřekonal. V závěru druhé části hrály Vítkovice další přesilovku a ve velké šanci se ocitnul Tybor, Will ale vytáhnul výborný zákrok. Do brejku se tak dostal po návratu z trestné lavice Lenc, ani nadvakrát ale proti Bartošákovi neuspěl.

Na začátku třetí části nebezpečně pálil aktivní Hanousek, Bartošák jeho střelu vytěsnil lapačkou. Poté Hudáček v přečíslení dva na jednoho dobře našel Valského, jeho pokus ale skončil těsně mimo. Na druhé straně zahrozil Stránský, Will ukryl kotouč ve své lapačce. Následně fauloval domácí Ševc a Ridera se v početní výhodě dočkala vyrovnaní. Ranou do horního rohu Willovi branky se prosadil Lev.

Liberci mohl hned vzápětí vrátit vedení Filippi, nedokázal ale dotlačit skákající puk až do branky. Tři minuty před koncem základní hrací doby měli hosté ideální možnost otočit skóre v přesilovce, do rychlého protiútoku ale zavelel Jelínek a v oslabení poslal Bílé Tygry do vedení. V samém závěru to ještě Vítkovice zkusily bez brankáře, střelou do opuštěné branky ale pečetil Vlach na konečných 3:1.

SESTŘIH: Liberec - Vítkovice 3:1. Hosté padli kvůli neuvěřitelné smůle Bartošáka
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:25. T. Hanousek, 57:45. P. Jelínek, 59:36. J. Vlach

Hosté: 51:05. Lev

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, Redenbach, J. Vlach – Lakatoš.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Trška, Hrabal, D. Krenželok, Šidlík, Mrázek, Výtisk (A), Gregorc – Dej, Lev, Olesz (C) – Tybor, O. Roman, Schleiss – D. Květoň, Poletín, Szturc (A) – Guman, Š. Stránský, Kucsera.

Rozhodčí

Mrkva, Kika – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Home Credit Aréna, Liberec


Bitvu šelem rozsekl Bernad

Domácí začali zápas šancí nejlepšího střelce týmu Vincoura. Ve 2. minutě se však urostlý útočník proti gólmanovi Růžičkovi neprosadil, následně převzala iniciativu Boleslav. Hostům pomohla i přesilovka, v níž měl dvě šance Skalický. V obou případech však zasáhl gólman Pavelka, jenž tentokrát dostal přednost před Maxwellem.

Klíčovými momenty první třetiny byly přesilovky pět na tři. Hradečtí měli tuto výhodu dvacet tři vteřin, Boleslavští celou minutu. Jenže ani v jednom případě se týmům nedařilo. Domácí se nedostali do velké možnosti, hosté měli jednu, ale puk, jenž propadl po Šťastného střele za Pavelku, odpálil zadák Nedomlel.

Druhá část byla vyrovnaná, hrál se urputný hokej. Více příležitostí ke skórování měli domácí. Ve 25. minutě se několika dorážkami snažil prosadit Chalupa, jenže ani na čtyřikrát Růžičku nepřekonal.

Ve 31. minutě měl velkou šanci Rákos, ani on si na gólmana nepřišel. O tři minuty později se ale Rákos prosadil. Perfektně tečoval přihrávku obránce Štindla a Hradec se dostal do vedení.

Ve třetí části ale domácí druhý gól přidat nedokázali, naopak sami inkasovali. Látal ještě trefil tyč, ve 48. minutě se ale podařilo srovnat Musilovi. V přesilovce nevystřelil příliš povedeně, přesto jeho rána přepadla přes Pavelkovu lapačku.

Nerozhodný stav vydržel až do prodloužení. I když ještě 45 vteřin před koncem mohl rozhodnout domácí Paulovič, jenž se dostal k nájezdu ze strany po akci Radivana Pavlíka. V nastaveném čase byli lepší domácí. Pavlík ani Paulovič však gólman Růžičku nepřekonali. Mountfieldu nepomohla ani přesilovka.

Vítěze určily až nájezdy, které Východočeši stejně jako v neděli ve Vítkovicích nezvládli. V sedmé sérii rozhodl obránce Bernad.

SESTŘIH: Mountfield HK - Mladá Boleslav 1:2sn. Vítězství hostům vystřelil Bernad
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:22. Rákos

Hosté: 47:52. P. Musil, . Bernad

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák (C), Štindl – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Kukumberg, Miškář – Paulovič, Nedvídek, J. Dvořák.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Pláněk (A), Bernad, Kurka, Němeček, Kovačevič, Kotvan, Dlapa – Vondrka (C), T. Knotek, Skalický – Šťastný, Žejdl (A), Pabiška – Látal, P. Musil, R. Zohorna – P. Kousal, Najman, Flynn.

Rozhodčí

Hribik, Pražák – Komárek, Špringl.

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

4259 diváků


Burian vystřelil Hanákům čtvrtfinále

Utkání začalo v ofenzivním duchu a oba brankáři se už od prvních minut rozhodně nenudili. Úvodní desetiminutovka byla bohatá na šance a za bezbrankový stav oba týmy vděčily především skvělým zákrokům brankářů. Z dobré pozice střílel domácí Jergl nad, hostujícího Kuldu s Fořtem zase vychytal Lukáš.

V největší šanci první třetiny nedokázal Kašíka překonat ani Tomeček, který po kličce v samostatném úniku jen těsně minul branku. Ujala se paradoxně až nenápadná střela Jergla 30 sekund před koncem první třetiny, která skončila mezi Kašíkovými betony.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, s jejich střelami si však poradil pozorný Lukáš. Nejblíže brance byl z hostů bek Freibergs. Ale neprosadil se a domácí následně své vedení navýšili. V přesilové hře Burian "uklízel" puk po nahrávce Káni do prázdné branky.

Úspěchem skončila málem také další přesilovka Hanáků, ale puk se po Kašíkově zákroku zastavil jen pár centimetrů před brankovou čárou, odkud jej pohotově odehrál do bezpečí Freibergs.

Třetí branku přidala Olomouc na začátku závěrečné dvacetiminutovky, kdy Kolouch ideálním způsobem tečoval Švrčkovo nahození. Zlín se své první branky dočkal o malou chvíli později. Puk do prázdné branky po přihrávce zpoza branky usměrnil Gazda.

Nervozita ve třetí třetině na obou stranách stoupala a výsledkem byla šarvátka osm minut před koncem. Spustila ji střela Jergla po odpískání. Zdramatizovat duel se snažil zejména Honejsek, Herman ani Šlahař však jeho nabídky nevyužili. Zlín se pak rozhodl ke hře bez brankáře už čtyři minuty před koncem základní hrací dobry, snížit se mu ale nepodařilo. Hanáci si díky tříbodovému vítězství upevnili šesté místo v tabulce a jejich přímý postup do čtvrtfinále play off už je zcela jistý. 

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Bylo to vyrovnané utkání s velkým množstvím šancí na obou stranách. V první třetině jsme možná byli lehce lepší, naopak začátek druhé třetiny nám moc nevyšel. Tam jsme odolali je se štěstím a s kvalitním výkonem Honzy Lukáše, který byl dnes opět výborný. Je to vydřené vítězství, které nás navíc posouvá do šestky. Rozhodla o tom soudržnost a sounáležitost celého mužstva, nikdy se nevzdáme."

Robert Svoboda (Zlín): "Byl to vynikající zápas na úrovni play off s maximálním nasazením všech hráčů z obou týmů. Musím náš tým pochválit a smeknout za to, jak se k tomu postavili. Na to, kolik tam bylo šancí, padlo ještě celkem málo branek. Kýžený bod pro desítku jsme ale bohužel nezískali. Obětavost na straně domácích byla neuvěřitelná. Teď se upínáme k pátku, který pro nás všechno rozhodne."

SESTŘIH: Olomouc - Zlín 3:1. Hanáci mají jisté čtvrtfinále play off
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:31. Jergl, 25:12. Burian, 42:42. Kolouch

Hosté: 44:22. Gazda

Sestavy

Domácí: Lukáš (Mokrý) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, L. Rutar, Ondrušek (A) – Jergl, Kolouch, Ostřížek – Irgl, Strapáč, Burian – Holec, Skladaný, Laš – V. Tomeček, Mráz, J. Káňa – Handl.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Nosek, Freibergs, Řezníček, Gazda, Ferenc, Valenta, Padrnos – Dufek, Fořt, Kubiš – Šlahař, Honejsek, Herman – Okál, P. Sedláček, E. Kulda – L. Krejčík, Popelka, Václavek.

Rozhodčí

Šír, Bejček – Frodl, Rampír

Stadion

Zimní stadion Olomouc


Šanci na zisk trůnu vystřelil Marcinko

Šestou výhru Ocelářů v řadě zařídili dvougóloví střelci Tomáš Marcinko a Ethan Werek. Třinec v základní části s Piráty ovládl všechna čtyři utkání.

Rozjetý Třinec si po pěti výhrách venku záhy i doma navedl zápas na vítězný kurs. Do pohody mu pomohla hned první přesilovka. Martin Růžička v ní nejprve zazvonil na tyč, ale v šesté minutě se už prosadil z brankoviště Marcinko.

Hned v dalším střídání ujel Ondřej Kovařčík, ale blafákem puk Petersovi mezi betony neprocedil. Třinec byl v první části lepší a soupeře až na krátké pasáže držel pod stálým tlakem, ale další branky přidával až ve druhé dvacetiminutovce.

Znovu se blýskl Marcinko, který ve 25. minutě využil chomutovských zmatků v obraně a na Peterse vyzrál prudkým švihem z levého kruhu.

Až pak se do šance dostali i Piráti, ale Klhůfek ztroskotal na Hrubcovi. Ve 35. minutě naopak vypálil zápěstím z osy kluziště Werek a zřejmě i vinou zakrytého výhledu Peters na jeho projektil nedokázal včas zareagovat. Přihrávkou na třetí branku oslavil domácí centr Polanský svůj 900. start v extralize.

Hostům se však za 96 vteřin povedlo snížit a Vladimír Růžička při hře pět na čtyři chytrým pokusem prostřelil Hrubce. Chomutovští pak pookřáli, vyvinuli na soupeře a ve své nejsvětlejší pětiminutovce v celém utkání nebyli daleko od kontaktní trefy. Ale Hrubec v 38. minutě zblízka vychytal Guta.

Domácí v závěru kontrolovali průběh a nepřipustili drama. Gól byl na spadnutí spíše před chomutovskou brankou, ale Peters pohotově vyrazil Hrňovu teč i Polanského dorážku. Přesto 22 sekund před koncem po nájezdu v přečíslení doklepl puk do sítě Werek a uzavřel domácí výhru na 4:1. Oceláři budou mít v posledním kole stále šanci na zisk Prezidentského poháru.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): "Myslím, že jsme viděli bojovné utkání, které mělo tempo. Vypracovali jsme si šance, dali gól, ale přesto jsme to chtěli zjednodušit v útočném pásmu, kde jsme potom hodně přidržovali kotouče a hráli více na krásu, než abychom se tlačili do brány. Od druhé třetiny jsme to zlepšili a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Akorát jsme si nepomohli v přesilovkách, kterých byla spousta a které jsme nedokázali využít. Ale jinak jsme si za průběh utkání tři body zasloužili."

Jan Šťastný (Chomutov): "Myslím, že jsme neodehráli úplně špatné utkání. Při hře pět na pět jsme byli domácím rovnocenným soupeřem. Rozhodlo neproměňování šancí, což je naše dlouhodobější bolest. V průměru teď dáváme jeden gól na zápas, což je strašně málo. Druhá věc je ta, že jsme strašně nedisciplinovaní a strašně vylučovaní. Měli jsme znovu osm nebo devět vyloučených. S takovým soupeřem nám pak v závěru chybí drajv a síla. To rozhoduje a rozhodlo to i dneska. Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství."

SESTŘIH: Třinec - Chomutov 4:1. Oceláři po povinném vítězství drží naději na Prezidentský pohár
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:38. Marcinko, 24:21. Marcinko, 34:07. Werek, 59:38. Werek

Hosté: 35:43. V. Růžička

Sestavy

Domácí: Hrubec (Kantor) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, M. Adámek, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko (C), Hrňa – Werek, Polanský, Novotný – Chmielewski, O. Kovařčík, Cienciala – Raška II.

Hosté: Peters (Stezka) – Jank, Flemming, Trefný, Knot, Dietz, Blaha, Valach – Tomica (C), V. Růžička (A), T. Svoboda – Sklenář, Raška I, J. Havel – Marjamäki, Vantuch, J. Stránský – Koblasa, Klhůfek, Gut.

Rozhodčí

Kubičík, Pavlovič – Bryška, Lučan

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

4 487 diváků


Za Energii zazářil Beránek

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a už po devíti vteřinách se ocitl sám před Kloučkem Rachůnek, ale nedokázal bekhendovou kličku dotáhnout do gólového konce. Úvodní aktivitu domácí zužitkovali v osmé minutě po Mikúšově střele.

Dynamo po obdržené brance zvýšilo aktivitu. Ve 12. minutě nejdříve trefil Kratochvil tyčku a následně po Rolinkově přihrávce vyrovnal Hovorka. Gól ještě musel potvrdit videorozhodčí. O 18 vteřin později ale střelou z levého kruhu vrátil Karlovým Varům vedení Rohan.

V druhém dějství si vytvářelo více brankových příležitostí Dynamo. Jen díky výbornému výkonu brankáře Bednáře, drželi domácí jednobrankové vedení až do 40. minuty. Zmatku před brankou domácích využil 12 sekund před druhou pauzou Rolinek a po objetí branky zasunul puk za záda karlovarského gólmana.

Energie se dostala zpět do vedení ve 44. minutě, kdy Gríger po několika odrazech dotlačil puk za brankovou čáru. Domácí si hlídali těsné vedení a odolávali snaze hostů o vyrovnání. Definitivní podobu výsledku dal v 59. minutě střelou do prázdné branky Beránek. Pardubice si tak připsaly osmou porážku v řadě.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Pro nás to dnes bylo desáté utkání za devatenáct dní, do toho spousta cestování a všechny byly zápasy na krev. Myslím, že se to trošku odrazilo na našem výkonu. Do kabiny patří velká pochvala za to, jak hráči ustáli v hlavách tohle těžké utkání. Přestože se pro nás zápas nevyvíjel úplně ideálně, tak jsme ho dokázali zvládnout a získat nesmírně cenné tři body. Musíme teď zregenerovat a ještě se v pátek porvat o body v Plzni. Potom samozřejmě musíme zvládnout play out."

Ladislav Lubina (Pardubice): "My jsme v první třetině dostali soupeře na koně zbytečnými fauly. Když tak často hrajete oslabení, je to komplikace. Ve druhé třetině jsme měli drtivý tlak a nevyužili jsme řadu příležitostí ke vstřelení branky. Tam jsme si utkání prohráli. Je trošku s podivem, že nejsme schopní takový výkon zopakovat i ve třetí třetině. Udělali jsme chybu v obranné činnosti a inkasovali jsme na 2:3."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Pardubice 4:2. Energie bere důležitou výhru v boji o záchranu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:21. T. Mikúš, 12:01. M. Rohan, 43:17. Gríger, 58:56. O. Beránek

Hosté: 11:43. Hovorka, 39:49. Rolinek

Sestavy

Domácí: Bednář (F. Novotný) – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Sičák (A), M. Rohan, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, O. Beránek – J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš – Balán (A), Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Kverka, Kohout.

Hosté: Klouček (Vlk) – Eklund, Holland, Mikuš, Nedbal, Budík, J. Zdráhal, Porseland – M. Kratochvíl, Ihnačák, P. Sýkora (A) – Rolinek (C), Marosz, Hovorka – Machala, Poulíček (A), L. Horký – Perret, Bubela, J. Kloz.

Rozhodčí

Hejduk, Obadal – Pešek, Ganger

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

2962 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

TOP MOMENTY extraligy: Léčba Šlégrem, Hlinka zpět ve Spartě, Bartošák v ráži
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud