27. listopadu 2020 • 20:15

SESTŘIHY: Třinec už je první, Sparta loupila v Hradci. Plzeň - Kometa 1:2

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

21. kolo hokejové Tipsport extraligy okořenily hned na začátku dvě pikantní bitvy. Hradec Králové poprvé v sezoně vyzval Spartu, ve vyrovnaném souboji ale byli lepší Pražané, kteří vyhráli 2:1 a udrželi třetí místo. Třinečtí Oceláři uspěli v divoké přestřelce s Libercem (6:4) a dostali se do čela tabulky. Brněnské Kometě se podařilo skolit silnou Plzeň rozdílem 2:1. České Budějovice vrátily v odvetě úder Zlínu, který na jeho hřišti porazily 3:2. Karlovy Vary si spravily chuť po jedenáctigólovém výprasku, když doma vyhrály 2:1 v prodloužení nad Vítkovicemi. Pardubice zatím bez Daniela Vladaře, brankáře Bostonu vybojovaly domácí vítězství 2:1 nad Litvínovem. Mladá Boleslav vynulovala Olomouc 3:0.



Sobotka se zaskvěl prvním bodem za Spartu

Souboj o průběžnou bronzovou pozici byl hned od začátku rušný a hraný ve vysokém tempu. Do zápasu lépe vstoupila Sparta, byla nebezpečnější. Jenže v domácí brance stál Lukeš, jenž opět zaskočil za zraněného Mazance. Zatímco v celé minulé sezoně naskočil jen do osmi utkání, tentokrát už je na čísle šest. Pro Hradec Králové to ale podle všeho není zásadní problém, protože měl před Spartou úspěšnost zákroků přes 93 procent.

Formu potvrzoval i proti Pražanům: zastavil Košťálkovu bombu, Horákovu velkou šanci zblízka i Formanův pokus ze strany. Gólman tak postavil základ, aby se Královéhradečtí mohli dostat do zápasu. Podařilo se jim to i díky přesilovce. V sedmé minutě ji sehráli perfektně. Růžička nejprve neproměnil velkou možnost, když byl příliš blízko u Machovského, ale za pár sekund poslal puk přesně Orsavovi, který ranou bez přípravy uspěl.

Od té doby se hrálo vyrovnaně, rychle, ale také urputně. Rovněž Spartě pak pomohla početní výhoda. Z pravého křídla ji vedl Sobotka, vydržel na ledě celou dobu a po 65 vteřinách byla jeho snaha odměněna. Zkušený útočník poslal křížnou přihrávku Tomáškovi, který skóroval a postaral se v 19. minutě o vyrovnání.

Ve druhé části se hosté dostali do tlaku. Byli nepříjemní, jenže tým Mountfieldu odolával díky Lukešovi. Brankář lapil Horákovu dorážku, Buchteleho velmi dobrý pokus po objezdu branky a především Sobotkův samostatný únik. Útočník, jenž by se měl za pár týdnů vrátit do NHL, ho zkusil přelstít prostrčením puku mezi betony, ale neměl šanci.

Lukeš nezasáhl pouze jednou. Ve 36. minutě mu však po Košťálkově bombě v přesilovce pomohla horní tyčka. O chvíli později však mohl stejně jako Košťálek lamentovat domácí kapitán Smoleňák, rovněž on rozezvučel brankovou konstrukci.

Také do třetí části vlétli aktivněji hosté. Do šancí se však nedostávali. Jejich nápor pak ukončilo vyloučení, při němž mohl jít Mountfield do vedení. Filip Pavlík však ve 46. minutě zamířil do tyče.

Bylo jasné, že se hraje o klíčový gól. Ten nakonec vstřelila Sparta. Řepík vrátil v 51. minutě zadovkou puk před branku a Sukeľ prostřelil Lukeše. Hradec musel zareagovat, chtěl tlačit, hosté však hráli velmi aktivně a drželi domácí na distanc. Zvládli to až do konce, Mountfield tak po Třinci prohrál druhý domácí duel za sebou.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): „Měli jsme pomalý začátek, Sparta nás přehrávala vlastně polovinu utkání. Až ve druhé půlce jsme se do toho začali dostávat. Jenže vázne nám ofenzíva při hře pět na pět. Měli jsme pouze třináct střel, to je hodně málo, pak nemůžeme očekávat, že dáme góly. Potřebujeme víc střílet, mít větší agresivitu, zápal, abychom dali gól i ve hře pět na pět.“

Miloslav Hořava (Sparta): „Sehráli jsme velice dobré utkání. Na to, v jaké části extraligy jsme, to bylo velice intenzivní. Hráče nebylo nutné vůbec k ničemu nabádat nebo kontrolovat, což vyplynulo z úrovně zápasu. Věděli přesně, co je potřeba dělat. Věděli, že Hradec dobře brání a spoléhá na protiútoky, to jsme pohlídali. Nakonec jsme dali i ten vítězný gól a jsme šťastnější.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Sparta 1:2. K obratu Pražanů přispěl prvním bodem Sobotka
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:06. Orsava

Hosté: 18:32. Tomášek, 50:53. Sukeľ

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Čáp, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl.

Hosté: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Kudrna.

Rozhodčí

Hradil, Veselý – Rampír, Špringl

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Zadina oslavil narozeniny přestřelkou a prvním místem

Oceláři poprvé porušili pravidelné střídání gólmanů po jednom utkání a v brance nechali Štěpánka, který minule vychytal čisté konto. Na druhé straně se objevil po roce a půl v extraligovém utkání mezi třemi tyčemi Pavelka a dlouho byl zcela bez práce. Ještě si nepřipsal ani zásah a Liberec už vedl 2:0.

Skóre otevřel Rosandič, jehož střelu usměrnil mimo Štěpánkův dosah Jaroměřský. I druhý gól si dali domácí sami. Filippi hledal v přesilové hře před brankou Grígera, ale přihrávku srazil Musil mezi Štěpánkovy betony.

S Oceláři mohlo být ještě hůř. Po konci početní výhody zapomněli na Filippiho, který naskočil z trestné lavice rovnou do úniku, ale vyprášil jen Štěpánkův beton a z dorážky přestřelil. V další velké šanci neuspěl Bulíř.

Ocelářům, kteří poprvé vystřelili až v deváté minutě, ale vyšel závěr třetiny. Chmielewski zblízka snížil, v dalším tlaku trefil Růžička tyč. Domácí ale stihli ještě před odchodem do kabin po efektní kombinaci vyrovnat. Po několika přihrávkách na jeden dotek střílel do prázdné branky Adámek v čase 19:46.

I nástup do prostřední části patřil Třinci. Vrána dostal puk do jízdy, prohnal se kolem obránců a forhendovou kličkou mezi betony otočil na 3:2. Celou situaci ještě prověřil videorozhodčí a našel záběr, na kterém Pavelka vykopl puk levou nohou už za brankovou čarou.

Liberec vyrovnal ve 33. minutě. Rosandič upoutal pozornost několika protihráčů a uvolnil osamoceného Lence, který se z mezikruží nemýlil. Domácí strhli vedení na svou stranu v přesilové hře. Hrňovu střelu dorazil ze vzduchu na hranici brankoviště Stránský.

Třinec odskočil v úvodu poslední třetiny na rozdíl dvou gólů trefou Jaroměřského od modré čáry a vcelku bez problémů si dlouho hlídal náskok. Ubránil i tři oslabení, přesto hosté z nenápadné akce v 58. minutě snížili. Prosadil se Knot od modré čáry.

Liberec se už dvě a půl minuty před koncem odhodlal ke hře bez brankáře, ale Doudera brzy přidal šestý gól. Skórovat poté ještě mohl i domácí Zadina, který v den zápasu slavil 21 let, ale trefil tyč. Oceláři porazili Liberec i podruhé v sezoně a díky dalšímu zisku tří bodů se dostali na první místo tabulky.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): „Věděli jsme, že to bude kvalitní zápas, přijel výborný soupeř, a to se potvrdilo. Z naší i liberecké strany se hrálo živelné utkání, bylo to nahoru dolů. Udělali jsme ale také spoustu chyb, a to včetně těch systémových. Z toho se musíme poučit a do příštího zápasu se v tomto ohledu zlepšit.“

Patrik Augusta (Liberec): „Výborně jsme začali a měli jsme ještě minimálně dvě šance na zvýšení na 3:0, které jsme bohužel neproměnili. Soupeř je velice kvalitní, speciálně do útoku. Dostal se zpátky do zápasu v první třetině a ještě se pak domácím povedl vstup do druhé. Myslím si, že jsme s nimi drželi krok, ale nepomohli jsme si v našich přesilovkách, což utkání rozhodlo.“

SESTŘIH: Třinec - Liberec 6:4. Přestřelka poslala Oceláře do čela, blýskl se Zadina
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:45. Chmielewski, 19:46. M. Adámek, 21:47. P. Vrána, 35:36. M. Stránský, 44:25. Jaroměřský, 58:27. M. Doudera

Hosté: 03:32. Rosandić, 07:23. Filippi, 32:32. Lenc, 57:06. Knot

Sestavy

Domácí: Štěpánek (Kořenář) – D. Musil, M. Doudera, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Hrňa.

Hosté: J. Pavelka (Kváča) – Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Štibingr – Birner (A), Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek (C), A. Musil – Šír, Najman, M. Zachar – Hrabík.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Ganger, Klouček

Stadion

WERK ARENA, Třinec

První domácí prohra Indiánů, rozhodl Schneider

Brankou a asistencí se blýskl obránce hostů Jakub Zbořil. Indiáni tak utrpěli první porážku na svém kluzišti v sezoně. Celkově ve třetím z posledních čtyř utkání nebodovali a přišli o vedení v tabulce.

Hosté brzy nevyužili přesilovou hru a naopak ve vlastním oslabení trefil Pour levou tyč Klimešovy branky. Gólman Komety za chvíli musel zlikvidovat i Kantnerovo zakončení akce dvou na jednoho. Aktivnější domácí neuspěli ani po dorážce Straky, promarnili i čtyřminutovou přesilovku při vyloučení Brabence a trefa Musila neplatila pro nedovolené postavení v brankovišti. V 18. minutě paradoxně udeřilo na druhé straně, když při přečíslení dvou na jednoho zužitkoval přihrávku Klepiše svým prvním extraligovým gólem Zbořil.

Prostřední část od začátku kontrolovali dobře organizovaní hráči Komety. Během početní výhody ve 27. minutě navíc po nahození Pyrochty zblízka trefil Vincour levou tyčku a za chvíli z podobné pozice vychytal Hájka Frodl. Plzeňský gólman svůj tým držel i po polovině utkání, když po zadovce Muellera od zadního mantinelu pohotově pálil Holík. Domácí se směrem dopředu připomněli pouze dvěma střelami a před pauzou je při šanci Kunce znovu od pohromy uchránil jen pozorný Frodl.

Po pauze však Indiáni při vyloučení Klepiše rychle vyrovnali na 1:1, když se po opakované střele prosadil Suchý. Za chvíli při další přesilovce osamocený Mertl na brankovišti nemířil přesně a z protiútoku Frodla protáhl Zaťovič. Domácí své probuzení zbrzdili sérií nedovolených zákroků. Ve vlastním oslabení sice nejprve Pour napálil horní tyčku, ale ve 49. minutě vrátil Kometě vedení přesnou střelou z mezikruží kanonýr Schneider.

Domácí mohli odpovědět o čtyři minuty později, kdy během přesilové hry minul Suchý odkrytou branku. Frodl poté ještě stačil zastavit nebezpečnou ránu Muellera bez přípravy. Jeho spoluhráči však těsný náskok soupeře nedotáhli ani při hře bez brankáře a museli skousnout první domácí porážku v sezoně.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): „Nevím, zda Brno dnes hrálo tak dobře, nebo my tak špatně. Z naší strany to nebyl moc podvedený výkon. Špatná byla především druhá třetina, ve které jsme úplně propadli. Byl to několikátý zápas, kdy jsme dali jen jeden gól, což na body většinou nemůže stačit. Především se nám nedaří hra s kotoučem. Přicházíme o něj lehce, odskakuje nám, a nemůžeme si proto ani vytvořit pořádné šance. Ten náš výkon je z mého pohledu hrozně nervózní. Nechápu, z čeho mají hráči obavy. Musíme se odrazit od jednoduchých a ošklivých gólů, chodit do předbrankového prostoru, kde to bolí. Je špatné, že góly dávají pouze dva až tři hráči.“

Jiří Horáček (Kometa): „Musím poděkovat celému týmu za skvělý týmový výkon, který byl podpořený výborným gólmanem. Bojovností od první do poslední minuty jsme to tu dnes urvali. Jsme moc rádi, že jsme zápas v Plzni zvládli. Po intervenci kolegů nahoře jsme využili v první třetině coach challenge a ta byla naštěstí úspěšná.“

SESTŘIH: Plzeň - Kometa Brno 1:2. Indiáni poprvé padli doma, rozhodl Schneider
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 41:11. Suchý

Hosté: 17:53. J. Zbořil, 48:11. Schneider

Sestavy

Domácí: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Kvasnička, Stříteský, Houdek, Vráblík, Lang – Suchý (A), Mertl (A), Gulaš – P. Musil, Kracík, Pour (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, Stach, Rob.

Hosté: Klimeš (Vejmelka) – J. Zbořil, F. Král, Bartejs, Pyrochta (A), Gulaši, Svozil, Hájek (C) – Zaťovič, P. Holík, Mueller – L. Horký, Klepiš, Schneider – DeFazio, Rákos, Vincour – Plášek ml., Brabenec, Kunc.

Rozhodčí

Svoboda, Pražák – Pešek, Gerát

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

hráno bez diváků

Obrat Energie za dva body dokonal Kohout 

Po opatrném úvodu vyslal první nebezpečnou střelu vítkovický Dej. Ve čtvrté minutě při vyloučení Poláška nesehráli Karlovarští přesilovku vůbec špatně, ale bez brankového efektu, když největší příležitost si vytvořil Černoch. Nedokázal však protlačit puk za Svobodova záda.

V sedmé minutě se naopak ke slovu dostali hosté, když se po chybné rozehrávce Skuhravého ve středním pásmu dostal k puku Marosz a střelou zápěstím otevřel skóre. Po zbytek úvodního dějství hráči Energie marně dobývali vítkovickou branku, ale její strážce Svoboda byl při všech jejich střeleckých pokusech připraven.

Ve druhé třetině upadla předváděná hra obou týmů do podprůměru a byla plná nepřesností z obou stran. V první desetiminutovce prostředního dějství předvedl nejzajímavější akci domácí Kaše, který si nabruslil až před vítkovického gólmana, který mu dokončení bekhendové kličky zmařil jen za cenu podražení. Západočeši se dočkali vyrovnání ve 33. minutě po skryté střele Hladonika ze středu pravého kruhu.

Třetí dvacetiminutovku začali hráči Energie tlakem v pásmu soupeře, ale jejich střely úspěšně blokovali obránci a co prošlo, zlikvidoval bezchybný Svoboda. Otočit vývoj zápasu mohl v 50. minutě Vondráček, který ujel ve vlastním oslabení, ale ani on nedokázal překonat vítkovického gólmana. Velkou příležitost vstřelit rozhodující branku dostali domácí poté, kdy byli mezi 57. a 58. minutou postupně vyloučeni Werbik a Dej na 2+2 minuty. Karlovarští si vypracovali obrovský tlak, ale branku vstřelit nedokázali.

Paradoxně to mohli být Severomoravané, kdo se ještě v základní hrací době mohl radovat ze tří bodů. Poté, co potrestaný Werbik naskočil z trestné lavice, ujížděl v oslabení zcela osamocený na Novotného, ten mu však jeho pokus o kličku zneškodnil vypíchnutím puku holí.

O osudu zápasu se nakonec rozhodlo až v prodloužení v 63. minutě, kdy Kohout zužitkoval ideální přihrávku Pulpána.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Pro nás to bylo těžké utkání hlavně po psychické stránce. Na všech hráčích bylo vidět, že chtějí odčinit minulý zápas, který se nám absolutně nepovedl. Jsem rád, že už od rozbruslení bylo na našich hráčích vidět velké odhodlání, že ten zápas chtějí zvládnout. Další rána přišla, když jsme asi z druhé střely dostali branku. Pořád jsme však hráče nabádali, aby se drželi našeho herního plánu, že mají na to, aby zápas otočili. Byli jsme za to odměněni. Myslím, že potom jsme byli aktivnější a těch šancí jsme si vypracovali víc. Věděli jsme, že Vítkovice teď hrají ve velké pohodě, mají dobré výsledky a dokázaly porazit silné týmy, o to bylo vše těžší. Jsme rádi za dva body.“

Darek Stránský (Vítkovice): „Čekali jsme hodně těžké utkání už jenom z toho důvodu, že velmi kvalitní soupeř utrpěl před dnešním zápasem debakl. Věděli jsme, že bude mít enormní snahu to utkání napravit a tak to i bylo. Vedli jsme, zápas byl vyrovnaný, soupeře jsme do nějakých větších šancí nepouštěli, kromě šancí v přesilovkách. Od stavu 1:1 to byl z naší strany takový koncentrovaný výkon, abychom tady nějaké body udělali. Čtyři a půl minuty před koncem jsme hráli v oslabení, takže tam to bylo, že buď ubráníme a můžeme bodově uspět, nebo neubráníme a odjedeme bez bodu. Podařilo se to díky štěstí a hlavně díky gólmanovi. V tom jsme spokojeni, že jsme ten bod urvali. Prodloužení už bylo hektické, byly tam samostatné nájezdy z obou dvou stran a nakonec jsme propadli a soupeř rozhodl. Myslím, že zaslouženě zvítězil, my jsme rádi za bod.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Vítkovice 2:1p. Bonusový bod vystřelil Kohout backhendovou kličkou
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 32:56. Hladonik, 62:24. Kohout

Hosté: 06:29. Marosz

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Bednář) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš – Dej, Marosz, Šišovský – Dočekal, J. Mikyska, Mallet – Lednický, Werbik, Bernovský.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Bryška, Axman

Stadion

Čiliak vychytal první výhru za Motor

Jihočeši do utkání skvěle vstoupili a po 82 sekundách se ujali vedení. Pýcha převzal puk od Rašky, našel před brankovištěm Gilberta a kanadský útočník oslavil ve čtvrtém extraligovém utkání premiérovou branku.

V čase 2:58 hosté vedli už 2:0, když Honejskovo vyloučení potrestal už po osmi sekundách přesnou střelou z levého kruhu Michnáč. Zlínští v první části nezachytili tempo utkání, nepomohla jim ani početní výhoda po faulu Suchánka.

Hned po pauze měl na holi další úspěch Motoru Venkrbec, při Hufovi však stálo štěstí. V polovině duelu zahrozili i Berani, s Ferencovou ránou z mezikruží si ale poradil Čiliak, těsně mimo tři tyče zanedlouho zamířil i náhodný odraz od Novotného brusle.

Českým Budějovicím se povedlo na začátku třetí třetiny odskočit už do tříbrankového trháku, a i tentokrát se prosadil třetí útok hostí. Raška objel branku a předložil kotouč Michnáčovi, jenž už z hranice brankoviště neměl těžkou práci.

Zlínští ještě ve 47. minutě vykřesali naději poté, co do okryté branky skóroval po přihrávce Jakuba Svobody Herman. Další drama přinesla dlouhá power play domácích trvající téměř čtyři minuty. Na rozdíl jediného gólu snížil 102 sekund před koncem Sedláček, na víc už se ale Berani nezmohli. A to i proto, že v poslední minutě všechny čtyři pokusy Moravanů zblokovali hráči Motoru.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): „Měli jsme příšerný, strašidelný, hororový vstup do utkání. Myslel jsem si, že jsme seděli v autobuse my a ne soupeř. Přitom ten jel ze strašné dálky, ne padesát kilometrů. Tam se celý zápas rozhodl, a nebylo to poprvé. Borci začali hrát až v handicapu, bylo to šílené, nezasloužili jsme si vyhrát. Budějovice mají zaslouženě tři body. Hodně zbytečně jsme vylučovaní, dnes třikrát Honejsek, to plyne z našich přesilovek, které nám nejdou. Děláme to složité, chceme po dvou nahrávkách střelu a ta stejně nepřijde. Pak se ta frustrace projevuje takto. V neděli počítám už s Robertem Svobodou zpět na střídačce.“

Václav Prospal (České Budějovice): „Pro nás jsou to velmi důležité tři body. Proti stejnému soupeři jsme nedokázali vyhrát u nás, ale dnes jsme chtěli podat daleko lepší výkon a být více produktivní, což se povedlo. Měli jsme super první třetinu, kdy jsme odskočili o dva góly, pak jsme chvíli vedli i o tři, ale nechali jsme se dostat pod tlak. Přestali jsme hrát na puku, zbytečně jsme udělali nějaké fauly a Zlín se postupně vracel do hry. Skóre je nakonec o fous pro nás, jsou to vynikající tři body.“

SESTŘIH: Zlín - České Budějovice 2:3. Michnáč dvěma góly režíroval výhru Motoru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 46:48. Herman, 58:18. P. Sedláček

Hosté: 01:22. Gilbert, 02:58. Michnáč, 43:46. Michnáč

Sestavy

Domácí: Huf (Kašík) – Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Köhler, Herman, Svoboda – J. Ondráček, Karafiát, Kubiš (A) – Poletín, P. Sedláček, Václavek.

Hosté: Čiliak (Patera) – Vydarený (A), Suchánek, Pýcha (C), Plášil, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák (A), R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Gilbert – Jonák, D. Voženílek.

Rozhodčí

Jeřábek, Vrba – Hynek, Votrubec

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Skalp Vervy trefil Mikuš

Domácím se povedl vstup do utkání a už po 98 sekundách se dostali do vedení. Obránce Ďaloga po individuální akci nabídl puk před odkrytou branku Paulovičovi, který snadno skóroval. Vyrovnat mohl Zygmunt, šanci na zvýšení náskoku Dynama naopak nevyužil Rohlík.

Litvínov smazal ztrátu v 11. minutě při Poulíčkově vyloučení, kdy se po Demelově střele od modré čáry prosadil z dorážky Jarůšek. Při Lukešově trestu mohl vrátit Východočechům vedení Poulíček a se svým střeleckým pokusem neuspěl ani Svačina.

Na přelomu první a druhé části se hosté ubránili při Jarůškově pobytu na trestné lavici. Godla si pak poradil s Camarovým pokusem. Litvínov nevyužil přesilovku při Rohlíkově trestu a už při plném počtu hráčů na ledě ve 26. minutě neuspěl před odkrytou brankou Patrik Zdráhal. Dynamu zase mohl vrátit vedení Ďaloga, ale litvínovský gólman zasáhl. Stav se nezměnil ani při dalším Jarůškově trestu.

Po 58 sekundách závěrečného dějství se radovali Pardubičtí z opětovného náskoku. Mikušovo nahození z levé strany od modré čáry zapadlo přes clonu před Godlou k bližší tyči. Ve 47. minutě měl možnost odpovědět Patrik Zdráhal, jenže minul. Dynamo si drželo těsný náskok a uhájilo druhý plný bodový zisk v sezoně i při závěrečné power play Litvínova.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Myslím, že jsme viděli vyrovnaný zápas. Do půlky utkání jsme byli lepší. Pak jsme u nás měli v půlce druhé třetiny jeden dva závary, kde jsme to se štěstím ustáli. Ve třetí třetině jsme měli dobrý začátek a dali jsme důležitý gól. Snažili jsme se to pak uhrát dobrou defenzívou. Samozřejmě Litvínov ke konci nějaké šance měl, podržel nás tam Kanty (Pavel Kantor). Výkon týmu byl bojovný a dobrý. Myslím, že se toto vítězství cení a může nás zase zvednout.“

Vladimír Országh (Litvínov): „Nemůžeme být samozřejmě s výsledkem spokojení. Osobně nejsem spokojený s první polovinou zápasu. V té druhé jsme se výrazně zlepšili. Do třetí třetiny jsme šli za nerozhodného stavu a věděli jsme, že to bude možná o jednom gólu, který jsme dostali my. I přesto jsme zase měli dostatečné množství šancí, abychom nějaké body uhráli, ale naše střelecké produktivita je velice slabá. Navíc jsme tady promrhali půlku zápasu. Kdybychom hráli jako v té druhé polovině, tak bychom si určitě nějaké body odvezli. Ale pětadvacet nebo třicet minut dnes na žádného soupeře nestačí.“

SESTŘIH: Pardubice - Litvínov 2:1. Dynamo přetlačilo Vervu a dotáhlo se na Severočechy v tabulce
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:38. Paulovič, 40:58. Mikuš

Hosté: 11:39. Jarůšek

Sestavy

Domácí: Kantor (Klouček) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Holland – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát (A), Claireaux – Blümel, Rohlík, Paulovič – Kusý, Anděl, Zeman – Matýs.

Hosté: Godla (Honzík) – Demel, Irving, L. Doudera, Balinskis, Ščotka, Kudla, Březák – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – V. Hübl (C), F. Lukeš, Myšák – Petružálek, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

Rozhodčí

Pešina, Šindel – Šimánek, Zíka

Stadion

enteria arena

Návštěva

Bez diváků diváků

Šťastný opět zářil, tentokrát třemi asistencemi

Domácí šli brzy do dvojnásobného oslabení. Přesto si právě oni připsali první velkou šanci. Hned po odpykání trestu jel sám na Růžičku Tomeček, jeho snahu o zakončení mezi betony ale hostující brankář vystihl. V průběhu pokračující přesilové hry Konrád srazil Bernadovu střelu jen do brankoviště, odkud jej musel dostat do bezpečí obránce Dujsík.

Mladá Boleslav byla v průběhu první třetiny mírně aktivnější a Konrád musel zasahovat také proti střele Šťastného po jeho vydařeném individuálním průniku. Dvojnásobnou přesilovou hru dostala na konci první třetiny k dispozici také Olomouc. Z ideální pozice během ní střílel Kucsera, propadnutý puk po zásahu Růžičky však směřoval mimo tři tyče hostující branky.

Bezbrankový stav vydržel jen do úvodní minuty druhé třetiny, kdy se zpoza branky obtočil Zohorna a rychlou střelou zápěstím poslal puk přesně ke vzdálenější tyči. O tři minuty později se do samostatného úniku dostal Jääskeläinen, Konrád si ale s jeho kličkou poradil. Bezmocný byl však olomoucký brankář o další tři minuty později, kdy se finský útočník prosadil střelou z hranice kruhu v přesilové hře. Olomouc si vytvořila první šanci druhé třetiny přesně v její polovině, Růžička však Burianovu střelu z levé strany pokryl.

O minutu později využil výhodného odrazu puku Ševc a střelou bez přípravy orazítkoval pravou tyč Konrádovy branky. Z podobné pozice jako Ševc střílel v 35. minutě také Pláněk. Olomoucký brankář měl v době střely zakrytý výhled a nestačil tak na prudkou střelu hostujícího obránce k bližší tyči zareagovat. Domácí si před koncem druhé třetiny vytvořili ještě dvě dobré šance, ale Nahodil nemířil přesně a úspěch jim nepřinesl ani závar před Růžičkovou brankou v posledních vteřinách druhé třetiny.

Ve třetím dějství se Mladá Boleslav více zaměřila na bránění náskoku a přenechala iniciativu domácím. Olomouc sice byla aktivnější, ale během prvních 10 minut třetí třetiny se do vážné šance nedostala. Dvakrát během této doby střílel Kucsera, poprvé však branku netrefil a podruhé proti jeho střele zasáhl Růžička. V přesilové hře Olomouce musel naopak Konrád zasahovat proti samostatnému úniku a blafáku Najmana. Růžička si poradil jak se střelou Bambuly tři minuty před koncem, tak se zakončením Tomečka v přesilové hře. I díky tomu si tak připsal první čisté konto v sezoně.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „S nulou na kontě vstřelených branek nemůžeme chtít nic. Přestože jsme měli dost početních výhod i dvě dlouhé dvojnásobné přesilovky, tak jsme je nevyužili a zaslouženě prohráli. Když hrajete takto dlouhé přesilové hry a nevstřelíte branku, tak nemůžete pomýšlet na žádný bodový zisk. Pak se totiž špatně chytá brankáři, který ví, že nemůže dostat gól. A špatně se brání také obraně. Chybí nám dobrá finální přihrávka a důrazné zakončení. Musíme být také silní v osobních soubojích, které o tom rozhodují. Prohrajeme totiž osobní souboj, soupeř nám to vyhodí a znovu se trápíme se založením útoku. Je to z naší strany syrové. Potřebujeme větší lehkost.“

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Do zápasu jsme vstoupili dobře a měli jsme lepší pohyb než Olomouc. Měli jsme víc šancí a dali jsme první gól. Po druhé brance jsme se ale uspokojili a Olomouc začala být lepší. Nás podržel v celém zápase brankář, zejména pak v důležitých momentech. Přežili jsme tlak Olomouce a dali třetí gól. Ve třetí třetině to bylo přesně takové, jak se má venku hrát. Kluci podali obětavý výkon a jsme rádi, že jsme vzadu udrželi čisté konto. Olomouc to nevzdala a hrála do poslední vteřiny. Jsme rádi za tři body, z Olomouce jsou vždy těžké.“

SESTŘIH: Olomouc - Mladá Boleslav 0:3: Růžička vynuloval Hanáky. Šťastný třikrát nahrával
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 20:50. R. Zohorna, 25:35. Jääskeläinen, 34:16. Pláněk

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), A. Rutar, Ondrušek (A) – Burian, J. Knotek (A), Bambula – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – V. Tomeček, Kolouch, Mácha – Gřeš.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Dlapa, Fillman, Bernad, Klikorka – R. Zohorna, Lunter, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, Cienciala.

Rozhodčí

Hejduk, Pilný – Lučan, Kis

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Sparťané se radují z vítězného gólu Matúše Sukeľa v Hradci Králové
Sparťané se radují z vítězného gólu Matúše Sukeľa v Hradci Králové

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud