22. listopadu 2019 • 22:00

SESTŘIHY: Brno proti Hradci nakopl Zaťovič hattrickem. Plzeň padla 0:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Pozvednuté sebevědomí z výhry zůstává na jihu Moravy. Hokejisté Komety Brno přehráli ve šlágru 20. kola extraligy Hradec Králové 3:2 v prodloužení a ukončili sérii šesti porážek v řadě. Liberec před vyprodaným stadionem těsně zvítězil nad Kladnem 2:1. Mladá Boleslav po dvou porážkách porazila venku Litvínov 5:2. Plzeň doma proti Olomouci nevyužila šance dotáhnout se na čelo tabulky, prohrála 0:3. Zlín vynuloval poslední Pardubice 2:0.



Bruslaři rozhodli v první třetině

O první gól utkání se postaral v šesté minutě Kousal, jenž přesnou střelou k tyčce zakončil rychlý protiútok. Poté hosté promarnili 92 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, dlouho je to však mrzet nemuselo. Ve 12. minutě využil zakrytého výhledu brankáře Honzíka Najman a o 51 sekund později zvyšoval již na 3:0 pro Mladou Boleslav kapitán Vondrka.

Verva za první třetinu vyslala na gólmana soupeře Krošelje jen tři střely, probudila ji až přesilovka na přelomu první a druhé části. Slovinský brankář měl najednou mnohem více práce, svůj tým ale podržel. Před polovinou zápasu měli domácí k dispozici 48 sekund dlouhou výhodu dvojnásobné přesilové hry, ani oni se však proti bránící trojici neprosadili.

Po sérii nevyužitých šancí přišla pro domácí studená sprcha. Vyloučení Ščotky potrestal Zbořil a otočil vývoj duelu opět na stranu hostů. Asistenci si připsal Jeglič, jenž nastoupil za Mladou Boleslav poprvé po svém příchodu ze Zlína. Hlavní postavou dalších minut se stal Honzík, jenž ve zbývajících sedmi minutách druhé třetiny zlikvidoval minimálně pět velkých šancí soupeře.

Ve 45. minutě se podařilo snížit Douderovi a domácí se pokusili duel ještě zdramatizovat. Krošelj si následně připsal několik dobrých zákroků, v 53. minutě jej ale podruhé překonal v přesilovce Mahbod. Šanci na možný obrat ale vzal Litvínovu Jeglič.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Z naší strany to bylo jednoznačně jedno z nejhorších utkání v sezoně. Nenavázali jsme na zlepšený výkon, který jsme předvedli proti Spartě. Začátek nebyl úplně špatný, ale pokud nebudeme plnit úkoly, které si před utkáním dáme, tak nemůžeme být úspěšní. Ztrácíme kotouče na modrých čarách a během chvilky je utkání rozhodnuto. Boleslav vyhrála zaslouženě."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Myslím, že jsme byli po celý zápas lepší. Věděli jsme o problémech Litvínova a věděli jsme, že když se ze začátku dostaneme do vedení, tak to pro ně bude hodně těžké. To se nám i povedlo a zaslouženě jsme vyhráli."

SESTŘIH: Litvínov - Mladá Boleslav 2:5. Verva marně dotahovala, fanoušci pískali
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 44:47. L. Doudera, 52:22. Mahbod

Hosté: 05:12. P. Kousal, 11:50. Najman, 12:41. Vondrka, 32:40. Zbořil, 56:48. Jeglič

Sestavy

Domácí: Honzík (Janus) – Jánošík (A), L. Doudera, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka – Mahbod, V. Hübl (A), Válek – Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek – Myšák, J. Mikúš, F. Lukeš – Jurčík, Helt, Kašpar (C) – Zygmunt.

Hosté: Krošelj (Haas) – Ševc (A), Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Kurka – Klepiš, Bičevskis, Šťastný – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – R. Zohorna, Jeglič, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Hodek, Úlehla – Ondráček, Špůr

Stadion

ZS Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

4 039 diváků

Skvělý Lukáš zadusil Gulašovo komando

Domácí s uzdravenými oporami Mertlem a Gulašem začali aktivněji a právě plzeňský kapitán již ve třetí minutě osamocený před brankou ztroskotal na Lukášovi. Olomoucký gólman si za chvíli poradil i s nebezpečnou střelou Koldy. Hosté sice poté otupili nápor Indiánů, ale směrem dopředu se neprosazovali.

Naopak Lukáš jen s obtížemi vyrazil táhlý pokus Mertla z levého křídla a především ve 13. minutě se štěstím zlikvidoval Strakův samostatný únik. Kohouti se neprobudili ani během přesilové hry, naopak Kantner vracející se z trestné lavice neproměnil z bezprostřední blízkosti přečíslení dvou na jednoho. Na druhé straně se mezi kruhy objevil Nahodil, střeleckou příležitost však promarnil.

Po pauze už se hosté radovali, když zmatek v plzeňském obranném pásmu potrestal ve 23. minutě přesným bekhendem Irgl. Obraz hry se změnil a nervózně hrající domácí v prostřední části obtížně přecházeli přes střední pásmo a navíc chybovali v rozehrávce.

V polovině utkání ještě stačil Irglovu střelu vyrazit svým levým betonem gólman Frodl, ale ve 31. minutě další zaváhání defenzivy Indiánů potrestal nekrytý Kolouch trefou na 2:0. Domácí nedokázali odpovědět během dvou početních výhod a přes střeleckou převahu je dobře organizovaná obrana hostů nepouštěla do gólových šancí.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Olomouc od pohromy uchránil při vyloučení Tomečka Lukáš, který stačil na brankovou konstrukci vytěsnit ránu Roba bez přípravy. Další oslabení už hosté zvládli lépe a naopak při přesilovce v 51. minutě mohl definitivně rozhodnout agilní Irgl, po ideální přihrávce Olesze ale po kličce do bekhendu nepřehodil Frodlův pravý beton. Kohouti poté ještě přežili trest svého kapitána Vyrůbalíka a v 59. minutě při plzeňské power play přidal třetí gól Nahodil.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Odehráli jsme velice slušnou první třetinu. Vypracovali jsme si gólové šance, které jsme neproměnili. Od druhé třetiny a hlavně prvního inkasovaného gólu byl ale náš výkon tak mizerný, že si na podobný marně vzpomínám. Olomouc byla houževnatá, hrála přesně tak, jak jí známe z minulých sezon. Za prohrou ale stojí náš výkon, především špatná hra s kotoučem. Nedokážu si vysvětlit, že během chvilky se náš výkon takhle diametrálně obrátí. Už se to opakuje. Bylo tam strašně nepřesností, přestali jsme dělat věci, které nám vycházely v první třetině. Přidaly se špatné přesilovky, kde jsme byli bez pohybu a soupeř nám zblokoval strašně střel. Ani jsme se nedostali do žádného tlaku."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Musím pogratulovat Honzovi Lukášovi k nule. Hlavně v první třetině stál za naším výkonem. Pochválit ale musím celé mužstvo, které podalo výborný oduševnělý výkon. Za bojovnost, nasazení a morálku si dnes body zasloužíme. Snad jen v první třetině jsme měli problémy a povolili soupeři několik přečíslení. Domácí se od druhé třetiny mohli prosadit jen v přesilových hrách. Bohužel jsme faulovali, to nás mohlo stát body. Z toho se musíme poučit. Na druhou stranu zvlášť v oslabení jsme to zvládli dobře, připravili jsme se na to. Milan (Gulaš) se tam nedostal k žádné střele. Výborně jsme blokovali střely, což nám třeba v minulých zápasech tolik nevycházelo."

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 0:3. Lukáš zastavil Gulaše i ostatní, zapsal 40 zákroků
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 22:44. Irgl, 30:59. Kolouch, 58:11. Nahodil

Sestavy

Domácí: Frodl (Kolář) – Budík, Moravčík, Houdek, Čerešňák, Jank, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kracík, V. Němec – Kantner, Kodýtek, Eberle – Kolda, R. Vlach, Rob.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), Dujsík, Škůrek – Strapáč, Kolouch, Irgl – Burian, Nahodil, Klimek – Olesz, J. Knotek (A), V. Tomeček – Vodný, Handl, Skladaný.

Rozhodčí

Pražák, Veselý – Brejcha, Jelínek.

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

5742 diváků

Souboj o sebevědomí vystřílel Zaťovič

Klubový šéf Libor Zábranský při své obnovené premiéře na střídačce před vlastním publikem nenechal v sestavě kámen na kameni. Vedle jiného se lídrem prvního útoku stal Plekanec, složení jednotlivých řad pak nástupce Petra Fialy měnil i během utkání. Změny ve svých formacích udělal i poslední český zástupce v play off Ligy mistrů.

Nezměnil se ale očekávaný charakter hry, v němž převládala opatrnost a snaha neudělat chybu. Šancí bylo v první třetině poskrovnu, na straně Brna je měli Plekanec, Orsava a Lev, u hostů Rosandič. Do vedení ale šli přece jen aktivnější domácí, když Zaťovič zblízka využil přesilovou hru.

Partie s důrazem na pečlivost a bezchybnost pokračovala i po první přestávce. Kometa však měla navrch v početní výhodě. Zatímco Královéhradečtí svoji početní výhodu nevyužili, Brnu stačilo 18 vteřin při vyloučení Smoleňáka, aby kapitán Zaťovič přidal svůj druhý gól.

Další šance na navýšení náskoku měl Orsava, jemuž ale dnes střelecké štěstí nepřálo, stejně tak se vedlo i Svačinovi. Kometa měla nakročeno k tříbodovému vítězství, ale Východočeši se nevzdali. Na začátku 47. minuty využil přesilovou hru Jergl a vrátil je do hry o body.

Domácí neuhnuli od své poctivé obrany, důrazného forčekinku a dobrého bruslení, jenže dvě a půl minuty před koncem si Hradec Králové vybojoval přesilovku a zbytečné vyloučení Hrušky potrestal Červený.

V prodloužení pykal pro změnu hostující Rosandič a po kombinaci nejzkušenějších hráčů Komety poslal puk pod horní tyčku Mazancovy branky dnešní hrdina Brna Zaťovič.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "Kluci dnes odvedli velmi dobrou práci, i když byli odměněni v uvozovkách jen dvěma body. Hráli jsem přesně to, co jsme chtěli; na našich hráčích byla vidět koncentrace, trpělivost a plnění taktických pokynů. Zaslouženě jsme vedli 2:0, byli jsme lepší, škoda jen nevyužitých šancí. Bohužel přišla dvě oslabení, při druhém si Hradec pomohl hrou bez brankáře a vyrovnal. Druhý bod z prodloužení je podle mě zasloužený, my si tohoto zisku vážíme."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Od začátku zápasu bylo vidět, v jakém rozpoložení se oba týmy nacházejí, hra byla neurovnaná a hodně nervózní. Kometa si pomohla dvěma přesilovkami, které ji dostaly na koně, měla tam i další šance a kdyby nám odskočila, bylo by rozhodnuto. Ve třetí třetině jsme zlepšili pohyb, byli jsme aktivnější, Brno se hodně brzo zatáhlo a začalo bránit výsledek. Nám také pomohly přesilovky, škoda, že v prodloužení jsme udělali faul a v přesilovce inkasovali. I tak si ale bodu moc vážíme, mužstvo ukázalo svůj charakter."

SESTŘIH: Kometa Brno - Mountfield HK 3:2pr. Zaťovič hattrickem ukončil bídu domácích
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Mountfield HK: Zaťa za to vzal jako správný kapitán, těšilo kouče Pokorného
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Mountfield HK: Za výkon ve třetí třetině jsme si bod zasloužili, řekl Martinec
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:25. Zaťovič, 34:38. Zaťovič, 62:36. Zaťovič

Hosté: 46:03. Jergl, 58:40. Červený

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Klimeš) – Baranka, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Štencel, Malec – Hruška, Plekanec (A), Svačina – Zaťovič (C), P. Holík, Kucsera – Orsava, Lev, Jenyš – Plášek ml., Kusko, L. Horký.

Hosté: Mazanec (D. Dvořák) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Červený (A), Koukal, Jergl – R. Pavlík (A), Cingel, Smoleňák (C) – M. Chalupa, Rákos, Vincour – Perret, Klíma, Vopelka – R. Pilař.

Rozhodčí

Pešina, Svoboda – Jindra, Zíka

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7415 diváků

Jágr vyprodal další arénu, výhru však brali Tygři

Vystoupení kladenské hvězdy Jaromíra Jágra sledovala po roce a téměř deseti měsících opět vyprodaná Home Credit Arena. Tehdy se Jágr představil v Liberci poprvé po návratu z Calgary ještě v první lize proti Benátkám nad Jizerou, za které nastoupil i Petr Nedvěd. K výhře 7:2 tehdy Jágr pomohl třemi asistencemi. Proti Liberci, kterému dal v prvním duelu doma při výhře 5:3 dva góly včetně vítězného, se dnes bodově neprosadil.

V úvodu se hrálo bez velkých šancí a nic se na tom nezměnilo ani při Graborenkově trestu. Právě běloruský bek měl možnost otevřít skóre v deváté minutě, kdy Godla jeho střelu vyrazil ještě do Lence a od něho se puk odrazil těsně vedle levé tyče.

Při Dernerově trestu se také domácí ubránili, hosté pak odolali při pobytu Hajného na trestné lavici. Rytířům se nepovedla ani další přesilovka při Vlachově vyloučení. V 18. minutě se pokusil zakončit sám přečíslení Bulíř, ale situace skončila jeho srážkou s gólmanem Godlou.

V 25. minutě ztratil Zikmund puk ve středním pásmu, v pokračující akci Marosz našel mezi kruhy ideálně Filippiho, který pohotovou střelou otevřel skóre. Rytíři odolali při O'Donnellově vyloučení a jejich snahu o vyrovnání přibrzdil i Romančíkův trest, při němž si Godla poradil s Bulířovou šancí a neuspěl ani Jelínek.

Kladno se neprosadilo ani při Maroszově vyloučení, při kterém měl v přečíslení s Musilem možnost Vlach. Odpovědět se snažil O'Donnell. Austin faulem zabránil gólu Ordoše a Godla podržel svůj tým v oslabení při Hudáčkově šanci.

Ve 44. minutě nejdříve neproměnil dva šance Bulíř, ale vzápětí už kladenského gólmana překonal Hudáček střelou zpoza levého kruhu. Ve 47. minutě se snažil z pozice mezi kruhy vrátit Kladno do hry Jágr, jenže Hrachovina zasáhl proti jeho pokusu betonem.

Liberec si náskok hlídal a mohl zvýšit, ale Jelínek neměl přesnou mušku a dvě možnosti nevyužil ani Lenc. Naopak Hrachovinovi sebral nulu 36 sekund před koncem kapitán hostů Strnad. V závěru už ale domácí Rytíře k ničemu nepustili.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): "Jsme samozřejmě rádi, že jsme zvítězili, protože jsme hráli proti velice houževnatému soupeři, který nám nedal ani metr ledu zadarmo. Nebylo to jednoduché. Soupeři výborně zachytal gólman, nám nepomohly ani přesilové hry. Ale bylo to těžké utkání se spoustou dobrých věcí. Kdyby se nám podařilo odskočit, tak bychom měli trošku víc klidu na hokejkách. Takto to bylo vyrovnané až do konce."

David Čermák (Kladno): "Nepředvedli jsme dnes takový výkon, jaký jsme chtěli. Oproti zápasu s Libercem v Kladně nám chyběl lepší pohyb. Dlouho nás v zápase držel Denis Golda. Pak jsme bohužel vyrobili dvě hrubé chyby, po kterých Liberec skóroval. Naše snížení přišlo pozdě. Liberec byl lepším týmem a zaslouženě vyhrál."

SESTŘIH: Liberec - Kladno 2:1. Vyprodaná aréna viděla šestou výhru Tygrů v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:13. Filippi, 44:06. L. Hudáček

Hosté: 59:25. J. Strnad

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Peters) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, T. Hanousek, Kolmann, Havlín – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Ordoš.

Hosté: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka (A), Zelingr – Jágr, Melka, Zikmund – J. Strnad (C), Machač, Redlich – Bílek, Stach, Réway – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný – Š. Bláha.

Rozhodčí

Hladil, Kika – Kajínek, Špringl

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Dynamo zůstává stále na dně

Utkání týmů ze dna tabulky nebylo podle očekávání příliš bohaté na šance. Zlínské ofenzivní pokusy si vzal na starost Kubiš, jenž ale dvakrát z dobré pozice mířil vedle. Pardubičtí mohli otevřít skóre při oslabení, jenže Látalovi před odkrytou brankou přeskočil kotouč hokejku. Největší příležitost první části měl v jejím závěru Machala, který vyjel od zadního mantinelu a Čiliak musel jít rychle na zem, aby zvládl zasáhnout.

Převážně tuhý boj o puk vždy na chvíli změnily jen přesilové hry. Dynamo dostalo ve druhé dvacetiminutovce k dispozici hned tři pokusy, ale viditelně se v nich trápilo. Neúspěšné pokusy o dobytí Čiliakovy branky doprovázel pískot diváků. Při ojedinělé - zato velmi nadějné - příležitosti napálil Hovorka kotouč jen do zlínského gólmana.

Zlín byl v ofenzivě přece jen kreativnější a dvakrát v krátkém sledu se dostal k zakončení z ideální pozice mezi kruhy, Šlahař ani Fryšara ale na Kacetla nevyzráli. Druhý jmenovaný si vše vynahradil při jediné přesilovce Beranů ve druhé části, když ve 40. minutě po nabití od Noska ideálně trefil horní roh branky. Dynamo v trenérské výzvě neúspěšně reklamovalo postavení útočícího hráče v brankovišti.

Po druhé pauze domácí přece jen dokázaly přeřadit na vyšší rychlostní stupeň a soupeře i díky zlepšeným přesilovkám dostali pod tlak. Naráželi však na bezchybného Čiliaka, jemuž při Tyborově střele přálo i štěstí. Postupně přibývalo marných útočných pokusů a Zlín se na bránění hubeného náskoku ani moc nenadřel. Definitivní pojistku vítězství přidal do opuštěné branky Sedláček.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (Pardubice): "Utkání se lámalo v přesilovkách. Když jich máme tolik, tak je musíme proměnit. Přišel trest a jeden přesilovkový gól soupeře zápas rozhodl. Bez vstřelené branky se nedá vyhrát a my se i v naší situaci musíme prosadit."

Martin Hamrlík (Zlín): "Moc pohledný zápas to nebyl, čemuž nasvědčovala jeho důležitost. Vítězství jsme si zasloužili díky ubráněným přesilovkám soupeře. Bylo to o tom, kdo dá první gól, což se naštěstí povedlo nám a jsme za to rádi."

SESTŘIH: Pardubice - Zlín 0:2. Ševci zvládli důležitý záchranářský souboj
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 39:14. Fryšara, 58:49. P. Sedláček

Sestavy

Domácí: Kacetl (Kantor) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), T. Voráček, Mikuš (A), J. Zdráhal, Ivan – Harju, R. Kousal, Tybor – Látal, Mandát (A), Hovorka – D. Kindl, Blümel, M. Beran – Machala, Pochobradský, Matýs.

Hosté: Čiliak (Huf) – Freibergs, Ferenc, Buchta, Nosek (A), Hamrlík, Gazda – Köhler (A), Claireaux, Fořt – Kubiš (C), P. Sedláček, J. Ondráček – Herman, Honejsek, Šlahař – Dufek, Fryšara, Okál.

Rozhodčí

Hejduk, Šindel – Ganger, Klouček

Stadion

enteria arena

Návštěva

6794 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

SE SIMONOU: MasterPech! Sparťanský útočník uvařil. A co sázka?
Video se připravuje ...

TOP MOMENTY: Zábranský je zpátky, bída Hradce a další bizarní pokuta pro Kladno
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud