1. prosince 2020 • 20:30

SESTŘIHY: Smoleňák a spol. zničili Kometu 6:2! Liberec - Plzeň 3:6

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

23. kolo Tipsport extraligy bylo přímo nabité velkými hokejovými bitvami. Hned na úvod se střetl vedoucí Třinec se Spartou, kterou na svém hřišti porazil rozdílem 4:2. Hradecký Mountfield si doma smlsl na Kometě, která schytala výprask 2:6. Dvěma góly zazářil kapitán Radek Smoleňák. Plzeň si zastřílela v Liberci, kde zvítězila 6:3. Zlín těsně přehrál Vítkovice (2:1). Mladá Boleslav vyloupila Litvínov po výhře 4:2. Rozjeté Karlovy Vary porazily Olomouc 3:1 a posunuly se na třetí místo tabulky. Pardubice uspěly v souboji posledních týmů proti Českým Budějovicím, které porazily 3:2 v prodloužení.



Bitvu s Pražany rozhodl pro Oceláře Vrána

Šlágr kola, v němž se střetly první a třetí tým tabulky, začala lépe Sparta. Horák z levého kruhu překonal Kořenáře rychlý švihem nad vyrážečku. Hosté propásli šanci ke zvýšení z přečíslení dva na jednoho, ve kterém Řepík nezpracoval přihrávku Rouska a ani nevystřelil.

V osmé minutě už Třinec vedl. Marcinko ani nevěděl, jak vyrovnal, když se od jeho chráničů odrazilo do branky Hrňovo plácnutí do puku. O 81 sekund později se právě Hrňa prosadil z přesilovky. Jeho první gól sezony prošel kontrolou u videa, když si Sparta vzala trenérskou výzvu, při níž neúspěšně reklamovala kontakt útočícího hráče s gólmanem Machovským.

Třetí gól darovala Sparta domácím ještě v první třetině chybnou rozehrávkou, po níž se utrhl do úniku Růžička. Nejproduktivnější hráč soutěže zvýšil precizně provedeným bekhendovým blafákem.

Hostující trenéři udělali do druhé třetiny jednu změnu - Řepík nahradil v elitní formaci Tomáška. Sparta se zlepšila a Buchtele osmým gólem sezony snížil, když obkroužil branku a z pravého kruhu prostřelil Kořenáře mezi betony. Zanedlouho ale vrátil domácím dvoubrankový náskok Vrána. Bývalý sparťanský kapitán se v oslabení natlačil před Kalinu, položil si Machovského a zakončil do odkryté branky.

Sparta v úvodu poslední třetiny zatlačila Třinec, ale vyloženou šanci měl jen Horák, který zblízka nepřekonal Kořenáře. Zaujalo gesto Kudrny, který odvolal faul domácích. Za fair play ale nebyl odměněn, jeho střela při hře bez brankáře lízla horní tyčku. Pražané hráli power play déle než tři minuty, ale úspěch slavila obětavost domácích. Oceláři tak vyhráli i osmý domácí zápas sezony.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): „Konečný výsledek mě těší. Nepovedl se nám start a inkasovali jsme z první střely. To nás malinko zastavilo, ale ve zbytku první půlky úvodní třetiny jsme si vytvořili nějaké šance. Se štěstím jsme srovnali na 1:1, potom jsme odskočili gólem z přesilové hry. Průběh zápasu byl velmi vyrovnaný a hodně nám pomohl gól Petra Vrány na 4:2 ve chvíli, kdy Sparta hrála velmi slušně a vytvářela si šance. Ve třetí třetině jsme si vedení solidně hlídali, hráli nesmírně obětavě a pomohli Josefovi (brankáři Kořenářovi) k dalšímu vítězství, kterého si vážíme.“

Josef Jandač (Sparta): „Utkání jsme si prohráli v úvodní třetině. I když jsme dali první gól, tak soupeř rychle otočil skóre a v celé třetině jsme byli horším týmem. Proti rozjetému Třinci to bylo těžké dotahovat. Nicméně od druhé třetiny se hrálo vyrovnané utkání. Bohužel když jsme dali kontaktní gól, tak jsme zase rychle inkasovali v naší přesilovce a ten dvougólový rozdíl už na nás byl moc. Na Třinci je vidět, že hraje v pohodě a s lehkostí, my máme trošičku problémy v koncovce a nepomůžeme si ani přesilovkami. Dva góly jsme jim ještě darovali.“

SESTŘIH: Třinec - Sparta 4:2. Šlágr pro Oceláře rozhodl Vrána, exkapitán Pražanů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:16. Marcinko, 07:37. Hrňa, 16:24. Martin Růžička, 36:52. P. Vrána

Hosté: 00:45. Horák, 34:38. Buchtele

Sestavy

Domácí: Kořenář (L. Daneček) – M. Doudera, Gernát, Galvinš, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák.

Hosté: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Kalina – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele, Pech (A), Forman – Kudrna, Vitouch, Zikmund – Dvořáček.

Rozhodčí

Stadion

Zlín - Vítkovice 2:1

Zlínští ve výročních dresech oslavujících třicet let od vzniku berana, který je i nyní v jejich logu, vstoupili do utkání smolně. Hned v prvním střídání se zranil elitní obránce Nosek a ze hry odstoupil.

Defenziva domácích jakoby zaskočena touto ztrátou udělala v úvodní třetině mnoho chyb. Bezbrankový stav držel brankář Kašík, jehož duel zastihl v dobré formě. Zblízka na něj nevyzrál Werbik, později nájezdem z boku ani Mallet. Za Zlín měl možnost Köhler, proti jeho prudké střele ale strážce hostující branky Svoboda včas vytrčil beton.

Do prostředního dějství vstupovali Ostravané s výhodou jednoho muže v poli, ale rozbor svého soupeře z jeho minulého utkání nejspíše neudělali poctivě. Stejně jako v neděli proti Karovým Varům získal Köhler v oslabení puk, pláchl obraně a se štěstím o Svobodův beton poslal Berany do vedení. V tu dobu přitom uběhlo ze druhé části pouhých 29 sekund.

Opatrný hokej čas od času oživilo nějaké vyloučení, popřípadě potyčka mezi Honejskem a Schleissem. Až ve 38. minutě opět udeřili domácí. Při vyloučení Černého tečoval nahození Řezníčka mimo dosah vítkovického brankáře Kubiš - 2:0.

Výkon hostí ve třetí třetině však nebyl takový, aby si ze Zlína odvezli nějaký bod. Při čtyřminutovém oslabení se obrana Beranů možná ani nezapotila, přehazování puku mezi oběma týmy nakonec poklidně směřovalo k výhře domácích. Vítkovičtí sice ještě snížili po dorážce Malleta v 56. minutě, víc už ale nestihli.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): „Hodnotí se to dobře, porazili jsme silného soupeře. Po nešťastné porážce z minulého zápasu jsme navázali na ten způsob hry, dnes za to hráči byli odměněni vítězstvím. Škoda té branky po standardce, vytvořila se v nás obava, abychom to zvládli, ale povedlo se a jsme za to rádi. David Nosek byl na vyšetření, teď už i za námi v kabině, nejedná se o nic vážnějšího.“

Darek Stránský (Vítkovice): „V první třetině jsme byli pohyblivější, měli jsme mírný tlak, tím ale výčet pozitiv končí. Dnes jednoznačně rozhodla naše neproduktivita, bylo to žalostné. Měli jsme jen nějaké pološance, chyběl nám důraz do branky, nějaká ta dravost. Dorážky, teče... Vše jsme korunovali našimi neproduktivními přesilovými hrami.“

SESTŘIH: Zlín - Vítkovice 2:1. Berani udolali Ostravany. Trefili se v oslabení i přesilovce
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20:29. Köhler, 37:51. Kubiš

Hosté: 55:56. Mallet

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Köhler, Herman, Karafiát – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Kubiš (A), P. Sedláček, Dobiáš – Václavek, Poletín, J. Ondráček.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš – Ryšavý, Marosz, Dej – Dočekal, J. Mikyska, Šišovský – Lednický, Werbik, Mallet.

Rozhodčí

Kika, Micka – Lederer, Hlavatý

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Tři body pro Středočechy vystřelil Bernad

Domácí nastoupili opět bez útočníka Petružálka, v sestavě nově chyběl v ofenzívě i Lukeš a v obraně Balinskis. Naopak do hry se zařadili útočník Pospíšil a bek Doudera. Úvodní dějství patřilo Středočechům, ale postupně nevyužili šance Strnad, Pláněk ani kanonýr Šťastný, po jehož pokusu si Godla poradil i s Lunterovou dorážkou a přikryl puk před Zohornou.

Litvínov se ubránil i při Cibulskisově trestu, ale v 15. minutě si vybral slabší chvilku Godla. Z pravé strany jej ze záporného úhlu bekhendem překvapil Kousal. Hosté odolali při Strnadově trestu a v 19. minutě zvýšili náskok. Bek Klikorka, který v pondělí oslavil 19. narozeniny, na levé straně u mantinelu udržel puk, našel na pravém kruhu Zbořila a ten upravil na 2:0.

V úvodu druhé části si domácí při svém oslabení vynutili faul a ve 23. minutě Lunterův nedovolený zákrok na startu své přesilovky také potrestali. Cibulskis si připravil pozici za levým kruhem a prostřelil Růžičku. Hned vzápětí mohl vyrovnat Jarůšek, na druhé straně se neprosadil po Zbořilově přihrávce Jääskeläinen.

Ve 34. minutě domácí smazali ztrátu a druhou asistenci v utkání si připsal obránce Demel, jehož střelu ještě tečoval Gerhát. Mladá Boleslav si ale 26 sekund před druhou pauzou vzala vedení zpět, když se z pozice za levým kruhem trefil Bernad.

Hned na startu závěrečné části mohl zvýšit Zbořil. Domácí se marně snažili odpovědět a Mladá Boleslav se ubránili i při závěrečném tlaku. V 57. minutě nejdříve Růžičku nepřekonal Ščotka a po Jarůškově střele hostům pomohla tyč. Půl minuty před koncem dovršil výsledek do prázdné branky při power play Strnad.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Byl to vyrovnaný zápas. První třetina byla z naší strany slabá a rozhodla o zápase. Soupeř si tam vytvořil dvoubrankový náskok. Ve druhé třetině jsme se výrazně zlepšili. Měli jsme více ze hry, dotáhli jsme se, ale škoda toho nešťastného gólu před koncem. Ve třetí třetině to byl boj. Nějaké šance byly na obou stranách a hosté si to pohlídali. Nás největší problém je, že nedokážeme zopakovat šedesát minut z předcházejícího zápasu. Výkony jsou jako na houpačce. Dnes bylo čtyřicet minut velmi solidních, ale první dvacetiminutovka rozhodla, že jsme prohráli.“

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, v první třetině jsme tahali za delší konec a zaslouženě jsme vedli. Ve druhé třetině jsme vypadli z role a mohli jsme být rádi, že to k jejímu konci bylo jen 2:2, protože Litvínov byl v té fázi zápasu jasně lepší a nám chyběl úplně pohyb. Rozhodujícím faktorem byl konec druhé třetiny, kdy se nám povedl dát krásný gól, a ve třetí třetině už jsme zase hráli to, co jsme chtěli. Jsme rádi za tři body.“

SESTŘIH: Litvínov - Mladá Boleslav 2:4. Bruslaři vítězí počtvrté v řadě, rozhodl bek Bernad
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:39. Cibulskis, 33:39. Gerhát

Hosté: 14:26. P. Kousal, 18:14. A. Zbořil, 39:34. Bernad, 59:30. J. Strnad

Sestavy

Domácí: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka, L. Doudera, Cibulskis, Kudla, Demel, Březák – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Válek, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Myšák – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Cienciala, Bičevskis.

Rozhodčí

Šindel, Lacina – Brejcha, Gerát

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Trápící se Bílé Tygry zkrotil Suchý třemi nahrávkami

Plzeň do utkání vlétla a hned po několika vteřinách prověřil Kváčovu připravenost ostrou ranou Suchý. Na druhé straně zahrozil Filippi, také Frodl byl na místě. Do vedení šli v páté minutě aktivnější hosté, když Kracíkovu přihrávku zpoza branky zametl do sítě Kantner.

Na dvoubrankový rozdíl mohl hned vzápětí zvýšit Pour, jeho střela ale jen těsně minula Kváčovu branku. Na druhé straně byl blízko vyrovnání Vlach, jeho střelu ale zastavila horní tyčka. První přesilovku v zápase si zahrála Škoda, Kváču ale prakticky neohrozila. Zato domácím se v početní výhodě vedlo o poznání lépe a zásluhou pohotového Rachůnka vyrovnali.

Ihned po vhazování navíc vjel do útočného pásma Lenc a střelou z pravého kruhu zaskočil překvapeného Frodla. Oba góly domácích dělilo pouhých 12 sekund. Plzeňští byli dvěma slepenými góly značně opařeni a třetí branku Bílých Tygrů mohl v závěru první třetiny přidat v přesilovce Gríger, Frodl ale tentokrát svůj tým podržel.

Ve druhé třetině mohl Liberec zvýšit své vedení ve dvojnásobné přesilovce, střely Birnera a Lence ale pokryl Frodl. V polovině utkání tak udeřilo na druhé straně, když chybu Rosandiče v rozehrávce potrestal ve vlastním oslabení nekompromisní ranou pod horní tyč Kodýtek.

O čtyři minuty později už Západočeši dokonce vedli. Suchého krásnou přihrávku uklidil za bezmocného Kváču z modré čáry sjíždějící Kaňák. A pro domácí bylo ještě hůř, když si Gulaš elegantně obhodil Havlína a bekhendovým blafákem překonal Kváču počtvrté. Severočeši kontrovali brejkem Zachara, liberecký rychlík ale tváří v tvář Frodlovi neuspěl.

Bílí Tygři se mohli na začátku třetí části dostat zpátky na dostřel v početní výhodě, Plzeň se ale bez problémů ubránila. Na opačné straně pak pláchnul domácí obraně Straka, Kváča však svůj tým podržel. Hned vzápětí ale Gulašovu střelu dorazil na brankovišti důrazný Kracík a poslal svůj tým do pohodlného vedení o tři branky.

To ještě mohl zvýšit Eberle, jenže Kváčovi pomohla pravá tyč. V 53. minutě ale ve vlastním pásmu našlápnul Kantner a krásnou individuální akcí přidal již šestý gól Plzeňských. Na konečných 3:6 pak ještě v závěru upravil povedenou ranou domácí Filippi.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Do doby, než jsme hráli v kuse šest minut v přesilovce, to byl vyrovnaný zápas. Početní výhody nám ale nepomohly a trochu jsme ztratili tempo. V té poslední jsme dokonce sami inkasovali a tam se ten zápas z mého pohledu asi zlomil. Plzeň už poté hrála velice dobře, organizovaně, rychle k nám přistupovala. Ve druhé třetině otočila stav na svou stranu a ve třetí třetině už nám toho moc nedovolila.“

Ladislav Čihák (Plzeň): „Odehráli jsme povedené utkání. Přestože nám Liberec během minuty otočil, tak nás to nezabrzdilo. Ve druhé třetině nás hodně nakopnul vyrovnávací gól v oslabení a poté jsme se dostali do vedení 4:2, což nás uklidnilo. Věděli jsme, že Liberec se nevzdá a ve třetí třetině zkusí se zápasem něco udělat, my jsme si ale vedení dobře pohlídali. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a potvrdili tak body z domácího utkání s Vítkovicemi.“

SESTŘIH: Liberec - Plzeň 3:6. Přestřelka pro Indiány. Třemi nahrávkami zazářil Suchý
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:56. T. Rachůnek, 16:08. Lenc, 58:46. Filippi

Hosté: 04:57. Kantner, 29:24. Kodýtek, 33:23. L. Kaňák, 34:53. Gulaš, 48:01. Kracík, 52:32. Kantner

Sestavy

Domácí: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Havlín – Birner (A), Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – A. Musil, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Hrabík, Pekař – Šír.

Hosté: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Kvasnička, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Budík – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Pour, Kracík, Kantner – Přikryl, Stach, Malát – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Hejduk, Úlehla – Komárek, Ondráček

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Smoleňák náramně ukončil střelecké trápení

Týmy šly do souboje v rozdílném rozpoložení. Brno dvakrát po sobě vyhrálo, navíc zdolalo soupeře z nejsilnějších - Plzeň a Liberec. To Královéhradečtí prohráli třikrát v řadě, ke všemu v těchto utkáních pouze jednou skórovali. Přesto jim náladu vylepšily dva návraty. Po zranění (a sedmizápasové pauze) se do branky opět postavila obvyklá jednička Mazanec. Do obrany také kouč Růžička nasadil defenzivního specialistu Janka, jenž chyběl třikrát kvůli disciplinárnímu trestu.

První třetina byla velmi bohatá na střely, o což se starali především domácí, kteří vypálili šestnáct ran. Hosté pouze pět. Přesto byli v první fázi nebezpečnější hosté. Do největší šance se dostal kapitán Zaťovič, jenže samostatný únik řešil přihrávkou místo střely. Přitom byl ve velmi dobré pozici.

Brnu se to vymstilo. Mountfield - i když neměl úplně jasné možnosti - nakonec střeleckou převahu potvrdil. V 15. minutě za to mohla kooperace beka Zámorského s útočníkem Lvem. Druhý z nich pálil po Zámorského pasu bez přípravy, Klimeš puk vyrazil nad sebe, poté se Zámorský prosadil v brankovišti i proti trojici brněnských hráčů.

Gólový úspěch domácí navnadil, byli dál lepší. V první polovině druhé části to platilo stoprocentně. Brno mělo štěstí, že v jeho bráně stál mladík Klimeš. Gólman zastavil několik velmi dobrých možností Mountfieldu. Ty dvě největší měli matadoři v domácím dresu, bývalé opory národního mužstva. Nejprve Smoleňák jel ze strany sám, zvolil střelu, i když měl k dispozici najíždějící spoluhráče, Klimeš zasáhl. A zvládl to i po Koukalově chytrém manévru, centr se ho pokoušel zaskočit otočkou na brankovišti.

Brno poté přidalo, vyrovnat mohl Mueller, když jel sám na Mazance. Brněnská hvězda však zakončila ledabyle, hradecký brankář zasáhl lapačkou. Kometě se to vymstilo ve 35. minutě. Filip Pavlík poslal šikovnou přihrávku Perretovi, jenž zblízka poslal bekhendem puk pod horní tyč.

V tu chvíli se rozjela minipřestřelka, v dalších třech minutách skórovaly oba mančafty. Nejprve Mueller dorazil střelu z dálky. Zda puk přešel brankovou čáru, zkoumal videorozhodčí, nakonec se Brno radovalo. Jenže jen chvíli. Ve 38. minutě chyboval bek Hájek, puk se dostal přes Smoleňáka a Cingela k Jerglovi, který zvýšil na 3:1.

Třetí třetina začala pro Mountfield perfektně. Hned v první minutě se tečí prosadil Smoleňák a tuze se radoval. Nebylo divu, kapitán skóroval po osmi utkáních s nulou. Navíc to od něj nebyl v jeho jubilejním 200. extraligovém utkání poslední zápis. V 53. minutě pokořil Klimeše podruhé, tentokrát se šikovně otočil na brankovišti. Hradec zasadil Brnu ještě jednu ránu, trefil se bek Čáp, jenž dorazil Cingelův pokus. Schneiderův zásah čtyři vteřiny před koncem už nebyl Kometě nic platný.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): „Celý zápas jsme se drželi systému, který se snažíme hrát, a byli jsme za to odměněni. Musím říct, že ani v minulých utkáních - i když jsme prohráli - jsme nehráli úplně špatně. Povedlo se nám zlepšit útočnou činnost. Když dáte šest gólů, je to podle vašich představ. Doufejme, že se nás to bude držet i dál. Pomohla nám také disciplína. Brno má nejlepší přesilovku v lize, proto se hráči drželi. Měli jsme jediné vyloučení, oslabení jsme zvládli.“

Jiří Horáček (Kometa): „Bohužel, takový zápas se mi hodnotí těžce. Ani nevím, co bych k němu řekl. Byli jsme slabší tým na ledě a podle toho také vypadá výsledek. Zápasy jdou rychle po sobě, padli jsme do toho rovnýma nohama, máme tréninkové manko. Jenže to je pro všechny stejné, musíme to brát, jak to je. A předvádět naši hru, abychom nepředváděli takové zápasy jako dnes.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 6:2. Kanonádu řídil kapitán Smoleňák třemi body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:58. Zámorský, 34:48. Perret, 38:07. Jergl, 40:44. Smoleňák, 52:51. Smoleňák, 59:43. Čáp

Hosté: 35:56. Mueller, 59:56. Schneider

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Nedomlel (A), Hronek, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Jergl, Cingel, Smoleňák (C) – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – Lev, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař.

Hosté: Klimeš (Vejmelka) – Pyrochta (A), J. Zbořil, Hájek, Freibergs, O. Němec (A), Gulaši, F. Král – Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) – Schneider, Klepiš, L. Horký – Vincour, F. Dvořák, DeFazio – T. Svoboda, Kunc, Plášek ml..

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Bryška, Frodl

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Vondráček zařidil Energii obrat a třetí místo

Olomoučtí se ujali vedení v deváté minutě. Bednář po Kucserově střele z mezikruží předvedl nejistý zákrok, puk mu propadl a doklouzal za brankovou čáru. Ve 12. minutě jeho protějšek Lukáš vyrazil kotouč jen před sebe, poté se ale stihl rychle přemístit proti dorážce Šenkeříka a dobrým zákrokem nadvakrát zabránil vyrovnávací brance.

Ještě těžší zákroky si olomoucký brankář připsal v přesilové hře hostů, kdy dvakrát akrobatickými zákroky zabránil střelám Koblasy a Kašeho v cestě do odkryté branky. Dvě minuty před koncem první třetiny už byl Lukáš po střele Pulpána od modré čáry dokonce překonaný, střelu hostujícího obránce však zastavila tyč.

Karlovarští vyrovnali na začátku druhé třetiny v přesilové hře. Po Dujsíkově neúspěšném vyhození dostal puk na hůl Kaše a křížnou přihrávkou našel před brankou Koblasu, který se zblízka nemýlil. V olomoucké přesilové hře vzápětí tečoval Burian Dujsíkovo nahození jen do bočního oblouku hostující branky. Olesz naopak v dobré příležitosti těsně minul vzdálenější tyč.

Sám před Bednářem se zjevil také Kolouch, ale karlovarský brankář jeho kličku do bekhendu vystihl. Z ideální pozice v mezikruží střílel Kusko, jeho tvrdá rána zamířila těsně vedle. Hosté pak dali Olomouci lekci z produktivity, když po střele Vondráčka vstřelili svůj druhý gól z druhé větší šance v prostřední části hry.

Hned na začátku třetího dějství hosté trefili podruhé v zápase brankovou konstrukci. Na druhé straně se v brejku dostal ke střele Nahodil, zamířil však do Bednářovy hrudi. V polovině třetí třetiny střílel Lauko jen do Lukášova betonu. O tři minuty později potřetí v zápase zachránila Lukáše tyčka. Tentokrát ji trefil Koblasa, napodruhé už proti němu zasáhl olomoucký gólman.

Olomouc ještě v poslední minutě zkusila hru bez brankáře, ale do žádné šance už se nedostala. Výhru Karlových Varů pečetil střelou do prázdné branky z vlastního pásma Černoch. Mužstvo z lázeňského města se po úterní výhře posunulo na třetí místo extraligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Srazila nás kombinace neproduktivity a toho, že si vstřelíme dva góly sami. Porážíme se sami tím, že neproměňujeme šance a děláme fatální chyby. To je smrtící kombinace. Nebudu ale snižovat výkon Karlových Varů, protože hrály dobře a dělaly nám problémy. Měli jsme být soustředěnější a lépe bránit, když už jsme nebyli produktivní. Ve druhé třetině jsme měli dostatek brankových příležitostí a nebyli jsme schopni je zakončit. Ve třetí třetině už nám Vary nic nedovolily, hrály dobře dozadu a dobruslovaly situace. Měli jsme jen sedm střel za poslední třetinu, to je prostě málo. My jsme byli schopni v minulé sezoně na tři góly uhrát vítězství, vyhrát 3:2 a bylo nám veselo. Letos na jeden nebo nula gólů nemůžeme vyhrát.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Do utkání jsme dobře vstoupili, bohužel nás domácí z první, či druhé naší chyby potrestali. Toho jsme se chtěli vyvarovat, aby domácí nemohli potom bránit výsledek. O to těžší to pro nás bylo poté otáčet. Jsem rád, že se nám podařilo najít síly, vytvořit si spoustu šancí a zaslouženě otočit výsledek na naší stranu. Jsem také rád, že jsme zlomili tu černou sérii, kdy jsme s Olomoucí pětkrát v řadě prohráli. Že to nebylo vyšší rozdílem skóre a po klidnějším průběhu bylo způsobeno tím, že jsme neproměnili řadu šancí, které jsme si vytvořili. Všichni jsme to odpracovali velmi dobře a náš pohyb dělal domácím velké problémy. Chceme hrát aktivní bruslivý hokej a ne jen pasivně bránit. Přesně na to máme v mužstvu typologicky zařazené hráče. Bednář nás dnes podržel a podal výborný výkon. Dostal nešťastný gól, za který nemohl. Teď odletí do Kanady, tak to byl možná jeho poslední zápas.“

SESTŘIH: Olomouc - Karlovy Vary 1:3. Energie má třetí výhru v řadě, rozhodl Vondráček
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 08:45. Kucsera

Hosté: 22:26. Koblasa, 36:16. Vondráček, 59:52. Černoch

Sestavy

Domácí: Lukáš (Mokry) – Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar – Burian, J. Knotek (A), Bambula – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kolouch, Valský – Gřeš, Kusko, V. Tomeček.

Hosté: Bednář (F. Novotný) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Lauko, D. Kaše, Flek – O. Beránek, Hladonik, M. Zabloudil – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek, Pavel Obadal – Lukáš Kajínek, Jan Votrubec

Stadion

Zimní stadion Olomouc

První výhra Vladaře, Motoru získal bod Gilbert

Stále střelecky aktivnější Motor dorovnal stav využitou početní převahou. Michnáč vjel do pásma, jeho rána orazítkovala Vladařovu tyč, puk se ale odrazil přímo ke Gilbertovi a ten jej úspěšně vrátil do sítě. Vyrovnaný stav mohl změnit samostatný únik Kusého, jehož vychytal Čiliak, z následné protiakce neuspěl o pár sekund později Karabáček. V poslední minutě druhé části hry mohl dokonat obrat Voženílek, jeho střelu z mezikruží vyrazil obratný Vladař.

Ve třetí třetině Pardubice nepatrně převzaly herní iniciativu, častěji se dostávaly do akcí, ale českobudějovická obrana v čele s Čiliakem jejich snaze vsítit rozdílovou branku odolala. Motor zase nestrhl zápas v řádné době na svou stranu v přesilovce, v níž neúspěšně pálili Raška a Pýcha.

V prodloužení nejprve Nakládal trefil brankovou konstrukci po střele bez přípravy, na opačné straně promarnil velkou šanci Novák, jehož dorážku po akci dvou na jednoho efektně lapil těsně před čárou Vladař, což potvrdil i videorozhodčí. O zisku druhého bodu pro Dynamo pak po rychlém přečíslení rozhodl Blümel.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Je celkem těžké hodnotit toto utkání. Samozřejmě jsme rádi za dva body, ty se počítají. Náš výkon ale nebyl optimální, ba byl nejhorší za dobu mého působení u A-týmu. České Budějovice měly lepší pohyb, více si věřily na kotouči, my jsme měli štěstí. Velmi dobrý výkon podal Dan Vladař. My se musíme zlepšit, s tímto výkonem bychom už těžko bodovali.“

Václav Prospal (České Budějovice): „Získali jsme asi i zasloužený bod po šedesáti minutách, ale chtěli jsme urvat i ten druhý. Bohužel jsme již popáté v sezoně v nastavení neuspěli. V tomto jsme zklamaní. Musím kluky pochválit; zápas nezabalili, pracovali, dokázali vyrovnat ve druhé třetině a v určitých chvílích jsme byli i lepší. Zápas přinesl šance na obou stranách, já jsem smutný za kluky, že jsme nedokázali vstřelit rozdílový gól, abychom si odvezli odsud více než jeden bod.“

SESTŘIH: Pardubice - České Budějovice 3:2p. Souboj dvou nejhorších rozhodl v prodloužení Blümel
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:58. Paulovič, 19:47. Camara, 62:34. Blümel

Hosté: 29:50. Pýcha, 33:41. Gilbert

Sestavy

Domácí: Vladař (Kantor) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Ďaloga, J. Zdráhal – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát (A), Claireaux – Blümel, Anděl, Paulovič – Kusý, Rohlík, Zeman – Machala.

Hosté: Čiliak (Patera) – Vydarený (A), Plášil, Pýcha (C), Slováček, Lytvynov, Allen, Pavel – Christov, Venkrbec, Beránek – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, L. Bednář – M. Novák (A), Gilbert, D. Voženílek.

Rozhodčí

Hradil, Veselý – Gebauer, Špringl

Stadion

enteria arena

Hradecký bek Petr Zámorský se raduje z gólu
Hradecký bek Petr Zámorský se raduje z gólu

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Peter Randy Mueller 29 35 64 46 21 14 185
2. Martin Růžička 20 44 64 52 17 34 158
3. Milan Gulaš 22 35 57 47 21 46 183
4. Michal Řepík 26 27 53 52 20 34 153
5. Petr Holík 13 39 52 48 10 8 101
6. David Šťastný 26 26 52 50 21 16 178
7. Matěj Stránský 33 19 52 50 19 64 139
8. Roman Horák 17 30 47 51 19 6 123
9. David Tomášek 19 28 47 50 10 18 131
10. Michal Birner 14 31 45 50 14 38 154

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud