15. listopadu 2019 • 21:06

SESTŘIHY: Sparta porazila Hradec 2:1, Kometa ztratila vedení 3:0. Jágr 0+1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kompletní 18. kolo nabídl páteční program Tipsport extraligy. Vedoucí Sparta si upevnila první místo výhrou 2:1 nad Mountfieldem HK. Druhá zůstává Plzeň, která ve třetí třetině otočila západočeské derby na 4:3, gólem a asistencí přispěl Milan Gulaš. Na třetí místo se posunul Třinec, který už bez Patrika Bartošáka, porazil Mladou Boleslav 3:0. Počtvrté v řadě prohrála Kometa, která sice vedla ve Vítkovicích o tři branky, ale nakonec brala jen bod za prohru 3:4 po nájezdech. Kladno vynulovalo Zlín 1:0, asistenci si připsal Jaromír Jágr. Liberec pak rozdrtil Litvínov 6:1 a Olomouc vyhrála v Pardubicích 2:1 v prodloužení.



Sparta vyhrála počtvrté v řadě

Hokejisté Sparty vydřeli v 18. kole extraligy výhru nad Hradcem Králové 2:1 a i nadále vedou soutěž s náskokem šesti bodů před druhou Plzní. Pražané tak naplno bodovali počtvrté za sebou a vyhráli 13 z posledních 14 utkání. Východočeši, kteří vedli 1:0, naopak prohráli potřetí za sebou. Duel rozhodl ve 48. minutě Jan Buchtele.

Pražané v úvodu nevyužili první přesilovku a nezužitkovali ani následný tlak, i kvůli tomu inkasovali jako první. V 10. minutě otevřel skóre po samostatné akci Radovan Pavlík. Hned vzápětí mohl přidat druhý gól Smoleňák, kapitán hostů ale branku Sparty přestřelil.

Vyrovnání měl na hokejce Sukeľ, při brejku v oslabení ale také nemířil přesně. Navíc byl vzápětí vyloučen Buchtele a domácí hráli 61 sekund ve třech. Východočeši ale dvojnásobnou přesilovku nevyužili.

SESTŘIH: Sparta - Mountfield HK 2:1. Pražané vyhráli počtvrté v řadě, rozhodla chybná rozehrávka Mazance
Video se připravuje ...

Na začátku druhé třetiny se podařilo po Řepíkově střílené přihrávce vyrovnat Smejkalovi, žádný tlak ale gól Sparty nepřinesl. Pražané jsou sice lídrem extraligy a dlouhodobě se jim daří, na ledě to však vidět nebylo.

Oba celky si občas vytvořily šanci, brankáři Machovský i Mazanec byli pozorní. Diváci v O2 areně se tak většinou nudili. Ve 43. minutě byl blízko druhé brance Smejkal, sám před Mazancem ale trefil jen tyč.

O pět minut později se již Pražané do vedení dostali, když Buchtele po spolupráci s Formanem a Pechem využili chybu v komunikaci Mazance s Rosandičem. Hradecký gólman své zaváhání vzápětí napravil, když zlikvidoval Tomáškovu šanci. Vyrovnat se hostům, kteří byli střelecky aktivnější, nepovedlo ani v závěrečné power play.

Ohlasy trenérů:

Uwe Krupp (Sparta Praha): „Bylo to hodně taktikou svázané utkání, oba týmy hrály hodně defenzivně a na ledě nebylo moc místa. I velkých šancí bylo málo. Dlouho to bylo 1:1, neměli jsme moc střel, Hradec hrál dobře, nebyla tam jednoduchá střídání, ale všichni kluci makali. Byl to těžký zápas a jsme šťastní za tři body.“
Petr Svoboda (Hradec Králové): „Věděli jsme o síle Sparty i o tom, jakou má sérii. Ustáli jsme tlak ze začátku první třetiny, podařilo se nám ji vyhrát 1:0. Myslím si, že to dnes bylo hodně urputné a bojovné utkání z obou stran, kde se střídaly šance. Bohužel rozhodla naše chyba ve třetí třetině, kdy tam neproběhla komunikace s gólmanem a soupeř z toho vytěžil rozhodující gól. V závěru jsme se už k moc šancím nedostali, ale kluci bojovali a snažili. Dnes to ale bylo málo, na jeden gól se pokaždé nedá vyhrát.“

Góly

Domácí: 22:22. Smejkal, 47:36. Buchtele

Hosté: 09:46. F. Pavlík

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek (A), Košťálek, Piskáček – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Buchtele, Pech (A), Forman – Pšenička, Rousek, Dvořáček.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Šalda – Červený (A), Koukal, Jergl – R. Pavlík (A), Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Rákos, Vincour – Klíma, Kubík, Paulovič.

Rozhodčí

Hodek, Sýkora – Komárek, Frodl.

Stadion

O2 arena, Praha 9 (Libeň)

Návštěva

9 772 diváků

Godla vynuloval Zlín, Jágr má další bod

Hokejisté Kladna porazili v utkání 18. kola extraligy Zlín těsně 1:0. Rytíři vyhráli třetí z posledních čtyř utkání, Berany přeskočili v tabulce a jsou jedenáctí. Rozhodl gól Ladislava Zikmunda, který se prosadil již v šesté minutě po nahrávce Jaromíra Jágra. První čisté konto v české nejvyšší soutěži uhájil slovenský brankář Denis Godla.

V domácí sestavě byl tentokrát už od úvodního buly navrátilec Bílek. Berani měli v prvním dějství výrazně střelecky navrch (15:7), jenže naráželi na spolehlivě chytajícího Godlu. V šesté minutě navíc posadil Rytíře do sedla Zikmund, který převzal kotouč od Jágra, po objetí branky se dostal ke střele a propálil Čiliaka.

Vyrovnat mohl Řezníček, z dobré pozice ale nezamířil přesně. V 17. minutě si právě se zlínským bekem pohrál Jágr, který po bruslařském souboji zmátl zády k brance Řezníčka pohybem, vypálil bekhendem, Čiliak ale jeho úmysl dobře přečetl. Na druhé straně rozezvonil pravou tyčku za Godlovými zády Ondráček. Krátce před přestávkou se pak do sóla dostal v oslabení Machač, jenže Čiliak k sobě sklapl betony včas.

SESTŘIH: Kladno - Zlín 1:0. Rytířům stačil na vítězství se Zlínem jediný gól
Video se připravuje ...

Po návratu na led si vylámal zuby na Čiliakovi i Kaut. Zlínští se v první polovině druhé třetině dopustili hned třikrát přestupku proti pravidlům, Středočeši je ale potrestat nedokázali. Největší šance přišla ve 26. minutě při druhé z přesilovek domácích, kdy Réway skvěle našel Strnada, jehož zakončení z první ale skryl do lapačky Čiliak.

Berani pak zlobili hlavně v závěru třetiny. Ve 38. minutě Herman bekhendovým blafákem přestřelil. Brzy poté se až před Godlu dostal i Fořt, ani on ale nedokázal odmazat jeho čisté konto.

Zkraje třetího dějství měl další možnosti Zikmund, skóre se však neměnilo. Ve 48. minutě mělo Kladno jedinečnou možnost k navýšení těsného náskoku, když hrálo symbolicky 68 sekund pět na tři, právě Jágr a Réway měli v dvojnásobné přesilovce hlavní slovo, Čiliak už ale neinkasoval.

Na pět sekund měl následně stejnou početní výhodu i Zlín, nic během ní však nestihl. O vyrovnání pak hosté usilovali marně i v závěru, kdy při Zikmundově trestu a odvolání gólmana hráli šest na čtyři.

Ohlasy trenérů:

David Čermák (Kladno): „Věděli jsme, že Zlín po výměně trenéra úplně změnil styl hry. Že jsou velmi aktivní, hodně bruslí a napadají. My jsme s tím měli trošku problémy a dnes můžeme poděkovat jen brankáři a těm klukům, kteří odehráli oslabení, protože ti nás dovedli k výhře.“
Martin Hamrlík (Zlín): „Bez gólu jsme nemohli pomýšlet na žádný bod. Kdybychom ten gól dali, tak věřím, že by z toho i nějaký bod byl, ale dneska jsme bohužel nenašli žádného střelce. Je to kruté. Gratuluji soupeři k výhře.“

Góly

Domácí: 05:27. Zikmund

Hosté:

Sestavy

Domácí: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka – Jágr, Melka, Zikmund – Machač, Bílek, Stach – Réway, J. Strnad, Redlich – Hajný, T. Kaut, O'Donnell – Filip.

Hosté: Čiliak (Huf) – Freibergs, Ferenc, Řezníček, Nosek, Buchta, Gazda, M. Novotný – Fořt, P. Sedláček, Kubiš – J. Ondráček, Claireaux, Köhler – Šlahař, Honejsek, Herman – Okál, Fryšara, Dufek.

Rozhodčí

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

4016 diváků

Dynamo díky Tyborovi vydřelo alespoň bod

Hokejisté Olomouce vyhráli v 18. kole extraligy na ledě Pardubic 2:1 v prodloužení a po sérii čtyř porážek uspěli podruhé za sebou venku. Hostující tým byl po gólu Tomáše Dujsíka blízko k zisku tří bodů, ale necelé tři minuty před koncem třetí třetiny vyrovnal na Radoslav Tybor. Prodloužení trvalo jen 19 vteřin, než se prosadil dorážející Pavel Musil.

Úvod zápasu pojaly oba týmy velmi aktivně. Při svém druhém střídání minul ve velké šanci Tybor a následně si Strapáč málem srazil puk do vlastní branky. Olomouc rychle obrátila do útoku a po Irglově přistrčení se zblízka prosadil obránce Dujsík. Vypadalo to, že další góly budou následovat, ale opak byl pravdou.

Při své premiéře v dresu Dynama se mohl uvést Knotek, jenže Konrád jeho možnost zneškodnil. Kacetlovi v závěru první třetiny naděly starosti pokusy Irgla a Olesze. Olomouc svou mírnou převahu nedokázala přetavit v další gól. Jeden z nejlepších zákroků večera předvedl pardubický gólman na začátku druhé části, kdy se roztáhl v brankovišti a zastavil střelu Klimka.

SESTŘIH: Pardubice - Olomouc 1:2p. Dynamo ztratilo, rozhodující branku vstřelil Musil
Video se připravuje ...

S brankovým půstem nepohnula ani vyloučení a po polovině utkání začalo ubývat brankových příležitostí. Nebezpečí tak hrozilo pouze po střelách z poměrně uctivé vzdálenosti. Kacetlovu branku přestřelil tvrdou ranou od modré čáry Škůrek a na opačné straně hřiště Konrád reflexivně vyrazil pokus Mandáta, který zakončoval ojedinělé přečíslení Dynama.

Olomoučtí hráči velmi dobře bránili a soupeře prakticky nepouštěli před Konráda. Až při přesilovce ve 49. minutě pálil Tybor z mezikruží do břevna a následný pokus Hovorky slovenský brankář zlikvidoval. Až tři minuty před sirénou se Dynamo dostalo k potřebnému tlaku a po Mandátově přihrávce zpoza branky srovnal Tybor.

Zápas dospěl do prodloužení, které trvalo pouhých 19 vteřin. Kacetl neudržel Klimkovu střelu a opuštěný kotouč pohotově dorazil do sítě Musil.

Ohlasy trenérů:

Radek Bělohlav (Pardubice): „Dneska to nebylo povedené utkání asi ani z jedné strany. My jsme nedokázali do zápasu přenést to, co jsme trénovali, především nasazení, nedostali jsme se do správného zápasového rytmu. Na druhou stranu, přestože se nedaří, i takové zápasy se dají vyhrát. Když dáte dvě minuty před koncem gól, mělo by vás to nakopnout i k vítěznému gólu, což se nám bohužel nepodařilo. Máme jen jeden bod, je to pro nás málo, ale popravdě jsme si ten druhý nezasloužili.“
Zdeněk Moták (Olomouc): „Nebylo to po reprezentační přestávce úplně ono. V první třetině jsme šli brzy do vedení, to bylo fajn, ale bohužel se nám ho nepodařilo navýšit, přestože jsme měli pár vyložených šancí. V závěru třetí třetiny jsme se vinou vyloučení dostali pod velký tlak, ze kterého rezultoval vyrovnávací gól. Vážíme si každého bodu, který získáme, a já jsem rád, že máme dva.“

Góly

Domácí: 57:27. Tybor

Hosté: 03:29. Dujsík, 60:19. P. Musil

Sestavy

Domácí: Kacetl (Kantor) – Eklund, Holland, J. Kolář, Ivan, Mikuš, J. Zdráhal – D. Kindl, R. Kousal, Tybor – Hovorka, Mandát, Harju – Látal, T. Knotek, Blümel – M. Beran, Pochobradský, Matýs – Machač.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Burian, Strapáč, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Olesz, Kolouch, Skladaný – Hecl, J. Knotek, V. Tomeček.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Kis, Lučan

Stadion

enteria arena

Kometa ztratila třígólový náskok

Hokejisté Vítkovic udolali v 18. kole extraligy Brno 4:3 po nájezdech, přestože už prohrávali o tři góly. Během devíti minut třetí části však Ostravané dokázali srovnat na 3:3 a Roberts Bukarts svým druhým gólem v utkání pak rozhodl i samostatné nájezdy. Kometa utrpěla čtvrtou porážku v řadě.

Vítkovice na Kometu vyrukovaly i s novou lotyšskou posilou Razgalsem, kterého kouč Jakub Petr zařadil do čtvrtého útoku. Lépe ale začali hosté, kteří v Ostravě tradičně těží z efektivních přesilovek. I dnes Jihomoravané využili hned první početní výhodu. Trškovo vyloučení už za 17 sekund potrestal Plekanec, který napřáhl z vrcholu pravého kruhu a pravděpodobně i vinou zakrytého výhledu brankáře Svobody jeho rána zaplula do horního růžku.

Mnoho gólových šancí ale oboustranně nebylo. Vítkovičtí se přes brněnskou obranu před Vejmelku dostávali zřídka. A když už se to po individuálním průniku povedlo Werbikovi, před Vejmelkou mu rána sjela po čepeli a vystřelil vedle.

SESTŘIH: Vítkovice - Kometa Brno 4:3sn. Ridera předvedla doma obrat z 0:3, v nájezdech rozhodl Bukarts
Video se připravuje ...

Kometa přece jen byla silnější na puku a měla mírně navrch. Rozdílové momenty však nadále přicházely výhradně v přesilových hrách. Druhá hra pět na čtyři, druhý gól: v čase 22:36 hosté ukázkovou kombinaci mezi Holíkem a Svačinou zakončil Zaťovičem, který do odkryté branky i z těžkého úhlu snadno zavěsil.

Bez trestu nezůstalo ani třetí vítkovické vyloučení: Pyrochta v 32. minutě dělovkou bez přípravy od modré čáry trefil přesně pravý horní roh Svobodovy brány. Domácí Trška vzápětí orazítkoval tyčku, ale jinak si Vítkovice příliš brankových situací nevytvořily. Teprve s koncem druhé části skóroval nahozením od mantinelu Baláž, ale rozhodčí po poradě s kolegou u videa branku neuznal, protože padla už po čase.

Přesto nastal nečekaný zvrat v třetím dějství. Zdráhal ve 44. minutě zblízka doklepl do prázdné branky a za minutu nato přihrál na druhý gól ideálně Stránskému. Zdráhal pak vypracoval i vyrovnávací gól, když v 53. minutě se do jeho přihrávky zpoza brány nechytatelně opřel Bukarts.

Brno ještě v závěru řádné doby mohlo v přesilovce rozhodnout, ale Svoboda dorážku zblízka zlikvidoval. Prodloužení okořenila rvačka Plekance se Šidlíkem. Jediný nájezd z deseti pak proměnil vítkovický Bukarts.

Ohlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): „Dvě třetiny jsme tahali za kratší konec. Kvalita Komety je obrovská a ukázalo se to obzvláště v přesilovkách. Pro nás jsou to tři cenné body a obrovské povzbuzení do dalších zápasů. Ukázalo se už poněkolikáté, že náš tým má charakter a bojuje do poslední minuty.“
Petr Fiala (Brno): „Odehráli jsme velice dobrých čtyřicet minut. Ještě v úvodu třetí třetiny jsme měli samostatný nájezd, kdybychom ho proměnili, bylo by to jasné. Tím jedním gólem, nevím proč, možná pod vlivem těch předchozích dvou zápasů, jsme najednou hráli špatně. Ztráceli jsme kotouč a neměli jsme obsazený předbrankový prostor. Z toho pak dali domácí tři góly. Dohrávali jsme to v nervozitě. Nedokázali jsme udržet naši hru po celých šedesát minut, pro nás je to ztráta a hráči jsou taky zklamání.“

Góly

Domácí: 43:31. P. Zdráhal, 44:49. Š. Stránský, 52:52. Roberts Bukarts, . Roberts Bukarts

Hosté: 08:19. Plekanec, 22:36. Zaťovič, 31:18. Pyrochta

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk (C), Trška, Bodák – Roberts Bukarts, O. Roman (A), Schleiss – Lakatoš, Š. Stránský, P. Zdráhal (A) – Dej, Baláž, Mallet – Razgals, Werbik, Guman.

Hosté: Vejmelka (Klimeš) – Svozil, O. Němec (A), Gulaši, Pyrochta, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (C), P. Holík, Kucsera – Plášek ml., Plekanec (A), Svačina – Hruška, Lev, Orsava – Dočekal, Kusko, Jenyš.

Rozhodčí

Bejček, Stano – Hynek, Klouček

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

4 923 diváků

Hrachovina zažil vítězný debut v extralize

Hokejisté Liberce porazili v 18. kole extraligy na svém ledě Litvínov hladce 6:1 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Předposlední Verva naopak prohrála sedmý z posledních devíti zápasů. Čtyřmi asistencemi se blýskl útočník Michal Bulíř. Vítězný extraligový debut prožil brankář Dominik Hrachovina, který přišel na sever Čech z Ambri-Piotty.

Právě Hrachovina si připsal první zákrok utkání, s Gerhátovou střelou ale neměl větší potíže. Na druhé straně zahrozil Bulíř, také Janus byl připraven. Poté se hostující obranou protáhl Šmíd a našel před brankou volného Filippiho, Janus se ale dokázal včas přesunout.

Z rychlého brejku se do šance dostal Lukeš, z dobré palebné pozice ale přestřelil. První přesilovku utkání si zahráli Liberečtí a Janus měl plné ruce práce se střelami Bulíře a Hudáčka. Z mezikruží se neprosadil ani Marosz.

SESTŘIH: Liberec - Litvínov 6:1. Tygři si doma zastříleli a smetli Vervu 6:1
Video se připravuje ...

Na začátku druhé části měl dobrou příležitost Ščotka, jeho střela ale skončila těsně vedle. V 26. minutě už však šla Verva do vedení. Hanzl posunul kotouč Baránkovi a ten střelou nad Hrachovinovo rameno otevřel skóre. Druhý gól hostů mohl přidat záhy Myšak, v situaci dva na jednoho ale ideálně netrefil skákající kotouč.

V polovině utkání tak bylo vyrovnáno, když Dernerovo nahození od modré čáry tečoval před Janusem Hudáček. Vedení mohl hostům vrátit Hanzl, Hrachovina ale jeho střelu ukryl v lapačce. Udeřili tak znovu domácí, kteří ve 33. minutě využili zásluhou Filippiho přesilovou hru.

V aréně ještě neutichla radost ze vstřeleného gólu a Liberec se radoval znovu. Za 37 sekund zvýšil na dvoubrankový rozdíl ranou k tyči Vlach. Litvínovští v této fázi hry zcela vypadli z role a před Hrachovinu se dostávali jen sporadicky.

Domácí pokračovali v nastoleném tempu také ve třetím dějství a ve 44. minutě už vedli o tři góly. Hudáček našel volného Ordoše, který pohodlně zametl kotouč do odkryté branky. Hosty mohl vrátit do zápasu Hanzl, Hrachovina ale vytáhl důležitý zákrok.

Verva ještě zkoušela s výsledkem něco udělat, narážela však na pevnou obranu domácích. Prosadili se tak znovu Bílí Tygři, pátý gól přidal po individuální akci Šmíd. Dvě minuty před sirénou ještě upravil na konečných 6:1 druhou brankou v utkání Hudáček.

Ohlasy trenérů:

Patrik Augusta (Liberec): „Začátek utkání byl rozpačitý a nervózní z obou stran. Druhou třetinu jsme začali lehkovážně a inkasovali jsme branku. Pomohl nám ale vyrovnávací gól a herně jsme se zvedli. Ve druhé půlce zápasu jsme navíc byli velice produktivní a napadalo nám to tam.“
Radim Skuhrovec (Litvínov): „Čtrnáct dní jsme se svědomitě na zápas připravovali. V první třetině jsme dokázali plnit herní plán a v úvodu druhé jsme šli do vedení. Pak jsme měli ještě dobré šance, které jsme bohužel neproměnili. Liberec vyrovnal po vhazovaní a pak ukázal sílu i v přesilovce. Od té doby už byl lepší a zaslouženě zvítězil.“

Góly

Domácí: 29:31. L. Hudáček, 32:18. Filippi, 32:55. J. Vlach, 43:42. Ordoš, 55:22. Šmíd, 58:06. L. Hudáček

Hosté: 22:08. Baránek

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Peters) – Šmíd (A), T. Hanousek, Kotvan, Kolmann, Graborenko, Derner, Havlín – L. Hudáček, Bulíř, Ordoš – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Šír.

Hosté: Janus (Honzík) – Jánošík (A), Kudla, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka – Mahbod, V. Hübl (A), F. Lukeš – Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, J. Mikúš, Kašpar (C) – Gerhát, Helt, Trávníček – Zygmunt.

Rozhodčí

Šír, Horák – Kajínek, Špringl.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

6 595 diváků

Gulaš řídil obrat Plzně v derby

Hokejisté Plzně porazili v 18. kole extraligy Karlovy Vary 4:3 a upevnili si pátou výhrou v západočeském derby za sebou druhou pozici v tabulce. Zajímavý souboj přinesl dva obraty ve skóre. Energie se nejprve třemi trefami v prostřední části dostala po prohrané první třetině do vedení, ale domácí si díky dvěma využitým přesilovkám, kdy vždy skóroval Luboš Rob, vzali vedení zpět. Rozhodující gól padl v čase 56:10. Plzeň tak vyhrála počtvrté v řadě a Energie naopak potřetí za sebou nebodovala.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, při vyloučení plzeňského Vráblíka ale přesilovkový pokus Rachůnka bez přípravy z levého kruhu stačil Frodl zastavit. Za chvíli se zaskvěl také jeho gólmanský protějšek Novotný, který během početní výhody domácích zlikvidoval Gulašovu ránu.

V sedmé minutě už se Indiáni radovali, když Budíkovo nahození skončilo díky Kantnerově cloně v síti. Hráči Energie nedokázali odpovědět během další přesilovky a naopak v závěru první třetiny se s vypětím všech sil ubránili v oslabení tři proti čtyřem.

SESTŘIH: Plzeň - Karlovy Vary 4:3. Velký obrat indiánů zahájil i završil Rob
Video se připravuje ...

Po pauze sice pokračovala střelecká převaha domácích, ale ve 24. minutě po nenápadné akci přiťukl Vondráček puk Skuhravému a ten zblízka vyrovnal na 1:1. O chvíli později po přečíslení dvou na jednoho zahrozil Raška a v 28. minutě plzeňské zaváhání v rozehrávce potrestal z mezikruží přesnou střelou do levého horního růžku Beránek. Hosté spoléhali na brejky a po jednom z nich nebezpečně pálil Mikúš.

V polovině utkání zesílil nápor domácích, skvělý Novotný ovšem zastavil střelu nekrytého Kracíka, vzápětí vleže nedovolil skórovat Malátovi a zneškodnil i Čerešňákův bekhendový blafák po drzém průniku. Když se v další gólové šanci opět neprosadil sedmnáctiletý Malát, udeřilo překvapivě na druhé straně, když se z opakované dorážky prosadil v 35. minutě Raška. Dvě minuty nato domácí vrátilo do hry vyloučení Grígera, které potrestal kontaktní brankou na 2:3 po nechytatelné ráně z voleje Rob.

Od začátku závěrečné dvacetiminutovky se Indiáni tlačili ve snaze o srovnání skóre dopředu. Hosté čekali na protiútoky. Zakončení Flekova úniku překazil Budík a napravil předchozí vlastní chybu na modré čáře. Beránkův pokus po rychlém přečíslení zneškodnil včasným skluzem Frodl, na druhé straně v 50. minutě neprostřelil zblízka Novotného Eberle a Vráblík trefil břevno.

Radost plzeňským fanouškům v zaplněnému hledišti přinesl až Gulašův průnik v 52. minutě, který plzeňský kapitán ozdobil bekhendovým vyrovnáním na 3:3. Rozjetí domácí mohli rychle rozhodnout, hosté však zásluhou Novotného přežili Budíkovu gólovou šanci a odolali i při Koblasově vyloučení.

Energii srazil až trest pro Vondráčka za zdržování hry. Po Gulašově ideální přihrávce totiž pálil do odkryté branky Rob a v 57. minutě dokonal plzeňský obrat. Půldruhé minuty před sirénou odmítl Frodl při karlovarské power play pohotovým rozklekem proti Flekově dorážce prodloužení.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do utkání ozdobený gólem a první třetina v našem podání nebyla špatná. Říkali jsme si o přestávce, že to Vary nevzdají a nesmíme dělat chyby. Po našem nedůrazu před brankou a u mantinelů jsme soupeři nabídli tři góly. Tahle lehkovážnost nás málem stála zápas. Naše zblázněná hra přinesla asi pět přečíslení dva na jednoho pro Vary a stav 2:3 po druhé třetině byl pro nás zlatý. Ve třetí třetině náš tým ukázal charakter. Věřili jsme si, že jsme lepší a dokážeme to otočit. Pomohli jsme si přesilovkami a získali jsme naštěstí tři body, které jsou v našem stavu hodně cenné.“
Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „My jsme do utkání nevstoupil tak, jak jsme si představovali. Nedokázali jsme se vyrovnat s rychlostí a důrazem soupeře. V první třetině byli domácí lepší a museli jsme si k tomu něco říci v kabině o přestávce. Od druhé třetiny jsme předváděli hru, co jsme chtěli. Po většinu druhé třetiny jsme byli lepší. Je škoda, že jsme nedokázali odskočit na větší gólový rozdíl. Zápas se začal lámat, když jsme v závěru třetiny dostali kontaktní gól. Měli jsme za stavu 3:2 zápas stále ve svých rukou, ale dali jsme Plzni šanci dvěma zbytečnými vyloučeními. Věděli jsme, že jsou v přesilovkách silní a také v nich rozhodli.“

Góly

Domácí: 06:07. Budík, 36:16. Rob, 51:32. Gulaš, 56:10. Rob

Hosté: 23:14. Skuhravý, 27:53. Flek, 34:59. Raška I

Sestavy

Domácí: Frodl (Kolář) – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák, Budík, L. Kaňák, T. Voráček – Malát, Kracík (A), Gulaš (C) – Kantner, V. Němec, Pour – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Vracovský, R. Vlach, Rob.

Hosté: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Raška I, T. Kubalík – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Rozhodčí

Pešina, Hradil – Lhotský, Svoboda

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

6521 diváků

Třinec poprvé bez Bartošáka vyhrál

Hokejisté Třince zdolali v 18. kole extraligy na svém ledě Mladou Boleslav 3:0. Domácí gólman Petr Kváča kryl 27 střel a v soutěži v den, kdy povýšil na místo brankářské jedničky, vychytal první čisté konto v kariéře. Navrch si připsal asistenci u třetí branky. Góly Ocelářů vstřelili Aron Chmielewski, Štěpán Novotný a Vladimír Dravecký. Úřadující mistr nedostal gól ve druhém utkání za sebou.

Předchozí nulu Třince si připsal Patrik Bartošák, který se dohodl s Oceláři na ukončení kontraktu. Účastník letošního mistrovství světa přerušil kariéru kvůli psychickým problémům, které řešil alkoholem, a rozhodl se podstoupit léčení.

Jeho místo zaujal Kváča a hned v prvním střídání mu zatrnulo, střelu Štastného z mezikruží ale zastavila tyč. Ve zbytku třetiny se hrál velmi svižný hokej, s minimem přerušení i gólových šancí.

SESTŘIH: Třinec - Mladá Boleslav 3:0. Brankář Kváča vynuloval hostující bruslaře
Video se připravuje ...

Ráz zápasu udála prostřední část, ve které Třinci svědčila hra ve čtyřech na obou stranách. Během dvou minut se ve dvou šancích ocitl Gernát. Poprvé mu v úniku Krošelj vystihl blafák, který proslavil Peter Forsberg, a zasáhl pravým betonem. Ve druhém případě si slovenský obránce už položil hostujícího gólmana, ale bekhendem trefil jen brankovou konstrukci.

Oceláři se přesto ujali vedení: u zadního mantinelu vybojovali puk Kundrátek s Ondřejem Kovařčíkem, který našel mezi kruhy skórujícího Chmielewského. Po podobné akci mohl zvýšit Hrehorčák, ale Krošelj skvěle zakročil. Domácí hráli velmi obětavě v obraně, jen Doudera měl po dvou třetinách pět zblokovaných střel, a co prošlo, s tím si poradil bezchybný Kváča.

Třinec v úvodu třetiny bez problémů hájil těsný náskok, dokonce přidal pojistku. Draveckého střelu vyrazil Krošelj před sebe, Hrňa přikopl puk do strany Novotnému, před nímž zívala zcela prázdná branka. Očekávaný nápor hostí dlouho nepřicházel, ale přesilové hře Stránský rozezvučel Kváčovu tyč.

Mladá Boleslav se odhodlala ke hře bez brankáře už dvě a půl minuty před koncem, ale inkasovala z hole Draveckého potřetí. Asistenci si připsal i Kváča, který po nahození rychle vyklepal puk z lapačky pro Musila, který poté přihrál slovenskému útočníkovi. Kváča poté ještě málem v posledních sekundách o nulu přišel, ale tečovaný puk s vypětím všech sil vyrazil.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): „Velmi si cením třech bodů, po reprezentační přestávce je vždycky dobré začít výhrou. Připravovali jsme se pečlivě, utkání nebylo vůbec jednoduché a pomohla nám první branka. Průběh zápasu byl velmi vyrovnaný, snažili jsme se Boleslavské držet na odstup, nedávat jim moc prostoru. Ani se v podstatě nedostávali do šancí, a když je měli, tak je Petr Kváča chytil. Musím pochválit i jejich brankáře, který byl také skvělý. Zlomil to druhý gól. Ve třetí třetině jsme hráli velmi dobře dozadu, v podstatě jsme si kontrolovali výsledek. Ztížili nám to, ale myslím, že jsme si tři body zasloužili.“
Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Nedali jsme gól, a tak jsme nemohli pomýšlet na to, že bychom tady něco uhráli. Dlouho to bylo natěsno a myslím si, že rozhodla naše neproduktivita a neschopnost vytvořit si šance.“

Góly

Domácí: 23:22. Chmielewski, 46:44. Novotný, 59:15. Dravecký

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kváča (Malík) – Kundrátek, Gernát, Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Zahradníček – Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský – Hrňa, Novotný, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský (A).

Hosté: Krošelj (Haas) – Hrbas, Ševc (A), Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Kurka – Vondrka (C), Zbořil, Skalický – Klepiš, Žejdl (A), Šťastný – J. Stránský, Bičevskis, R. Zohorna – P. Kousal, Najman, Flynn.

Rozhodčí

Mrkva, Stolc – Hlavatý, Tschrepitsch

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

4 497 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Sparta - Mountfield HK: Hokej je o gólech, máme ale problémy je dávat, přiznal Růžička
Video se připravuje ...

Sparta - Mountfield HK: Každý se chce proti Spartě vytáhnout, vysvětloval Nedvěd těsnou výhru
Video se připravuje ...

Vedoucí Sparta přivítala v O2 areně hradecký Mountfield, úvod zápasu nabídl i souboj šesti hráčů o puk u mantinelu
Vedoucí Sparta přivítala v O2 areně hradecký Mountfield, úvod zápasu nabídl i souboj šesti hráčů o puk u mantinelu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud