18. září 2020 • 10:25

COVID-19 zasáhl i Kometu. Zápas s Třincem odložen, hráči mají horečky

Autor: , ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno nesehrají dnešní zápas 1. kola extraligy s Třincem ani nedělní utkání v Litvínově kvůli onemocnění šesti hráčů a jednoho člena realizačního týmu. Celý klub nyní podstoupí testy na COVID-19. Ze stejného důvodu byl odložen čtvrteční duel Vítkovic s Litvínovem kvůli potížím v ostravském týmu, kde následně testy potvrdily koronavirus u 17 hokejistů a dvou trenérů.



„Šest hráčů a jeden člen realizačního týmu přes noc nahlásili vysoké teploty, z tohoto důvodu rušíme dva nejbližší zápasy a přesunujeme je na jiný termín. Celý klub podstoupí testy a podle toho budeme dál informovat. Prozatím se víc k situaci vyjadřovat nebudeme,“ uvedl na klubovém webu majitel, generální manažer a hlavní trenér Komety Libor Zábranský.

Volného nedělního termínu využije Litvínov, který místo dvou odložených duelů vstoupí do sezony doma předehrávkou 20. kola proti Hradci Králové.

V karanténě jsou i Vítkovice

Testy na COVID-19 odhalily ve čtvrtek ve Vítkovicích 17 pozitivních hráčů a dva trenéry. Zbytek testovaných hráčů a členů realizačního týmu byl negativní, nicméně do karantény zamířil celý tým. Zápas prvního kola extraligy s Litvínovem si Ostravané přeložili preventivně, další budou muset vynechat minimálně deset dní.

Ostravané se k preventivním testům na koronavirovou nákazu odhodlali poté, co v průběhu úterý a středy ohlásila část hráčů prvního týmu příznaky onemocnění. Zvýšenou teplotu, únavu, bolest kloubů a celkovou slabost. „Sedm hráčů mělo jasné příznaky, další se necítili,“ popisoval ve středu trenér Mojmír Trličík.

Ve čtvrtek večer přišly výsledky testů. Pozitivních bylo celkem 19 jmen. Sedmnáct hráčů a dva trenéři. Kompletní mužstvo, tedy hráči i členové realizačního týmu, kteří spolu byli v posledních dnech v kontaktu, se musí podrobit karanténě. Klub intenzivně řeší společně s Krajskou hygienickou stanicí Ostrava i s řídícími orgány soutěže nastalou situaci a další postup.

Nejbližší program extraligy

1. kolo (dnes, pátek 18. září)
17:15 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha 
17:30 HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav
17:30 PSG Berani Zlín – HC Olomouc
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice

2. kolo (neděle 20. září)
15:00 HC Sparta Praha – PSG Berani Zlín
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec
16:00 BK Mladá Boleslav – Madeta Motor České Budějovice
16:20 HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň
17:00 HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec
17:30 HC VERVA Litvínov – Mountfield HK (předehrávka 20. kola)

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud