28. ledna 2021 • 15:10

Extraliga ve varu: mlsný Třinec, Motor šetří na hvězdy. Růžička s podmínkou?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horečka kolem změn na poslední chvíli se rozjíždí. Riskovat, utratit víc peněz, posílit? Nebo spíš prostředky zkusit uspořit pro další ročník, kdy z Tipsport extraligy jeden přímo spadne a druhého čeká baráž? Kluby se vyptávaly na slovenského krále produktivity Marcela Haščáka. Velké věci připravuje pro novou sezonu poslední Motor, který teď jede v režimu úspor a šetří na hvězdy. Výsledek v blížícím se play off bude mít vliv na setrvání Vladimíra Růžičky v Hradci.



Do nedělní půlnoci mohou extraligové kluby na svaz nahlásit trejdy a nové podpisy z ciziny pro závěr sezony 2020/21. Tam je zeď, stopka, poslední den, kdy se dá ještě nadupat tým.

Na trhu se pořád mlsně olizuje Třinec, který zkoumá, kde sehnat brankáře. Hledá vylepšení pro play off. Jedním ze základních atributů mají být i centimetry, Oceláři chtějí vyššího brankáře, v Česku ale už moc není kam sáhnout. A aktivní budou ještě v Pardubicích, kde poptávají útočníka (tím by měl být Tomáš Zohorna po konci v Chabarovsku) a jednoho až dva obránce.

Zájem byl teď o nejproduktivnějšího hráče slovenské extraligy Marcela Haščáka. Třiatřicetiletý střelec by mohl být solidním vylepšením pro play off. V Česku už hrál tři sezony za Karlovy Vary a Kometu, takže s adaptací na jiný styl hokeje nebude potíž.

Lákavé u něj je, že momentálně prožívá životní formu. Minulý ročník nastřílel za Košice 33 gólů ve 45 zápasech. V Popradu má ale ještě daleko lepší bilanci 28 branek/32 zápasů, průměrně sbírá 1,47 bodu na utkání.

Přesně hráč jeho kalibru může dodat sestavě potřebnou hloubku, hodil by se na pozici ve druhém až třetím útoku s využitím na přesilovce. Jenže ze Slovenska zaznělo: Zapomeňte! Poprad má vysoké ambice, elitního střelce nepustí. „Největší radost mi dělá, že jsme zase v čele tabulky. Hrozně bych chtěl s týmem něco dokázat,“ řekl navíc hráč pro deník Šport.

Letní kolotoč

Žádný velký zámořský export na poslední chvíli se kvůli situaci spojené s covidem čekat nedá. Navíc extraligové kluby prosazují obecně variantu vzít rozehraného hokejistu, než někoho, kdo má sice zajímavý životopis, ale půl roku a víc stál.

Větší kolotoč se dá čekat po sezoně, i když ekonomická situace 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud