23. dubna 2019 • 17:10

SESTŘIHY: Chomutov se rozloučil s extraligou výhrou, Kladno bez Jágra padlo 1:4

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Poslední baráž o extraligu je dobojována. Účastníci bojů o elitu dohráli 12. kolo již za rozhodnutého stavu. Chomutovští Piráti, kteří právě spadli do první ligy, se rozloučili s extraligou vítězstvím 6:4 nad Českými Budějovicemi, budoucím soupeřem v Chance lize. Zachráněné Pardubice a postupující Kladno hrály již bez svých hlavních opor. Z výhry na domácím ledě se radovalo Dynamo, které Rytíře přestřílelo 4:1.



Koblasa se za Piráty rozloučil s extraligou hattrickem

Na lavičce Chomutova nechyběl kouč Vladimír Růžička starší, který s týmem neodcestoval v neděli do Kladna a Piráty tam vedl jako hlavní trenér asistent Jan Šťastný.

V úvodu neproměnil šanci domácích Stránský, na druhé straně sice dostal ve čtvrté minutě Jakub Doktor puk do branky, ale kvůli ataku gólmana Pavláta gól neplatil. Hostujícímu Kváčovi pomohla ve 14. minutě po Ouřadově pokusu tyč.

O dvě minuty později při vyloučení Jakuba Doktora už otevřel po Humlově přihrávce z pozice mezi kruhu skóre Koblasa. Motoru se podařilo odpovědět rovněž v početní výhodě. Při trestu Stránského proměnil přihrávku Martina Janduse Bradley.

Hosté ve druhém dějství nejdříve nevyužili 114 sekund trvající přesilovku pěti proti třem a ve 28. minutě po povedené individuální akci našel Klhůfek Chlána, který vrátil Pirátům vedení. Za 62 sekund si najel před branku na přihrávku Stránského obránce Kovář a zvýšil na 3:1.

V 37. minutě dostal Motor zpět na kontakt Jakub Doktor, který vyzrál na Pavláta zpoza branky a zasunul puk u levé tyče. Za 62 sekund ale proměnil v přečíslení Klhůfkovu přihrávku Koblasa a Piráti opět vedli o dva góly.

Po Klhůfkově vyhraném vhazování dovršil ve 43. minutě Koblasa hattrick. Jihočeši se ale nevzdali. Prosadil se Gilbert a v přesilové hře pěti proti třem Přikryl přiblížil Motor znovu jen na rozdíl jednoho gólu. Přesně minutu před koncem ale pojistil výhru při power play do prázdné branky Stránský.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Chomutov): "Viděli jsme vyrovnané utkání, které rozhodla naše produktivita. Byli jsme trošku šikovnější v zakončení. Vyhráli jsme 6:4, oba týmy daly šanci mladým hráčům, kteří budou pro Chomutov i České Budějovice důležitými články. Chtěl bych poděkovat mužstvu za to, jak jsme zápas odehráli. Sezona byla strašně náročná, bylo tam strašně moc úskalí. Jsem rád, že to kluci nezabalili a ukončili jsme sezonu vítězstvím."

Václav Prospal (České Budějovice): "Zápas byl odraz celé baráže de facto přesně, jak jsme ji sehráli. Pro nás to je hořké zakončení sezony, protože kluci do toho dali všechno, co měli. Chtěl bych jim určitě poděkovat za to, jak se prezentovali, co všechno obětovali a co všechno odvedli za deset měsíců. Baráž hodila ostudnou kaňku na celý náš rok. Jak jsme se prezentovali v některých pasážích zápasu proti Chomutovu, přesně ukazuje, jak jsme odehráli baráž."

SESTŘIH: Chomutov - Č. Budějovice 6:4. Koblasa si připsal hattrick
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:32. Koblasa, 27:37. Chlán, 28:39. L. Kovář, 37:37. Koblasa, 42:42. Koblasa, 59:00. J. Stránský

Hosté: 19:48. Bradley, 36:35. Doktor, 50:26. Gilbert, 55:07. R. Přikryl

Sestavy

Domácí: Pavlát (Stezka) – L. Kovář, Knot, D. Zeman, Štich, Trefný, Blaha, Seemann – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Klhůfek, Chlán – A. Dlouhý, Šťovíček, Duda – Chrpa, Chlouba, Ouřada.

Hosté: Kváča (Strmeň) – Babka, Vydarený, Prospal ml., M. Jandus, Doktor, Kachyňa – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Doktor, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Beránek – P. Novák, Dančišin, Šimánek.

Rozhodčí

Hradil, Jeřábek – Klouček, Gerát

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

1363 diváků

V souboji vítězů baráže řádil Kloz

Kladno po nedělní oslavě postupu před vlastním publikem poprvé v baráži nenasadilo své hvězdy Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance či Petra Vampolu a příležitost dostali i členové širšího kádru. Dynamo se naopak ve vyprodané aréně loučilo doma se sezonou téměř v plném složení.

Uvolněný hokej dvou celků, které vybojovaly účast v nejvyšší soutěži, přinesl v úvodním dějství jedinou branku. Devatenáctiletý útočník Matýs po sólu od vlastní modré čáry projel až mezi kruhy, vystřelil přes bránícího Svedlunda a překonal Cikánka.

V úvodu druhé části mohl vyrovnat Patrik Machač, ale ztroskotal na Kacetlovi. Ve 24. minutě fauloval Redlich unikajícího Horkého, který se sám postavil k nařízenému trestnému střílení a vyzrál na Cikánka. V polovině utkání přepustil Kacetl své místo v brankovišti Dynama Kloučkovi.

Skóre se znovu změnilo až v 50. minutě, kdy se po Duškově přihrávce prosadil Kloz. Za tři a půl minuty si spolupráci zopakovali a Kloz zvýšil už na 4:0. Čistý štít domácí neudrželi, 91 sekund před koncem překonal Kloučka Kružík.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (Pardubice): "Chtěl bych poděkovat všem divákům nejen za to, že přišli na toto poslední utkání, ale i za povzbuzování po celou dobu baráže. Drželi nás nad vodou a za tom jim patří velký dík."

David Čermák (Kladno): "Sledovali jsme dnes spíše exhibiční utkání. Bylo vidět, že oba týmy už mají postup v kapse, a hra tomu odpovídala. Pardubice se určitě chtěly rozloučit s domácími fanoušky a měly plný stadion. Po oslavách obou týmu to takto vypadalo."

SESTŘIH: Pardubice - Kladno 4:1. Za Dynamo se dvakrát trefil Kloz
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:33. Matýs, 23:52. L. Horký, 49:26. J. Kloz, 52:56. J. Kloz

Hosté: 58:29. Kružík

Sestavy

Domácí: Kacetl (31. Klouček) – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, J. Zdráhal, Budík – P. Sýkora (A), Ihnačák, Rolinek (C) – L. Horký, Poulíček (A), Machala – J. Kloz, Dušek, M. Kratochvil – Matýs, Pochobradský, Voženílek – Machač.

Hosté: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava, Veber, Svedlund – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Zikmund, Machač (A), Jelínek – Š. Bláha, T. Kaut (A), Hajný – Kružík, Kubík, Vildumetz.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Kis, Špringl

Stadion

ČSOB Pojišťovna ARENA

Návštěva

10 194 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 12 9 0 0 3 46:26 27
2. Kladno 12 7 0 1 4 30:30 22
3. Chomutov 12 5 1 1 5 31:37 18
4. Č. Budějovice 12 1 1 0 10 26:40 5

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud