28. února 2021 • 19:43

SESTŘIHY: Souboj titánů pro Spartu! Kometa ve formě, Liberec ve čtyřce

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boj o Prezidentský pohár bude ještě pořádně dramatický! Hokejisté Sparty ve 49. kole Tipsport extraligy vyhráli 4:2 v pikantní bitvě s vedoucím Třincem a dotáhli se na Oceláře na rozdíl jednoho bodu. Liberec vyhrál 2:1 v prodloužení nad Plzní a vrátil se do elitní čtyřky. Hradec Králové padl 1:4 s rozjetou Kometou a nevyužil tak příležitosti zaútočit na třetí místo. Litvínov si po skolení Sparty vyšlápl i na Mladou Boleslav, kterou přestřílel rozdílem 6:3. Pardubice si smlsly na Českých Budějovicích (5:1). Olomouc předvedla skvělý obrat proti Karlovým Varům a vyhrála 4:3 v prodloužení. 



Salák vychytal Růžičku a spol., rozhodl Sukeľ

V opatrném úvodu prověřil připravenost domácího brankáře Saláka polský útočník Chmielewski, neuspěl však stejně jako na druhé straně Dvořák. Skóre se poprvé změnilo až v 11. minutě, kdy se od Poláška dostal zpoza branky puk k Řepíkovi a kapitán Sparty si připsal 25. gól v sezoně.

Nejproduktivnější hráč Pražanů mohl ve 14. minutě přidat další branku, Štěpánka však tentokrát nepřekonal. I díky tomu mohli Oceláři o minutu později vyrovnat. Ideální přihrávku Chmielewského zužitkoval Ondřej Kovařčík.

V 18. minutě zlikvidoval Salák skvělými zákroky šance Vrány a Doudery, vzápětí hráli hosté v šesti, Sparta dostala výhodu přesilové hry a potvrdila, že je v této herní činnosti nejlepší v soutěži. Pět sekund před koncem třetiny ji zpět do vedení posunul Sobotka.

Slezané však hned na začátku druhé třetiny dokázali zásluhou Kundrátka vyrovnat. Vzápětí se hosté ubránili v oslabení, 17 sekund po návratu Stránského na led se ale Sparta přece jen prosadila. Štěpánka prostřelil Sukeľ. Až poté si početní výhodu zahráli i Oceláři, faul Zikmunda však nepotrestali.

Hosté byli aktivnější a výrazně více práce než Štěpánek měl Salák. Ve 43. minutě se mu podařilo zlikvidovat příležitosti Draveckého s Romanem, následně lapačkou vyřešil i šanci nejlepšího extraligového střelce Stránského. Místo vyrovnávací branky se však počtvrté prosadila Sparta. Košťálkovu střelu pohotově dorazil volný Forman.

Výhru poté Pražané uhájili i při dlouhé power play soupeře, při které trefil Růžička dvakrát tyč.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Sparta): „Jsem rád, že jsme po delší době sehráli velice dobrý zápas s kvalitním soupeřem. Byl opravdu skvělý a z obou stran se mi líbil. Vítězství to ještě trošku umocňuje. Nerad bych ale používal velká slova, po minulých zápasech jsem tady stál a říkal, jak to bylo hrozné. Závěr byl trošičku vyhecovaný, ale to je normální. Blíží se konec základní části, bude play off a je výborné, že jsou na ledě vidět emoce. Zároveň je pro klub skvělé, že jsme si zajistili postup do Ligy mistrů. Chceme se ukázat, chceme tu soutěž hrát.“

Václav Varaďa (Třinec): „Neodehráli jsme špatný zápas, i když nakonec máme nula bodů. Myslím si, že za bojovnost jsme si zasloužili dát nějaký gól, který by nám pomohl. Teď jsme všichni zklamaní, ale máme před sebou tři zápasy, máme jeden bod náskok před Spartou a máme to ve svých rukou. Hodíme to za hlavu a připravíme se na úterní zápas, kdy se po delší době představíme doma.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Třinec 4:2. Domácí výhrou dramatizují boj o Prezidentský pohár
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:27. Řepík, 19:55. Sobotka, 24:59. Sukeľ, 51:56. Forman

Hosté: 14:50. O. Kovařčík, 21:34. Kundrátek

Sestavy

Domácí: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Němeček, M. Jandus, Polášek, Košťálek, Kalina – Rousek, Horák, Řepík (C) – Kudrna, Tomášek, Sobotka – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Sukeľ, Forman.

Hosté: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Zahradníček, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Hrňa.

Rozhodčí

Hodek, Hejduk – Ondráček, Špůr.

Stadion

O2 arena, Praha 9 (Libeň)

Verva ve formě! Čtyřmi body řádil Lukeš

V úvodu utkání se hosté bránili při Bernadově vyloučení, ale Ščotka ani Hübl své šance neproměnili. Na druhé straně zahrozil Jääskeläinen a v polovině úvodní části se Mladá Boleslav dočkala vedení. Kousal ještě z levé strany Godlu z úhlu nepřekonal, ale puk prošel na druhou stranu k Flynnovi, který už zamířil přesně. Vzápětí mohl zvýšit Stránský. Hosté odolali při Szturcově trestu.

Litvínov odpověděl ve 22. minutě, kdy se dostal puk za pravý kruh k Lukešovi, který trefil přesně k protější tyčce Růžičkovy branky. Ve 25. minutě vrátil hostům vedení střelou od modré čáry přes clonu před Godlou bek Fillman. Za 28 sekund ale odpověděl obránce Irving, jenž se trefil z pravého kruhu.

Při Dlapově trestu se domácí neprosadili, ale ve 31. minutě se dostal sám před Růžičkou k puku Hübl a otočil stav. Hned za 11 sekund mladoboleslavského gólmana překonal od modré čáry Irving a připsal si už 11. trefu v sezoně.

Mladé Boleslavi nepomohl k návratu do hry Zemanův trest a ve 35. minutě už Středočeši prohrávali o tři branky. Jarůškovo nahození se vydal za branku zachytit Růžička, ale puk se odrazil od mantinelu ke Zdráhalovi, který snadno skóroval do prázdné branky. Při Šcotkově trestu se nepodařilo snížit Ciencialovi ani Bičevskisovi.

Domácí si hlídali náskok a navíc mohli ve 46. minutě zvýšit, ale Lukeš trefil tyč. O chvilku dříve měl šanci i Hanzl. V 56. minutě při Lukešově vyloučení snížil Jääskeläinen. O chvíli později pomohla hostům tyčka po Zygmuntově zakončení. Při power play Středočechů dovršil výsledek do prázdné branky Pospíšil.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Pro nás je to důležité vítězství, protože jsme chtěli potvrdit doma body, které jsme dovezli z venku. První třetina nebyla z naší strany úplně ideální. Chtěli jsme hrát profesorský hokej a nahrávat si do prázdné branky. Chyběl nám drajv a větší agresivita. Ve druhé třetině nám to tam napadalo, jsme za to rádi. Ve třetí třetině jsme to už kontrolovali.“

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Myslím si, že vyhrál zaslouženě lepší tým. My jsme úplně vypadli z role ve druhé třetině, kdy jsme dostali pět branek. To se nám stalo poprvé v sezoně a doufám, že naposledy. Vedli jsme 2:1, ale dostali jsme góly na 2:2 a 2:3 a v ten moment jsme byli všude o krok později. Soupeř toho maximální měrou využil, dal nám další branky a to rozhodlo o zápase. Náš výkon nebyl vůbec dobrý. Chyběly nám důraz, osobní souboje a hra do těla, prostě taková tvrdá fyzická práce, která je potřeba. Bez ní proti takovému soupeři, jako je Litvínov a v jaké je formě, nemá mužstvo šanci na úspěch.“

SESTŘIH: Litvínov - Mladá Boleslav 6:3. Kanonáda ve druhé třetině zlomila hosty
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:17. F. Lukeš, 25:00. Irving, 30:39. V. Hübl, 30:50. Irving, 34:04. P. Zdráhal, 59:49. Pospíšil

Hosté: 09:23. Flynn, 24:32. Fillman, 55:54. Jääskeläinen

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Svoboda, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

Hosté: J. Růžička (Schwarz) – Ševc (C), Šidlík, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Moravec – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – G. Szturc, Bičevskis, J. Stránský.

Rozhodčí

Šír, Pilný – Bryška, Axman

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Cenná trefa Bulíře, vrátila Tygry zpět do elitní čtyřky

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran a hra se odehrávala především ve středním pásmu. Po pěti minutách dostala Plzeň možnost první přesilové hry, Pavelku však prakticky neohrozila. V závěru oslabení se navíc do brejku dostal Pavlík, forhendovým blafákem ale Pavláta nepřekonal. Poté hráli v početní výhodě také domácí, ani oni však svou výhodu nesehráli dobře. V závěru první části si ještě dobrý tlak vytvořila elitní formace Liberce, jenže Pavlát s vypětím všech sil hostující branku uhájil.

Na začátku druhé části hráli Severočeši přesilovku, jejich nápor ale přibrzdil faul Birnera. Skóre se poprvé měnilo ve 25. minutě, když si před brankou našel odražený kotouč Kodýtek a poslal Škodu do vedení. Bílí Tygři mohli okamžitě vyrovnat, Knotovo nahození od modré čáry ale zastavila tyč. Domácí se i nadále tlačili za vyrovnáním a velkou šanci měl Lenc - Pavlát skvěle zasáhl. Poté hráli Liberečtí v početní výhodě a dočkali se zaslouženého vyrovnání, když po pěkné kombinaci s Najmanem a Vlachem zakončoval do zcela odkryté branky Gríger - 1:1.

Bílí Tygři pokračovali v aktivitě také po druhé přestávce a dobrou šanci měl Musil, Pavlát ale jeho ostrou ránu vyrazil. V následné přesilovce domácích si plzeňský brankář poradil i s Vlachovou dělovkou. Další příležitost měl po Dernerově průniku Gríger, Pavlát byl opět na místě. Z rychlého protiútoku zahrozila také Plzeň, Straka ale v gólové pozici Pavelkovu branku trestuhodně přestřelil.

Dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny putoval na trestnou lavici Birner, jehož po minutě následoval Knot. Plzeňští tak měli ve dvojnásobné početní výhodě ideální příležitost, jak strhnout zápas na svou stranu. Rozhodnutí měl na holi Kodýtek, Pavelka však fantastickým zákrokem svůj tým podržel a zápas tak dospěl do prodloužení.

V nastaveném čase pokračovala Škoda v klasické přesilovce a po Vitáskově technickém přestupku opět i ve výhodě o dva hráče. Liberec se však i s Pavelkovým přispěním dokázal skvěle ubránit. A hosty mohly nevyužité přesilovky mrzet o to víc, když po Lencově průniku vystřelil v 63. minutě Liberci důležitý druhý bod Bulíř.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Utkání bylo velice těžké, plné osobních soubojů, navíc soupeř výborně bránil. Musím pochválit ubráněná oslabení v závěru zápasu, hráči tam odvedli opravdu výbornou práci. A také nás několika klíčovými zákroky podržel Jarda Pavelka. Jsme rádi, že jsme v prodloužení uspěli. Za náš dobrý výkon jsme si výhru zasloužili.“

Ladislav Čihák (Plzeň): „Liberec byl celý zápas lepší, aktivnější. Musím ale kluky pochválit, dobře jsme bránili a vyzdvihnul bych i skvělý výkon brankáře Pavláta. Jsme samozřejmě rádi, že jsme urvali alespoň bod, i když průběh utkání mluvil spíše pro domácí. V závěru jsme dostali dvakrát nalito a mohli jsme v přesilovce pět na tři rozhodnout, bohužel se nám to nepodařilo a Liberec v prodloužení urval výhru pro sebe.“

SESTŘIH: Liberec - Plzeň 2:1p. Bulíř gólem vrátil Tygry do elitní čtyřky
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 35:22. Gríger, 62:36. Bulíř

Hosté: 24:13. Kodýtek

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Král) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Rychlovský – A. Dlouhý.

Hosté: Pavlát (Frodl) – Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, V. Lang, L. Kaňák, Houdek – M. Lang, P. Musil, Gulaš (C) – Kantner, Kracík (A), Pour – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Michnáč, Přikryl, Rob.

Rozhodčí

Hradil, Vrba – Ganger, Rampír

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

Bez diváků diváků

Schneider se rozstřílel, Mueller rekordmanem

Hosté byli v úvodním dějství o něco aktivnějším celkem a vyjádřili to také gólově. Ve 14. minutě otevřel se štěstím skóre kanonýr Mueller, jehož zásah sudí potvrdili až po přezkoumání videa. Pro amerického snajpra šlo 61 kanadský bod v sezoně, čímž překonal extraligový rekord Slováka Libora Hudáčka. Domácí brzy nato mohli srovnat v přesilovce, jenže nebyli úspěšní. Hosté naopak stejnou situaci zvládli a zásluhou Schneidera vedli už 2:0. Jen sedm sekund před přestávkou ale kontroval rovněž v početní výhodě Jergl.

Ve druhé dvacetiminutovce Východočeši promarnili přesilovku. Před polovinou základní hrací doby usedl k trestoměřičům Kučeřík a Klimeš se měl co ohánět, aby uhájil svou branku od pohromy před dotírajícím útočníkem Růžičkou. Právě Klimeš se hodně zapotil ve 38. minutě při Smoleňákově ráně. A když chybělo do druhé přestávky odehrát jen 48 sekund, vrátil Brňanům dvoubrankový náskok Bartejs.

Na začátku třetí třetiny Lukeš fantasticky vychytal Zaťoviče. Hostům udržel naději na zvrat i v 55. minutě, když se vyznamenal proti zakončení Vincoura. V 56. minutě navíc fauloval Lev a jeho trest byl nakonec o půl minuty kratší: Královu parádní nabídku zužitkoval Schneider. Domácí už neměli na zdramatizování koncovky čas ani síly, hráči Brna si cennou výhru bezpečně pohlídali.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): „V dnešním zápase jsme neměli takový pohyb a šťávu jako v předešlém utkání. Dvě třetiny to vyloženě nebylo ono. Nehráli jsme to, na co jsme zvyklí. Nebyli jsme tak agresivní při forčekingu, neměli jsme dobrý přechod středního pásma a nevytvářeli jsme moc šance v útočném pásmu. Ve třetí třetině jsme se lehce zvedli. Začali jsme soupeře hodně napadat, zvedlo se tempo utkání, ale zase jsme si z toho nedokázali vytvořit moc velké šance.“

Jan Zachrla (Kometa): „Jsme samozřejmě rádi za tři body. Řekl bych, že jsme zápas měli pod kontrolou. V poslední minutě první třetiny jsme dostali gól z přesilové hry a bylo to takové na hraně, jestli se zápas bude vyvíjet na jednu nebo na druhou stranu, ale pak jsme taktickým výkonem i disciplinovaným a účelným hokejem udrželi výsledek až do konce a jsme za to jen rádi.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 1:4. Rekord Muellera! Hosté drží osmé místo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:53. Jergl

Hosté: 13:12. Mueller, 18:46. Schneider, 39:12. Bartejs, 56:53. Schneider

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Mazanec) – Graňák, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Čáp, Kukla – M. Zachar, V. Růžička, J. Sklenář – Kelly Klíma, Lev, J. Veselý – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – Jergl, Kevin Klíma, Perret.

Hosté: Klimeš (Vejmelka) – Bartejs, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši, Trška – Mueller, P. Holík (A), Zaťovič (C) – Vincour, Rákos, Valský – Schneider, Kusko, Bondra – Malý, Střondala, Plášek ml..

Rozhodčí

Pražák, Kika – Gerát, Hynek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Krenželok řádil při přestřelce

Zatímco Zlínští již jakoukoliv naději na play off ztratili, Ostravané stále bojují o to, aby předkolo začínali doma. A start do utkání měli skvělý. Už ve druhé minutě je poslal do vedení Krenželok, který svou aktivitou na brankovišti potrestal vyloučení Novotného.

Za 33 sekund vedli Vítkovičtí už 2:0. Mallet našel nahrávkou z rohu před brankou Kaluse, který zamířil přesně nad rameno Kořénka. První třetinu plnou gólů poté obohatili i domácí, když v sedmé minutě skvělou nahrávku naslepo od Honejska uklízel Šlahař do prázdné branky. Ridera za chvíli znovu vedla o dvě trefy, když Černého ránu doklepl po bekhendové kličce Irgl, jenže Berani i tentokrát zvládli reagovat: Kubišovu pobídku proměnil střelou z první Vopelka - 2:3.

Vysoké tempo zápasu následně přerušilo po faulu Kocha zranění domácího Šlahaře, který opustil bojiště na nosítkách. Po tomto zákroku hrál Zlín 93 sekund pět na tři, skórovat se však Beranům nepodařilo. A pak zase úřadovali hosté, v 18. minutě na 4:2 zvyšoval Hruška, pátý gól Vítkovic z trestného střílení ale Svačina nepřidal.

V polovině duelu se domácím naskytla příležitost hrát přesilovku, během chvíle však z toho bylo oslabení ve třech a Ostravané trestali. Na kruh dostal puk Lakatoš a nemýlil se. Za Berany mohl korigovat Kubiš, v samostatném úniku však neuspěl.

Zlínští sice na startu třetí části využili ještě trestu Malleta ze druhé třetiny a snížili na 3:5 po trefě Ference, na soupeře už se ale dotáhnout nedokázali. Na 6:3 dával při další dvojnásobné přesilovce Krenželok. Zlín už jen korigoval v 59. minutě taktéž při hře pět na tři trefou Vopelky. Ten se stejně jako Krenželok prosadil podruhé.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): „Hrozný vstup do utkání, strašidelný. Od toho se to celé odvíjelo, pak ta psychika není vůbec dobrá, tahali jsme za kratší konec až do konce zápasu. Je to těžké, ale pořád mají hráči na zádech své jméno a vepředu logo klubu, je potřeba to dohrát se ctí, nemůže to být ostuda. Nepostup do play off je ale jasný neúspěch, každý zápas trpíme my na střídačce, hráči, fanoušci u televize. Těch důvodů je šíleně moc. Poprvé nastoupil v extralize junior Luža, měl to těžké hrát v týmu, co furt prohrává. Dnes zase vypadli Sedláček a Šlahař, ten je snad v pohodě až na otřes mozku. Těch zranění už je strašně moc a do konce sezony se asi nikdo nevrátí. Máme ještě nějaké juniory, ale tak to nejde, nemůžeme to celé hrát s juniorama.“

Radek Philipp (Vítkovice): „Jsme rádi, že jsme tady získali tři body. Plus z dnešního utkání jsou přesilovky, v nichž jsme dali čtyři góly, negativum je spousta zbytečných vyloučení, to se nesmí opakovat.“

SESTŘIH: Zlín - Vítkovice 4:6. Krenželok třemi body velel výhře v gólově bohatém utkání
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:52. Šlahař, 11:54. Vopelka, 41:31. Ferenc, 58:59. Vopelka

Hosté: 01:54. L. Krenželok, 02:27. M. Kalus, 09:12. Irgl, 17:32. Hruška, 30:30. Lakatoš, 45:54. L. Krenželok

Sestavy

Domácí: Kořének (Huf) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Gazda, Ferenc, Nosek (A), Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Okál, Honejsek, Šlahař – Chludil, P. Sedláček, J. Ondráček – Sebera, Karafiát, Luža.

Hosté: Dolejš (Mi. Svoboda) – Galvinš, R. Černý, Pyrochta, L. Kovář, Koch, L. Doudera – L. Krenželok (C), Hruška (A), Lakatoš – Svačina, Stach, Irgl (A) – Mallet, Flick, M. Kalus – Fridrich, Werbik, Dej.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Camara řídil obrat Dynama ve druhé třetině

Jako první v utkání zahrozili domácí, když Roman poslal do velké šance Horkého, ten ale trefil pouze hruď brankáře Strmeně. Motor otevřel skóre utkání vychytralým zakončením Slováčka - českobudějovický zadák sice z kruhu zajel až do záporného úhlu, trefil ale Kloučkovu výstroj a ta srazila kotouč do brány. Pardubickou odpověď měl po Paulovičově pobídce Blümel, ve vzduchu letící puk do zakončení promáchnul. Dynamo bylo v úvodní části hry střelecky aktivnější a v 16. minutě měli možnost srovnat krok Roman s Ďalogou, proti výbornému Strmeňovi ale neuspěli.

Východočechům pomohla k vyrovnání proměněná přesilová hra na startu druhé třetiny. Třiadvacet sekund před plánovaným návratem Štencela se střelou na Strmeňovu vyrážečku prosadil Nakládal. Získat těsný náskok na svou stranu mohli hosté po zaváhání pardubické obrany, které ujeli Doležal s Novákem. Sami se řítili na brankáře Kloučka, Doležal ale při zakončení neuspěl. V 28. minutě byl blízko ke vstřelení druhé branky domácích Kolář, trefil však jen horní tyčku.

Dynamo získalo ve druhé třetině klíčový náskok díky brilantní souhře první formace. Nejprve se ve 35. minutě prosadil svým dvacátým gólem v sezoně Camara, když dorazil svou střelu, kterou trefil zadáka Motoru. Čtyřicet sekund před druhou sirénou zvýšil na 3:1 Kousal po pohledné souhře právě s kanadským útočníkem v pardubických službách.

V závěrečné části Pardubice potvrdily svou herní převahu a dovedly zápas s extraligovým nováčkem do klidného vítězného konce. Ve 47. minutě dorazil Paulovičovu střelu Poulíček, o devět minutě později dokonal Horký výhru Dynama proměněným únikem zakončeným pod horní tyč.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Po čtyřech prohrách jsme potřebovali doma zabrat a udělat tři body, to se nám povedlo. Konečně jsme se prosadili výrazněji střelecky, vzadu nás podržel Milan Klouček. Od druhé třetiny jsme byli lepší a vyhráli jsme. Anthony Camara vstřelil dvacátý gól sezony, směrem dopředu je skvělým hráčem, má výborný tah na bránu a hlad po gólech. I proto se pohybuje přesně v místech, odkud může skórovat. Jsem spokojený i s výkonem čtvrté formace mladíků.“

Václav Prospal (České Budějovice): „Půl zápasu jsme vydrželi hrát, hráli jsme vcelku slušně, dokonce jsme dali první gól a drželi vyrovnaný stav. Za stavu 2:1 pro Pardubice jsme neproměnili některé šance, pak jsme udělali dvě chyby v závěru druhé třetiny, inkasovali a dostali se dolů. Ve třetí třetině to byla zoufalost.“

SESTŘIH: Pardubice - České Budějovice 5:1. Dynamo se vrátilo do pohody, rozhodla druhá třetina
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:24. Nakládal, 34:42. Camara, 39:19. R. Kousal, 46:04. Poulíček, 55:17. L. Horký

Hosté: 06:15. Slováček

Sestavy

Domácí: Klouček (Barulin) – Mikuš, Ďaloga, Vála, Nakládal (C), J. Kolář (A), Hrádek, Bučko – A. Kosticyn, R. Kousal, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – L. Horký, O. Roman, Pochobradský – Zeman, Rohlík, Costa.

Hosté: Strmeň (Maleček) – Vydarený (C), Plášil, Slováček, Štencel, Lytvynov, Kubíček – Jonák, D. Voženílek, Holec (A) – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Gilbert, Alderson – Beránek, Toman, P. Novák.

Rozhodčí

Svoboda, Sýkora – Frodl, Kajínek

Stadion

enteria arena

Fantastický obrat Hanáků předčil skvělého Kohouta

Karlovarští se dostali do vedení už po 37 sekundách zásluhou Fleka, který využil dobrého Beránkova napadání a přihrávky Mikúše zpoza branky a z bezprostřední blízkosti překonal Konráda. O chvíli později střílel z dobré pozice hostující Vondráček těsně vedle a domácí Handl nevyužil odrazu od mantinelu, protože Novotný se stačil do branky vrátit včas. Slibnou šanci k vyrovnání nevyužil ani olomoucký Burian.

Domácí si poté vytvořili dva velké závary před karlovarskou brankou, ale Novotný v obou případech udržel puk před brankovou čárou. Na druhé straně zakončoval zblízka Černoch, Konrád tentokrát dobře zasáhl. Olomoučtí zahrozili ještě v přesilové hře, ale Knotek tečoval Káňovu přihrávku nad branku.

Karlovým Varům se povedl i vstup do druhé třetiny. Konrád vyrazil Černochovu střelu jen ke Kohoutovi, který dorazil puk do sítě a zvýšil hostující vedení. Šanci přidat další gól nevyužil Mikúš, který se místo střely pokusil o kličku, proti níž zasáhli olomoučtí obránci. Mrzet ho to mohlo o to víc, že se o malou chvíli později ujala nenápadná střela Dujsíka z úhlu a Olomouc se dotáhla na rozdíl jediné branky.

Podobně zakončoval o malou chvíli později také Knotek, hostující brankář tentokrát zasáhl lépe. Vzápětí si nebezpečnou dorážku připsal hostující Redlich, Konrád zasáhl vyrážečkou. Stejným způsobem zakročil také karlovarský brankář Novotný proti pokusu Nahodila.

Na začátku třetí třetiny se obtočil kolem Novotného branky Burian a natřikrát se pokoušel dostat puk za hostujícího brankáře, ten však odolal. Do dvoubrankového vedení však zásluhou nahození Šenkeříka a povedené teči Kohouta v přesilové hře odskočili znovu hosté. V závěru další přesilovky střílel z dobré pozice Koblasa, jenže trefil jen střed branky a hruď připraveného Konráda. Tvrdou ránu na domácího brankáře vyslal také Šenkeřík, Konrád ji s vypětím všech sil udržel ve výstroji.

Olomoucká šance na snížení přišla v přesilové hře, obě Káňovy střely ale dokázal Novotný pokrýt. Olomouci však skvěle vyšla hra bez brankáře, ve které vstřelila hned dva góly a srovnala. Na konci první olomoucké akce se ocitl Nahodil, který překonal Novotného z bezprostřední blízkosti. Pouhých 22 vteřin před koncem třetí třetiny srovnal stav Olesz.

Olomoucký obrat pak v končící první minutě prodloužení dokonal povedenou střelou z pravého kruhu Strapáč. I přes výhru se však Olomouc nikam posunout nemůže a skončí bez ohledu na další výsledky na dvanácté - poslední postupové - příčce. Karlovarští si naopak zkomplikovali boj o co nejvýhodnější pozice v předkole play off.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Byl to vyrovnaný zápas. My jsme celou dobu tahali za kratší konec, nicméně šance a tlak do brány jsme měli. Snažili jsme se dávat góly a v závěru se nám to vyplatilo. Kluci zaslouží za hru bez brankáře velké díky a gratulaci. Něco podobného asi moc nepamatuji. Bod navíc po parádní trefě Petra Strapáče je pro nás skvělá zpráva.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Ztratili jsme jednoznačně dva body. Snad jsme získali ponaučení, že musíme hrát celých šedesát minut. My jsme odpracovali velmi dobře 58 a půl minuty – dostali jsme se rychle do vedení, měli jsme dobrý začátek utkání a dali jsme tři hezké branky. Nedokázali jsme to v závěru ale dotáhnout, a proto jsme si nezasloužili více než jeden bod – byli jsme za to potrestáni.“

SESTŘIH: Olomouc - Karlovy Vary 4:3p. Obrat domácích na poslední chvíli
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28:38. Dujsík, 58:40. Nahodil, 59:39. Olesz, 60:58. Strapáč

Hosté: 00:37. Flek, 22:16. Kohout, 44:40. Kohout

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), A. Rutar, Švrček, Valenta, Vyrůbalík (C), Dujsík – J. Káňa, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Olesz – Ostřížek, J. Knotek (A), Navrátil – Burian, Handl, Bambula – Gřeš.

Hosté: F. Novotný (Habal) – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Pulpán (A), Kowalczyk – O. Beránek, T. Mikúš, Flek – Osmík, Vildumetz, Kulich – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček (A).

Rozhodčí

Roman Mrkva, Tomáš Veselý – Ladislav Lučan, Milan Kis

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Brněnské elitní komando se raduje z další trefy
Brněnské elitní komando se raduje z další trefy

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud