21. dubna 2019 • 19:15

SESTŘIHY: Kladno slavilo postup porážkou, Motor dal Dynamu 5 gólů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna při oslavách před domácím publikem po pátečním postupu do nejvyšší soutěže podlehli v 11. kole baráže o extraligu Chomutovu 1:2 v prodloužení. Obrat dovršil v čase 61:02 Petr Koblasa. České Budějovice porazily Pardubice 5:2. Jihočeši si proti již zachráněnému Dynamu připsali první tříbodové vítězství a zabodovali poprvé od 2. kola. Dva góly vítězů dal bek René Vydarený.



Kladno oslavilo postup porážkou

Piráti, jejichž sestup po čtyřech letech z extraligy zpečetila páteční výhra Rytířů v Českých Budějovicích, přijeli do Kladna bez hlavního kouče Vladimíra Růžičky staršího. Tým vedli asistenti Petr Martínek a Jan Šťastný.

Ve čtvrté minutě mohl navázat na čtyřbrankové představení z jihu Čech Jágr, ale Pavlát zasáhl a nedovolil legendě světového hokeje 100. soutěžní branku za Kladno. Na druhé straně po Chrpově dorážce pomohla Brízgalovi levá tyč.

Pavlát si poradil s Kautovým zakončením z dobré pozice. Chomutov se ubránil při trestu Trefného a v oslabení ještě zahrozil Klhůfek. Při plném počtu hráčů na ledě musel kladenský gólman krýt Chrpův pokus. Po vyloučeních Kováře a Blahy měli Rytíři 67 sekund výhodu pěti proti třem, ale nevyužili ji.

SESTŘIH: Kladno - Chomutov 1:2 pp. Výhru hostům vystřelil Koblasa
Video se připravuje ...

V druhém dějství se Kladno nejdříve ubránilo při vyloučeních Plekance a Bláhy, v 29. minutě v přečíslení po Strnadově přihrávce minul Vampola. V čase 30:53 už se domácí radovali, Pavláta překonal z pravého kruhu Redlich. Další možnosti ale hostující gólman i Brízgala pochytali.

Skóre se dlouho nezměnilo ani v třetím dějství, v kterém měl nejdříve v 47. minutě šanci Bláha. Vzápětí neuspěl proti Brízgalovi Koblasa. Za domácí mohli zvýšit Redlich a Jelínek, který v třetí třetině naskočil místo Jágra.

Necelé tři minuty před koncem se zranil při zákroku kladenský gólman Brízgala, který při vytížení jedničky Cikánka chytal poprvé od závěrečného kola základní části první ligy 26. února, a musel střídat. Při power play nevyužil šanci pojistit výhru Bláha a na druhé straně Cikánek kapituloval. Po Chloubově akci doklepl puk do prázdné branky Šťovíček. V nastavení rozhodl střelou z pravého kruhu Koblasa.

Góly

Domácí: 30:53. Redlich

Hosté: 58:54. Šťovíček, 61:02. Koblasa

Sestavy

Domácí: Brízgala (58. Cikánek) – Zelingr, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr (A) – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.

Hosté: Pavlát (Stezka) – L. Kovář, Flemming, Štich, Knot, Trefný, Blaha, D. Zeman – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Klhůfek, T. Svoboda – A. Dlouhý, Šťovíček, Chlán – Chrpa, Chlouba, Ouřada.

Rozhodčí

Hribik, Veselý – Jelínek, Pešek

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

5 200 diváků

Pardubice padly, už je to však neohrozí

Zachráněné Pardubice v pozici lídra tabulky nechaly doma některé tahouny a předposlední barážový zápas odbruslily spíše z povinnosti, když vedle gólmana Vlka nasadili trenéři do hry pouze patnáctku hráčů. Domácí, kteří hráli naposledy v sezoně doma, nastoupili také s improvizovaně sestavenou obranou, v níž podruhé zaskakoval křídelník Babka.

Omlazený tým Pardubic se na ledě hledal, hráči se navzájem sráželi. Aktivnější Jihočeši však nedokázali využít ani dvě nabídnuté přesilovky. Vedení získali až díky zkušenému obránci Vydarenému, jenž rozjel akci z vlastního pásma, před útočnou modrou čárou si vyměnil kotouč s Dančišinem a poté zakončil u pravé tyče.

Vyrovnat mohl v 15. minutě Matýs, ale Kváča v posledním okamžiku švihl lapačkou do odkryté branky. Video potvrdilo, že gól nepadl.

SESTŘIH: Č. Budějovice - Pardubice 5:2. Motor nasázel Dynamu pět gólů
Video se připravuje ...

Převaha českobudějovického týmu se projevila v druhém dějství. Nejprve ve 24. minutě Čermák s Přikrylem vylovili puk u zadního mantinelu a našli před brankou nekrytého Heřmana, jenž zblízka zvýšil. Ve 34. minutě si užil premiérový zásah mezi dospělými sedmnáctiletý Pavel Novák. Zametl kotouč za záda Vlka, který předtím jen vyrazil Kachyňův pokus z těžkého úhlu.

Východočeši kontrovali po rychlé akci v úvodu třetí části. Z levé strany přihrál Horký a zblízka zakončil Schaus. Motor odpověděl záhy při vyloučení prvního pardubického střelce: Beránek skóroval s nechtěným přispěním bránícího hráče.

Také Českobudějovičtí využili následující přesilovku, když se bez přípravy od modré čáry podruhé trefil kapitán Vydarený. Hosté se ještě prosadili bezprostředně po návratu Bradleyho z trestné lavice, do odkryté branky u levé tyčky skóroval Zdráhal.

Góly

Domácí: 13:06. Vydarený, 23:18. Heřman, 33:37. P. Novák, 45:04. Beránek, 48:17. Vydarený

Hosté: 43:21. Schaus, 57:14. J. Zdráhal

Sestavy

Domácí: Kváča (Strmeň) – Vydarený, M. Jandus, Doktor, Kachyňa, Prospal ml., Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman – M. Novák, Gilbert, Doktor – Beránek, Bradley, Z. Doležal – Šimánek, Dančišin, P. Novák.

Hosté: Vlk (Klouček) – Mert, Schaus, Budík, M. Kratochvil, J. Zdráhal, Hrádek – Machala, Poulíček, L. Horký – Machač, Dušek, J. Kloz – Voženílek, Pochobradský, Matýs.

Rozhodčí

Jeřábek, Hradil – Frodl, Komárek

Stadion

Budvar aréna

Návštěva

6362 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 12 9 0 0 3 46:26 27
2. Kladno 12 7 0 1 4 30:30 22
3. Chomutov 12 5 1 1 5 31:37 18
4. Č. Budějovice 12 1 1 0 10 26:40 5

Vampola o úspěchu s Kladnem: Měl jsem cíl, který se splnil. Budoucnost? Záleží na rodině
Video se připravuje ...

Fanoušci Kladna v euforii! Extraligu vítali společně s hráči na ledě
Video se připravuje ...

Vítej doma, extraligo! Rytíři slavili s fanoušky
Video se připravuje ...

Kladno - Chomutov: První gól zápasu! Trefil se Redlich, 1:0
Video se připravuje ...

Kladno - Chomutov: Jágr na bankovku! Domácí fanoušci si nachystali pěkné choreo
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud