26. ledna 2021 • 20:45

SESTŘIHY: Třinec už se Špačkem skolil Kometu. Hübl překonal Hlinku

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní dohrávky 1. a 7. kola Tipsport extraligy zahájili skvěle hokejisté Litvínova, kteří doma porazili 3:2 Vítkovice a připsali si třetí výhru v řadě. Kapitán Vervy Viktor Hübl navíc překonal klubový rekord Ivana Hlinky v kanadském bodování (681 bodů). Plzeň ovládla západočeské derby, když vynulovala 2:0 rivala z Karlových Varů. Třinec porazil Kometu na jejím ledě 3:2 a na vedoucí Spartu ztrácí již jen dva body. Vítěznou premiéru si připsal útočník Michael Špaček, nová posila Ocelářů.



Hübl má další rekord, v klubu přeskočil Hlinku!

Gólem a asistencí pomohl k úspěchu Litvínova dvaačtyřicetiletý centr Viktor Hübl, který se stal klubovým rekordmanem s 681 body za 298 branek a 383 přihrávek z 915 duelů. Překonal v den jeho nedožitých 71. narozenin Ivana Hlinku, jenž zaznamenal 680 bodů za 346 gólů a 334 přihrávek z 536 utkání.

Domácí se museli kvůli jednozápasovému disciplinárnímu trestu obejít bez obránce Cibulskise a Ostravanům chyběl ze stejného důvodu útočník Dočekal.

V polovině úvodní části šel na trestnou lavici Štich a hosté početní výhodu využili hned po 10 sekundách. Lakatošovu přihrávku sice vychýlil Irving, přesto se dostala ke Krenželokovi, jenž zamířil do odkryté branky.

Litvínov byl výrazně střelecky aktivnější, ale vyrovnání se nedočkal. Svoboda si v 15. minutě poradil s šancí Látala, který pak navíc překážel v dorážce Žejdlovi. Krátce před první pauzou trefil domácí obránce Balinskis levou tyč.

Ve 24. minutě hosté zvýšili na 2:0, když se Werbik z pozice mezi kruhy střelou přes obránce Šcotku trefil nad Godlovu lapačku. Další střely Pyrochty a Irgla rovněž litvínovský gólman vyrazil. Na druhé straně neuspěl Jarůšek.

Verva se ubránila při Látalově trestu a ve 34. minutě při plném počtu hráčů na ledě Godla zlikvidoval velkou šanci Hrušky. V čase 34:04 se radovali domácí. V době, kdy po souboji s Balinskisem zůstal ležet na útočné modré čáře obránce Roman Polák, se prosadil z protiútoku z dorážky po Pospíšilově střele Jarůšek. Kapitán Vítkovic Polák zamířil do šatny a do hry se nevrátil.

Při Kochově vyloučení v 37. minutě fauloval Šcotku v šanci Pyrochta a Litvínovu se naskytla na minutu přesilová hra pěti proti třem, kterou po 42 vteřinách využil. Pospíšil z levé strany našel na pravé Hübla, který z úhlu zamířil do odkryté branky.

V čase 42:37 se dočkal ve 25. utkání v sezoně první branky Látal a ukončil gólový půst po celkem 29 zápasech. Bylo to po kuriózní situaci, když po jeho střele srazil puk do branky obránce Galvinš brankářskou hokejkou, kterou vezl Svobodovi.

Hosté se ubránili při Werbikově trestu a Godla si pak poradil hned se třemi střelami Kováře. Ve 48. minutě mohl pojistit po Hanzlově přihrávce náskok domácích Jarůšek, ale před Svobodou neuspěl. Litvínov odolal při Štichově trestu. V 58. minutě minul po bekhendovém blafáku prázdnou branku Pospíšil, ale hosté už vyrovnat nedokázali.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Jsme za vítězství velmi rádi, protože se nerodilo vůbec lehce. První polovinu zápasu byli hosté silnější a aktivnější, vyhrávali osobní souboje. Za stavu 2:0 měli několik dobrých příležitostí a nás podržel brankář. Poté jsme dali dva rychlé góly, a to nás vrátilo do zápasu. Třetí branka padla se štěstím, ale to k hokeji patří. Hráči mají můj respekt, protože několik posledních utkání bojují až do konce.“

Radek Philipp (Vítkovice): „Utkání se zlomilo ve druhé třetině, kdy jsme měli spoustu vyložených šancí, které jsme promrhali. Kontaktní gól, který jsme dostali po zranění Romana Poláka, rozhodl. Po něm se naše hra rozsypala.“

SESTŘIH: Litvínov - Vítkovice 3:2. Hübl při obratu překonal rekord Hlinky o jeho narozeniny
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34:04. Jarůšek, 37:01. V. Hübl, 42:47. Látal

Hosté: 10:04. L. Krenželok, 23:09. Werbik

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, D. Zeman, Demel, Štich (A), Kudla – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, Žejdl, Látal – Helt, Jícha, Zygmunt.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – Pyrochta, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář, L. Doudera – Svačina, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Dej, Irgl – Fridrich, J. Mikyska, Schleiss – Mallet, Werbik, M. Kalus.

Rozhodčí

Adam, Pilný – Lučan, Kis

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Derby pro Škodovku, Frodl má první nulu

Záhy mohl otevřít skóre Flek, jeho pokus z bezprostřední blízkosti ale plzeňský gólman Frodl zastavil. Poté se osmělili také domácí, přestože je v první třetině brzdila nedisciplinovanost. Hosté ale promarnili tři přesilové hry a v 11. minutě udeřili z rychlého brejku Indiáni - Kracík ideální přihrávkou připravil premiérový gól v nejvyšší soutěži Malátovi.

Další šanci Suchého zlikvidoval gólman Karlových Varů Habal. Ve 14. minutě se zaskvěl i Frodl, který pravým betonem vytlačil do levé tyče bekhendové zakončení Hladonika, jenž se před branku protáhl z levé strany.

Na začátku prostřední části Flek nepřekonal forhendovým blafákem samostatný únik a za chvíli na druhé straně ve stejné situaci neuspěl také Lang. Ve 26. minutě při přečíslení dva na jednoho po přesné přihrávce Kohouta nepřehodil Koblasa levý Frodlův beton.

V polovině utkání se Koblasa objevil v další gólové šanci, tentokrát neskóroval nekrytý z mezikruží. Poté pykal na trestné lavici explzeňský Pulpán a domácí udeřili během své první početní výhody, když po Gulašově vybídnutí zvýšil Suchý ranou bez přípravy z pravého kruhu na 2:0.

Hosté se snažili ve třetí třetině o kontaktní gól, ale nevycházela jim hra v početních výhodách. Paradoxně největší příležitost si připravil Černoch v oslabení ve 45. minutě. Domácí mohli rozhodnout z několika brejků vedených aktivním Gulašem, Čerešňák však pět minut před sirénou na brankovišti Habala nepřekonal. Při hře bez brankáře v dobré pozici Beránek neprostřelil Frodla a Kracík trefil prázdnou branku po vypršení času.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): „Bylo to rychlé a solidní utkání. V první řadě máme tři body po relativně slušném výkonu. První třetina se nám dařila dobře. Nedělali jsme chyby. Ve druhé třetině jsme vraceli puky k nám do třetiny, nedávali jsme je ven včas. Pár puků jsme poztráceli v naší rozehrávce. Karlovy Vary nás díky tomu přestřílely, měly tlak a byly lepší. My jsme naštěstí dali z přesilovky gól na 2:0. Třetí třetina nabyla od nás tak špatná, vrátili jsme se trochu k té hře z první třetiny. Jsem samozřejmě rád, že se konečně trefil Sebastián Malát. Dobře pracuje a osvědčila se nám i jeho hra v oslabení.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Bylo to vyrovnané a bojovné utkání z obou stran. My jsme měli poměrně dobrý vstup, vytvořili jsme si tlak a z toho vyplynuly fauly. Bohužel jsme si nedokázali pomoci z přesilových her. Nechali jsme jedno okénko dozadu a domácí nás z toho okamžitě potrestali. Potom udeřili z jedné ze svých přesilových her. Nedaří se nám teď být produktivní. Ta hra má určité parametry, vytváříme si šance a máme tlak. Musíme být ale důraznější v koncovce. Nemůžeme góly zlomit zápasy na naši stranu. Věříme, že nastanou lepší časy a poctivou prací začneme proměňovat šance. Máme před sebou těžké soupeře. Myslím si, že ale můžeme hrát s každým. Musíme ale začít dávat branky, bez nich neporazíme žádného soupeře.“

SESTŘIH: Plzeň - Karlovy Vary 2:0. Frodl první nulou v sezoně zdeptal hosty
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:56. Malát, 34:13. Suchý

Hosté:

Sestavy

Domácí: Frodl (Pavlát) – Budík, Čerešňák, V. Lang, Stříteský, L. Kaňák, Jiříček, Vráblík – M. Lang, Kodýtek, Gulaš (C) – Stach, Suchý, Pour – Straka (A), Kracík (A), Malát – Rob, Přikryl, Eberle.

Hosté: Habal (F. Novotný) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – T. Mikúš, Hladonik, Flek – Vondráček (C), Skuhravý, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, M. Zabloudil.

Rozhodčí

Mrkva, Obadal – Lederer, Rožánek

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

hráno bez diváků

Hrdina Hrňa spasil Oceláře v 60. minutě

Úvod první třetiny patřil aktivnějším hostům, jejichž tlak ještě podpořilo brzké vyloučení brněnského obránce Gulašiho. Vejmelka musel pochytat několik ošemetných střel Ocelářů a svůj tým častokrát podržel. Po skončení početní výhody už ale kapituloval. Adámkovu střelu od modré čáry tečoval šikovně do protipohybu gólmana Hrehorčák.

Slezané nadále praktikovali ofenzivní hokej a vznikl z toho další faul, tentokrát v podání Kuska. Jenže místo závaru před domácí brankou šel za chvíli za katr také Rodewald, jenž podrazil Muellera. A právě tento americký střelec dokázal využít zkrácenou přesilovku. Po kombinační akci s Holíkem a Zaťovičem ze své obvyklé pozice zakončil nechytatelně do Štěpánkovy brány.

Od vyrovnání byla Kometa lepší a měla slibné možnosti na to, aby šla do vedení. Nejprve z mezikruží pálil těsně vedle Mueller a následně z podobné pozice nechal vyniknout Štěpánka obránce Gulaši. Pohledná první část tak skončila nerozhodně.

I první polovina druhé třetiny patřila hostům, kteří si vynutili dva fauly a přes minutu dlouhou početní výhodu pět na tři. V ní napřáhl Stránský a jeho rána zazvonila na tyči za zády brankáře Vejmelky. Kometa se ale jinak statečně bránila a těžké chvíle přežila.

Ve 30. minutě hráli přesilovku i domácí a velkou šanci měl Schneider, který ze slotu trefil ležícího Štěpánka. O tři minuty později se už Brňané dočkali. Třinec totálně propadl ve své útočné třetině a Kometa jela do málo vídaného brejku čtyři na jednoho. Ten perfektně využil střelou bez přípravy první brankou sezony osmnáctiletý bek Svozil.

Dobře hrající domácí přišli o své vedení dvě minuty před druhou přestávkou. Puk poskakoval před Vejmelkou a důrazný Kurovský jej protlačil za jeho záda - 2:2.

Atraktivní podívaná pokračovala i v poslední třetině. Oba týmy hrozily především v přesilovkách, Hrňovu střelu tečoval Leier do tyče. Poté Plášek prostrčil kotouč na volného Schneidera, který sám před bránou trefil jen betony třineckého gólmana. Pět minut před koncem zvonila pro změnu tyčka na opačné straně. Juniorský reprezentant Kučeřík málem docílil své první branky v extralize, ale konstrukce mu překazila radost.

Minutu a půl před koncem byl vyloučen Holland za hrubost a Třinec dostal velkou šanci rozhodnout. V čase 59:23 se tak také stalo. Na pravém kruhu dostal nabito Hrňa a bylo hotovo. Nic na tom nezměnila ani závěrečná power play v podání Brňanů, kdy byl ještě vyloučen kapitán Zaťovič a za protesty navíc vyfasoval osobní trest.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa): „Znali jsme sílu Třince v jeho herních fázích, takže jsme se na to připravovali a snažili jsme se je eliminovat naší aktivitou, což se nám dařilo. Řekl bych, že jsme celý zápas tahali za delší konec provazu. Hráli jsme však aktivně, měli gólové šance, ale nedokázali je využít. Závěr zápasu byl pro nás hodně krutý.“

Václav Varaďa (Třinec): „Přáli jsme v Brně zvítězit. Myslím si, že jsme si zasloužili dát v zápase první gól, což se nám podařilo. Domácí se sice dostali do nějakých příležitostí, ale nedokázali je využít. Kometa vyrovnala hru v přesilové hře, kterou jsme přečkali. Poté, co jsme propadli u naší střídačky, se domácí dostali do vedení, ale nám poté pomohl vyrovnávající gól, i když byl trochu se štěstím. Ve třetí třetině jsme trpělivě čekali na svoji šanci, která přišla v přesilové hře, která nám v závěru zajistila bodový zisk.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Třinec 2:3. Hrňa trefil Ocelářům výhru 38 sekund před koncem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:12. Mueller, 32:34. Svozil

Hosté: 05:54. Hrehorčák, 37:59. Kurovský, 59:23. Hrňa

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Holland, Freibergs, Gulaši, Svozil, Kučeřík – Mueller (A), P. Holík, Zaťovič (C) – Plášek ml., Klepiš, Schneider – Valský, Kusko, Bondra – Matěj Svoboda, F. Dvořák, Šoustal.

Hosté: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Dravecký, D. Musil, Jaroměřský (A), M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Leier, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Marcinko, Kurovský – Kofroň, M. Kovařčík, Hrňa.

Rozhodčí

Kubičík, R. Svoboda – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

DRFG arena

Litvínovský kapitán Viktor Hübl v klubu překonal bodový rekord Ivana Hlinky
Litvínovský kapitán Viktor Hübl v klubu překonal bodový rekord Ivana Hlinky

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud