24. ledna 2020 • 20:30

SESTŘIHY: Pardubice srazily Kometu 4:2. Padl Liberec, Třinec i Sparta

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | 39. kolo Tipsport extraligy bylo ve znamení výher dvou týmů bojujících o záchranu. Pardubice doma srazily Kometu 4:2. Litvínov zabral a vyloupil Kladno 5:3. Hokejisté Plzně přehráli mistrovský Třinec 5:2 a udrželi třetí místo. Hradec Králové skolil Vítkovice 4:1 i díky hattricku kapitána Radka Smoleňáka. Zlín porazil Mladou Boleslav 4:1. Sparta nestačila na Olomouc a prohrála 1:4. Karlovy Vary zaskočily Liberec v jeho pevnosti a vyhrály 3:2.



Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

Cestu za plzeňským obratem rozjel Vracovský

Úvod patřil hostům. Kapitán Ocelářů Adamský ve druhé minutě ještě zblízka neuspěl, ale vzápětí při přečíslení dvou na jednoho přihrál Ondřej Kovařčík Chmielewskimu, jenž bez přípravy otevřel skóre. Za chvíli v dobré pozici pálil mimo nekrytý Michal Kovařčík a domácí ještě několikrát zachránil gólman Frodl.

V 10. minutě ovšem po výjezdu obránce Janka přes celé hřiště dokázal po zblokovaném pokusu Maláta první střelou Indiánů pohodlně vyrovnat Vracovský. Hra se poté vyrovnala a pět minut před pauzou po náporu první formace domácích upravil šikovnou tečí Budíkovy nabídky Zdráhal na 2:1.

Hosté na začátku prostřední části nezužitkovali přesilovou hru a naopak Mertl vracející se z trestné lavice při akci dvou na jednoho jen těsně minul třineckou branku. Ve 23. minutě ovšem bek Doudera projel po levém křídle a po objetí branky připravil Ondřeji Kovařčíkovi pohodlné vyrovnání na 2:2. Domácí se poté znovu začali prosazovat směrem dopředu a zaměstnali gólmana Ocelářů Štěpánka.

Po polovině utkání vystihl rozehrávku soupeře Mertl a Vráblík opakovanou dorážkou vrátil Plzni vedení. Hosté ve snaze rychle odpovědět více otevřeli hru a jen se štěstím přečkali brejk Indiánů, na jehož konci nejstarší domácí hráč Kracík v tísni nestihl usměrnit puk do odkryté branky. Na konci druhé třetiny s vypětím všech sil přečkali Oceláři plzeňskou přesilovku.

Ve 43. minutě propadla Štěpánkovi do sítě díky cloně nenápadná střela Budíka od modré čáry. Hosté následně nedokázali odpovědět při vyloučení Janka a náznak jejich náporu uťal faul Gernáta. Oceláři ztráceli nervy a nedovolený zákrok Hrni v útočném pásmu potrestal v 54. minutě přesilovkovou dorážkou Gulašova pokusu na konečných 5:2 Mertl.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Na ledě byla vidět velká kvalita Třince, mají nabitou sestavu výbornými hráči. Výsledek neodpovídá průběhu dění na ledě. Na nás se podepsaly problémy se sestavou a dvě předchozí porážky. Byli jsme dnes úžasně efektivní, když jsme z menšího počtu střel vytěžili pět gólů a to rozhodlo o výsledku. Na druhou stranu kluci dělali, co mohli a zaslouží si pochvalu."

Václav Varaďa (Třinec): "Měli jsme velmi dobrý vstup, dobrý pohyb nám přinesl rychle branku. Dělali jsme soupeři problémy v jejich obranném pásmu. Potom jsme udělali jednu hrubku a nechali jsme si lacině srovnat zápas. I další branka byla hodně laciná. Dnešní utkání to provázelo. Hráči to odpracovali, ale individuálními chybami jsme o zápas přišli. Plzeň nám odskočila o pár branek a pak už bylo těžké se prosadit. Nasazení a snaha tam byla, ale dnes jsme si to zkušeně nepohlídali."

zde rte

SESTŘIH: Plzeň - Třinec 5:2. Domácí zaslouženě vyhrály, poslední gól zápasu vstřelil Mertl
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:35. Vracovský, 14:03. P. Zdráhal, 31:34. Vráblík, 42:42. Budík, 53:21. Mertl

Hosté: 02:05. Chmielewski, 22:19. O. Kovařčík

Sestavy

Domácí: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Jánošík, Jank, Vráblík, L. Kaňák – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kracík, Pour – V. Němec, Kodýtek, Rob – Malát, Přikryl, Vracovský.

Hosté: Štěpánek (L. Daneček) – Zahradníček, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Roth, Haman – Dravecký (A), P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrehorčák, Wolski, M. Stránský – Adamský (C), Marcinko, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Rozhodčí

Mrkva, Šír – Axman, Hynek

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

6011 diváků

Smoleňákova show rozhodla o výhře Hradce

V úvodní třetině přitom byli aktivnější domácí. Střelu Bukartse ze slibné pozice si ale pohlídal hradecký gólman Mazanec. Následně hráli Ostravané přesilovou hru, kterou ale nesehráli dobře a prakticky nehrozili branku soupeře. Do vedení naopak mohl jít Hradec po rychlém brejku Cingela, jenž ovšem trefil jen tyč.

Vítkovičtí přežili kritickou chvilku, a pak sami udeřili. Čerstvá posila ostravského celku Dočekal chytře posunul kotouč na Malleta, jenž si kličkou do bekhendu položil Mazance a otevřel skóre. Vítkovice byly aktivnější, kdežto Hradec Králové se hledal. V polovině utkání měl na svém kontě pouhých osm střel na branku a jeho souhra vázla.

Pak si ale hosté pomohli v přesilovkách. Při hře čtyři na tři skóroval Cingel povedenou trefou mezi betony brankáře Svobody a hned o 86 sekund později Hradečtí obrátili průběžný výsledek. Ve středním pásmu si vzal puk kapitán Smoleňák, odvážně se probil mezi čtyřmi protihráči a nadvakrát dostal kotouč za záda Svobody.

Zkraje třetí třetiny mohl náskok Hradce zvýraznit Cingel, ale pohotovou střelou zblízka Svobodu nepropálil. Na druhé straně pak v solidní šanci neuspěl Mallet, za to v čase 57:00 uplatnil svůj důraz Smoleňák, protlačil puk do vítkovické branky a pojistil výhru Mountfieldu. V závěru navíc završil svůj hattrick. Ostravané tak prohráli potřetí za sebou.

Ohlasy trenérů

Mojmír Trličík (Vítkovice): "I když za sebou nyní máme pár porážek, začali jsme dobře a hráli svůj hokej. Vytvářeli jsme si šance, dostali jsme se do vedení, jenže jsme soupeři nedokázali utéct na 2:0. Soupeři jsme pak pomohli ne tím, jaké góly jsme dostali, ale fauly, jimiž jsme Hradec dostali do hry. Ve třetí třetině jsme měli snahu i šance, ale bohužel jsme žádnou z nich neproměnili."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Vítkovice před zápasem posílily o nové hráče, což bylo znát. Od začátku hrály dost aktivně, vytvářely si šance a zaslouženě šly do vedení. Naopak my jsme se nemohli dostat do zápasu. Naše hra byla hodně neurovnaná, vyrobili jsme spoustu nepřesností. Pomohly nám přesilovky, kdy jsme zhruba během minuty otočili zápas. Celkově to z naší strany nebyl dobrý zápas. Spokojeni být rozhodně nemůžeme, ale vážíme si tří bodů."

SESTŘIH: Vítkovice - Mountfield HK 1:4. Třetí prohra domácích v řadě, za hosty exceloval Smoleňák
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:28. Mallet

Hosté: 35:50. Cingel, 37:16. Smoleňák, 57:00. Smoleňák, 59:12. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Rosandić, Trška, Štencel, Gregorc, Výtisk (C), R. Černý, L. Kovář – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš (A) – Schleiss, Hruška, Indrák – Dej (A), R. Veselý, Mallet – T. Kubalík, Werbik, Dočekal.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Eklund, Nedomlel (A), Šidlík, Cibulskis, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pavlík, Lev, Klíma – Perret, Koukal, Žejdl – Miškář, Dragoun, Jergl.

Rozhodčí

Pražák, Kubičík – Hlaváč, Tošenovjan

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

4 305 diváků

Berani si s klidem pohlídali Bruslaře

Do první šance se dostali hosté. V úvodní minutě se kolem bránícího Žižky protáhl Skalický, s Kašíkem si však neporadil. Mladá Boleslav zanedlouho nevyužila dlouhou přesilovku pěti proti třem, Stránského ostrou ránu vytěsnil zlínský gólman. Na druhé straně předvedl přímočarý průnik Okál, po jeho zadovce prověřil Krošelje Novotný.

Hosté, v jejichž sestěvě debutoval šestnáctiletý útočník Gabriel Szturc, odpověděli rychlou akcí, proti Kousalovi Kašík v pokleku zakročil. Velkou šanci na otevření skóre měl Herman, jenž trefil brankovou konstrukci.

Nebezpečně pálil také Nosek, zblízka ovšem minul. Bezgólový stav změnil ve 25. minutě Zlín, po Šlahařově přihrávce "zavěsil" pod horní tyč Okál. Boleslav ale vzápětí srovnala, Kousalovu střelu pohotově dorazil Najman.

V přesilovce se z levého kruhu pokoušel prosadit Šlahař, na Krošelje nevyzrál. Slovinský brankář však kapituloval krátce poté, nahození Dufka neviděl a puk mu prošel mezi betony. Pokus Zbořila zlikvidoval lapačkou Kašík, náskok Beranů nedokázal krátce před druhou přestávkou navýšit Honejsek.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté, Kurkovo zakončení ale vyrazil Kašík koncem betonu. Ve 45. minutě domácí odskočili do dvougólového vedení, když se Freibergsova střela zastavila až za Krošeljem. Další zlínskou branku přidal tvrdou ranou příklepem nad gólmanovo rameno Novotný.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Pomohlo nám, že jsme na začátku ubránili soupeřovu přesilovku pět na tři. Za stavu 1:1 se nám podařilo odskočit do vedení a psychická výhoda se dostala na naši stranu. Dokud ale nepadl třetí gól, byl zápas pořád otevřený. Mladá Boleslav hrozila z brejků."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Když nebudeme mít ochotu chodit do předbrankového prostoru a budeme se pohybovat jen po rozích, nebudeme dávat góly. Musíme si "vzít montérky" a pracovat. Je potřeba, abychom začali chodit do prostorů, kde to bolí. Nejen do prostorů, kde to nebolí."

SESTŘIH: Zlín - Mladá Boleslav 4:1. Ševci potěšili své fanoušky vítězstvím nad Bruslaři
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:17. Okál, 31:50. Dufek, 44:32. Freibergs, 46:41. M. Novotný

Hosté: 24:45. Najman

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Hamrlík – Herman, Fořt, Claireaux – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, J. Ondráček.

Hosté: Krošelj (Peters) – Hrbas, Ševc (C), Hrdinka, Pláněk (A), Klikorka, Fillman, Kurka – Skalický, Zbořil, J. Stránský – G. Szturc, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Grim – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Hradil, Obadal – Bryška, Rožánek

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

4248 diváků

Obměněná Verva dala dva góly v jednom oslabení

Litvínov nastoupil s obráncem Michalem Moravčíkem, který přišel výměnou za beka Adama Jánošíka z Plzně. Poprvé v sezoně se v dresu Vervy, která se rozloučila s útočníky Lukášem Kašparem, Jurajem Mikúšem i zadákem Karlem Kubátem, objevil na střídavý start z Litoměřic Peter Jánský.

Severočeši byli v úvodním dějství nebezpečnější, ale Jurčík a Jarůšek neměli přesnou mušku. V 10. minutě měl po skončení přesilovky další možnost Jarůšek, ale Godlovi pomohla levá tyč. Kladno se ubránilo i při Vampolově trestu, potom však nezvládlo vlastní přesilovku při Štichově vyloučení a dvakrát inkasovalo.

Nejdříve v 15. minutě přečíslení dvou na jednoho vyřešil Jurčík individuálně a z levého kruhu se trefil k protější tyči. Za 49 sekund se hosté radovali znovu. Jágrovu střelu zneškodnil Honzík a v protiútoku uvolnil Hanzl Mahboda, který překonal Godlu blafákem do bekhendu.

Před první pauzou ještě musel Honzík krýt nebezpečnou střelu Jágra, který po druhém střídání ve druhé třetině odstoupil ze hry a vrátil se v 36. minutě na přesilovku. V té době už byl stav 3:1 pro Litvínov. V 28. minutě nejprve snížil po Zikmundově přihrávce obránce Austin. V čase 33:34 při Zikmnudově trestu vrátil Litvínovu dvoubrankové vedení Gerhát, který po Petružálově střele doklepl puk ležící za Godlou do prázdné branky.

Kladno opět snížilo po 48 vteřinách třetí třetiny při Hüblově vyloučení, kdy Austinovu střelu tečoval Zikmund. Hned za 56 sekund hosté odpověděli. Další přečíslení proměnil po Hanzlově přihrávce Lukeš.

Ve 44. minutě Melka uvolnil Vampolu, který prostřelil Honzíka mezi betony. Litvínov odolal při Moravčíkově vyloučení a v 52. minutě pojistil jeho výhru z dorážky Lukeš.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): "Připravovali jsme se na to, že Litvínov dobře brání střední pásmo. Upozorňovali jsme kluky, že nesmíme ztrácet puky a pouštět Litvínov do přečíslení, protože má šikovné hráče, kteří umějí tyto situace řešit. Bohužel zrovna tyto situace rozhodly. Myslím, že rozhodly už první dva góly, které jsme dostali v naší přesilovce. Doteď ve všech zápasech, které jsme tady hráli a povedly se nám dovést do vítězného konce, jsme měli nasazení a entusiasmus. To tam bohužel dnes dvě třetiny vůbec nebylo."

Jindřich Kotrla (Litvínov): "Pro nás jsou to parádní tři body. Byl to odmakaný týmový výkon. V zápase rozhodla hra ve středním pásmu, v kterém jsme byli trpěliví. Čekali jsme, že se do nás Kladno bude cpát, což tak bylo. Čekali jsme na šance a vytvořili jsme si je. Rozhodly už první dva góly, kdy jsme se trošku uklidnili, netlačili jsme se už dopředu a čekali jsme na chybu. Trpělivě jsme to odehráli až do konce."

SESTŘIH: Kladno - Litvínov 3:5. Verva vyhrála po sedmi prohrách, rozhodl Lukeš
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:24. Austin, 40:48. Zikmund, 43:22. Vampola

Hosté: 14:59. Jurčík, 15:48. Mahbod, 33:34. Gerhát, 41:44. F. Lukeš, 51:09. F. Lukeš

Sestavy

Domácí: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad – Valský, Stach, Hovorka – Melka, T. Kaut, O'Donnell – Š. Bláha.

Hosté: Honzík (Janus) – Moravčík, J. Říha, Štich, Ščotka, T. Pavelka, Baránek, L. Doudera – F. Lukeš, V. Hübl, Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Mahbod – Válek, Gerhát, Jánský – Trávníček, Jurčík, Zygmunt.

Rozhodčí

Lacina, Micka – Ondráček, Klouček

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

4748 diváků

O karlovarském lupu rozhodl Plutnar

Vstup do utkání vyšel mnohem lépe domácím. Již ve 3. minutě se prezentoval velmi dobrou prací na brankovišti Vlach a tečí Dernerovy střely otevřel skóre. Za hosty se snažil odpovědět Stříteský, ale Hrachovina byl na místě.

V polovině třetiny nejprve nastřelil obránce Knot tyčku Bednářovy branky a o chvilku později po zrádném odrazu puku od mantinelu odmítl zvýšení libereckého náskoku Hudáček, na kterého zívala prázdná branka. Ve 14. minutě pak Bednář jen přihlížel pokusu libereckého mladíka Najmana, jeho střelu ale zastavila spojnice tyče a břevna.

Hned v úvodu druhé třetiny našel Ordoš z nulového úhlu před brankou nehlídaného Musila, ten ale nezakončil ideálně a Bednáře neohrozil. Ve 27. minutě se po rychlé kombinaci ocitl sám před Bednářem Lenc, ale minul branku. Hosté zahrozili až v polovině druhého dějství, ale střelu Vildumetze poslal Hrachovina až do ochranné sítě.

Vzápětí hráli domácí přesilovku a mladý brankář Energie Bednář doslova čaroval. Takřka jistý gól sebral Ordošovi a o chvilku později i Musilovi. Hosté kontrovali střelou Mikúše, ale Hrachovina dobře utěsnil prostor u své pravé tyčky. O chvíli později ale už kapituloval. Flek velmi pěkně tečoval střílenou přihrávku Stříteského a srovnal na 1:1.

Ve třetí třetině začali domácí náporem ve snaze zlomit odpor soupeře. Ve 44. minutě hráli přesilovku, ale přišel šok. Brankář Hrachovina vyrobil naprosto fatální chybu, když otálel s rozehrávkou, přišel o puk a Rohan vstřelil v oslabení vedoucí gól Západočechů.

Inkasovaná branka domácí rozhodila a o necelé dvě minuty bylo ještě hůře. Obránce Plutnar se vydal před Hrachovinu a jemnou tečí Graňákovy střely zvýšil karlovarské vedení na 3:1. V 52. minutě mohl přidat další gól hostů Kohout, ale Hrachovinu zachránila tyč. Naději pro Liberec pak vykřesal v 53. minutě Zachar, který přesně zakončil rychlý liberecký kontr. Obrovský tlak domácích už ale vyrovnání nepřinesl i přes závěrečnou power play.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): "S výsledkem samozřejmě nemůžeme být spokojeni. Myslím, že jsme byli aktivnější po většinu zápasu. Mrzí mě hlavně druhá třetina, kdy jsme neproměnili spoustu šancí a prezentovali jsme se na můj vkus až profesorským hokejem, kdy jsme hodně drželi kotouče, ale v zakončení nebyl důraz. Dnes jsme si také nepomohli přesilovkami a soupeři stačil obětavý výkon k tomu, abychom prohráli."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Jeli jsme na zápas s velkou pokorou vzhledem ke kvalitám Liberce a jeho domácí vítězné sérii. Očekávali jsme úvodní tlak, který přišel a soupeř z něj vytěžil šťastnou branku. Nepouštěli jsme ho ale do nějakých větších šancí, hráli jsme extrémně obětavě a trpělivě. Čekali jsme na naše šance, které potom přišly. V závěru nechali hráči na ledě všechno. Dnes jsme nebyli lepším týmem, ale troufnu si říct, že bojovnějším."

SESTŘIH: Liberec - Karlovy Vary 2:3. Energie loupila na ledě lídra
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:51. J. Vlach, 52:43. M. Zachar

Hosté: 36:34. Flek, 43:47. M. Rohan, 45:22. Plutnar

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, Kotvan, Kunst, T. Hanousek – Birner (A), L. Hudáček, Lenc – A. Musil, Marosz, Ordoš – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Rychlovský – J. Vlach, Najman, M. Zachar.

Hosté: Bednář (F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Šafář (A) – T. Rachůnek (C), V. Polák, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, Šik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, Osmík, Vondráček.

Rozhodčí

Pešina, Veselý – Frodl, Lhotský

Stadion

Návštěva

6 369 diváků

Hanáci rozhodli o výhře již v první třetině

Hanáci začali aktivně. Do první šance se sice dostal hostující Tomášek, ale mnohem více práce měl Machovský, který v předešlých dvou zápasech v Olomouci udržel čisté konto. Gólman Sparty zlikvidoval šanci Vyrůbalíka, ale ve druhé minutě otevřel skóre Káňa. V 6. minutě jej navíc překonal Olesz a v závěru první třetiny i Klimek.

Na začátku druhé části trefil Káňa horní tyč. Pražané byli mírně střelecky aktivnější, Konrád však chytal spolehlivě. Poradil si se šancemi Buchteleho, Pecha, Tomáška, Říčky i uzdraveného Formana. Jistý byl ale i Machovský, jehož pozornost zkoušel Klimek.

Sparta se s nepříznivým stavem nechtěla smířit a ve třetí dvacetiminutovce si vytvořila tlak. Obránce Dvořák však ze slibné pozice trefil pouze tyč. V souboji jeden na jednoho Konráda nepřekonal ani Buchtele. Hosté snížili až ve 49. minutě, kdy Říčka dotlačil puk za záda slovenského gólmana. Domácí zkoušeli branku zrušit pomocí trenérské výzvy, ale neuspěli.

V 54. minutě při Strapáčově vyloučení hosté odvolali brankáře, při hře šest na čtyři ale sami inkasovali. Krátce po skvělém zákroku Konráda rozhodl o domácí výhře Jaroměřský. V závěru si ještě domácí zahráli přesilovku pět na tři, skóre už se ale nezměnilo. Hanáci tak vyhráli potřetí za sebou.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Odehráli jsme výborně dvě třetiny, první byla z naší strany možná až snová. Dali jsme tři krásné góly, byli jsme aktivní, soupeře jsme přestříleli, byli jsme dobří v pohybu i v soubojích. Ve druhé třetině jsme měli taky nějaké brankové příležitosti, nastřelili jsme břevno. Do třetí části jsme šli s lehkým strachem o výsledek, ale poctivou defenzivní hrou jsme to udrželi a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli."

Uwe Krupp (Sparta): "Nejdůležitějších dvacet minut (zápasu) bylo prvních dvacet minut. Ty patřily Olomouci, udělali jsme několik individuálních chyb. Druhá třetina byla lepší, bylo zde pár šancí na obou stranách. Ve třetí třetině jsme si vytvořili několik šancí, ale domácí brankař předváděl důležité zákroky. Za stavu 3:1 jsem si myslel, že máme šanci se dostat zpátky do hry, ale obrana a brankař odvedli skvělou práci. Musíme změnit myšlení a zlomit špatné výkony. Šanci máme v neděli."

SESTŘIH: Olomouc - Sparta 4:1. Hanáci překvapili doma Spartu, ta prohrála potřetí za čtyři zápasy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:55. J. Káňa, 05:56. Olesz, 18:55. Klimek, 55:34. Jaroměřský

Hosté: 48:51. Říčka

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, J. Knotek (A), Olesz – Laš, Kolouch, Skladaný.

Hosté: Machovský (Wolf) – Tomáš Dvořák, Košťálek, Koistinen, Piskáček (A), Blain, Kalina, Krutil – Rousek, Tomášek (C), Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Buchtele (A), Pech, Forman – Pšenička, Sukeľ, Dvořáček.

Rozhodčí

Jeřábek, Horák – Jindra, Zíka

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4621 diváků

Povstání Dynama řídil Kousal

Zaplněná aréna s několika ostrovy brněnských fanoušků viděla první šanci už po 45 vteřinách, kdy se do krátkého úniku dostal Harju, ale trefil neomylně Vejmelkovu lapačku. Brno poprvé zahrozilo při šanci Malce, který zblízka neprostřelil Kantora. Domácí brankář pak ještě schytal ránu Orsavy do masky a ve 14. minutě už inkasoval. Sedmnáctiletý obránce Svozil chytře obkroužil branku a zasunul kotouč za čáru.

Pardubice odpověděly za 21 vteřin, kdy Vejmelka nejprve famózně vychytal dorážku Mikuše, avšak na další střelu Blümela už nedosáhl. Dynamo bylo od té chvíle aktivnější a na začátku druhé části otočilo skóre. Látalovu střelu vyrazil Vejmelka jen před sebe a pohotový Kusý dorazil puk do sítě.

Po polovině zápasu se Pardubice dostaly dokonce na rozdíl dvou branek, když Kousalův schovaný pokus švihem skončil v brance. Kometu třetí zásah probudil a za chvíli mohl snížit Plášek, který ujel do přečíslení, ale v tísni nedokázal důrazně zakončit. Svůj únik neproměnil ani Zaťovič, po jeho střele zůstal kotouč ležet na síti zvenku a řada fanoušků už slavila gól. V závěru druhé třetiny Vondrka minul branku v situaci dvou proti jednomu.

Hned po návratu z kabin vstřelila Kometa důležitý gól. Rákos se natlačil před Kantora a dokázal dotlačil puk za čáru dřív, než se vychýlila konstrukce branky, což potvrdil i videorozhodčí. Vyrovnání měli na hokejce Erat a Němec, ale oba dobré pozice mezi kruhy minuli. Brno bylo po většinu času nastěhované v útočném pásmu, jenže další šance dlouho nepřicházely. A když se neujala dorážka Stránského, na druhé straně šťastným gólem do prázdné branky rozhodl Mandát.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (Pardubice): "První třetina byla vyrovnaná a rychlá odpověď na inkasovaný gól nám psychicky pomohla. Ve druhé třetině jsme měli i štěstí, protože soupeř se dostal do šancí, které Pavel Kantor pochytal. Velmi dobře jsme zvládli oslabení, kdy jsme soupeře k ničemu nepustili a hodně střel zablokovali. Škoda začátku třetí třetiny, kdy jsme chtěli utkání udělat napínavější, ale maximálním nasazením jsme vítězství udrželi. Několikátý zápas jsme hráli velmi dobře, naše výkony mají vzestupnou tendenci. Chceme v tom pokračovat a sami si uhrát to, co potřebujeme."

Kamil Pokorný (Kometa): "První třetina byla vyrovnaná, ale s jednou kaňkou, kdy dáme gól na 1:0 a za 20 vteřin po vlastní nedůslednosti inkasujeme. Zápas rozhodla herně i výsledkově desetiminutovka ve druhé třetině, kdy domácí dali dva góly. My jsme pak nevyužili nějaké šance a do hry nás vrátila až branka na začátku třetí třetiny, ale ani přes další příležitosti jsme body nebrali."

SESTŘIH: Pardubice - Kometa Brno 4:2. Brňané padli na ledě posledního Dynama i podruhé v sezóně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:19. Blümel, 21:23. Kusý, 31:18. R. Kousal, 58:18. Mandát

Hosté: 13:58. Svozil, 40:36. Rákos

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (C), T. Voráček, Ivan, Holland, Blažej – Mandát (A), R. Kousal, Vondrka – Svačina, Harju, Machala – Kusý, Poulíček, Látal – Blümel, Rolinek (A), Paulovič.

Hosté: Vejmelka (Klimeš) – Bartejs, O. Němec (A), D. Krenželok, Baranka, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič (C), Rákos, Mueller – Š. Stránský, Plekanec (A), M. Erat – Orsava, Kusko, Kucsera – Plášek ml., Střondala, L. Horký.

Rozhodčí

Hejduk, Kika – Gebauer, Kis

Stadion

enteria arena

Návštěva

9 719 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

SE SIMONOU: Martin Erat a brněnský hantec. Co je to paluša či hrnót krtkem?
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud