26. ledna 2020 • 18:10

SESTŘIHY: Plzeň srazila Spartu 6:3 a je druhá. Vítkovice se drží ode dna

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Základní část hokejové Tipsport extraligy jde do finále. Nedělním 40. kolem začala poslední čtvrtina dlouhé části sezony, která bude ještě hodně napínavá. Litvínov ztratil dobře rozehraný zápas v Brně a po ztrátě vedení 3:0 padl 3:4 po nájezdech. Pardubice prohrály 2:3 v prodloužení s Mladou Boleslaví. Sparta v přímém boji o druhé místo nestačila rozjeté Plzni a padla 3:6. Kladno prohrálo těsně s Třincem 1:2. Liberec doma srazil Hradec Králové 5:1. Karlovy Vary vyhrály divokou přestřelku 6:5 v prodloužení ve Zlíně. Gólově nabitý večer zažila i Olomouc, která na svém ledě prohrála 4:5 po nájezdech s Vítkovicemi, které tak udržely těsný náskok před posledními týmy.



Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

Aliu při premiéře pomohl k bodu

Kometě se první třetina vůbec nepovedla. Její hráči špatně bruslili, vázla u nich kombinace a tím pádem i možnost ohrožení Honzíkovy branky. Jen čtyři slabé střely toho byly důkazem. Vlastimilu Bubníkovi na dresu tak v rámci akce Legenda legendám jeho nástupci čest nedělali.

Naopak hosty kromě záchranářských prací jakoby navíc motivovala podobizna Ivana Hlinky na prsou. Už ve druhé minutě měl vyloženou šanci Hübl, ale nedal. Vejmelku překonal až v osmé minutě po přečíslení Válek, kterému při svém debudu nahrával kanadský obránce Akim Aliu. Nedůraz v obraně Brna byl u zrodu druhé branky v jeho síti, když se prosadil obránce Pavelka z prostoru mezi kruhy.

Brno potřebovalo k definitivnímu probrání dostat ještě jeden gól. Stalo se po pěkné kombinaci, když Stříbrný přenechal puk Ščotkovi a ten trefil přesně levý roh.

Jenže Kometě stačilo 11 vteřin, aby z hole Orsavy vstřelila gól naděje. Od té doby se její hra výrazně zlepšila, k čemuž pomohly i tři přesilové hry. V druhé z nich při Hüblově trestu snížil na 2:3 po kombinaci Erata s Muellerem do prázdné branky Zaťovič. Spousta dalších příležitostí Brna však zůstala nevyužita.

Ve třetí třetině se domácí tým do svého soupeře zakousl hned od první minuty, ale Litvínov byl na tento scénář připraven a soustředil se na pečlivou defenzívu. Tu krásným sólem překonal ve 46. minutě Zaťovič, ale koncovka mu nevyšla. Kapitán se dočkal pár vteřin po vypršení přesilovky, když poslal za Honzíkova záda Muellerovu přihrávku a vyrovnal.

Strhnout tříbodovou výhru na stranu Komety mohl v oslabení Plekanec, ale neprosadil se při blafáku. Gól nepadl ani v prodloužení, byť blízko k němu měli Hanzl a Kusko. V nájezdech se prosadili Mueller a na druhé straně Petružálek, c páté sérii uklidil zkušeně puk pod horní tyč Horký a zařídil tím dva body pro Kometu.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "Kdyby to byl fotbal, řekl bych, že to byl zápas naprosto rozdílných poločasů. Ta změna naší hry přišla po gólu Lukáše Kucsery po 11 vteřinách po třetím gólu hostí. Nastal obrat, víc jsme bruslili, vynutili jsme si tlak, dostali jsme soupeře pod tlak, dali jsme kontaktní gól a mohli jsme vyrovnat i dříve. Jsme rádi za dva body, ale úvod byl opravdu špatný, podržel nás Vejmelka, musím ocenit mužstvo, že se zvedlo a zápas otočilo ve svůj prospěch."

Jindřich Kotrla (Litvínov): "Do poloviny utkání jsme byli lepším týmem, plnili jsme věci, které jsme s řekli, dostali jsme Brno pod tlak, využili jsme své šance. Od poloviny zápasu jsme hráli nedisciplinovaně, dělali jsme zbytečné fauly, tím jsme Brnu dali šance k přesilovkám a vyrovnání. Nájezdy jsou už vabank, bohužel si odvážíme jen jeden bod. Dobře zahrála nová akvizice Akim Aliu, který měl s námi pouze jeden trénink."

SESTŘIH: Kometa Brno - Litvínov 4:3sn. Velký obrat domácích, nájezdy rozhodl Horký
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:00. Kucsera, 35:10. Zaťovič, 51:31. Zaťovič, . L. Horký

Hosté: 07:42. Válek, 12:40. T. Pavelka, 26:49. Ščotka

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec (A), Bartejs, Baranka, D. Krenželok, Svozil, Gulaši, Malec – M. Erat, Plekanec (A), Zaťovič (C) – Mueller, Rákos, Š. Stránský – Kucsera, Kusko, Orsava – L. Horký, Střondala, Plášek ml..

Hosté: Honzík (Janus) – J. Říha, Moravčík, Ščotka (A), Aliu, Baránek, T. Pavelka, L. Doudera – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Žolobov, M. Hanzl (A), Jarůšek – Stříbrný, Gerhát, Válek – Zygmunt, Jurčík, Trávníček.

Rozhodčí

Hradil, Šindel – Rožánek, Špůr

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7203 diváků

Vondrka se trefil proti "svým" Bruslařům

První šanci zápasu měl sice brzy Poulíček, který zblízka přestřelil branku, ale jinak byli v útoku nebezpečnější hosté. Šťastného střílená přihrávka těsně minula spoluhráčovu hůl i branku a mimo tři tyče mířil také tečující Lunter. Soupeřovo zaváhání v rozehrávce následně nepotrestal Bičevskis, ale v 18. minutě mladoboleslavští hráči zmařili pardubické přečíslení a bleskový protiútok přesně zakončil Šťastný.

Dynamo vyrovnalo chvíli po přestávce, když se obránce Ivan dostal do takřka neřešitelného úhlu, ale zkusil zakončit a puk se štěstím zapadl do sítě. V další šanci už Krošelj pardubického Kousala vychytal.

Chvíli po polovině zápasu rozhodčí poprvé vylučovali a Mladá Boleslav měla zakrátko k dispozici 50 vteřin přesilovky pět na tři. Na Kantora létaly puky hlavně od modré čáry, nebezpečně pálili Skalický a Hrbas. A Mladoboleslavští mohli ve dvojnásobné přesile dokonce inkasovat, když Rolinkův únik hasil až Krošelj.

Mladoboleslavský brankář měl poté štěstí, protože Vondrkovi před takřka prázdnou brankou přeskočil puk hokejku. Pohnout s nerozhodným stavem mohl v oslabení Skalický, ale v brejku minul, a tak šly do vedení Pardubice. Vondrka tentokrát puk po Rolinkově přihrávce od zadního mantinelu procedil do sítě a zaznamenal tak gól proti svému bývalému týmu.

Dynamo se s těsným vedením v zádech nikam nehnalo a nechávalo tvořit soupeře. Mladá Boleslav se ale paradoxně k největší šanci dostala při oslabení, kdy Lunterovu střelu pokryl Kantor. Chvíli po vypršení trestu provětral Krošelje ranou bez přípravy Poulíček.

Tři minuty před sirénou mohl rozhodnout Mandát, jenže pálil přímo do brankáře a Mladá Boleslav trestala. Šťastný si našel puk mezi kruhy a dobře mířenou střelou poslal zápas do prodloužení.

V nastaveném čase se hra přelévala ze strany na stranu a oba brankáři si připsali několik jistých zákroků především po střelách z větší vzdálenosti. Když už se zdálo, že budou muset rozhodnout nájezdy, napřáhl mezi kruhy Ševc a ranou k tyči zajistil hostům druhý bod.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (Pardubice): "V první třetině jsme hráli velmi pomalu, neměli jsme dobrý pohyb, všechno nám trvalo dlouho, ačkoliv jsme věděli, že soupeř hodně bruslí. Ve druhé části se to obrátilo, zlepšili jsme pohyb, hráli jsme jednodušeji a otočil stav zápasu. Doufali jsme, že náskok udržíme, protože potřebujeme body a musíme se naučit vyhrávat těsná utkání. Bohužel nám v posledním minutách odešel pohyb, byli jsme pasivní a soupeř nás potrestal. V prodloužení byl tím šťastnějším týmem soupeř. Věřili jsme, ale nedopadlo to."

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "První třetinu jsme vyhráli 1:0 a zvládli jsme ji velice dobře především v tom, že se soupeř nedostal do tlaku. Ve druhé třetině jsme si situaci zkomplikovali, když jsme na jejím začátku i konci inkasovali, přičemž situaci při prvním gólu jsme mohli zvládnout lépe. Karty se otočily a Pardubice nás ve třetí třetině k ničemu nepustily, dobře bránily střední pásmo a my jsme nic neměli. Těsně před koncem se to k nám odrazilo a dali jsme gól, který jsme si přáli, abychom neodjeli poraženi. V prodloužení měl soupeř podobnou střelu, ale náš brankář ji chytil. Těsně před koncem jsme dali gól my. Byli jsme šťastnějším mužstvem."

SESTŘIH: Pardubice - Mladá Boleslav 2:3p. O vítězství rozhodl Ševc devět vteřin před samostatnými nájezdy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:50. Ivan, 39:00. Vondrka

Hosté: 17:24. Šťastný, 58:04. Šťastný, 64:51. Ševc

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), Ivan, Holland, T. Voráček – Mandát (A), R. Kousal, Vondrka – Svačina, Harju, Machala – Kusý, Poulíček, Látal – Blümel, Rolinek (A), Paulovič.

Hosté: Krošelj (Peters) – Hrdinka, Ševc (C), Dlapa, Pláněk, Hrbas (A), Fillman, Hes (A) – Skalický, Zbořil, Lunter – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – G. Szturc, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Jeřábek, Veselý – Gerát, Hynek

Stadion

enteria arena

Návštěva

7 602 diváků

Těsnou bitvu rozhodl Hrňa

Oceláři přečkali úvodní přesilovku domácích a v 7. minutě sami udeřili. Brankáře Godlu překonal střelou od modré čáry obránce Galvinš, který si tak připsal premiérový gól v sezoně. Hosté byli výrazně střelecky aktivnější a převahu se jim podařilo proměnit ve druhý gól, o který se postaral Hrňa.

Fauly Barinky a Austina ale Třinec nepotrestal a ve druhé třetině inkasoval. Vyloučení Draveckého využil nejproduktivnější obránce soutěže Austin, jenž vstřelil již třináctý gól v sezoně.

Dvoubrankový náskok mohl vrátit hostům v přesilovce Wolski, Godla si ale s jeho šancí poradil. Při Rothově střele slovenskému brankáři pomohla tyč.

V 45. minutě byl blízko vyrovnání O'Donnell, ale neuspěl stejně jako v následné přesilové hře Vampola. Brankář Kváča svůj tým podržel. Rytíři poté dokonce dvakrát zahrozili v oslabení, vyrovnat se snažili Jágr nebo Hovorka. Druhý gól ale domácí nedali ani v závěrečné power play.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): "Opět jsme prospali první třetinu, ještě jsme Třinci darovali fauly a nedisciplinovaností tři přesilovky. Tím se hosté dostali do tlaku a vstřelili dva góly. My jsme neměli pohyb a hodně jsme za soupeřem zaostávali. Od druhé třetina se naše hra zlepšila a ve třetí jsme byli lepší. Bohužel se nám nepovedlo vstřelit vyrovnávací gól."

Marek Zadina (Třinec): "Do zápasu jsme vstoupili tak, jak jsme si představovali. Dobře jsme bruslili a první třetinu vyhráli 2:0, tak jsme položili základ pro celý zápas. Od druhé třetiny tam bylo hodně přesilovek a oslabení, přesilovky nám v poslední době váznou, nepomůžeme si do výsledku. Soupeř začal hrát velmi dobře a poslední třetinu měli domácí více ze hry. Více vyložených šancí. Poslední třetinu jsme uhráli srdcem, bojovností a obětavostí, za což hráčům děkuji."

SESTŘIH: Kladno - Třinec 1:2. Rytíři padli potřetí v řadě, rozhodla první třetina
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:31. Austin

Hosté: 06:33. Galvinš, 09:56. Hrňa

Sestavy

Domácí: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Barinka (A), Romančík – Jágr, Vampola, Zikmund – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Hovorka, Machač, Valský – O'Donnell, T. Kaut (A), Š. Bláha – Stach.

Hosté: Kváča (Štěpánek) – Zahradníček, M. Doudera, Galvinš, Haman, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrehorčák, Marcinko, M. Stránský – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Polanský, Dravecký (A) – Hrňa.

Rozhodčí

Hodek, Obadal – Komárek, Malý

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

3 713 diváků

V bitvě šelem řádil Birner

Liberec vstoupil do utkání velmi aktivně a hned po minutě hry si vybojoval přesilovku. V té nebezpečně pálil Hudáček, Mazanec se ale stihl přesunout. Poté zahrozili také hosté a s Klímovým pokusem si poradil Hrachovina. Na opačné straně byl blízko vedoucímu gólu Marosz, Mazanec si připsal výborný zákrok.

Ve 12. minutě už ale šli Liberečtí do vedení. V početní výhodě se mezi hradeckou obranou prokličkoval Hudáček a střelou k tyči otevřel skóre. Hradečtí mohli odpovědět rovněž v přesilovce, Hrachovinu ale prakticky neohrozili. V závěru první dvacetiminutovky tak udeřili znovu Bílí Tygři, ze Zacharovy práce těžil dobře postavený Musil.

Druhou část začal lépe Mountfield a obrovskou šanci měl Lev, Hrachovina ale svou branku s vypětím všech sil uhájil. Poté zvedla diváky ze sedadel ostrá bitka mezi domácím Vlachem a Filipem Pavlíkem, ve které měl jasně navrch liberecký ranař.

Následně se do brejku dostal Klíma, Hrachovina ale svůj tým podržel. Neproměněné šance mohly Východočechy mrzet o to víc, že v polovině utkání využil početní výhodu Lenc a domácí vedli o tři góly. Snížit mohl Chalupa, Hrachovina ale sklapl betony včas. Na opačné straně se blýskl také Mazanec, který si poradil s Musilovým brejkem.

V 39. minutě se Hradečtí dočkali snížení. Žejdl obral o puk Šmída a přihrávkou před odkrytou branku vybídl ke skórování Dragouna. Na dostřel mohl ještě do druhé přestávky dostat hosty Chalupa, tváří v tvář Hrachovinovi ale neuspěl.

Šance Mountfieldu pak ještě více poklesly v úvodu třetího dějství, když po individuální akci přidal čtvrtou branku Severočechů kapitán Jelínek. Pátý gól pak měl na hokejce Zachar, z mezikruží jen těsně minul Mazancovu branku.

Do zápasu mohl Hradec Králové vrátit aktivní Chalupa, Hrachovina ale jeho blafák chytil. Proti Šidlíkově střele mu pak pomohla horní tyč. Na konečných 5:1 v závěru uzavřel třetím gólem z přesilovky Ordoš.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): "Odehráli jsme velice dobré utkání. Byli jsme po celých šedesát minut koncentrovaní a podali výborný týmový výkon, který byl klíčem k vítězství. Drželi jsme se systému, vyhrávali jsme osobní souboje a byli silní na kotouči. Zápas jsme měli po celou dobu pod kontrolou."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Bylo to zasloužené vítězství Liberce. Domácí nás předčili v nasazení, agresivitě, v osobních soubojích a pohybu. My jsme byli všude o krok později a z toho poté pramenily naše fauly. Liberec nás v přesilovkách tvrdě potrestal a dal nám tři góly. Měli jsme v zápase jen pár světlých momentů, na konci druhé části jsme se mohli dostat na dostřel. Rychlý čtvrtý gól na začátku třetí třetiny nás ale zlomil."

SESTŘIH: Liberec - Mountfiled HK 5:1. Extraligový lídr využil tři přesilovky a jasně vyhrál
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:21. L. Hudáček, 18:11. A. Musil, 29:19. Lenc, 41:56. P. Jelínek, 59:16. Ordoš

Hosté: 38:31. Dragoun

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kunst – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – M. Zachar, Marosz, A. Musil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – D. Špaček, Najman, J. Vlach – Rychlovský.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Koukal, Perret – Klíma, Lev, M. Chalupa – Žejdl, Cingel, R. Pavlík – Jergl, Dragoun, Miškář.

Rozhodčí

Šír, Horák – Špringl, Klouček.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

7 331 diváků

Dramatickou přestřelku o druhé místo rozhodl Zdráhal

Utkání začalo ve velkém tempu. Tomáškovo vyloučení v deváté minutě potrestal až po jeho návratu na led nikým neatakovaný Kracík, který v poklidu střelou pod břevno otevřel skóre. Za chvíli další zaváhání sparťanské obrany zachránil gólman Machovský, jenž rozklekem zastavil Gulašův táhlý pokus. Ve 13. minutě si vybral slabší moment jeho protějšek Frodl, jehož překonal střelou z levého kruhu Růžička.

Aktivnější však zůstali lépe se pohybující domácí. Pourovo zakončení překazil jen za cenu faulu Tomášek a v 15. minutě během následné početní výhody připravil Gulaš chytrou křížnou přihrávkou pro Kantnera trefu na 2:1.

Po pauze se na ledě přiostřilo. Při přesilové hře hostů nebyl uznán gól Košťálkovi za atak Frodla v brankovišti. Ve 22. minutě poslal Vráblík nedovoleným zákrokem domácí do tří, Koistinen z voleje trefil levou tyč a vzápětí vyrovnal dorážkou Pech na 2:2. Plzeňským poté nevyšly dvě přesilovky, naopak v oslabení zahrozil samostatným únikem Buchtele. Po polovině utkání Sukeľa při střele atakoval Budík, následné trestné střílení ale Řepík neproměnil.

Sparťanský nápor se stupňoval, Kudrna však mířil jen do břevna a Buchteleho šanci zlikvidoval Frodl. V 37. minutě z ojedinělého přečíslení Indiánů po Kaňákově přihrávce skóroval Pour a o minutu později šokoval hosty po Gulašově nabídce zblízka Zdráhal trefou na 4:2. Pouhých 24 vteřin před druhou pauzou Pech připravil gólové snížení pro Buchteleho, stojícího na brankovišti.

Hosté sahali na začátku závěrečné třetiny po vyrovnání, Po skončení přesilové hry ale Buchtele nestihl trefit skákající puk do odkryté branky. Naopak Piskáčkův faul potrestal přesnou ranou od modré čáry Čerešňák. Sparťané následně nezvládali emoce a v 57. minutě při dvojnásobné přesilovce upravil pohodlnou dorážkou na konečných 6:3 Němec.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): "Dobře jsme do zápasu vstoupili. První třetina byla nahoru dolů. Bylo plno emocí, přišlo hodně lidí. Druhou třetinu jsme zahájili tragicky, dostali jsme vyloučením soupeře na koně. Tahali jsme za kratší konec. Hráli jsme de facto bez puku, ubránili jsme to díky skvělému gólmanovi. Pomohli jsme si v přesilovkách. To nás uklidnilo. Ve třetí třetině jsme nechtěli soupeře dostat do přesilovek a vydařila se nám podle představ. Dnešní zápas byl hodně bojovný a jsem rád, že jsme proti tak silnému soupeři brali tři body. Je to druhá cenná výhra za víkend."

Uwe Krupp (Sparta Praha): "Utkání se hrálo v tempu jako v play off, byly tam velké emoce. Když se hrál hokej, tak se mi výkon týmu líbil. Hráli jsme energicky, dobře jsme bruslili a vytvářeli jsme si šance. Zápas rozhodly speciální týmy. Měli jsme dobrou především druhou třetinu. Vytvořili jsme si víc šancí než soupeř, ale Plzeň dala dva góly. Za stavu 3:4 jsme ještě cítili šanci, ale některá naše vyloučení byla hloupá. Chtěli jsme po hráčích play off hokej s energií a to splnili.“

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 6:3. Indiáni ovládli vyostřenou bitvu o druhé místo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:52. Kracík, 14:50. Kantner, 36:46. Pour, 37:47. P. Zdráhal, 49:27. Čerešňák, 56:18. V. Němec

Hosté: 12:08. V. Růžička, 21:59. Pech, 39:36. Buchtele

Sestavy

Domácí: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Jánošík, L. Kaňák, Vráblík, Jiříček – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kracík, Pour – V. Němec, Kodýtek, Rob – Malát, Přikryl, Vracovský.

Hosté: Machovský (Wolf) – Kalina, Blain, Koistinen, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Rousek, Tomášek, Řepík (C) – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Buchtele, Pech (A), Forman – Pšenička, Sukeľ, Dvořáček.

Rozhodčí

Kika, Pražák – Lhotský, Svoboda

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

7536 diváků

Ostravané se vyhnuli pádu na dno

Utkání, před kterým vhodila čestné buly olomoucká legenda Karel Dub, začalo opatrně. V první velké šanci se sám mezi kruhy zjevil v sedmé minutě hostující Hruška, jehož tvrdá střela orazítkovala tyč Konrádovy branky. Olomouc měla šanci vstřelit branku v přesilové hře, ale Nahodil nejprve tečoval puk mimo a vzápětí trefil pouze Svobodovu hruď.

Pět minut před koncem první třetiny se před Konráda natlačil Bukarts, olomoucký brankář si jeho zakončení pohlídal. Dobrý zákrok si připsal vítkovický Svoboda proti Knotkovu zakončení v situaci dvou proti jednomu. Stejně úspěšný byl také Konrád proti střelám Bukartse a Tršky.

Skóre se změnilo až ve 24. minutě v přesilové hře Vítkovic, kdy po střele z kruhu dorazil puk za Konrádova záda Mallet. Stalo se tak navíc při signalizované výhodě, a tak Vítkovice vzápětí hrály další přesilovou hru. Využily toho dokonale a během 36 vteřin vstřelily druhou branku. Povedenou střelou z pravého kruhu se prezentoval Dej.

Olomouc se po sérii oslabení dostala k nadějným střelám až v 28. minutě, Burian ale tvrdou ranou nemířil přesně a Olesze vychytal Svoboda. Musilova střela v přesilové hře už byla přesnější, ke smůle Olomouce však trefila pouze tyč.

Hned vzápětí pak třetí branku přidaly Vítkovice. Lakatoš dostal puk do sítě po individuální akci v oslabení, Konráda prostřelil mezi betony. Olomouc na nepříznivý stav zareagovala tři minuty před koncem druhé části, kdy se v přesilové hře střelou od modré čáry prosadil Dujsík.

Vítkovice si však tříbrankové vedení vzaly zpět v přesilové hře na začátku třetí třetiny. Střelou z prostoru mezi kruhy se prosadil Trška. Olomouc ale opět snížila. Při hře čtyř proti čtyřem se zbavil bránícího hráče Burian a bekhendovým pokusem k bližší tyči prostřelil Svobodu.

Domácím se podařilo snížit na 3:4 deset minut před koncem třetí třetiny. Hostující Dočekal v nepřehledné situaci na brankovišti zalehl kotouč a rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se rozjel Nahodil a střelou mezi betony překonal Svobodu.

Po dalších dvou minutách mohlo být srovnáno. Obránce Valenta z dobré pozice trefil tyč vítkovické branky. Aktivní domácí se vyrovnání dočkali pět minut před koncem třetí třetiny. Po závaru před Svobodovou brankou dostal puk za záda brankáře hostů Irgl.

V prodloužení předvedli skvělé zásahy oba brankáři. Svoboda efektním zákrokem vychytal střílejícího Dujsíka a Konrád předvedl jisté zásahy proti několika pokusům hostů. Rozhodly nájezdy, v páté sérii si připsal vítěznou branku vítkovický Roman.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): "Věděli jsme, že zápas bude velice těžký, protože Vítkovice hrají o všechno. Soupeř výborně bruslil, bojoval a bránil. My jsme se přes to nemohli dostat. Dvě třetiny z naší strany nebyly vůbec dobré. Neměli jsme takovou touhu jako Vítkovice, to až ve třetí třetině, když jsme prohrávali 1:4. Během druhé přestávky jsme se tak v šatně určitě nechválili. Je pozitivní, že jsme dokázali srovnat. Vítkovice si ten bod navíc zasloužily více, protože byly dvě třetiny lepší."

Rostislav Klesla (Vítkovice): "Za konec zápasu jsme rádi, získali jsme dva body. Utkání pro nás bylo hodně emotivní, chtěli jsme vyhrát a hrát dobře, což se nám dařilo. Dostali jsme se do výrazného vedení na začátku třetí třetiny. Zbytečnými slepenými góly jsme se pak ale dostali pod tlak. Olomouc nás pak dostávala pod tlak a hnali je také fanoušci. V rozpoložení, v jakém nyní jsme, to byly nervy a vložila se do toho psychika. Ta teď není na takové úrovni, jako bychom si představovali. Bylo to velice těžké, ale kluci zabojovali a zvedli hlavu. V prodloužení jsme měli dost šancí rozhodnout. Nájezdy už jsou potom taková loterie. Zachovali jsme ale klidnou hlavu a nájezdy proměnili. Bereme dva body a jdeme dále, protože je pro nás důležitý také následující zápas."

SESTŘIH: Olomouc - Vítkovice 4:5sn. Ostravané urvali důležitou výhru v nájezdech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 37:01. Dujsík, 46:04. Burian, 49:26. Nahodil, 55:01. Burian

Hosté: 23:18. Mallet, 23:54. Dej, 30:28. Lakatoš, 41:23. Trška, . O. Roman

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, J. Knotek (A), Olesz – Laš, Kolouch, Skladaný.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – Rosandić, Gregorc, Trška, L. Kovář, R. Černý, Výtisk (C), Kvasnička – Roberts Bukarts, Hruška, Lakatoš (A) – Schleiss, Dočekal, Indrák – Dej (A), O. Roman, Mallet – T. Kubalík, R. Veselý, Werbik.

Rozhodčí

Pešina, Stano – Kajínek, Rampír

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4 104 diváků

V divoké přestřelce dvakrát pálil Beránek a Graňák

Oba týmy v rámci akce Legenda legendám odehrály první třetinu ve speciálních dresech. Zlín s tváří Karla Rachůnka, Karlovy Vary s podobiznou Františka Potužáka.

Jako první se v utkání prosadili domácí. Po 53 sekundách si mezi kruhy najel Okál a zamířil nad vyrážečku Filipa Novotného. Hosté ale záhy vyrovnali, přesilovku využil tečovanou střelou od modré čáry Graňák.

V šesté minutě Energie skóre otočila, z hranice útočného pásma se trefil Plutnar. Vedení Západočechů ještě do přestávky navýšil Beránek a vyhnal Kašíka na střídačku. Jeho náhradník Huf si poradil s šancí osamoceného Vondráčka v oslabení.

Na začátku druhé části Berani snížili. Dufek poslal kotouč do horního růžku Novotného brány. O vyrovnání se pak postaral Sedláček, který zakončil přesně k tyči.

Karlovarští zahrozili z brejku, Kohoutův pokus zneškodnil Huf. Zlínský obrat mohl v ponechané výhodě dokonat Köhler, Okálovu střelu však tečoval mimo. Nerozhodný stav změnili v 37. minutě hosté a do odkryté klece dopravil kotouč Černoch. Ještě před koncem třetiny na něj druhou brankou v zápase navázal Beránek.

Zlín ale znovu dokázal dvoubrankovou ztrátu dotáhnout, Filipa Novotného při hře ve čtyřech během minuty překonali obránci Řezníček a Martin Novotný. Strhnout duel na stranu domácích se snažil Šlahař, možnost v závěru přesilovky však neproměnil.

O vítězi rozhodlo prodloužení. Karlovým Varům v něm bod navíc v ponechané výhodě vystřelil Graňák. Pro hostujícího zadáka šlo o druhý gól v zápase.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Karlovy Vary potvrdily dobrou formu. Rychle jsme ztratili vedení, brzdí nás fauly. Tým ale zaslouží pochvalu, že utkání nezabalil. Pro diváky to byla pěkná podívaná, dvakrát jsme smazali dvoubrankové manko. Bylo to napínavé až do konce, získaný bod se počítá."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Máme za sebou třetí nesmírně těžký venkovní zápas. Na Zlínu bylo znát, že hraje v neskutečné pohodě, jeho síla je obrovská. Snažili jsme se být aktivní, po rychle inkasované první brance jsme se dokázali vrátit do zápasu. Bylo to nahoru dolů, děkuji týmu za vybojované dva body."

SESTŘIH: Zlín - Karlovy Vary 5:6p. Velká hokejová bitva, ve které domácí neustále dotahovali, dvakrát se trefil Graňák
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:53. Okál, 21:20. Dufek, 24:18. P. Sedláček, 43:12. Řezníček, 43:46. M. Novotný

Hosté: 01:15. Graňák, 05:50. Plutnar, 11:10. O. Beránek, 36:42. Černoch, 38:35. O. Beránek, 63:07. Graňák

Sestavy

Domácí: Kašík (12. Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Hamrlík – Herman, Fořt, Claireaux – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, J. Ondráček.

Hosté: F. Novotný (Horák) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Šafář – T. Rachůnek (A), V. Polák, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Šik, Skuhravý (C), Vondráček.

Rozhodčí

Lacina, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky

Návštěva

4056 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud