30. března 2020 • 17:57

Pardubice začnou jednat se zájemci o akcie. Město by mělo prodat většinu podílu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se zájemci o koupi akcií hokejového Dynama začnou Pardubice jednat nejspíš příští týden. ČTK to řekl náměstek primátora Jan Mazuch (ODS). Město plánuje prodat většinu akcií, majoritním akcionářem bylo opakovaně, naposledy od roku 2017.



„První schůzky bychom rádi učinili příští týden. O způsobu se budeme dohadovat, snad to bude možné v nějakých větších prostorách osobně,“ řekl náměstek primátora.

Osobní jednání Mazuch preferuje, nicméně kvůli prevenci zamezení šíření nákazy novým koronavirem mohou jednající strany zvolit online komunikaci prostřednictvím videohovorů.

Radní dnes zrušili poptávkové řízení. Domluvili se, že budou jednat s Vladimírem Pitterem, který se do něj přihlásil, i s dalším podnikatelem Petrem Dědkem, jenž projevil zájem bez toho, aniž by zvolil formální postup přihlášením do městské poptávky.

Pardubičtí fanoušci slaví záchranu v Tipsport extralize
Pardubičtí fanoušci slaví záchranu v Tipsport extralize

Jednání o prodeji či jiné formě participace nějakou dobu potrvají, město si neurčilo termín. „Neprodáváme něco, co se vyřeší ve vteřině, jednoduše,“ řekl Mazuch. Zastupitele také čeká schválení stabilizačního plánu HC Dynamo na konci dubna. Představenstvo klubu ho už na začátku března projednalo.

Pardubice vypsaly nabídku na odkup akcií na konci loňského roku. Město je majoritním vlastníkem od ledna 2017 a drží 96,2 procenta akcií. Zbytek vlastní bývalí hokejisté Dušan Salfický, Petr Čáslava a zapsaný spolek HC Pardubice. Ekonomickou situaci klubu ani podobu stabilizačního plánu nechtěl Mazuch komentovat.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Kometa - Pardubice 0:2. Tradiční klub slaví záchranu v nejvyšší soutěži, rozhodl Poulíček
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud