4. prosince 2020 • 20:05

SESTŘIHY: Paráda Varů! S Tygry otočily z 1:3 na 4:3. Padly tři hattricky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční program hokejové Tipsport extraligy začal divokou přestřelkou v Plzní. Indiáni porazili Zlín 7:5 i díky hattricku Filipa Přikryla, v utkání přitom vedli 6:0. Karlovy Vary předvedly parádní obrat proti Liberci, nad kterým zvítězily 4:3. Bílí Tygři prohráli počtvrté v řadě. Do sestavy Pardubic se vítězně vrátil donedávna vyřazený útočník Robert Kousal, který s Dynamem oslavil výhru 5:1 ve Vítkovicích, kde se třemi góly blýskl Jan Mandát. Třetí hattrick večera zkompletoval rakouský snajpr Peter Schneider z Komety proti Olomouci, která padla 1:5. Mladá Boleslav doma skolila Hradec Králové po skóre 5:2. Vedoucí Třinec přehrál Litvínov rozdílem 4:2.



Přikrylův první hattrick rozhodl přestřelku

V dresu Beranů si odbyl premiéru útočník Lukáš Vopelka, který přišel do Zlína po působení v Košicích na měsíční zkoušku, a uvedl se gólem a asistencí.

Domácí i bez zraněných klíčových útočníků Tomáše Mertla, Pavla Musila a Petra Kodýtka začali aktivněji. Kracík ještě po objetí branky pálil vedle, za chvíli Pour z levého kruhu trefil tyčku a v osmé minutě už se po Robově ideální přihrávce od levého mantinelu trefil zblízka Přikryl.

Vzápětí zlikvidoval Kantnerovu šanci Kašík. Zlínský gólman poté svůj tým podržel také během dvou oslabení a hosté poprvé zahrozili Poletínovou dorážkou. Necelé tři minuty před první pauzou však po Gulašově ideální přihrávce zvýšil střelou do odkryté branky Čerešňák na 2:0.

Na začátku prostřední části připravil Honejsek příležitost Šlahařovi, ale gólman Frodl Indiány podržel a v 23. minutě Kantner z přečíslení přidal třetí gól. Hosté nestíhali bránit dobře kombinujícího soupeře a o tři minuty později Straka dorážkou Budíkovy střely vyhnal Kašíka na střídačku.

V polovině utkání navíc potrestal Suhradovo vyloučení přesnou trefou nad Hufův pravý beton Gulaš a následně Přikryl při akci dvou na jednoho pálil do horní tyče.

Berani mohli odpovědět při Kantnerově trestu, nekrytý Köhler však na brankovišti neuspěl a v 39. minutě se po individuálním průniku prosadil Přikryl. O 35 vteřin později dokázal přesným švihem překonat Frodla Karafiát a krátce před druhou sirénou snížil po Kaňakově zaváhání Vopelka na 2:6.

Zlínské probuzení potvrdil v 45. minutě Novotný, který během početní výhody skóroval bombou tečovanou bránícím Kvasničkou. Pouhých 45 vteřin nato však při přečíslení dva na jednoho využil bekhendovým zakončením Malátovu nabídku Přikryl a dovršil hattrick. Divoký průběh pokračoval, když Čerešňákovo vyloučení potrestal dorážkou na 4:7 Poletín.

Hosté poté sice promarnili minutovou přesilovku pět na tři, ale v 55. minutě vrátil Karafiátovu střelu do sítě Herman a snížil na 5:7. Další zdramatizování výsledku už domácí nepřipustili a Berani nesáhli ani ke hře bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do utkání. Byl tam vynikající pohyb a prosazovali jsme se gólově. Až do konce druhé třetiny tam od nás nebylo nic špatně. Tam jsme pak za minutu dvakrát inkasovali a to byla jediná kaňka. Do té doby jsem byl spokojen. Se třetí třetinou jsem ale krajně nespokojen. Chyběla nám disciplína, nakonec nás Zlín i přestřílel. Těch posledních dvacet jedna minut v našem podání nebylo dobrých. Měli jsme přitom původně našlápnuto na daleko lepší výsledek. Byli jsme ale nedůrazní v předbrankovém prostoru. Filip Přikryl konečně pochopil, o čem je dospělý hokej. A góly jsou mu odměnou. Přeji si, ať se stejně jako všichni naši kluci dostane z kempu na mistrovství světa.“

Martin Hamrlík (Zlín): „Hodnotí se mi to dnes strašně. Začali jsme bez pohybu, můžeme být rádi, že neodjíždíme s větším výpraskem. Začali jsme hrát klasicky až poslední třetinu. Začátek byl hrůzostrašný. Upozorňovali jsme přitom na to, ze nesmíme začít vlažně. Čtyři branky jsme dostali z předbrankového prostoru, i když jsme s těmi hráči byli. Lituji gólmany, mají to teď těžké s tím, co tam předvádíme. Máme dvanáct útočníků a dvanáct jich hraje. Na některé se opravdu hrozně dívá, nemáme ale zatím páky, co s tím dělat. Nevracel bych se k tomu, že nakonec není výsledek tak strašný. Bylo to náš hrůzostrašný výkon. Nevěřili jsme si na power play. Necítili jsme se na to, že bychom něco uhráli.“

SESTŘIH: Plzeň - Zlín 7:5. Berani marně dotahovali brankové manko. Hattrickem se ukázal Přikryl
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:11. Přikryl, 17:33. Čerešňák, 22:57. Kantner, 25:40. Straka, 29:45. Gulaš, 38:06. Přikryl, 45:07. Přikryl

Hosté: 38:49. Karafiát, 39:44. Vopelka, 44:22. M. Novotný, 48:32. Poletín, 54:12. Herman

Sestavy

Domácí: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Kvasnička, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Budík – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Stach, Eberle – Pour, Kantner, Rob – Přikryl, Malát.

Hosté: Kašík (27. Huf) – Řezníček, Ferenc, Suhrada, M. Novotný, Žižka (C), Gazda, Dluhoš – Köhler, Herman, Karafiát – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Kubiš (A), P. Sedláček, Vopelka – Václavek, Poletín, J. Ondráček.

Rozhodčí

Hejduk, Pilný – Komárek, Kis

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

hráno bez diváků

Výhru lídra řídil Marcinko třemi body

Oceláři měli první dvě šance utkání, které Roman ani Jašek nevyužili. Na druhé straně v 11. minutě udeřilo. Jarůšek vyhodil z vlastního pásma puk, který nezachytil bránící Doudera, a Zdráhal z úniku vymetl levý růžek. Stejný hráč mohl v přesilové hře zvýšit, ale jeho střelu od modré čáry zastavila pravá tyč. Domácí se poté tlačili dopředu a byli odměněni. Kundrátek si sjel na přihrávku Zadiny zpoza branky a vyrovnal.

Druhá třetina patřila Třinci, který svou převahu vyjádřil jen jedním gólem. Jinak se jeho hráči předháněli v zahazování šancí a hlavní roli hrál Růžička, který spálil čtyři včetně sólového úniku. Elitní domácí útočník také při jedné hezké individuální akci trefil tyč, ale byl faulován a Oceláři následnou přesilovou hru využili. Jašek poslal puk na hranici brankoviště, kde jej usměrnil Marcinko špičkou čepele za záda Honzíka.

Růžička se po pár sekundách poslední třetiny dostal po pasu Stránského podruhé v zápase do samostatného nájezdu, s bekhendovým blafákem ale neslavil úspěch. V dalším střídání ale domácí zvýšili. Po vyhraném vhazování pálil přesně od modré čáry Jaroměřský.

Litvínov se s porážkou nechtěl smířit. V dalším průběhu dvakrát zahrozil Hanzl, kontaktní branku ale dal v 56. minutě a zdramatizoval koncovku zápasu. Z přečíslení dvou na jednoho se prosadil Zygmunt po přihrávce Helta. V závěru se hrálo zejména v obranné třetině domácích, kterým zatrnulo zejména při šanci Jarůška. Třinec definitivně uklidnil Marcinko, který lobem z vlastního pásma trefil opuštěnou branku hostů.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): „Jsem rád za další tři body do tabulky, i když se pro nás zápas nevyvíjel moc dobře. Hlavně v první třetině, v které jsme hráli hodně vlažně. Pomohl nám ale vyrovnávací gól na 1:1 a ve druhé třetině jsme za to vzali. Vytvořili jsme si spoustu šancí, které až na výjimky zůstaly nevyslyšeny. Super bylo, že jsme odskočili třetí brankou. Litvínov byl ale velmi nebezpečný. I když si nevypracoval moc gólových příležitostí a neměl moc střel na bránu, tak hrozil z nenápadných situací, které jsme si v podstatě pohlídali. I díky tomu nakonec slavíme tři body.“

Vladimír Országh (Litvínov): „Drželi jsme krok v první třetině, výsledek byl 1:1. Ve druhé jsme ale naprosto propadli, to byla nejhorší třetina, jakou jsme dosud měli. Je to pro mě nepochopitelné. Úplně jsme upustili od toho, co jsme chtěli hrát. To bylo jako na dobrovolném bruslení. Nevyhráli jsme jediný souboj, nebruslili jsme, netlačili jsme se do brány. Pro mě to bylo velké zklamání. Díky brankáři Honzíkovi jsme byli stále ve hře, rozdíl mohl být daleko vyšší. Ve třetí třetině jsme ještě něco zkoušeli, snížili jsme, ale zůstali jsme bez bodu. Domácí ale vyhráli zaslouženě. Máme problém zahrát šedesát minut. Minule nám s Mladou Boleslaví nevyšla první třetina, teď v Třinci druhá. Dnes si nemůžete dovolit výpadky a my je máme každý zápas, a proto jsme tam, kde jsme.“

SESTŘIH: Třinec - Litvínov 4:2. Další tři body pro lídra tabulky, zazářil Marcinko
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:03. Kundrátek, 30:01. Marcinko, 41:37. Jaroměřský, 59:52. Marcinko

Hosté: 09:45. P. Zdráhal, 55:53. Zygmunt

Sestavy

Domácí: Kořenář (L. Daneček) – M. Doudera, Gernát, Galvinš, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Kurovský.

Hosté: Honzík (Godla) – Irving, Ščotka, Štich (A), Cibulskis, Kudla, Demel, L. Doudera – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Válek, Myšák – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

Rozhodčí

Hradil, Kubičík – Gebauer, Axman

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Dalšímu zkratu Liberce pomohl Skuhravý a Kaše

Od úvodního vhazování aktivnější hráči Liberce se ujali vedení již v páté minutě po střele Jelínka z levého kruhu. V první třetině nedovolili hosté hráčům Energie rozvíjet rychlé útoky zejména díky včasnému napadání. Minimálně vytíženého Kváču prověřil pouze Flek, který prudkou střelou zakončil akci po Laukově nahrávce při přečíslení dvou na jednoho.

Gesto fair play předvedl liberecký Hanousek, který odvolal na něj odpískaný faul. Na dvoubrankový rozdíl mohl navýšit skóre v 18. minutě Birner, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti zlikvidoval Novotný.

Atraktivní útočný hokej pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Karlovarští vyrovnali ve 22. minutě. Po Beránkově střele se puk dostal k Mikúšovi, který zpoza branky nahrál Hladonikovi a ten protlačil puk za Kváčova záda.

Poté, co hostující Hrabík za faul kolenem na Rohana obdržel ve 27. minutě trest pět minut a do konce utkání, naskytla se Západočechům příležitost na otočení vývoje utkání. Energie však početní výhodu sehrála velice špatně, naopak Musil se dostal až před Novotného a chybělo málo, aby jeho průnik skončil brankou.

V této fázi utkání oba soupeři přitvrdili, což vyvrcholilo bitkou Vlacha a Lauka, za kterou oba obdrželi dvojité menší tresty i osobní desetiminutový. Ve 34. minutě agilní Musil proskočil mezi dvojicí karlovarských obránců a vrátil Bílým Tygrům vedení.

Tentýž hráč o čtyři minuty později bombou z pravého kruhu prostřelil Novotného podruhé a poslal Severočechy do dvoubrankového vedení. Blízko ke korigování stavu měli Kaše a Černoch, ale své příležitosti v předbrankovém prostoru nevyužili.

V závěrečné třetině předvedli Karlovarští fantastický obrat. V 52. minutě získali 81 vteřin dlouhou přesilovou hru pěti proti třem a střelou z levého kruhu ji využil Koblasa. Domácí pokračovali v aktivitě a v 58. minutě střelou po ledě vyrovnal kapitán Skuhravý. Za 38 sekund dovršil obrat Kaše, který se z pravého kruhu trefil mezi Kváčovy betony. K vyrovnání hostům nepomohla ani závěrečná 35 vteřin trvající power play.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Dnes patří velké poděkování hráčům, že zápas nezabalili. Na začátku jsme nehráli dobře, v první třetině jsme se nedokázali vůbec udržet na kotouči a hráli jsme špatně do ofenzívy. Věřili jsme však, že šance přijde. Paradoxně jsme zápas málem ztratili ve druhé třetině, v které jsme náš výkon zvedli a začali jsme hrát to, co chtěli. Vytvářeli jsme si šance, dorovnali jsme náskok soupeře. Potom nás soupeř jednou přetlačil, chvíli jsme přestali hrát a dostali jsme dvě nešťastné branky. Hráči ale byli dostatečně silní hlavně v hlavách, vydrželi pracovat do posledního střídání a vzali si zápas zpátky. Dnes jsme nehráli úplně dobře na kotouči, přeskakovaly nám puky a kombinace se nedařily, ale o to je cennější, že jsme zápas dokázali otočit.“

Patrik Augusta (Liberec): „Dnešní zápas se bude těžce kousat. Myslím, že jsme odehráli do těch dvou vyloučení výborné utkání, potom nevím, co se stalo. Přišel zkrat hráčů, dva zbytečné fauly, které nás stály utkání. Oslabení nastartovalo soupeře a potom se štěstím vyhrál. Na to se však nemůžeme dívat a v té situaci, ve které jsme, tak jsme měli utkání dohrát do vítězného konce. Soupeř na konci začal všechno nahazovat na bránu a chytat to je hrozně těžké, protože se to dá vždy tečovat. Proto to nemůžu svádět na gólmana. Za mě to rozhodly dva zbytečné a hloupé fauly. Na zápas se podíváme a v neděli máme další, takže nám nezbývá moc času s tím něco udělat.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Liberec 4:3. Bílí Tygři neudrželi dvougólový náskok a počtvrté v řadě padli
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:27. Hladonik, 52:03. Koblasa, 57:38. Skuhravý, 58:37. D. Kaše

Hosté: 04:41. P. Jelínek, 33:20. A. Musil, 37:19. A. Musil

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Bednář) – M. Rohan (A), Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold – Lauko, D. Kaše, Flek – Hladonik, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd, T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Kolmann, Havlín – Birner, Filippi, Pekař – T. Rachůnek, Bulíř, Lenc – A. Musil, P. Jelínek, Šír – J. Vlach, Hrabík, M. Zachar.

Rozhodčí

Kika, Micka – Hlavatý, Lederer

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Bruslaři slaví pátou výhru v řadě díky trefě Najmana

Domácí nastoupili s novou posilou obráncem Conorem Allenem, který přišel na měsíční hostování, ale na ledě se objevil na jediné střídání. Aktivnější byli v úvodní desetiminutovce hosté, ale brankář Růžička si se všemi osmi střelami dokázal poradit. Mazanec na druhé straně také všechny pokusy domácích kryl, a tak v první třetině branka nepadla.

V úvodu druhé části nevyužila Mladá Boleslav čtyřminutovou přesilovku po vysoké holi Jergla, ale především finský útočník Jääskeläinen byl dvakrát otevření skóre blízko. To, co se nepovedlo na straně jedné, klaplo na té druhé. Hradeckou přesilovku totiž dokázal dělovkou od modré čáry proměnit Zámorský.

Hned po buly jel na Mazance sám nejlepší střelec domácích Šťastný, ale na brankáře vyzrál nedokázal. Chuť si však spravil o pět minut později, kdy svůj výlet útočným pásmem zakončil parádní střelou švihem do horního růžku hostující branky.

Hned po 11 vteřinách třetí třetiny Středočeši jásali znovu, když pohlednou kombinaci první formace zakončil Zohorna do odkryté branky. Za 74 sekund zvýšil z hodně podobné situace na 3:1 Najman, i když gól tentokrát ještě potvrzoval videorozhodčí.

Hosty vrátil na dostřel jediného gólu ve 46. minutě Hronek. Na tahu byla znovu Mladá Boleslav a za ní odpověděl přesně v polovině třetí dvacetiminutovky Kousal, který uklidil puk za Mazance po šťastném odrazu po souboji v rohu kluziště. V poslední minutě ještě zpečetil výsledek na konečných 5:2 do prázdné branky Cienciala.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Do zápasu jsme nevstoupili dobře, Hradec byl lepší v první třetině a my jsme byli rádi za bezbrankový stav. Od druhé třetiny už ale náš výkon splňoval potřebné parametry a začali jsme být lepším týmem. Pak jsme dali dva krásné góly na začátku třetí třetiny. Hradec ještě snížil, ale my jsme dokázali znovu odskočit a závěr už jsme odehráli tak, jak se za takového stavu má.“

David Kočí (Kometa Brno): „Pro nás to bylo složité a nepříjemné utkání. Po dvou třetinách to pro nás byl ještě dobrý výsledek 1:1. Máme ale problém podávat stabilní výkony, nejde nám moc hra dozadu. A celkově to hrajeme tak nějak na náhodu.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Mountfield HK 5:2. Bruslaři potvrdili skvělou formu také proti Hradci
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 37:58. Šťastný, 40:11. R. Zohorna, 41:27. Najman, 50:00. P. Kousal, 59:03. Cienciala

Hosté: 32:06. Zámorský, 45:22. Hronek

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Šidlík, Ševc (C), Klikorka, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Allen – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen (A), A. Zbořil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Cienciala, Bičevskis.

Hosté: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pilař, Koukal, Kelly Klíma.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Ondráček, Špůr

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Vítězný návrat Kousala a Mandátův hattrick

V hostující sestavě figuroval po téměř měsíční odmlce útočník Kousal, jenž byl vyřazen z kádru kvůli podezření z užití drog. Z rozhodnutí klubového vedení se ale v tomto týdnu mohl dočasně připojit k mužstvu, než bude celá záležitost dořešena.

Vítkovice se na domácí led vrátily po pěti zápasech a dvou týdnech, ale brzy jim ožily myšlenky na čtrnáct dnů starý domácí debakl 0:7 s Českými Budějovicemi. Utkání nerozehrály vůbec dobře: hosté je i díky přesilovce rychle ze startu sevřeli a sekundu po skončení početní výhody skóroval Mandát, byť gól do posunuté brány schvaloval videorozhodčí. Pro střelce to byla první gólová radost v sezoně.

Východočeši byli při chuti a poté, co velkou šanci promarnil Paulovič, po Tyborově přihrávce podruhé zblízka nad padajícího Svobodu zavěsil Blümel. Za další dvě minuty Pardubice jásaly i potřetí, ale jejich radost přerušili sudí, kteří gólový zásah shledali kvůli hraní rukou jako neregulérní.

Vítkovice, které místo zraněných zkušených útočníků nasadily juniory Ryšavého, Bernovského a Lednického, vrátila do zápasu přesilovka a kontaktní gól. Po krátké nevyužité přesile pět na tři ho v 16. minutě umístěnou ranou zápěstím vstřelil Hruška.

Domácí pookřáli a nebyli daleko od vyrovnání. Největší příležitost propásl v 32. minutě Schleiss, jehož do neúspěšného sóla vyslal Marosz. Místo toho přišel zanedlouho gól na 1:3. Hosté zachytili vyhození v útočném pásmu a po rychlé výměně kotouče prostřelil nekompromisně Svobodu ranou bez přípravy znovu Mandát.

Vítkovickou snahu o zvrat pak definitivně utnul ve 47. minutě Paulovič, který unikl domácí obraně a zvýšil na 4:1.

Pak už o výsledku nebylo žádných pochyb. Při čtyřminutovém Polákově trestu za hrubost přikrášlil vítězství Pardubic v závěru v přesilovce pátým gólem Mandát a završil hattrick. Ostravané tak doma po Českých Budějovicích utrpěly další vysokou prohru.

Ohlasy trenérů

Mojmír Trličík (Vítkovice): „Jasný zápas pro soupeře nejen výsledkově, ale i herním projevem. V obou pásmech byl první na kotouči, což je důležité. První třetina byla z naší strany katastrofální. Ve druhé třetině byl náš výkon sice o sto procent lepší, ale na soupeře to nestačilo. Třetí třetina hra vabank, ale pro branku soupeře to nebylo moc nebezpečné, a dostali jsme dva góly. V kabině jsme si to museli vyříkat, ale je to v kabině a tam to i zůstane.“

David Havíř (Pardubice): „Chtěl bych kluky pochválit za výborný výkon. Po taktické stránce to bylo výborné, zlepšila se nám produktivita, výborně nám zachytal brankář. Určitě nám pomohl i faktor Kousal, Robert je silný na kotouči, podrží ho a rozehraje.“

SESTŘIH: Vítkovice - Pardubice 1:5. Mandát hattrickem vystřelil výhru Dynama
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:48. Hruška

Hosté: 05:12. Mandát, 09:54. Blümel, 34:22. Mandát, 46:11. Paulovič, 57:09. Mandát

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý – Ryšavý, Hruška (A), Lakatoš – Schleiss (A), Marosz, Šišovský – Lednický, Werbik, Mallet – Dočekal, Dej, Bernovský – J. Mikyska.

Hosté: Kantor (Vladař) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Ďaloga, J. Zdráhal, Holland – Svačina, Poulíček, Mandát (A) – Camara, Paulovič, Claireaux – Blümel, R. Kousal, Tybor – Kusý, Rohlík, Zeman.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Kajínek, Votrubec

Stadion

Ostravar aréna

Snajpr z Rakouska sestřelil Hanáky třemi góly

Na střídačku Komety se po karanténě vrátil hlavní kouč Zábranský a z rozjezdu svých svěřenců musel mít radost. Brňané zatlačili soupeře do jejich obranného pásma a už ve 4. minutě otevřeli skóre, když po ideální přihrávce Klepiše se mezi tyče trefil Schneider.

K domácí pohodě pak přispěla i první přesilovka a tradiční „zámek“ první pětky, zakončený střelou Muellera do prázdné branky. První třetina se dohrála za jasné dominance Komety, Hanáci se z ní dostali lepším pohybem až v samotném závěru.

Ten si přenesli do dalšího průběhu zápasu, do slibné střelecké pozice se dostal Burian, ale Vejmelku zblízka nepropálil. Olomouc měla v této fázi více ze hry, ale Kometa se mohla pyšnit bezchybnou obranou. Z rychlého brejku pak mohl ve 34. minutě navýšit vedení Horký, ale Konrád jeho sólo zlikvidoval a uspěl i při střelách při druhé přesilovce domácích.

Ráz závěrečného dějství určila 42. minuta, kdy olomoučtí hráči v závaru procpali puk z hole Olesze za Vejmelkova záda a snížili na rozdíl jedné branky. Kontaktní gól hosty ještě více nabudil, vyrovnání měl na holi Nahodil, ale Vejmelka se vyznamenal.

Olomouc ale doplatila na chybné rozehrání ve středním pásmu, puku se zmocnil Zaťovič, posunul jej na Muellera a americký střelec svým druhým gólem přiblížil Kometu k tříbodové výhře. Pojistku pak Kometě dodal Schneider, který pláchl celé olomoucké obraně ve vlastním oslabení a nedal Konrádovi šanci. Svůj velký večer pak rakouský střelec dokonal v přesilovce, na hattrick mu namazal opět Mueller.

Ohlasy trenérů

Jiří Horáček (Kometa): „Vstoupili jsme do zápasu výborně, dali jsme dva rychlé góly, ale ve druhé třetině jsme si sami hru zkomplikovali, ale ve třetí se nám podařilo dát góly a dotáhli jsme zápas do vítězného konce, takže jsme spokojeni. Skvělé výkony podali Schneider a Mueller, věříme, že jejich góly nakopnou celý tým, daří se jim, pracují na sobě a jsme přesvědčeni, že se bude zvedat hra celého týmu.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Nezvládli jsme úvod utkání, ale zlepšenou hrou ve druhé a na začátku třetí třetiny jsme sahali po vyrovnání. Udělali jsme ale pár chyb a ty dokáže Kometa potrestat, což se taky stalo. Zamával s námi třetí gól v naší přesilovce. Je to pro nás krutý výsledek, ale nedá se nic dělat. Chystali jsme se na Schneidera a první pětku Brna, ale jak ukázal zápas, tak asi špatně.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Olomouc 5:1. Snajpr Schneider sestřelil Hanáky hattrickem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:59. Schneider, 06:31. Mueller, 46:04. Mueller, 48:29. Schneider, 51:07. Schneider

Hosté: 41:46. Olesz

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Klimeš) – J. Zbořil, Pyrochta, Freibergs, O. Němec, Gulaši, F. Král – Zaťovič, P. Holík, Mueller – L. Horký, Klepiš, Schneider – T. Svoboda, Süss, Vincour – Plášek ml., Malý, Kunc – Matěj Svoboda.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar – Burian, J. Knotek, Bambula – J. Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – Gřeš, Kusko, V. Tomeček.

Rozhodčí

Horák, Pražák – Lhotský, Svoboda

Stadion

DRFG arena

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Peter Randy Mueller 29 35 64 46 21 14 185
2. Martin Růžička 20 44 64 52 17 34 158
3. Milan Gulaš 22 35 57 47 21 46 183
4. Michal Řepík 26 27 53 52 20 34 153
5. Petr Holík 13 39 52 48 10 8 101
6. David Šťastný 26 26 52 50 21 16 178
7. Matěj Stránský 33 19 52 50 19 64 139
8. Roman Horák 17 30 47 51 19 6 123
9. David Tomášek 19 28 47 50 10 18 131
10. Michal Birner 14 31 45 50 14 38 154

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Útočník Robert Kousal se vrátil do sestavy Pardubic vítězstvím nad Vítkovicemi
Útočník Robert Kousal se vrátil do sestavy Pardubic vítězstvím nad Vítkovicemi

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud