19. září 2021 • 19:44

SESTŘIHY: Jágr řídil výhru: 2+1! Trefil se i Krejčí, Kometa loupila v Třinci

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legenda se znovu ukázala! Jaromír Jágr řídil v 5. kole Tipsport extraligy výhru Kladna nad Litvínovem 3:2, připsal si dva góly a jednu asistenci. Rytíři slaví první body v sezoně. Novým lídrem tabulky je Mladá Boleslav, která na domácím ledě zvládla derby proti Liberci (2:1). Kometa dokázala otočit duel v Třinci a vyhrála 3:2 v prodloužení. I ve čtvrtém duelu se prosadil David Krejčí, Olomouc porazila Karlovy Vary 3:2 v prodloužení. Sparta přehrála Plzeň 4:3 v prodloužení a až do nájezdů se protáhl zápas ve Zlíně, kde uspěl Mountfield HK (3:2 po nájezdech).



Jágr řádil, Rytíři poprvé slaví

Hokejisté Kladna se v 5. kole extraligy dočkali prvních bodů v sezoně, když ve svém azylu v Chomutově porazili Litvínov 3:2. Rytíři třikrát vedli, Severočeši dokázali odpovědět jen dvakrát. Vítězný gól dal hrající majitel kladenského klubu Jaromír Jágr v čase 45:45. Devětačtyřicetiletý velikán byl u všech branek svého týmu - dvě dal a na jednu nahrál.

Litvínovští, kteří to měli do dějiště utkání jen kousek cesty, byli v úvodním dějství před 4700 diváky střelecky aktivnější. Pomohly jim i brzké dvě přesilovky; při té druhé Bow vychytal Lukeše. Rytíři si první početní výhodu zahráli ve 12. minutě, ani Kristo však neuspěl. V 16. minutě předvedl povedenou akci Jágr a připravil palebnou pozici pro Hlavu, jenž otevřel skóre.

SESTŘIH: Kladno - Litvínov 3:2. Jágr třemi kanadskými body režíroval první výhru pro Rytíře
Video se připravuje ...

V úvodu druhé třetiny se podařilo vyrovnat úspěšně dorážejícímu Stehlíkovi. Ve 27. minutě se Kladnu naskytla jedinečná příležitost vzít si vedení zpět, když měli jeho hráči 104 sekund přesilovky pět na tři. Nesehráli ji ale moc dobře. V jediné větší šanci Plekance vychytal Godla, v jejím závěru se navíc provinil faulem Kubík.

Ani hra čtyři na tři Rytířům nesedla, naopak když už se v početní převaze ocitli hosté, ujel sám na Bowa Zygmunt. Ani on však nebyl úspěšný. Ve 37. minutě se provinil Strejček a tentokrát už Rytíři trestali: Baránek nepovedenou ranou od modré čáry trefil vedle branky stojícího Hlavu, ale k dorážce se pohotově dostal Jágr a bekhendem skóroval.

Vyrovnání zařídil v polovině 45. minuty Straka, dokonale trefil kotouč při dorážce vlastní střely. Uběhlo ale jen 77 sekund a své umění ukázal podobným způsobem opět Jágr. Po střele z úhlu si našel odražený kotouč za brankou a po jejím objetí do poslal za Godlova záda. O chvilku později byl vyloučen, ale hosté na vyrovnání nedosáhli ani při závěrečné power play.

Hlasy trenérů:

David Čermák (Kladno): „Pro nás to byl velmi důležitý zápas, protože jsme do něj vstupovali s nulovým bodovým ziskem. Myslím si, že se nám podařilo navázat na výkon z minulého kola s Libercem, kde byl náš výkon už o něco lepší. Hlavně jsme ale rádi za tři body.“

Vladimír Országh (Litvínov): „Utkání se mi nehodnotí snadno, protože jsme jednak prohráli, ale také nemůžeme být spokojení s předvedou hrou. V zápase jsme byli všude o krok pozadu, zatímco Kladno hrálo jednoduše a bylo všude rychlejší a silovější. Myslím si, že dnes vyhrálo zaslouženě.“

Góly

Domácí: 15:50. Hlava, 38:04. Jágr, 45:45. Jágr

Hosté: 22:28. L. Stehlík, 44:28. Straka

Sestavy

Domácí: Bow (Stahl) – Wood, Kehar, Suchánek, Dotchin, Nilsen, Donaghey, Baránek (A) – Hlava, Plekanec (C), Dvořáček – Kristo, Kubík, J. Strnad – Račuk, Pitule, M. Beran – Filip, Jágr (A), O. Bláha.

Hosté: Zajíček (Godla) – Demel, Balinskis, Strejček, Stříteský, Hrbas, D. Zeman, Irving – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), Pospíšil – P. Zdráhal, Estephan, Kudrna – Jarůšek, Jícha, Straka (A) – Zygmunt, M. Havelka, L. Stehlík.

Rozhodčí

Lacina, Svoboda – Komárek, Frodl

Stadion

ROCKNET ARÉNA, Chomutov

Kometa otočila duel v Třinci

Hokejisté Brna otočili zápas 5. kola extraligy v Třinci ze stavu 0:2 a zvítězili 3:2 v prodloužení. Obhájce titulu vedl v repríze jarního čtvrtfinále ještě po 27 minutách brankami Andreje Nestrašila a Martina Růžičky 2:0, Kometa vyrovnala trefami Luboše Horkého a Martina Zaťoviče. Zápas rozhodl obránce Tomáš Bartejs v čase 62:24 a Kometa tak vyhrála venku poprvé v sezoně.

Třinec vyrukoval v brance s Kacetlem, jenž Brno v jarním play off trápil a ve čtyřech zápasech pustil jen čtyři góly. Kometa, která prohrála s Oceláři v minulé sezoně všech osm utkání, nezačala vůbec dobře. Život si zkomplikovala hned v úvodní minutě dvěma vyloučeními gólmana Tomka a obránce Gulašiho za zdržování hry, ale domácí v 96 sekund dlouhé přesilovce pět na tři nic nevymysleli. V dohrávané početní převaze Růžička zacinkal na horní tyčku, Třinec se přesto ujal v sedmé minutě vedení dorážkou Nestrašila.

Autor prvního gólu mohl po přestávce přidat druhou branku, jeho střela škrtla o tyč. Zanedlouho se ale třinečtí fanoušci radovali. V přesilové hře zvýšil ranou z levého kruhu bez přípravy Růžička, který si připsal osmý bod sezony (4+4). Kanonýr Ocelářů navíc ještě neuspěl z úniku, ve kterém nic nevymýšlel a tvrdě pálil, ale Tomka nepřekonal.

SESTŘIH: Třinec - Kometa Brno 2:3p: Hosté otočili nepříznivý vývoj a vezou pod Špilberk dva body
Video se připravuje ...

Vzápětí udeřilo na druhé straně: Horký se z levého kruhu trefil přesně k bližší tyči. Ve velkých šancích poté ještě zblízka neuspěli hostující útočníci Dočekal a Holík.

Kometa hrála první přesilovou hru ve 44. minutě a využila ji, když po přihrávce Muellera napříč brankovištěm zakončoval u levé tyčky Zaťovič. Asistenci si u gólu připsal i obránce Roth, který v extralize nastoupil poprvé od loňského prosince. Brno hrozilo i ve druhé početní převaze a Kacetl se vytáhl proti Muellerovi. Na druhé straně Roman zazvonil v 55. minutě na tyč.

V prodloužení trefil brankovou konstrukci i Nestrašil. Na druhé straně Kacetl chytil úniky Krištofa a Rákose, který ale poté nabil Bartejsovi a ten dělovkou rozhodl o druhém bodu pro Brno.

Hlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): „První třetinu jsme odehráli velmi dobře. Vypracovali jsme si spoustu šancí, soupeře jsme nepustili do hry. Hodně jsme hráli ve středním i útočném pásmu, nedělali jsme chyby. Na začátku druhé třetiny jsme v naší přesilovce utekli na 2:0, ale hra už nebyla tak dobrá jak v první třetině. Dělali jsme zbytečné chyby v našem obranném pásmu a trošku jsme vypadli z role. Ve třetí už se hrálo nahoru dolů se spoustou šancí, měli jsme tyčky. Kluci dřeli, bohužel v prodloužení jsme opět trefili tyčku a z protiakce padl gól, ještě k tomu vlastní po naší teči. Závěr byl tedy nešťastný a máme jen jeden bod, což je ztráta. Musíme se poučit ze slabších chvilek a na tom zapracovat. Diváci ale viděli velmi dobré utkání.“

Jiří Kalous (Brno): „Hrál se výborný hokej, bylo to nahoru dolů. My jsme tahali za kratší konec v první třetině, kdy byli domácí lepší a náš výkon nebyl dobrý. Byli jsme bez pohybu, nedohrávali jsme souboje, ztráceli jsme kotouče. Inkasovali jsme dvě branky, ale něco jsme si po první třetině řekli a od půlky zápasu jsme vyrovnali hru. Jsou to hodně cenné body. Zvlášť proti týmu, jakým je Třinec. Obhájce titulu, skvělý mančaft, pro nás to jsou opravdu cenné body.“

Góly

Domácí: 06:12. A. Nestrašil, 25:03. Martin Růžička

Hosté: 27:18. L. Horký, 44:51. Zaťovič, 62:24. Bartejs

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Zahradníček, M. Adámek, Jaroměřský – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – Kofroň, Dravecký (A), Hrňa.

Hosté: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), D. Mikyska, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – M. Haščák, Krištof, Vincour – L. Horký, Dočekal, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Lederer, Románek

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

3 415 diváků

Plzeň uloupila na Spartě bod

Hokejisté Sparty zdolali v 5. kole extraligy Plzeň 4:3 v prodloužení a připsali si v druhém domácím vystoupení v sezoně první úspěch. Západočeši naopak i potřetí venku prohráli, přestože vedli 2:0, a mají z pěti utkání na kontě jedinou výhru. V čase 61:55 rozhodl švédský útočník Erik Thorell, který tak vyšel vítězné ze souboje se svým bratrem Gustafem z týmu Plzně.

Hosté se hned v úvodu ubránili při Čerešňákově vyloučení a v deváté minutě se sami dostali do vedení. Kvasničkovu střelu od modré čáry tečoval Gustaf Thorell a ve třetím zápase v české extralize se tak mohl radovat z premiérové branky.

SESTŘIH: Sparta Praha - Plzeň 4:3p. Škodovka notně potrápila pražský celek
Video se připravuje ...

Náskok zvýšili Západočeši v čase 17:34 v přesilové hře, když po Dzierkalsově přihrávce zakončil Schleiss do odkryté branky. Na startu druhé části se Plzeň opět úspěšně ubránila při dalším Čerešňákově trestu a navíc v oslabení mohl zvýšit Mertl. Gólman Pavlát, který nastoupil v sezoně podruhé a poprvé od začátku, držel čistý štít přesně 32 minut. Poláškovu přihrávku na Doležala si nešťastně srazil do vlastní branky Mertl.

Sparta se dočkala vyrovnání v polovině třetí třetiny. Nejprve přečkala oslabení při trestu Sobotky, který záhy nato u branky na 2:2 asistoval. Jeho střelu z pozice mezi kruhy tečoval za Pavláta Horák. Za 91 sekund nabil Erik Thorell Moravčíkovi a Sparta dokonce vedla.

Plzni se po vyloučení Dvořáka na pět minut a do konce utkání a následném trestu Mikliše naskytla při dlouhé výhodě i přesilovka pěti proti třem a svým druhým gólem v utkání ji využil Schleiss. Strhnout vedení na stranu hostů mohl Blomstrand, který trefil tyč. Prodloužení neodvrátil v šanci ani sparťanský kapitán Řepík. V nastavení vyslal do úniku Chlapík Erika Thorella, který vyzrál na Pavláta a rozhodl.

Hlasy trenérů:

Tomáš Hamara (Sparta): „Do zápasu jsme vstoupili špatně a trošku lehkovážně. Byly tam zbytečné fauly, na které furt apelujeme a máme jich v zápasech hodně. Bohužel nám k tomu ani moc nejde oslabení, takže jsme z toho inkasovali. Do druhé třetiny jsme vstoupili s drobnými změnami, zlepšili jsme pohyb a začali jsme být agresivnější. Tlačili jsme se víc do hry, ale Plzeň byla na koni, takže to pro nás bylo těžké. Dali jsme jeden gól, ale pořád to nebylo ono. Ve třetí třetině už jsme trošku víc dominovali, hráli jsme víc na kotouči, měli jsme dobrý pohyb, ale pořád nám chybí větší tlak do brány a zakončení. Hodně kombinujeme. Po našem obratu zase přišla nesmyslná vyloučení, jak do konce zápasu, tak i do tří. Soupeř to využil a vyrovnal. V prodloužení to bylo už z naší strany perfektně odehrané.“

Tomáš Vlasák (Plzeň): „Vstoupili jsme do utkání dobře, dali jsme v první třetině dvě branky. Věděli jsme, že ve druhé třetině Sparta zabere, což se potvrdilo, ale uhráli jsme ji ještě slušně. Ve třetí jsme začali dělat občas nepochopitelné věci a samozřejmě tak kvalitní mužstvo, jaké Sparta má, toho využilo. Pomohl nám trošku jejich zkrat, když se dostali do tří a nám se podařilo vyrovnat. V prodloužení už jsme tahali za kratší konec, ani si nepamatuju, jestli jsme byli na puku. Vyústilo to ve vítězství Sparty.“

Góly

Domácí: 32:00. Polášek, 49:40. R. Horák, 51:11. Moravčík, 61:55. E. Thorell

Hosté: 08:25. G. Thorell, 17:34. Schleiss, 53:54. Schleiss

Sestavy

Domácí: Salák (Neužil) – Moravčík, Mikliš, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Polášek, Jeřábek – Sobotka, R. Horák, Řepík – E. Thorell, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Vitouch, M. Forman – Z. Doležal, Zikmund, Prymula.

Hosté: Pavlát (D. Furch) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, J. Kindl, Kvasnička, L. Kaňák – Dzierkals, Mertl, Schleiss – Kantner, Kodýtek, Bulíř – Blomstrand, G. Thorell, M. Lang – Malát, Přikryl, Kuťák.

Rozhodčí

Hodek, Šindel – Brejcha, Votrubec

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

5 641 diváků

Boleslav jde po výhře v derby do čela

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 5. kole extraligy Liberec 2:1 a vystřídali svého dnešního soupeře v čele tabulky. Gólem a asistencí se na třetí výhře Středočechů v řadě podílel útočník David Šťastný. Liberec vyšel poprvé v sezoně bodově naprázdno a klesl na druhé místo průběžného pořadí.

Bílí Tygři v minulé sezoně dvakrát v Mladé Boleslavi vyhráli a i dnes byli v úvodu aktivnější. Ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre Záborský, ale trefil jen tyč. Středočeši se výrazněji v útočném pásmu usadili až ve zkrácené početní výhodě, střelecky se ale prosadili až v klasické přesilovce v 18. minutě, kdy Šťastného střelu za záda brankáře Kváči pohotově dorazil Kotala.

Hned na začátku druhé třetiny hosté přežili kritické chvíle ve více než tříminutovém oslabení, 48 sekund hráli dokonce ve třech proti pěti. Při hře čtyři na čtyři se ve 28. minutě do slibné šance dostal domácí Fillman, Kváču v liberecké brance ale nepřekonal. Prostřední dvacetiminutovka byla výrazně poznamenaná vyloučeními, ani jeden z celkem sedmi trestů ale nebyl potrestaný gólem.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 2:1. Bruslaři díky gólu a asistenci Šťastného berou tři body
Video se připravuje ...

Ve třetí části Liberec ve snaze o vyrovnání v ofenzivě přidal. Ve 45. minutě střílel nebezpečně Filippi, Krošelj byl ale připravený. Vzápětí měl pojišťovací gól na hokejce domácí Dufek, po přečíslení dva na jednoho však netrefil odkrytou branku.

Ideální příležitost odskočit soupeři měli Bruslaři při čtyřminutovém vyloučení Faška-Rudáše, Severočeši i díky jistému Kváčovi dlouhé oslabení ubránili. V 55. minutě se do velké šance dostal Šťastný, ani on ale druhou branku domácích nepřidal.

Více než dvě minuty před koncem utkání se hosté rozhodli riskovat bez brankáře, místo vyrovnání ale podruhé inkasovali. Liberci se sice ještě podařilo duel zdramatizovat, když 29 sekund před vypršením hrací doby připravil Zachar o možné první čisté konto Krošelje, ale na vyrovnání nedosáhl.

Hlasy trenérů:

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Byl to dobrý zápas z pohledu tempa, nasazení. Byl to boj a utkání mělo výbornou úroveň. Výborně chytali oba gólmani. Vytvořili jsme si více šancí, ale soupeřův brankář vše pochytal, proto rozhodovala jen jedna branka. Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce, i když jsme si to v závěru zkomplikovali. Za 60 minut jsme si ale výhru zasloužili.“

Patrik Augusta (Liberec): „Utkání rozhodl jeden přesilovkový gól. Byli jsme nedisciplinovaní, devět vyloučení je strašně moc. Je to skoro jedna třetina ve čtyřech a i když naše oslabení zaslouží absolutorium a hráči to velice dobře odbránili, tak jeden gól rozhodl. Od začátku se trápíme s produktivitou a dnes to bylo vidět. Na jeden gól v posledních třiceti vteřinách se těžko vyhrává. Soupeř hrál velice dobře a o jeden gól byl lepší.“

Góly

Domácí: 17:59. Kotala, 58:23. Šťastný

Hosté: 59:31. M. Zachar

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Ševc (C), D. Moravec, Bernad (A), Jánošík (A), Fillman, Pýcha, Vacík – Šťastný, Adam Raška I, Kelemen – P. Kousal, O. Najman Najman, O. Flynn – J. Dufek, Claireaux, Kotala – Jan Eberle, Bičevskis, Lunter.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Melancon, Šmíd (A), Rosandić, Vitásek, M. Ivan, Derner – Ordoš, Filippi, Birner (A) – M. Zachar, Gríger, Záborský – Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman Najman – Šír, P. Jelínek (C), Rychlovský.

Rozhodčí

Hradil, Sýkora – Zíka, Šimánek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

2947 diváků

Krejčí pálil i ve čtvrtém duelu

Hokejisté Olomouce porazili v duelu 5. extraligového kola Karlovy Vary 3:2 v prodloužení. Opět se na tom gólově podílel hvězdný útočník David Krejčí. Hanáci nad Karlovými Vary vedli ještě po dvou třetinách 2:0, rozhodující branku však vstřelil až 20 sekund před koncem prodloužení Petr Kolouch.

První šanci měl Kolouch, jehož střelu z mezikruží vyrazil Novotný betonem. Vzápětí už ale hostující brankář inkasoval, když po hezké individuální akci a střele ze středu hřiště zaznamenal pátou branku ve čtvrtém zápase za Olomouc Krejčí.

Karlovarští sice poté měli mírný tlak a drželi se v útočném pásmu, jenže inkasovali z rychlého kontru. V samostatném úniku uspěl se střelou do horního růžku Káňa. Olomouc poté mohla skórovat ještě dvakrát, ale Bambulův pokus proletěl těsně nad brankou a Kolouch z podobné pozice trefil tyčku.

Na začátku druhé části se před branku natlačil olomoucký Kunc, Novotný však sklapl betony včas. Dujsíkova střela z první vzápětí proletěla nad. Během přesilové hry zahrozili také hosté, Rachůnkovu střelu ukryl Lukáš v lapačce. Další dvě rány domácích skončily stejným výsledkem, nejdříve trefil boční síťku Klimek, poté i Navrátil.

SESTŘIH: Olomouc - Karlovy Vary 3:2p: Kohouti odrazili nápor Energie, opět se trefil Krejčí
Video se připravuje ...

Aktivní Olomouc si vytvořila velký počet šancí a brankou mohla skončit také Kolouchova dorážka, která trefila Novotného do hrudi. Úspěchem neskončily ani pokusy Dujsíka, Navrátila a Káni, všem třem připravil pozici na střelu Krejčí. Ukázkový zákrok vyrážečkou pak předvedl Novotný při přečíslení dvou proti jednomu, po kterém zakončoval do odkryté branky Strapáč.

Na začátku třetí třetiny se Karlovým Varům podařilo po chybě domácích v rozehrávce snížit. Puk se dostal před branku na osamoceného Vondráčka a hostující kapitán přehodil puk přes beton olomouckého brankáře.

Díky zlepšené hře se hosté navíc v polovině třetí třetiny dočkali vyrovnání. Flek dostal na pravé straně dostatek času hned ke dvěma střelám, tu první Lukáš ještě pokryl, na dorážku už byl ale krátký. Obrat mohl dokonat Beránek, jehož střela proletěla jen těsně nad domácí brankou.

Stejně dopadla také zacloněná střela olomouckého Černého od modré čáry. Šanci rozhodnout měl v přesilové hře Knotek, k jeho smůle trefil jen břevno Novotného branky. Z následného protiútoku mohl zakončovat Beránek, ale Lukáš s Ondruškem mu šanci zakončit vzali.

V prodloužení měl velkou šanci Švrček, jehož střela skončila na tyči hostující branky. Novotný pak vychytal také Krejčího a Lukáš uspěl při zakončení Beránka. O vítězi zápasu pak 20 vteřin před koncem prodloužení rozhodl střelou z mezikruží olomoucký Kolouch.

Hlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): „Mé pocity jsou smíšené. Mám radost z toho, že jsme hráli dvě třetiny výborně; měli jsme výborný pohyb a hráli jsme také výborně do obrany. Měli jsme obavu z rychlonohých hráčů Karlových Varů, ale zvládli jsme to dvě třetiny skvěle. Měli jsme spoustu možná až vyložených šancí, bohužel jsme po dvou třetinách náskok nenavýšili. Třetí třetina byla z naší strany ustrašená a bohužel jsme dvakrát inkasovali. Myslím, že zisk druhého bodu je ale zasloužený. Dívat se na Davida Krejčího, to je hokejová krása. Ostatní hráči si díky němu začali více věřit a hrají také dobře. Dobře bruslíme a přihráváme, chybí nám pouze lepší zakončení.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Dnešní utkání pro nás bylo velmi těžké, domácí hráli výborně. Začali ve výborném pohybu a zaslouženě šli do dvoubrankového vedení. Nás udržel ve hře brankář Filip Novotný, jen díky němu nebyl náskok domácích po dvou třetinách větší. Po první třetině jsme trochu zvýšili v kabině hlas, protože jsme se potřebovali probrat. Po druhé třetině jsme na hráče apelovali, aby zápas ještě nevzdávali. Jsem rád, že to nezabalili, bojovali a našli cestu, jak se vrátit do utkání. Po tom průběhu je pro nás bod zlatý a jsme za něj rádi. I když se nám to nepodařilo dotáhnout až k nájezdům, hráči si zaslouží za bojovnost pochvalu.“

Góly

Domácí: 03:33. Krejčí, 09:22. J. Káňa, 64:40. Kolouch

Hosté: 42:57. Vondráček, 49:59. Flek

Sestavy

Domácí: Lukáš (Mokry) – T. Černý, Ondrušek (C), Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – J. Káňa, Krejčí (A), Kucsera – Klimek, Nahodil, Kunc – Ostřížek, J. Knotek (A), Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula.

Hosté: F. Novotný (Habal) – Plutnar, Parkkonen, Pulpán (A), Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, M. Rohan – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Miškář, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Rozhodčí

Jeřábek, Úlehla – Kajínek, Axman

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4 450 diváků

Zlín má druhý bod, ale na výhru čeká

Hokejisté Zlína podlehli v utkání 5. extraligového kola Hradci Králové 2:3 po samostatných nájezdech. Při vítězství Kladna zůstali Berani v nové sezoně jako poslední v soutěži bez výhry a propadli se na dno tabulky. Východočeši si naproti tomu po úvodní porážce 0:1 v Liberci připsali třetí úspěch za sebou.

Hosté se prosadili už po 22 sekundách. Jergl přebruslil všechny soupeře a bekhendovým blafákem poslal puk za Kašíkova záda. Z pravého kruhu poté zakončoval Oksanen, vzdálenější tyč zlínské branky ale minul.

Berani - stejně jako v pátek proti Vítkovicím - odpověděli v přesilovce, když Kubišovu střelu dorazil do sítě Mikúš. Královéhradečtí mohli vzápětí znovu vést, Lev však Kašíka nepřekonal. Při vyloučení Karafiáta našel Lalancette Oksanena, domácí brankář jeho ránu bez přípravy chytil do lapačky. Neuspěl ani Smoleňák.

SESTŘIH: Zlín - Mountfield HK 2:3sn. Dlouhá nájezdová loterie dopadla lépe pro hosty
Video se připravuje ...

Na začátku druhé třetiny měl Lukeš zakrytý výhled, s pokusem Hamrlíka od modré čáry si přesto poradil. Mladý zlínský bek následně usedl na trestnou lavici a Kašík musel betony likvidovat střelu příklepem od Cingela.

Po pasu Mikúše před brankou nepřesně zakončoval Žižka. Na opačné straně hřiště Kašík u pravé tyče ustál akci čtvrtého hradeckého útoku. Tlak Východočechů ještě umocnila přesilovka, Lev však mířil pouze do tyče.

Domácí vstoupili do třetí části v početní převaze, ta ale skončila faulem Fořta. Při hře ve čtyřech skóroval Hradec. Druhý gól zaznamenal Jergl, jehož nahození Kašíkovi propadlo do branky. Ve velké šanci se pak ocitl Lalancette, Kašík v pádu zasáhl betonem.

Hostující tým měl i nadále herní převahu, dalšími trefami ji ale nepotvrdil. Zlín v 53. minutě vyrovnal, když využil přesilovku střelou z první Okál. Velké možnosti poté zblízka neproměnili bratři Klímové, oba vychytal Kašík.

Vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy, které v deváté sérii rozhodl královéhradecký obránce Pavlík.

Hlasy trenérů:

Robert Svoboda (Zlín): „Vstup do zápasu jsme měli katastrofální, ale to už je zapomenuté. Do hry nás vrátila úspěšná přesilovka. Jsme rádi, že jsme si v ní pomohli. Ve druhé třetině byl soupeř silnější a dostával nás pod tlak. Bylo to pro nás těžké. Na konci nicméně přišla skvělá trefa Okála, která nám dala ještě šanci hrát o body. Víme, že bod je málo, ale po prvním střídání bychom ho asi brali. Nevěšíme hlavy. Musíme to přežít a věříme, že se nám vrátí důležití hráči, kteří nám mohou pomoci s kvalitou hry.“

Ladislav Čihák (Mountfield HK): „Měli jsme dobrý vstup do utkání a dali jsme rychlý gól. Místo toho, aby nás nakopl, nás ale trochu srazil. Nepovedly se nám přesilovky, vůbec se mi nelíbily. Měli jsme si v nich pomoci. Byl to urputný a nepohledný hokej. Měli jsme pár dalších šancí, které jsme nedali. Jsem však rád, že jsme získali dva body.“

Góly

Domácí: 07:20. T. Mikúš, 52:11. Okál

Hosté: 00:22. Jergl, 41:18. Jergl, 65:00. F. Pavlík

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Suhrada, Žižka, Dluhoš, Trška, Gazda, M. Novotný, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (C), T. Mikúš – Šlahař, Fryšara, Köhler (A) – Jan Svoboda, Hejcman, Okál – P. Sedláček, Karafiát, Sebera.

Hosté: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Perret, Lev (A), Orsava – Kelly Klíma, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, R. Pilař, Lamper.

Rozhodčí

Pešina, Kika – Rampír, Bohuněk

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

2719 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud