17. listopadu 2019 • 19:28

SESTŘIHY: Sparta vyhrála popáté v řadě, Vary seřezaly Kometu 7:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno dostali v 19. kole Tipsport extraligy pořádnou nakládačku a po porážce 2:7 od Karlových Varů dokonce došlo k trenérské změně. Petr Fiala na své místo rezignoval. Vítězství 4:3 v prodloužení veze z Litvínova pražská Sparta, která slaví popáté za sebou. Stejně dlouhou bodovou šňůru vlastní také Liberec, který přehrál Zlín 4:3.



Třinec potřetí v řadě naplno bodoval

Do první šance utkaní se dostali domácí, tečovaná střela Cibulskise ale skončila mimo. V páté minutě byl vyloučený Cingel a Oceláři toho využili k otevření skóre. Pohotovou dorážkou se o to postaral Michal Kovařčík. Při Polanského trestu se do dvou slibných příležitostí dostal Pavlík, Kváču ale nepřekonal. Krátce před koncem první třetiny Slezané své vedení navýšili, po krásné kombinaci bratří Kovařčíků skóroval starší Ondřej.

SESTŘIH: Mountfield HK - Třinec 1:4. Oceláři bez Bartošáka obrali Růžičkův Hradec
Video se připravuje ...

Ve 23. minutě mohl přidat třetí gól Ocelářů Hrehorčák, Mazance však nepřekonal. Třinečtí následně vcelku jistě bránili náskok a domácím se nedařilo vytvořit si výraznější převahu. V polovině utkání ale po Červeného přihrávce snížil před brankou osamocený Koukal. Tým kouče Varadi inkasoval poprvé po dvou zápasech s nulou. Hosté však dokázali na snížení rychle odpovědět, chybnou rozehrávku využil Hrehorčák.

Východočeši se tlačili do útoku, snažili se zkorigovat výsledek, třinecký obrana a pozorný Kváča ale byli proti. Ve 48. minutě Cibulskis přesilovce trefil jen tyč. Úřadující mistr zápas dovedl zkušeně do vítězného konce, při Vopelkově vyloučení se navíc podruhé trefil Michal Kovařčík. Smůlu domácích v koncovce podtrhnula další tyč po Cingelově střele.

Hlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Vítězství Třince je zasloužené. Hrál velmi dobře do defenzivy a byl nebezpečný směrem do útoku. V koncovce byl velmi efektivní, dva góly nám dal z přesilovky. My jsme sice celý zápas dřeli, ale v naší hře byla velká nervozita zejména směrem do útoku. V zakončení. Klukům se nedá upřít snaha, ale bohužel jsme opět dali jeden gól. Výsledek je zasloužený."

Václav Varaďa (Třinec): "Do utkání jsme vstoupili velmi slušně, ale domácí měli příležitosti, které zůstaly nevyslyšeny. Hlavně kolem naší branky byli hodně nepříjemní. Dali jsme gól, což týmu vždy pomůže. Byli jsme trpěliví, hráli jsme velmi dobře střední pásmo a využili jsme své příležitosti. Celkově si myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Na domácích byla vidět velká snaha, ale myslím si, že jsme ho kontrolovali a zaslouženě bereme tři body."

Góly

Domácí: 30:29. Koukal

Hosté: 05:25. M. Kovařčík, 19:46. O. Kovařčík, 32:12. Hrehorčák, 55:08. M. Kovařčík

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Šalda – Jergl, Koukal, Červený (A) – Smoleňák (C), Kubík, M. Chalupa – Paulovič, Rákos (A), Perret – Vopelka, Cingel, Klíma.

Hosté: Kváča (Malík) – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Zahradníček – Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský – Hrňa, Novotný, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Adamský (C) – Hladonik.

Rozhodčí

Jeřábek, Horák – Lučan, Kis

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

4219 diváků

Kometa už pětkrát nevyhrála

Domácí tým vstoupil do zápasu aktivněji a v úvodu si vytvořil i dvě šance, ale Plekanec ani Orsava své slibné pozice ve vedoucí gól nepřetavili. Kometa však pykala za nedůslednost v obraně, kdy z celkem nevinné akce prostřelil Vejmelku Koblasa a dostal tak Karlovy Vary do vedení.

To netrvalo dlouho, Kometa využila hned první přesilovou hru, když se po pěkné přihrávce Svačiny trefil zblízka Orsava. Brno pak svoji hru zklidnilo a hlavně zpřesnilo, nicméně šance Lva gól nepřinesla.

SESTŘIH: Kometa Brno - Karlovy Vary 2:7. Překvapivá výhra hostů, rozhodl hattrich Grígera.
Video se připravuje ...

V úvodu druhé části hry Karlovy Vary dokonale využily početní výhodu na ledě. Nejprve Koblasa svým druhým gólem v zápase při hře pěti proti třem poslal hosty do vedení, o půl minuty později překonal Vejmelku a jeho čtyři spoluhráče v poli Gríger.

Brno začalo stíhačku nepříznivého stavu, ale stihlo v přesilové hře jen snížit, když se po kombinaci trefil opět Orsava. Místo vyrovnání ale přišel pro domácí tribuny šok, nejprve navýšil vedení Karlových Varů jejich nejproduktivnější hráč Rachůnek a 39 vteřin poté propadlo nenápadné nahození Poláka velmi lacino za Vejmelkova záda.

Nejistého strážce brněnské svatyně vystřídal do třetí třetiny Klimeš, ale s čistým štítem vydržel jen 33 sekund. Překonal jej Flek. Čtyřbrankové manko bylo na Kometu v současném rozpoložení velké sousto, zápas se už dohrával víceméně z povinnosti pod jasnou kontrolou hostí, kteří své vedení ještě navýšili opět díky Flekovi.

Hlasy trenérů:

Petr Fiala (Brno): "Zhruba 35 minut jsme hráli to, co jsme chtěli, i když jsme prohrávali 1:3, ale góly jsme dostali v přesilovkách po ne moc nutných faulech. Čtvrtý gól jsme dostali po nedůslednosti a pátý po teči. Hráči jakoby ztratili víru, což se potvrdilo na začátku třetí třetiny. Tato část nebylo hodná jména Komety. Pro mě to byl jasný signál k tomu, abych dodal mužstvu impulz a odstoupil jsem z funkce hlavního trenéra. Doufám, že můj nástupce dostane z hráčů to, co v nich je a co ukázali v některých částech předchozích zápasů, ale nikoliv celých. Hraje se totiž 60 minut."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "My jsme do zápasu vstoupili rozpačitě, těch prvních osm minut postrádalo skoro všechno, co jsme od hráčů chtěli. Myslím si, že nám pomohla vstřelená branka, zápas se pak lámal ve druhé třetině, kdy jsme po vedení v čele s Filipem Novotným odolávali tlaku Brna a dokázal mu čelit. Vytvořili jsme si dostatečný náskok a poslední zbytek odporu jsme zlomili rychlým gólem na začátku třetí třetiny. Od té doby jsme zápas měli pod kontrolou a hráčům jsme za dnešní týmovou práci poděkovali."

Góly

Domácí: 12:24. Orsava, 35:05. Orsava

Hosté: 11:02. Koblasa, 22:46. Koblasa, 23:25. Gríger, 38:52. Gríger, 39:32. V. Polák, 40:33. Flek, 57:06. Flek

Sestavy

Domácí: Vejmelka (41. Klimeš) – O. Němec (A), Svozil, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec – Kucsera, P. Holík, Zaťovič (C) – Svačina, Plekanec (A), Plášek ml. – Orsava, Lev, Hruška – L. Horký, Kusko, Dočekal.

Hosté: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), Eminger, D. Mikyska, M. Rohan – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák – T. Kubalík, Raška I, Kohout – Vondráček, Skuhravý (C), Koblasa.

Rozhodčí

Hodek, Veselý – Brejcha, Jelínek

Stadion

DRFG arena

Sukeľ rozhodl dvěma góly

Hokejisté vedoucí pražské Sparty vyhráli popáté za sebou, Verva naopak prohrála pátý z posledních šesti duelů.

První branku utkání vstřelil již po 34 vteřinách novic v litvínovském dresu Mahbod, který pohotově dorazil Válkovu střelu, odraženou od horní tyče. Za 39 sekund bylo vyrovnáno. Sukeľ po nešťastném zákroku Januse dorazil puk do odkryté branky.

V šesté minutě se řítil na Sedláčka Mikúš, v poslední chvíli ho nedovoleně zastavil Piskáček a domácí dostali možnost početní výhody, kterou ale nevyužili. V polovině úvodní části se ale už dostali opět do vedení. Petružálek našel rozjetého Jarůška a ten zblízka chytře překonal Sedláčka.

SESTŘIH: Litvínov - Sparta 3:4. Hosté udolali Vervu v prodloužení
Video se připravuje ...

Nástup do druhé třetiny vyšel lépe sparťanským hráčům. Po 26 vteřinách Rousek z mezikruží vyrovnal. V 26. minutě vystihl Jarůšek chybnou Řepíkovu rozehrávku, ale Sedláček jeho bekhendový blafák zlikvidoval. Další šanci měl Hanzl, střelu švihem z pravého křídla opět kryl sparťanský gólman.

V 34. minutě vypálil Košťálek, Janusovi puk propadl a hostující obránce jej v klidu mohl dojet a dorazit do prázdné branky. Slovenský brankář poté opustil branku a přenechal místo Honzíkovi. Litvínovu se povedlo vyrovnat v samém závěru třetiny. Hübl sklepl puk ze vzduchu a zamířil těsně pod horní tyčku. Rozhodčí branku i po prozkoumání videa uznali.

Třetí třetina začala z obou stran opatrněji. Nikdo nechtěl udělat chybu a duel bez větších šancí dospěl do prodloužení. V něm domácí hráli dvě minuty proti třem, ale ani to jim nepomohlo ke vstřelení branky. V 64. minutě se Sukeľ trefil zblízka do šibenice a rozhodl.

Hlasy trenérů:

Jiří Šlégr (Litvínov): "Věděli jsme, že Sparta je silný soupeř. Sehráli jsme dobré utkání u nich, tak jsme si to ukázali na videu a chtěli jsme na to navázat. Cítil jsem v kabině, že kluci jsou na dobré vlně, že chtějí. V druhé třetině jsme brzy inkasovaly vyrovnávací branku, naopak na jejím konci jsme se štěstím vyrovnali. Nepodařilo se nám využít přesilové hry, to je naše největší bolest. Trénujeme to neustále, ale nejde nám to. To vlastně i rozhodlo, měli jsme rozhodnout v prodloužení, kdy jsme hráli čtyři na tři, ale nedokázali jsme to a poté nás Sparta potrestala."

Uwe Krupp (Sparta): "Byl to podle mého názoru velice dobrý zápas. Stejně jako náš minulý vzájemný zápas to bylo vyrovnané a bojovné. Oba týmy měly šance. Věděli jsem, že to bude s Litvínovem těžké poté, co nebyl s minulými zápas spokojený a bude chtít vyhrát. Jsme velice spokojení s naší hrou v oslabení, která byla důležitým faktorem našeho vítězství. Litvínov má velmi dobré přesilovky, i když se mu v poslední době nedaří proměňovat. Pomohl nám dobrý výkon brankáře Sedláčka."

Góly

Domácí: 00:34. Mahbod, 09:28. Jarůšek, 39:28. V. Hübl

Hosté: 01:13. Sukeľ, 20:26. Rousek, 33:04. Košťálek, 63:48. Sukeľ

Sestavy

Domácí: Janus (34. Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka, Kudla – Mahbod, V. Hübl (C), Válek – Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, J. Mikúš, F. Lukeš – Jurčík (A), Helt, Trávníček.

Hosté: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek (A), Košťálek, Piskáček (A) – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Buchtele, Pech, Forman – Pšenička, Rousek, Dvořáček.

Rozhodčí

Bejček, Pražák – Gerát, Hynek

Stadion

ZS Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5 969 diváků

Libereckou výhru trefil Musil

Liberec bodoval popáté za sebou naplno a veze se na vítězné vlně po předchozí stejně dlouhé sérii bez bodového zisku. Berani prohráli potřetí z posledních čtyř zápasů.

Zlín vstoupil do utkání velmi sebevědomě a po celou první třetinu soupeře přehrával, ale jeho tlak byl spíše platonický. To Bílí Tygři hrozili jen výjimečně, ale když už, tak to stálo za to. V šesté minutě domácí bek Gazda chyboval v přesilovce při zakládání akce a Zachar po Krenželokově nahrávce využil přečíslení k tomu, aby poslal Liberec hned první střelou v duelu do vedení.

Za 49 sekund bylo vyrovnáno. Honejskovu přihrávku z rohu kluziště usměrnil na brankovišti dobře postavený Ferenc. Tím ovšem na góly bohatý úsek nekončil a za dalších 23 vteřin už Severočeši znovu vedli. I druhá jejich střela v zápase skončila v síti, když další chybu zlínské defenzivy potrestal v úniku Marosz.

Ze soupeřovy převahy se Bílí Tygři znovu vymanili v 11. minutě a i tentokrát z toho byla velká šance. Volný Bulíř už ale Čiliaka nepřekonal.

SESTŘIH: Zlín - Liberec 3:4. Berani se snažili dotáhnout skóre, nakonec padli těsným rozdílem
Video se připravuje ...

Berani měli v první části optickou převahu, v prostředním dějství ztratili i tu. Liberec navíc dokázal dvakrát navýšit vedení. Nejprve při hře ve čtyřech na obou stranách uspěl sám před Čiliakem Hudáček a ve 34. minutě už na 4:1 zvýšil Musil, jenž byl nejúspěšnější v nepřehledné situaci před brankovištěm. Naději na zvrat Zlínu zajistil po Gryšarově pasu přes celé hřiště z úniku Okál, který prostřelil Hrachovinu.

V poslední dvacetiminutovce si hosté hlídali vedení, soupeře do šancí nepouštěli a navíc téměř pořád drželi puk. Vše se změnilo až 4:38 minuty před koncem. Při Dernerovu trestu domácí sáhli ke hře bez brankáře, ve které snížil na rozdíl jediné branky Fryšara. Více už však i přes závěrečný nápor Zlín nezvládl.

Hlasy trenérů:

Robert Svoboda (Zlín): "Produktivita soupeře byla jasná a rozhodla. Viděli jsme velmi dobrý zápas ve vysokém tempu. Z naší strany to bylo maximum výkonu, bohužel s tak kvalitním týmem si nemůžeme dovolit takové defenzivní chyby, jaké jsme předvedli. To rozhodlo. Hráče musím pochválit za bojovnost do poslední chvíle."

Patrik Augusta (Liberec): "Jsme spokojení s vítězstvím. Věděli jsme, že náš tu nečeká nic jednoduchého. Domácí jsou dobře organizovaní, aktivní a forčekují. Základ výhry byl v naší produktivitě a v závěru poté obětavost a charakter hráčů. Dobrý výkon opět předvedl Dominik Hrachovina. Dává nám klid a navíc jeho práce s holí je skvělá."

Góly

Domácí: 06:26. Ferenc, 37:01. Okál, 56:57. Fryšara

Hosté: 05:37. M. Zachar, 06:49. Marosz, 24:37. L. Hudáček, 33:10. A. Musil

Sestavy

Domácí: Čiliak (Huf) – Freibergs, Ferenc, Buchta, Nosek (A), M. Novotný, Gazda, Hamrlík – Köhler (A), Claireaux, Fořt – Kubiš (C), P. Sedláček, J. Ondráček – Herman, Honejsek, Šlahař – Dufek, Fryšara, Okál.

Hosté: Hrachovina (Peters) – T. Hanousek, Šmíd (A), Graborenko, Derner, Kolmann, Havlín, Bukač – Ordoš, Bulíř, L. Hudáček – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Šír, A. Musil, J. Vlach.

Rozhodčí

Pešina, Svoboda – Gebauer, Rožánek

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

4318 diváků

Vítkovice otočily proti Pardubicím

Vítkovice po velkém pátečním obratu proti Kometě znovu začaly vlažně a byli to hosté, kteří v úvodu vyvinuli větší aktivitu. Do vedení je poslal ve 14. minutě Beran, který při signalizované výhodě Svobodou tečoval Zdráhalovo nahození. Hosté pak z brejku mohli i zvýšit, ale Harju padajícího Svobodu nepřehodil.

Domácí se k ohrožení pardubické brány dostali až v úplném závěru první dvacetiminutovky. Páteční hrdina Bukarts byl sám před Kacetlem, který však jeho ránu vyrazil.

Do druhé části naopak Vítkovičtí nastoupili mnohem lépe a vytvořili si převahu. Do sóla se nečekaně dostal obránce Bodák, ale Kacetl jeho akci eliminoval stejně jako o pár minut později možnost Schleisse.

SESTŘIH: Vítkovice - Pardubice 3:2sn. Dynamo promrhalo dvoubrankový náskok, nájezdy rozhodl Bukarts
Video se připravuje ...

Pak ale opět přišly příležitosti Pardubic. Svoboda vychytal Tybora i Mandáta, ale v 36. minutě už nedokázal odvrátit gól po hostujícím přečíslení dva na jednoho a Látalově střele. Do podobného průniku se Látal dostal znovu v dalším střídání, ale Svoboda domácí podržel.

Domácí opět začali dohánět promarněný čas až v třetí části. Bukarts ve 43. minutě po kombinaci s Romanem ranou bez přípravy prostřelil Kacetla a domácím znovu narostla křídla. Už jen na tři pětky, které kouč Petr na ledě točil, nabraly tempo a ve 49. minutě bylo vyrovnáno, když ze vzduchu baseballově zasmečoval puk do sítě Stránský. Regulérnost gólu pak rozhodčí zkoumali nadvakrát bezmála deset minut.

Vítkovice mohly skóre obrátit ve vlastním oslabení; Schleiss a Mallet v něm jeli dvakrát sami na Kacetla, který však zabránil nejhoršímu. Zato v prodloužení měli blíže k bonusovému bodu hosté, Tybor však trefil jen tyčku a Mandát při velkém tlaku v přesilovce zblízka za Svobodu puk nepropasíroval. Hrdinou nájezdů byl vítkovický Bukarts, který proměnil oba pokusy a v šesté sérii rozhodl.

Hlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Vstup do utkání nebyl špatný. Ale Pardubice v přesilové situaci ve výhodě vstřelily první branku, my jsme v tom možná hledali zase zbytečnou vědu. V úvodu druhé třetiny jsme měli nějaké šance, ale pak jsme ten zápas nějak ztratili z rukou a tam Pardubice mohly o utkání rozhodnout. Mužstvo ale má velkou vnitřní sílu, věří, že za každého stavu s tím zápasem může něco udělat. Chtěli jsme, ať se hráči před poslední třetinou uvolní a jdou zahrát kvalitní třetinu. Přiznávám ale, že jsme měli dneska štěstí."

Radek Bělohlav (Pardubice): "My jsme dneska odehráli dobrou první třetinu. Příčinu ztráty dvou bodů bych viděl ve druhé polovině druhé třetiny, kde jsme neproměnili několik šancí. Mohli jsme zvýšit. V prodloužení jsme taky měli využít přesilovku. Je to ztráta po takovém průběhu. Chtěli jsme více. V třetí třetině se dalo čekat, že nás soupeř zatlačí a podařilo se mu vyrovnat."

Góly

Domácí: 42:58. Roberts Bukarts, 48:09. Š. Stránský, 65:00. Roberts Bukarts

Hosté: 13:44. M. Beran, 35:20. Látal

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Šidlík, Kvasnička, Trška, Bodák, Výtisk (C), D. Krenželok, Gregorc – Lakatoš, O. Roman (A), Schleiss – Roberts Bukarts, Š. Stránský, P. Zdráhal (A) – Dej, Baláž, Mallet – Razgals, Werbik, Guman.

Hosté: Kacetl (Kantor) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), Ivan, Mikuš (A), J. Zdráhal – Mandát (A), R. Kousal, Tybor – Látal, T. Knotek, Hovorka – D. Kindl, Blümel, Harju – M. Beran, Pochobradský, Matýs.

Rozhodčí

Hradil, Sýkora – Hlavatý, Špringl

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

4 825 diváků

Výhru Boleslavi trefil Zohorna

Plzeň zahájila zápas náporem a byla odměněna po necelých čtyřech minutách hry. Kantner projel přes polovinu hřiště, po střele ještě stihl dojet puk za brankou a vrátit ho do chumlu před Krošeljem, až záhadným způsobem skončil za jeho zády.

O tři minuty později se sám na levém kruhu ocitl Zbořil a díky jeho přesné trefě do horního rohu bylo vyrovnáno 1:1. Ze stejného prostoru přišla i druhá branka domácích, když se o deset minut později prosadil po Bičevskisově přiťuknutí Hrbas.

V polovině druhé třetiny mohl v závěru přesilové hry navýšit boleslavský náskok Skalický, ale v dobré pozici trefil jenom brankáře Frodla. Udeřilo však na druhé straně. Důrazný Kracík obral u mantinelu o puk Ševce, kotouč se dostal před branku k nekrytému Gulašovi, který si pohodlně potáhl Krošelje a připsal si druhý bod v zápase.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 4:3p. Dramatický zápas vyzněl lépe pro Bruslaře
Video se připravuje ...

Dvacet vteřin před koncem druhé části byl v hlavní roli opět nejlepší střelec soutěže, který projel přes polovinu hřiště, v útočné třetině udělal piruetu a poslal Plzeň do vedení. Ani to ale ještě nebylo všechno. O deset vteřin později vrátil stav na remízu dělovkou od modré čáry Bernad.

Pět minut před koncem třetí třetiny se na Frodla vyřítil osamocený Skalický, ale zakončení po blafáku poslal mimo branku. A jelikož se neprosadil ani nikdo jiný, muselo se prodlužovat. V nastavení dostal dvouminutový trest hostující Vráblík a následnou přesilovku využil tečí Klepišovy střely Zohorna. Rozhodující situaci muselo ještě potvrdit video.

Hlasy trenérů:

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Zápas se nám líbil, tahali jsme po celou dobu za delší konec, hráli jsme většinou v útočném pásmu, ale nebyli jsme tolik produktivní jako Plzeň. Bod pro každého byl po šedesáti minutých spravedlivý, ten druhý jsme si víc zasloužili my."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Věděli jsme, do čeho jdeme. Boleslav hraje dobře, nahoře v tabulce, agresivní bruslivý hokej. A my jsme se s tím dnes nepopasovali. Celý zápas jsme tahali za kratší konec. Mrzí nás třetí inkasovaný gól, kdy jsme se dostali do vedení, ale hned nezblokujeme střelu a inkasujeme. Dnešní zápas se nám z hlediska hokeje moc nepovedl, proto ale musíme říct, že bod z Boleslavi je pro nás cenný. I přesto, že to nešlo hokejově, tak se o výsledek alespoň hráči porvali."

Góly

Domácí: 06:26. Zbořil, 16:24. Hrbas, 39:51. Bernad, 62:34. R. Zohorna

Hosté: 03:47. V. Němec, 31:15. Gulaš, 39:41. Gulaš

Sestavy

Domácí: Krošelj (Haas) – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Kurka – Šťastný, Žejdl, Klepiš (A) – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – R. Zohorna, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Frodl (Kolář) – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák, Budík, L. Kaňák, T. Voráček – Malát, Kracík (A), Gulaš (C) – Kantner, V. Němec, Pour – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Vracovský, R. Vlach, Rob.

Rozhodčí

Hejduk, Micka – Pešek, Malý

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 288 diváků

Olomouc neuspěla po dvou výhrách za sebou

Kladno vyhrálo čtvrtý z posledních pěti zápasů a posunulo se právě před Hanáky na desáté místo.

Kladno začalo velice aktivně a dostávalo se častěji do zakončení. Hned ve čtvrté minutě otevřel skóre Strnad, který prostřelil Konráda mezi betony. Vzápětí mohl srovnat Tomeček, ale s jeho pokusem si Godla poradil. K nebezpečnému zakončení se dostal i Jágr, který tísněný vyvezl puk zpoza branky a zakončil.

Na druhé straně Godla opět úspěšně zasáhl proti Klimkově střele. Ve 13. minutě Austin na modré čáře zachytil nepřesnou přihrávku domácích, najel si do ideální střelecké pozice a zvýšil na 2:0.

SESTŘIH: Olomouc - Kladno 1:3. Rytíři ovládli zápas a z Moravy si odváží tři body
Video se připravuje ...

Na začátku druhé třetiny Kolouch těsně minul bránu hostů. Potom i Klimek v další šanci zakončil nepřesně. V 26. minutě Zikmund z úhlu nahodil puk, který propadl až za Konráda. Domácí trenéři Moták a Tomajko sáhli ke změně v brankovišti a nastoupil Lukáš.

Olomoučtí zvýšili aktivitu a začali se více dostávat do šancí. Kladenský brankář zlikvidoval postupně střely Koloucha i Irgla, který se potom dostal i do úniku, ale Godlu nepřekonal.

Olomouc ještě zvýšila tlak v útočném pásmu. K několika střelám se dostal Irgl a Tomeček po kombinaci s Klimkem trefil pouze boční síť. Na druhé straně se neprosadil v úniku Redlich. V 56. minutě při Kautově vyloučení přišel Godla o čisté konto. Škůrek si na modré čáře vyžádal přihrávku, poslal puk na Irgla a ten kladenského gólmana prostřelil. Domácí ještě na poslední půlminutu odvolali brankáře, ale gól už ani na jedné straně nepadl.

Hlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): "My jsme začali hrozně vlažně a první třetina od nás nebyla vůbec dobrá. Prohrávali jsme skoro každý souboj. Kladno bylo lepší a zaslouženě vedlo 2:0. Potom jsme se do toho těžko dostávali. Snaha byla, ale bylo to trošku v křeči. Dnes jsme nebyli mužstvo, kde hraje všech dvacet hráčů. Proto nás Kladno potrestalo. Do dalších zápasů musíme úplně změnit přístup. Takhle začít prostě nemůžeme. Mužstvo se do toho pak těžko dostává. Dobře nehrajeme, ale určitě není na místě pokřik diváků: 'Moták ven.' Gólmany jsme vystřídali, ale neházel bych na ně vinu. My musíme dávat víc gólů."

David Čermák (Kladno): "Hodně nám pomohlo to, že jsme v první třetině šli do vedení 2:0 a pak jsme se soustředili na defenzívu. Na naše poměry jsme hráli velmi solidně dozadu. Samozřejmě Olomouc měla několik šancí, kdy nás podržel brankař. I kluci v oslabení hráli dobře. Naštěstí por nás Olomouc snížila až těsně před koncem a už jsme to udrželi. Jeli jsme sem s velkým respektem. Víme, že tady je o čtyři metry širší hřiště, proto jsme do zápasu chtěli dobře vstoupit. Vyšlo nám to. Jarda Jágr včera netrénoval a věděli jsme, že nějaký problém má. Ale řekl, že to zkusí. Byli jsme připraveni, že kdyby musel odstoupit, tak přeskupíme lajny."

Góly

Domácí: 55:29. Irgl

Hosté: 02:13. J. Strnad, 12:35. Austin, 25:16. Zikmund

Sestavy

Domácí: Konrád (26. Lukáš) – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Valenta – Burian, Strapáč, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Olesz, Kolouch, Skladaný – Hecl, J. Knotek (A), V. Tomeček.

Hosté: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Romančík, Zelingr, Barinka (A) – Zikmund, Melka, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – Réway, Stach, Bílek – Hajný, T. Kaut (A), O'Donnell – Š. Bláha.

Rozhodčí

Mrkva, Piragic – Tošenovjan, Zgonc

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud