22. listopadu 2020 • 20:45

SESTŘIHY: Návrat Krále! Dynamo skolilo titána. Sparta - Olomouc 7:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Richard Král začal na střídačce hokejistů Pardubic senzačním způsobem! Dynamo si doma vyšláplo na dosud neporažený Třinec, který porazilo 7:6 v prodloužení. Nedělní program Tipsport extraligy odstartovalo západočeským derby mezi Karlovými Vary a Plzní, Energie na domácím ledě porazila Indiáni nejtěsnějším rozdílem 1:0. Sparta po páteční porážce v Olomouci vrátili Hanákům úder, který byl hodně drtivý. Doma vyhrála 7:1. Vítkovice se oklepaly po výprasku 0:7, venku totiž přehrály Mladou Boleslav rozdílem 4:2. Kometa vyzrála na rivala ze Zlína a vyhrála 5:3. České Budějovice ve vyrovnané bitvě s Libercem prohrály až po nájezdech (2:3). Hradec Králové si hladce poradil s Litvínovem, nad kterým vyhrál 4:1. 



Skvělý návrat Krále! Ďaloga srazil posledního titána

Pardubičtí hokejisté pod vedením nového trenéra Richarda Krále nastoupili ve výrazně proměněné sestavě, v brance dostal přednost Klouček. Již po 29 sekundách se Východočeši radovali z úvodní trefy po Tyborově dorážce Poulíčkovy střely. Nabyté vedení ale domácím nevydrželo dlouho - ostrou ranou z pravého kruhu se v páté minutě postaral o vyrovnání Kundrátek, aby o 42 sekund později Matěj Stránský z mezikruží otočil vývoj utkání.

Slezané navýšili svůj náskok proměněnou přesilovkou, když se po hezké individuální akci prosadil kapitán Vrána. Po Marcinkově nedovoleném bránění mělo početní výhodu i Dynamo a využilo ji ke snížení manka. Blümel po obléhání Kořenáře nejprve trefil tyč, o chvíli později se po pasu pardubického mladíka prosadil Svačina střelou bez přípravy.

Třinec si vzal dvougólový náskok zpět v 18. minutě: Zadina ve středním pásmu získal kotouč a v akci dvou na jednoho nahrál do bezproblémového zakončení Růžičkovi. Vracející se obránce Zdráhal nešťastně zranil Kloučka a v brance jej musel vystřídat Kantor.

Hosté dostal Východočechy pod velký tlak v přesilové hře po vyloučení Pauloviče, dvě Zadinovy střely zvládl gólman Kantor zlikvidovat, na kombinaci Růžičky s Matějem Stránským nemohl dosáhnout. Dynamo záhy snížilo po Nakládalově nahození od modré čáry.

Náskok tří tref získali třinečtí hokejisté zpět při hře čtyři na čtyři. Po Kundrátkově pasu se přesnou ranou od modré čáry prosadil Jaroměřský. Dynamo pak mohlo korigovat při přesilovce čtyři na tři, obrana hostí ale nedovolila svým aktivním přístupem Pardubicím dostat se do vážnější šance.

Dynamu se podařil nástup do třetího dějství. Po 64 sekundách zapadla pod horní tyčku Mikušova střela od modré čáry, na sklonku 43. minuty se navíc prosadil Camara po Mikušově stříleném pasu. Náskok hostí se najednou smrsknul na jednobrankový.

Snížení manka dodalo domácím další energii a tlačili se za vyrovnáním. V předposlední minutě odvolalo Dynamo brankáře, v power play byl blízko k vyrovnání Claireaux, jeho dorážka ale zamířila do brankové konstrukce. Svou druhou trefou v utkání poslal zápas do prodloužení Svačina po předchozím dlouhém obléhání třinecké obrany.

Pardubičtí pak dokonali velký obrat v nastavení, v němž se prosadil Ďaloga a zajistil Dynamu zisk druhého bodu.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu; chtěli jsme hrát aktivně, to se nám dařilo i díky první vstřelené brance. Pak nás srazily dva inkasované góly, kluci si poté příliš nevěřili. Druhá třetina byla z našeho pohledu lepší, bylo to takové nahoru dolů. My jsme chtěli hrát aktivně a držet se na kotouči. Třetí dějství bylo parádní, otočit s Třincem z 3:6 je prostě pecka.“

Marek Zadina (Třinec): „Dostali jsme gól v prvním střídání, pak jsme vývoj utkání otočili a získali vedení. Na začátku třetí třetiny jsme dvakrát inkasovali během minuty, soupeř pak vyrovnal v power play. To by se nemělo stávat. Bylo to o nás. Věděli jsme, že Pardubice nezmění taktiku od základu, čekali jsme obdobný hokej. My jsme dnes selhali. Pardubicím jsme darovali zápas úplně neskutečně.“

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 7:6p. Famózní obrat Dynama zrušil neporazitelnost Ocelářů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:29. Tybor, 14:42. Svačina, 26:43. Nakládal, 41:04. Mikuš, 42:59. Camara, 59:31. Svačina, 62:53. Ďaloga

Hosté: 05:09. Kundrátek, 05:51. M. Stránský, 08:40. P. Vrána, 18:38. Martin Růžička, 26:10. M. Stránský, 36:28. Jaroměřský

Sestavy

Domácí: Klouček (19. Kantor) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Ďaloga, J. Zdráhal, Holland – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát (A), Claireaux – Blümel, Anděl, Rohlík – Kusý, Paulovič.

Hosté: Kořenář (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Zadina, Marcinko, Chmielewski – M. Kovařčík, Jašek, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A) – Hrňa.

Rozhodčí

Horák, Pražák – Lhotský, Svoboda

Stadion

enteria arena

Vondráček jedinou ranou srazil Gulašovo komando

Po šesti minutách západočeské bitvy si první příležitost vytvořili Karlovarští zásluhou Skuhravého dorážky v předbrankovém prostoru. Na druhé straně mohl nebezpečnou střelou otevřít skóre Kracík, ale Novotný, který opět nastoupil po jednozápasové pauze, byl pozorný.

Blízko ke vstřelení branky mělo také obávané hostující duo Gulaš, Mertl, jenže i jejich opakované střely domácí gólman zneškodnil. Do šaten šli nakonec spokojenější hráči Energie poté, co v 19. minutě otevřel skóre z nenápadné akce střelou po ledě Vondráček.

Svižný hokej hraný v některých pasážích dlouho bez přerušení pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 22. minutě mohl zvýšit náskok domácích Lauko, ale Frodl mu v poslední chvíli puk šikovně vypíchl. Rovněž Černoch z bezprostřední blízkosti nedokázal zakončit a ve 28. minutě dvě rychle po sobě jdoucí „tutovky“ Hladonika také zlikvidoval připravený strážce plzeňské branky

Převahu Energie v této části hry ukončila vysoká hůl Rohana, za kterou obdržel trest 2+2 minuty. Plzeň si v přesilovce vytvořila velký tlak, ale vyrovnat se jí nepodařilo. Domácí odolali díky velké bojovnosti a vynikajícím zákrokům Novotného, který postupně zlikvidoval šikovnou teč Musila, opakované střely Gulaše z bezprostřední blízkosti a rovněž Kracíkova příležitost skončila v jeho lapačce.

I závěrečné dějství potvrdilo, že dnešní souboj rivalů byl především ve znamení vynikajících výkonů obou brankářů. Ve 44. minutě Frodl po špatné rozehrávce tygřím skokem zlikvidoval střelu Mikúše do odkryté branky a ani tísněný Lauko nedokázal bekhendovým zakončením procedit puk do hostující branky.

Velkou příležitost k navýšení skóre dostali hráči z lázeňského města v 57. minutě poté, co Škoda hrála při vlastní přesilovce v šesti a následném faulu Stříteského. Když přes minutu dlouhou přesilovku pět na tři nedokázala Energie využít, šel zápas do dramatického finiše. Hostům však k vyrovnání nepomohla ani 50 vteřin trvající power play a brankář Novotný tak dokázal podruhé za sebou udržet celých šedesát minut čisté konto.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Byl to další výborný zápas s výborným soupeřem. Myslím si, že byl vidět bruslivý hokej z obou stran, na což jsme se připravovali. První třetina byla vyrovnaná herně i na šance. Ve druhé třetině až do našeho nešťastného technického faulu jsme měli nejlepší fázi utkání, kdy jsme si vytvořili několik výborných šancí, měli jsme dobrý pohyb, ale to oslabení nás potom trošku oslabilo a utkání se zase vyrovnalo. Rozhodovala třetí třetina a rozhodlo naše týmové pojetí, obětavost a výborný výkon gólmana. Filip (Novotný) nás podržel a hráči mu dnes pomohli. Za to bereme velmi cenné tři body.“

Ladislav Čihák (Plzeň): „Budu stručný. My jsme dnes neodehráli dobré utkání a nehráli jsme dobře s pukem. Vrcholem byl deset dvanáct minut ve druhé třetině, kde jsme se vůbec k ničemu nedostali. Nedali jsme ani gól a nepomohli jsme si ani přesilovkami. Šance tam samozřejmě byly, ale opakuji - neodehráli jsme dobrý zápas.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Plzeň 1:0. Vondráček rozhodl derby, série výher Energie pokračuje
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:41. Vondráček

Hosté:

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Bednář) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Frodl (Pavlát) – Lang, Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Musil, Kracík, Malát – Straka, Kodýtek (A), Pour – Kantner, Stach, Rob.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Gebauer, Rožánek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Drtivá odplata Pražanů, dva góly dal Buchtele

Sparta vykročila za osmou výhrou z posledních deseti utkání v sedmé minutě, kdy se prosadil šťastně kapitán Řepík. Jeho přihrávka v přečíslení se dostala do branky od betonu brankáře Lukáše. V čase 11:28 zvýšil po kombinaci s Formanem obránce Košťálek.

Za dalších 24 sekund už domácí vedli o tři branky. Unikajícího Rouska fauloval Adama Rutar a z trestného střílení už se sparťanský útočník prosadil. V 16. minutě mohla Sparta udeřit i ve vlastním oslabení, ale Zikmund v úniku ztroskotal na Lukášovi.

Po 81 sekundách druhé části se sparťané znovu radovali. Kudrna se z levé strany z rohu natlačil před olomouckého gólmana a nadvakrát se prosadil. V polovině utkání si připsal jubilejní 100. extraligovou trefu v dresu Sparty Buchtele, který byl v úniku tísněný, ale dokončil bekhendový blafák do odkryté branky.

Za 53 vteřin dostal hodně prostoru Jandus, od modré čáry si najel na pravý kruh, odkud zamířil k protější tyči. Oslavil tak v 29. duelu v extralize premiérový gól. Lukáše v olomoucké brance nahradil Konrád. Domácí gólman Machovský při ojedinělých šancích hostů držel čisté konto.

Neprůstřelný zůstával i přes další šance Pražanů také Konrád, jehož na začátku závěrečného dějství nepřekonal ani Sukeľ. Machovskému mohl sebrat ve 44. minutě nulu Valenta. Sparťanský gólman odolával i při dlouhém oslabení, kdy Piskáček nejdříve dostal trest na dvě plus dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí a krátce po návratu na led šel pykat znovu za hákování.

V oslabení mohl přidat další branku domácích Řepík. Olomouc se nakonec dočkala snížení v 54. minutě, kdy Káňova střela prošla Machovskému mezi betony a ležící puk si padající sparťanský gólman před dotírajícím Kucserou srazil za brankovou čáru. Bez inkasované branky nedokončil duel ani Konrád, jehož překonal 85 sekund před koncem Buchtele. Hanáci prohráli sedmý z posledních osmi duelů.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): „Jsme samozřejmě rádi za výsledek i předvedenou hru. Spravili jsme si chuť po nevydařeném utkání v Olomouci a v té odvetě jsme zahráli velmi dobře. Myslím, že základ všeho položila dobrá první třetina, v které jsme byli produktivní. Díky tomu jsme se uklidnili, po celou dobu jsme zápas kontrolovali a přidávali další hezké branky.“

Zdeněk Moták (Olomouc): „Sparta se ponaučila z pátečního zápasu. Dnes byla rychlejší, silnější a ve všech směrech lepší. Zaslouženě zvítězila. My jsme naopak dnes hráli velice špatně. Nechci vůbec snižovat výkon Sparty, protože hrála opravdu výborně, ale my jsme jim to ulehčili.“

SESTŘIH: Sparta - Olomouc 7:1. Pražská pomsta Hanákům, Buchtele se blýskl dvěma góly
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:18. Řepík, 11:28. Košťálek, 11:52. Rousek, 21:26. Kudrna, 29:38. Buchtele, 30:31. M. Jandus, 58:35. Buchtele

Hosté: 53:21. J. Káňa

Sestavy

Domácí: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Rousek, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Pech (A), Tomášek – Buchtele, Sukeľ, Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.

Hosté: Lukáš (31. Konrád) – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar, Valenta – Burian, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Bambula, Kolouch, Mácha.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Ondráček, Šimánek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Lakatoš zazářil ve městě automobilů dvěma góly

Skóre zápasu se měnilo už po 28 sekundách, kdy si na puk u levé tyčky počkal Lakatoš a se zakončením do odkryté branky neměl problém. Celá úvodní desetiminutovka pak i díky dvěma přesilovkám patřila hostům, když poměr střel na branku byl po této pasáži 11:0 v jejich prospěch. Za aktivitu byli Vítkovičtí odměněni v 15. minutě, když jejich třetí přesilovku využil přesnou trefou do horního růžku Polášek.

Hráči Vítkovic měli skvělý vstup i do druhé třetiny. Tentokrát na gól čekali jen 17 sekund, když se prosadil Štencel. To stálo místo v brance Krošelje, jehož nahradil Růžička. Mladá Boleslav si pak zahrála minutu proti třem, ale ani ve dvojnásobné výhodě svůj gólový účet neotevřela. To se jí povedlo až o několik minut později zásluhou přesné střely Flynna.

Recept na brzký gól okopírovali domácí od hostů ve třetí třetině, když na rozdíl jediné branky snížil po 53 sekundách nejlepší domácí střelec Šťastný. Další gól už ale Bruslaři nepřidali, naopak sami ještě inkasovali v poslední minutě do prázdné branky z hole Lakatoše, pro něhož to byl druhý zásah v zápase.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „První polovinu zápasu jsme odehráli katastrofálně, bez pohybu. Vítkovice byly lepší a zaslouženě šly do vedení. Od poloviny zápasu se hra začala srovnávat a ve třetí třetině už jsme byli lepší my. Soupeř už to ale ubránil. Dnes to byl od nás nepovedený výkon, nedokážu ale říct proč.“

Darek Stránský (Vítkovice): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, první třetina byla od nás velmi dobrá. Měli jsme spoustu šancí a dali jsme i dvě branky. Poté jsme přidali třetí, ale soupeř enormní snahou a pohybem zkoušel se zápasem ještě něco udělat. To se mu povedlo a my jsme museli v závěru bojovat, ale udrželi jsme to. Jsem rád, že jsme složili reparát za poslední domácí debakl a snad jsme poslali našim partnerům a fanouškům omluvenku. Máme to teď nahoru dolů, musíme naše výkony stabilizovat.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Vítkovice 2:4. Lakatoš dvěma góly vyloupil hřiště Středočechů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34:32. Flynn, 40:53. Šťastný

Hosté: 00:28. Lakatoš, 14:37. Polášek, 20:17. Schleiss, 59:45. Lakatoš

Sestavy

Domácí: Krošelj (21. J. Růžička) – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), Cienciala – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – Schleiss, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Marosz, Mallet – Dej, J. Mikyska, Šišovský – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Kajínek, Hynek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

hráno bez diváků diváků

Vyrovnanou bitvu rozhodl až Musil v nájezdech

Povzbuzeni vysokým vítězstvím na ledě Vítkovic (7:0) vstoupili Jihočeši do utkání svižně a rychle také získali vedení. Michnáč našel středem projíždějícího Rašku a ten zblízka prostřelil Kváču. Trochu šťastnou trefou z přesilovky vyrovnal Bulíř. Obrat mohl zařídit u pravé tyčky Birner, ale dostal od Bulíře přihrávku na paty. Hosté přesto převážili misky vah na svou stranu. Nedlouho před první sirénou se nápřahem z pravého kruhu v početní výhodě trefil Filippi.

Do druhého dějství vstupovali hosté bez potrestaného Zachara a Českobudějovičtí zužitkovali přesilovku díky důrazu Voženílka před brankovištěm po předchozím Pýchově nahození. V dalším průběhu byl aktivnější liberecký tým, který zavíral soupeře v jeho pásmu a působil těžké chvíle brankáři Paterovi, jehož ve 28. minutě zachránila tyčka po střele Rosandiče z levé strany. Velkou příležitost měl předtím i Musil.

Jihočeši ale v brankáři Paterovi našli velkou oporu. Ve třetí části zmařil opakované pokusy Musila, levým betonem zabránil v zakončení Grígerovi a nedovolil skórovat zblízka ani Jelínkovi. Domácím se naskytla příležitost změnit skóre při vyloučení Hanouska, ale nevyužili přesilovku. Posledních 24 vteřin hráli domácí v pěti proti třem, ale zápas šel přesto do prodloužení.

V závěru nastaveného času měli přesilovku také Liberečtí, při níž se zaskvěl bravurními zákroky Patera. O výsledku a zisku druhého bodu pak rozhodl jediný úspěšný exekutor samostatných nájezdů Musil.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (České Budějovice): „Chtěli jsme zopakovat výsledek z Vítkovic, jediný bod je pro nás málo. Stál proti nám velice kvalitní soupeř, nerozhodný výsledek po šedesáti minutách byl spravedlivý. Mohli jsme rozhodnout krátce před koncem a potom i v prodloužení, v nájezdech byl šikovnější soupeř.“

Patrik Augusta (Liberec): „Máme za sebou těžké utkání, Budějovice hrají velice dobře. My se trápíme už delší dobu s koncovkou, nadřeme se na každý gól. Důležitým momentem pro nás bylo, že jsme ubránili oslabení tři na pět. Nakonec jsme zvítězili zaslouženě.“

SESTŘIH: České Budějovice - Liberec 2:3sn. Motor držel krok s Bílými Tygry. Rozhodl až Musil v nájezdech
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:35. Raška I, 20:43. D. Voženílek

Hosté: 10:11. Bulíř, 17:40. Filippi, 65:00. A. Musil

Sestavy

Domácí: Patera (12.–13. Čiliak) – Pýcha (C), Plášil, Lytvynov, Vydarený (A), Pavel, Allen (A) – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Karabáček – Christov, Venkrbec, D. Voženílek – Jonák, Beránek.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Štibingr – Birner (A), Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek (C), A. Musil – Rychlovský, Najman, M. Zachar – Šír.

Rozhodčí

Hejduk, Úlehla – Frodl, Komárek

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Kometa přišla o čtyřgólový náskok, zářil Mueller

Kometa vstoupila do zápasu mnohem koncentrovaněji. Už po 12 vteřinách si vynutila první přesilovku, kterou obávané domácí využili díky Schneiderovi. I druhý gól Komety padl v její početní výhodě, kdy se prosadil Mueller.

Zlín měl v první třetině problémy s disciplínou, ve 14. minutě vyfasoval Köhler trest na pět minut a do konce zápasu za sekání, ale Brno dlouhou výhodu jednoho hráče na ledě nevyužilo.

Po první přestávce Zlín hru vyrovnal a ve 23. minutě byl blízko korekci skóre. Okálův nájezd však výborně zlikvidoval Klimeš v brněnské brance. Berani však zase doplatili na vyloučení, Šlahařův trest už po 15 vteřinách potrestal nekompromisní ránou pod horní tyč kapitán Zaťovič.

Kometa se dostala do herní pohody, kterou dokumentovala druhá branka večera z hole Muellera. Kašíka vystřídal Huf a hned po 14 vteřinách viděl z brakoviště první gól svých spoluhráčů z hole Gazdy.

Hostům branka pomohla, vyrovnali hru, byli dokonce blízko druhému gólu, ale Herman jen o vlásek minul Klimešovu branku. I na druhé straně kluziště vynikal gólman, Huf zlikvidoval další brněnské šance.

Krátce po začátku třetí třetiny využil Zlín přesilovku, dotáhl se na rozdíl dvou branek. Když šest minut před koncem po povedené kombinaci snížil Kubiš, drama závěrečných minut bylo na světě. Zlín hrál více než minutu power play, ale Süss gólem do prázdné branky rozhodl.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa): „Parádně jsme do zápasu vstoupili, využili jsme přesilovky a měli utkání pod kontrolou. Ve druhé třetině jsme ale dali Zlínu čuchnout, jak se říká. Oni dali kontaktní góly a dotáhli se na rozdíl jedné branky. Tuto fázi zápasu jsme měli lépe zvládnout, neměli jsme dát soupeři tolik prostoru, dělali jsme moc chyb. Ale nakonec jsme výhru uhájili. Byla to pro mě premiéra na střídačce a jsem rád, že vítězná.“

Martin Hamrlík (Zlín): „Kometa vyhrála zaslouženě, za první třetinu jsme si nic nezasloužili. To byla z naší strany anarchie. Pokud takhle budeme hrát i jindy, budeme všichni do jednoho za idioty. Dělali jsme stupidní fauly. Borci si musí sáhnout do svědomí za to, co v první třetině předvedli. Je to škoda, další dvě dějství už byla dobrá, ale rozhodly přesilovky. Kometa je hraje výborně, my jsem se na ně připravovali, ale dělali jsme na ledě chyby. Těžko se brání. Jsem rád, že Huf to v brance zavřel, dál budeme gólmany řešit.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Zlín 5:3. Mohutný finiš hostů domácí ustáli
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:07. Schneider, 09:26. Mueller, 26:44. Zaťovič, 30:09. Mueller, 59:31. Süss

Hosté: 30:23. Gazda, 40:45. Honejsek, 54:07. Kubiš

Sestavy

Domácí: Klimeš (Vejmelka) – Freibergs, O. Němec (A), Gulaši, Pyrochta (A), F. Král, Hájek – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Vincour, Rákos, Schneider – DeFazio, Süss, T. Svoboda – Plášek ml., Kunc, L. Horký – Luciani.

Hosté: Kašík (31. Huf) – Řezníček, Nosek (A), Suhrada, Gazda, M. Novotný, Žižka (C), Hamrlík – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Herman, Poletín – Hejcman, Karafiát, J. Ondráček – Kubiš (A), P. Sedláček, Dobiáš.

Rozhodčí

Pešina, Lacina – Gerát, Axman

Stadion

DRFG arena

Zápas rozhodla senzační první třetina Hradce 

Domácí udělali zásadní krok za třemi body už v prvních minutách. A to díky brankám, které dávali obránci. Navíc se jim dařily přesilovky. Už v první minutě skóroval Hronek. Obránce Detroitu, jenž čeká na začátek NHL v mateřském Hradci, znovu ukázal, jak má skvělou střelu. Trefil se z dálky, když svou střelu namířil přesně do horního rohu.

Hronek tím rozjel představení domácích obránců, protože ti dali i další dvě branky. Druhou zaznamenal v osmé minutě mladík Šalda, jemuž připravil výbornou pozici Chalupa. Útočník Chicaga zavezl puk do pásma, přibrzdil a počkal na najíždějícího Šaldu, který nezaváhal.

Třetí hradecký zásah padl stejně jako první v přesilovce. Tentokrát domácí využili muže, který má nejtvrdší střelu v extralize. Filip Pavlík se po Hronkově přihrávce trefil po ledě. Skóroval tak podobně jako ve čtvrtečním derby v Pardubicích. Mountfield tak vedl ve 12. minutě už 3:0 a bylo takřka jasno, kdo bude brát tři body.

Ve druhém dějství navíc domácí náskok navýšili. Ve 30. minutě skóroval Růžička, když dokázal trefit bez přípravy plachtící puk po zblokovaném Hronkově nahození. Syn královéhradeckého kouče tak dvěma body navázal na tříbodové představení ve čtvrtečním východočeském derby v Pardubicích.

Ve třetí třetině si hokejisté Hradce Králové výrazný náskok hlídali. Dařilo se jim to celkem přesvědčivě, přesto pár rušných situací nastalo. Tou největší byla bitka dvou tvrdých mužů, když si Nedomlel domluvil souboj s hostujícím Štichem. Domácí bek v ní byl o něco aktivnější, nakonec oba odešli předčasně do kabiny, ale předtím si potřásli rukama.

Pro Hradec později nastal vlastně jediný problém v utkání. V 55. minutě přišel o čisté konto brankář Lukeš, když ho přesnou ranou do horního rohu překonal Gerhát. Na výhře domácích se však už nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Mountfield HK): „Do zápasu jsme dobře vstoupili, hned se nám povedlo dát gól. Navíc jsme během první části dali i další, a tak tahle třetina vlastně rozhodla zápas. Ve druhé jsme přidali ještě jeden a třetí jsme už jen dohráli. Zvládli jsme to, i když po nás Litvínov šel. Výsledek jsme si pohlídali, hráli jsme aktivně, měli jsme to pod kontrolou. Je důležité, že se nám zlepšily přesilovky. Co prošlo přes obranu, chytil fantastický Štěpán Lukeš. V minulé sezoně nedostal tolik šancí, ale teď při zranění Marka Mazance chytá skvěle. Je to dobře i pro něj.“

Vladimír Orzságh (Litvínov): „Zápas rozhodl začátek. Dostali jsme tři rychlé góly, což je škoda. Myslím si, že díky tomu vyhrál Hradec zaslouženě. Máme problémy s produktivitou. Důvod? Před bránou máme strašně slabý důraz. Brankář vidí, my před ním nemáme nikoho na dorážku. Snažíme se na tom pracovat. Je jasné, že to budeme muset zlepšit.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Litvínov 4:1. Skvělá první třetina Hradce, rozhodl bek Šalda
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 00:34. Hronek, 07:21. Šalda, 11:56. F. Pavlík, 29:04. V. Růžička

Hosté: 54:27. Gerhát

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Jergl.

Hosté: Honzík (Zajíček) – Demel, Irving, Cibulskis, Balinskis, Ščotka, Kudla, Štich (A) – Jarůšek, Gerhát, Mahbod – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Myšák – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

Rozhodčí

Kika, Micka – Hlavatý, Lederer

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud