3. června 2019 • 14:58

Posila se dvěma tituly! Dočekal bude ve Spartě hostovat z Komety

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Martin Dočekal, který dosud působil v Kometě Brno a získal s ní dva mistrovské tituly, se stal posilou hokejistů Sparty. Pražané získali osmadvacetiletého odchovance Třebíče na roční hostování.



"Bude důrazným hráčem, které ve Spartě potřebujeme," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Sparty Petr Ton. Dočekal si v uplynulé sezoně v 55 zápasech včetně play off připsal 14 bodů za 10 branek a čtyři asistence.

"S Martinem jsem hrál ještě v Brně a dobře jsem ho během té doby stihl poznat. Je to skvělý člověk po charakterové stránce a na hřišti velice kvalitní i nepříjemný hokejista," řekl bývalý útočník Ton o 194 centimetrů měřící posile. "Měl více nabídek a vybral si právě Spartu, kde by měl zvýšit konkurenceschopnost v našem útoku," dodal.

Celkem má Dočekal v extralize na kontě 362 zápasů a nasbíral 117 bodů za 56 gólů a 61 přihrávek. S Kometou získal titul v letech 2017 a 2018, má ve sbírce i stříbro (2014) a bronz (2015). "Je mohutný, váží téměř sto kilogramů, ale zároveň dokáže výborně bruslit a má skvělý tah do branky. Takové hráče ve Spartě potřebujeme," uvedl Ton.

"Angažmá ve Spartě vnímám jako novou výzvu v kariéře. Chci tady uspět. Moc se do Prahy spolu se ženou těšíme, je to krásné město," podotkl Dočekal.

Stal se čtvrtou posilou Sparty po útočnících Vladimíru Růžičkovi mladším z Chomutova, Slovákovi Matúšovi Sukeľovi z Liptovského Mikuláše a Davidu Dvořáčkovi z Prostějova.

Liberec - Kometa: Chytrá Dočekalova teč znamenala vyrovnání na 1:1
Video se připravuje ...

Kometa - Sparta: Gólové hody pokračují, tentokrát se trefil před brankou Dočekal, 6:2
Video se připravuje ...

Liberec - Kometa Brno: Dočekal dorazil puk za Willa, 0:1
Video se připravuje ...

Tyler Redenbach z Liberce a Martin Dočekal z Komety v souboji o puk.
Tyler Redenbach z Liberce a Martin Dočekal z Komety v souboji o puk.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud