Ondřej Kuchař
8. července 2019 • 12:45

Restart ve Spartě? Réway je blízko dohody, nabídek má prý ale víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snaží se zastavit smutný pád. Útočník Martin Réway platil za největší slovenský talent své generace, předpoklady však zatím nenaplnil. Měl problémy s disciplínou, pak přišly i vážné zdravotní trable. Teď by však měl být znovu fit. Chce dokázat, že jeho hvězda ještě nezhasla. Dost možná se o další restart pokusí v české extralize. Podle informací Sportu je blízko dohody se Spartou, za niž hrál v mládežnických kategoriích a pak v letech 2014-15.



Per aspera ad astra. Přes nesnáze ke hvězdám. Tohle heslo má na ruce vytetované Martin Réway. Úsloví trefně symbolizuje jeho cestu. Cestu mimořádným talentem obdařeného hokejového génia, kterého však v pouti za sportovní slávou brzdí vlastní hlava. K té se navíc v posledních letech přidalo i zdraví.

V létě 2016 mu lékaři diagnostikovali zánět srdečního svalu. Ten přišel ve chvíli, kdy se mladík radoval z podpisu smlouvy s Montrealem. Celou sezonu proto musel vynechat. V té další odehrál pouhých pět utkání na farmě v AHL, aby se pak vrátil zpátky do Evropy. Ročník dohrál v bratislavském Slovanu, loni se pokusil rozjet na zkoušce v hradeckém Mountfieldu. Neuspěl.

Dva zápasy si potom střihnul za třetiligový Dolný Kubín, deset utkání přidal v Tingsrydsu, ve švédské druhé nejvyšší soutěži. Gól ale nedal. Za poslední tři sezony odehrál Réway pouhých pětatřicet zápasů, vstřelil v nich pouze jedinou branku!

Teď hledá místo, kde by se pokusil o další restart uvadající kariéry. V Praze se připravuje pod vedením uznávaného kondičního trenéra Michala Břetenáře. V Česku by také mohl zahájit sezonu, nebo se aspoň pokusit porvat o místo v některém z týmů. „Jsem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud