12. září 2019 • 20:50

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 7:6 pp. Neuvěřitelný zápas rozhodl Košťálek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty porazili v předehrávce 1. kola extraligy Plzeň 7:6 v prodloužení. Škoda inkasovala v úvodním utkání nové sezony jako první, přesto vedla po první třetině 3:1. Druhou část ale vyhráli domácí 4:0. Ve třetí převzala taktovku opět Plzeň a vyrovnala ze stavu 3:6. V čase 64:22 však rozhodl domácí bek Jan Košťálek, který si dnes připsal tři body za dva góly a nahrávku.



Hned první souboj extraligové sezony nabídl prakticky vše, co nabídnout mohl. A proměnil se v obrovskou bitvu. Už ve druhé minutě využil Řepík po pouhých 11 vteřinách přesilovku, když za Frodlova záda usměrnil Poláškův pokus. Jenže v páté minutě vyrovnal Rob a v dalších šancích hostů se několikrát vyznamenal Machovský. Vychytal opět Roba a dvakrát Budíka.

Ve 13. minutě zakončoval zblízka Kvapil, ale neuspěl. A Plzeňští trestali. Nejprve načal osobní střelecký účet nejlepší kanonýr minulé sezony Gulaš a přesně o 100 sekund později dal třetí gól hostů Straka. Indiáni hráli vzápětí ještě přesilovku, kterou ale nevyužili.

Druhá třetina začala svižně. V čase 20:38 došlo na premiéru trenérské výzvy, která byla v extralize nově zavedena. Sáhl k ní hostující kouč Ladislav Čihák, jenž reklamoval při zásahu Smejkala nedovolené bránění brankáři. Jenže neuspěl, ztratil tak oddechový čas a Sparta slavila snížení. Už o 17 sekund později navíc vyrovnal Řepík.

V čase 64:22 rozhodl domácí bek Jan Košťálek, který si připsal tři body za dva góly a nahrávku.
V čase 64:22 rozhodl domácí bek Jan Košťálek, který si připsal tři body za dva góly a nahrávku.

Na ledě výrazně přibylo nervozity. Nejprve si vyměnili pěstmi názory Forman s Kantnerem a Polášek s Vlachem, ve 32. minutě pak Houdkův krosček nastartoval hromadnou bitku, při níž se pralo pět dvojiček a v klinči nebyli tak jen gólmani. Houdek dostal trest do konce zápasu a při pouhých 20 odehraných vteřinách nastřádal celkem 39 trestných minut. Přesilovku pak navíc využil Košťálek a o chvilku později zvýšil Říčka už na 5:3.

Už po devíti sekundách třetího dějství byl na konci parádní akce Dočekal a zdálo se být rozhodnuto. Ve 44. minutě ale pozvedl plzeňský prapor Gulaš po souhře s parťákem Mertlem a zase bylo o co hrát. Západočeši vycítili šanci a šli si za ní, jenže chvilky náporu, kdy sparťany svírali před Machovským, v další gól dlouho nepřetavili.

Na konci 53. minuty neuspěl tváří v tvář Straka proti Machovskému, ve vlastním oslabení zakončil mimo. Pak ale musela do čtyř Sparta a Mertl snížil na rozdíl jediného gólu. V 57. minutě ujel Němec a s koncovkou si skvěle poradil - 6:6. Rozhodnout mohl chvilku nato Řepík, situaci ale zachránil blokem klečící Kodýtek.

V prodloužení vychytal Frodl Ďalogovo sólo. Když už se začalo schylovat k nájezdům, odmítl je povedenou ranou z kruhu Košťálek.

Góly

Domácí: 01:35. Řepík, 20:38. Smejkal, 20:55. Řepík, 34:29. Košťálek, 37:22. Říčka, 40:09. Dočekal, 64:23. Košťálek

Hosté: 04:21. Rob, 14:02. Gulaš, 15:42. Straka, 43:40. Gulaš, 54:15. Mertl, 56:40. V. Němec

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Sedláček) – Piskáček, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, Košťálek, T. Pavelka – Dočekal, Černoch, Smejkal – Kudrna, Pech, Forman – Rousek, Sukeľ, Říčka – M. Kvapil, V. Růžička, Řepík.

Hosté: Frodl (Kolář) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák, Budík, Vráblík, Houdek – Pour, Mertl, Gulaš – V. Němec, R. Vlach, Kantner – Rob, Kolda, Indrák – Straka, Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Jeřábek, Hejduk – Gebauer, Lederer

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

8 632 diváků

SPARTA - PLZEŇ: Neuvěřitelnou bitvu rozhodl Košťálek, 7:6
Video se připravuje ...
¨
SPARTA - PLZEŇ: Mezi betony se trefil Němec, 6-6
Video se připravuje ...
SPARTA - PLZEŇ: Před brankou se prosadil Mertl, 6-5
Video se připravuje ...
SPARTA - PLZEŇ: A další bitka! Piskáček dostal naloženo od Houdka
Video se připravuje ...
SPARTA - PLZEŇ: Forman se pustil do Kantnera
Video se připravuje ...
SPARTA - PLZEŇ: První coach challenge! Rozhodčí přezkoumával druhou branku Sparty
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video
SPARTA - PLZEŇ: Říčka si položil Frodla a mezi betony zvyšuje vedení domácích, 5-3
Video se připravuje ...
SPARTA - PLZEŇ: Z první se krásně trefil Košťálek, 4:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud