Květoslav Šimek
8. ledna 2021 • 09:10

Svačina se vrací do Vítkovic, hrát bude už proti Mladé Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vladimír Svačina se vrací do Vítkovic. Třiatřicetiletý útočník ukončil angažmá v Pardubicích a v klubu, kde rozjížděl profesionální kariéru, podepsal kontrakt do konce 2021/2022. Hrát by měl už dnes proti Mladé Boleslavi. Stejně jako nové akvizice v obraně - Filip Pyrochta a Guntis Galvinš.



„Chceme posílit i útok a návrat Vladimíra Svačiny je jedním z kroků ke zkvalitnění naší ofenzívy,“ vysvětluje sportovní ředitel Roman Šimíček. „Sváča je dobře znám všem fanouškům. Víme, jaký typ koncového hráče to je, že umí dávat góly a taky víme, co od něj můžeme čekat. Máme jednoznačně radost, že se k nám vrací.“

Návrat zkušeného útočníka potěšil i trenéra Miloše Holaně. Svačinu v minulé sezoně vedl v prvoligové Porubě, kdy se po mistrovském titulu s Třincem nedohodl na pokračování smlouvy u Ocelářů. Z Poruby se pak Svačina prostřílel do Komety Brno, následně po něm sáhly Pardubice.

„Jsem rád, že se nám podařilo přivést zpět někdejšího Vítkovičáka, střelce, zkušeného hráče, ověnčeného medailemi,“ říkal Holaň. „Je to útočník, pravák, což jsme potřebovali. Počítám s ním hlavně na přesilovky, ale nejen tam. A samozřejmě počítáme i s jeho přínosem, pokud jde o zkušenosti do týmu. A chtěl bych i poděkovat vedení klubu v čele s majitelem, že se daří reagovat a posilovat kádr.“

Vladimír Svačina je rodákem ze Studénky (stejně jako trenér Miloš Holaň), s Vítkovicemi má stříbro z roku 2010. Hrával i v Plzni, Mladé Boleslavi, Liberci, Třinci, Kometě a Pardubicích. S Libercem získal extraligové stříbro (2017), s Třincem zlato (2018) a stříbro (2018). V aktuální sezoně odehrál 28 zápasů (7+5).

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud