26. září 2021 • 20:05

SESTŘIHY: Sparta udolala Kometu, derby pro Hradec. Krejčí znovu pálil!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmé kolo hokejové Tipsport extraligy nabídlo velmi zajímavou podívanou. Sparta po vyrovnané bitvě slaví vítězství 3:2 v prodloužení nad velkým rivalem z Brna. Kladno ztratilo dvougólové vedení proti poslednímu Zlínu, který však porazilo (3:2p) a bere důležité dva body. David Krejčí přispěl Olomouci již sedmým sezonním gólem k výhře 3:1 nad Libercem. Mladá Boleslav zničila České Budějovice rozdílem 6:1 a vrací se do čela tabulky. Hradec Králové po skvělém obratu porazil rivala z Pardubic (5:2) a ovládl první východočeské derby. Plzeň přestřílela Litvínov a vyhrála 5:2.



Nešťastná teč potopila Kometu

Sparta nastoupila bez zraněného útočníka Vladimíra Sobotky, ale do sestavy se zařadil poprvé v sezoně bek Milan Jurčina. Pražané byli v úvodu nebezpečnější, gólman Klimeš však odolal chvílemi i velkému tlaku domácích a v 9. minutě se radovali z úvodní branky Brňané. Mueller si vybruslil z rohu na pravý kruh a překonal Saláka střelou na lapačku.

Hosté se ubránili při Hollandově vyloučení, ale v čase 13:19 už se Sparta dočkala. Po spolupráci s Buchtelem doklepl puk u pravé tyče Prymula a ve svém sedmém extraligovém duelu oslavil premiérovou branku. Kometa potom odolala v dalším oslabení a sama na přelomu první a druhé části nezužitkovala nápor ve dvou přesilovkách v rychlém sledu.

Ve 26. minutě se ale vrátila Kometa do vedení i v oslabení. Po Krištofově přihrávce se trefil z pravého kruhu k protější tyči Horký. Ve 29. minutě byl blízko vyrovnání Doležal, jehož první pokus vyrazil Klimeš a druhá střela skončila na levé tyčce. Pražané se radovali 19 sekund před koncem druhé části, kdy Řepík zpoza branky uvolnil Horáka, který se z levé strany z úhlu trefil k bližší tyči.

Ve třetí třetině si Klimeš poradil s Řepíkovým pokusem a Kometa nevyužila přesilovku při Miklišově vyloučení. V 53. minutě nepřekonal hostujícího gólmana Kaše, Salák potom ukryl v lapačce Malletovo bekhendové zakončení po brejku Komety. V nastavení šel pykat Mallet a Chlapíkův pokus zapadl za Klimeše po nešťastné Mikyskově teči.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): „Jsme rádi, že konečně přišla taková návštěva. Brno je atraktivní soupeř a byla tady dobrá atmosféra. Byl to vyrovnaný zápas. Možná v první třetině jsme měli možnost jít do vedení, ale neřešili jsme to správně a v zápase jsme víceméně dotahovali. V prodloužení se k nám malinko přiklonilo štěstí tečovanou střelou. Jsme samozřejmě za dva body proti Brnu rádi.“

Jiří Horáček (Kometa): „Byl to super zápas. Bylo to vyrovnané, ale bohužel jsem nedosáhli na další bod v prodloužení. Jsme hrozně rádi, že nám tady naši diváci vytvořili parádní kulisu. Udělali nám tady domácí prostředí a my jsme za to hrozně vděční, že za námi přijeli.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Kometa Brno 3:2p. Hokejovou klasiku rozsekl Chlapík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:19. Prymula, 39:42. R. Horák, 63:38. F. Chlapík

Hosté: 08:32. Mueller, 25:39. L. Horký

Sestavy

Domácí: Salák (Neužil) – Moravčík, Mikliš, Němeček, Jurčina, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Jeřábek – E. Thorell, R. Horák, Řepík – Z. Doležal, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Zikmund, M. Forman – Konečný, Vitouch, Prymula.

Hosté: Klimeš (Tomek) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši, D. Mikyska, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – L. Horký, Krištof, Vincour – M. Haščák, Dočekal, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee.

Rozhodčí

Hradil, Šindel – Ondráček, Špůr

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

8 862 diváků

Rytíři ztratili vedení 2:0, rozhodl až Wood

Hosté měli hned v úvodu výhodu přesilové hry, Hlavův faul ale potrestat nedokázali. Rytíři následně převzali aktivitu a soupeře přehrávali, skórovat však nedokázali ani ve dvou přesilovkách. Hlavní zásluhu na bezbrankovém stavu měl pozorný gólman Beranů Kašík.

Na straně domácích byl hodně vidět útočník Strnad, jehož v 10. minutě ve velké šanci zastavil pouze faulem Žižka. Bývalý kapitán Kladna se do další příležitosti dostal o tři minuty později, ale zakončil střelou nad. V další velké šanci jej fauloval Novotný, Strnad dostal možnost trestného střílení a tentokrát již Kašíka překonal.

Ve druhé části již byli hosté v útočném pásmu o trochu nebezpečnější, výraznější šance si ale nevytvářeli a Bow v brance Kladna byl pozorný. Ve 33. minutě byl po Dotchinově střele blízko šestému gólu Jágr, Kašíka však nepřekonal.

Následně si Berani poprvé v utkání dokázali vytvořit souvislejší tlak, uzamkli Rytíře v obranném pásmu a získali i výhodu přesilové hry, kterou ale sehráli lajdácky a místo vyrovnání sami podruhé inkasovali. Neochotu vracet se zpět potrestal z rychlého protiútoku Filip, který si tak připsal premiérovou branku v extralize v kariéře.

Ve třetí třetině nahradil Kašíka ve zlínské brance Huf a připsal si první start v sezoně. Jeho spoluhráčům se navíc podařilo rychle snížit, když ve 43. minutě překonal Bowa volný Hejcman, jenž se také v extralize zapsal mezi střelce premiérově.

V 50. minutě mohl vrátit domácím dvoubrankový náskok Plekanec, Hufa ale nepřekonal a prakticky z protiútoku Zlín vyrovnal. Trška udržel puk na útočné modré čáře a Honejsek dorážel do odkryté branky. Rytíři mohli rozhodnout v přesilovce, Hufa ale nepřekonali ani ve třech slibných šancích v závěru normální hrací doby. Zápas se tak musel prodlužovat.

V nastaveném čase sice domácí nevyužili další přesilovku, o jejich výhře ale nakonec rozhodl obránce Wood.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): „Jsme zklamaní, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce za tři body. Vedli jsme 2:0, ale ve třetí třetině jsme udělali hrubé chyby. Nedostali jsme puk ven ze třetiny a tím jsme darovali Zlínu dva góly. Nakonec můžeme být rádi za dva body.“

Martin Hamrlík (Zlín): „Neodehráli jsme dobrý zápas. Bylo vidět, že u nás v hlavách převládá strach z prohry, který byl větší než touha po vítězství. Bylo to z naší strany takové přišláplé celý zápas. Nakopl nás gól na 1:2, kdybychom ho nedali, tak se utkání dohrálo. Bod byl v tu dobu pro nás cenný. Když jsme ubránili oslabení tři na čtyři, tak jsme doufali v nájezdy. Nepodařilo se, jsme zklamaní, ale Kladno vyhrálo zaslouženě. Libora Kašíka jsme střídali, protože se mu - asi po srážce s Trškou - točila hlava.“

SESTŘIH: Kladno - Zlín 3:2p. Souboj dvou nejhorších rozhodl v prodloužení Wood
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:07. J. Strnad, 38:12. Filip, 63:06. Wood

Hosté: 42:08. Hejcman, 49:14. Honejsek

Sestavy

Domácí: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Donaghey, Suchánek (A), Wood, Nilsen, Funk – Hlava, Plekanec (C), Jágr – J. Strnad, Filip, Kristo – M. Beran, Račuk, Dvořáček – O. Bláha, Pitule, Hajný.

Hosté: Kašík (41. Huf) – M. Novotný, Trška, Žižka, Suhrada, Gazda, Hamrlík, Dluhoš – Kubiš (A), T. Mikúš, Fořt (C) – R. Veselý, Honejsek, Köhler (A) – Fryšara, Hejcman, Okál – Šlahař, P. Sedláček, Sebera.

Rozhodčí

Jeřábek, Mrkva – Lhotský, Svoboda

Stadion

ROCKNET ARÉNA, Chomutov

Návštěva

1 659 diváků

Pýcha dokonal demolici „svého“ Motoru

Od počátku byli aktivnější hosté, kteří si rychle vynutili přesilovku a z této výhody otevřeli skóre. Pýchovo nahození od modré čáry úspěšně tečoval Kotala. Budějovický tým se nedokázal prosadit při své první přesilovce, naopak defenziva trestuhodně pustila do sóla Kousala, jenž v oslabení zdvojnásobil náskok Mladé Boleslavi.

Jihočechům nevycházela obranná činnost, což se potvrdilo dalším únikem hostů při jejich oslabení, tentokrát ale Lunter nezakončil. Vzápětí domácí kapitán Gulaš zahodil šanci u odkryté pravé tyčky. Při trestu Piskáčka se utrhli tři hráči Motoru proti jedinému obránci, ale zalekli se slibné příležitosti.

Třetí trefu přidali hosté krátce po návratu budějovického Vráblíka z trestné lavice. Ležícího Hrachovinu snadno překonal Bičevskis. Podle opakovaného záběru na kostce však této akci předcházel ofsajd na modré čáře. Domácí střídačka protestovala marně. Následovaly šance Kousala a Dufka a potom se dostali ke korekci Jihočeši, když Gulašova střela z pravého kruhu propadla za Růžičkova záda.

Domácí ožili a vyvinuli tlak, ale Gulaš zahodil další příležitost. Na protější straně zahrozil Raška a v závěru druhé části hosté po jednoduché a rychlé akci skórovali počtvrté: českobudějovičtí obránci si pustili za sebe Najmana, jenž přesně zakončil zblízka.

Do třetího dějství se vrhli Jihočeši s velkým úsilím a také změnou v brankovišti, kde Hrachovinu nahradil Strmeň. Obrovskou šanci nevyužil Ondráček, potom si Motor vynutil dvě přesilovky. První nezužitkoval, druhou zkrátil svým vyloučením Gulaš.

S přibývajícím časem se otupovala útočná síla domácích. Hosté si zkušeně hlídali výsledek a ještě ho pojistili zásluhou Dufka, jenž překonal Strmeně střelou švihem z levého kruhu. Šestý gól přidal českobudějovický odchovanec Pýcha v přesilovce po nápřahu od modré čáry.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Měli jsme špatný začátek, dělali jsme chyby. Boleslav je dobře bruslící tým, který dokáže chyby trestat. Střídali jsme brankáře, protože to někdy dokáže nakopnout mužstvo. Vondrka nedohrál zápas a je v péči lékařů. Ve třetí třetině hráli hosté zodpovědně a hlídali si výsledek. My jsme dnes nepodali tak kvalitní výkon jako v minulých zápasech.“

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Povedl se nám vstup, měli jsme v první třetině velice dobrý pohyb, což bylo zlepšení proti předchozím zápasům venku. Ve druhé části nás domácí dostali pod tlak a bylo štěstí, že jsme dostali jenom jeden gól. V závěru jsme byli mnohem zodpovědnější a dotáhli zápas do vítězného konce.“

SESTŘIH: České Budějovice - Mladá Boleslav 1:6. Na debaklu Motoru se gólem podílel Pýcha
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:50. M. Hanzl

Hosté: 03:47. Kotala, 06:12. P. Kousal, 24:47. Bičevskis, 36:41. O. Najman, 51:28. J. Dufek, 55:05. Pýcha

Sestavy

Domácí: Hrachovina – Štencel, Percy, Bindulis, Vráblík, Piskáček, Bučko, Štich – J. Ondráček, Pech, Gulaš – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – M. Beránek, Toman, Valský.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Pýcha, Ševc, D. Moravec, Pláněk, Bernad, Fillman, Vacík – Kelemen, Adam Raška I, Šťastný – Lunter, O. Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský.

Rozhodčí

Hodek, Pilný – Ganger, Klouček

Stadion

Budvar aréna

Krejčí sedmou trefou zkrotil Bílé Tygry

Olomouc se dostala do vedení v šesté minutě, kdy se Bambula po rychlém přechodu do útoku trefil přesně do pravého horního rohu Kváčovy branky. Zvýšit na rozdíl dvou branek mohli vzápětí Krejčí s Burianem, ale Kváča si na jejich kličky v samostatných únicích počkal a dvakrát svůj tým podržel. Následujících deset minut se hrál hokej bez větších šancí.

V posledních třech minutách úvodní třetiny ale mohly skórovat oba týmy. Nejdříve Burian bekhendem netrefil branku, vzápětí Ordoš s Grígerem nedohráli přesně přečíslení dvou proti jednomu a nakonec si skvělý zákrok připsal Sedláček, když hokejkou zastavil puk směřující do odkryté branky během liberecké přesilové hry.

Liberec na začátku druhé třetiny nevyužil přesilovou hru a vzápětí jej za to první olomoucká formace potrestala. Káňa precizní přihrávkou našel úplně volného Krejčího, který zblízka překonal hostujícího brankáře. Liberec mohl snížit zásluhou Zachara, jenže Sedláček si jeho střelu z pravého kruhu pohlídal. Také Olomouc mohla vstřelit další branku, ale střela Bambuly i teč Koloucha skončily těsně vedle Kváčovy branky. Neuspěl ani Kucsera, proti kterému zasáhl hostující brankář betonem.

Velké šance si Olomouc vytvořila v přesilové hře, ale po dobře sehraných kombinacích puk do sítě nedostali Káňa, Krejčí ani Kucsera. V liberecké přesilové hře pak několikrát nebezpečně střílel Filippi. Hosté se snížení dočkali těsně po uplynutí početní výhody, kdy dorazil puk za Sedláčkova záda Jelínek.

Olomoučtí vstoupili do třetí třetiny využitou přesilovkou; úspěšným střelcem byl Káňa, který zamířil přesně do horního rohu hostující branky. Snížit mohl vzápětí Zachar, jenže v samostatném úniku nedokázal překonat Sedláčka. Samostatný únik ale krátce nato nevyužil ani domácí Kucsera, úspěšnější byl Kváča.

Krátce po polovině třetí třetiny pak prolétla Birnerova tečovaná střela jen těsně vedle domácí branky a střelu Vlacha pokryl brankář Sedláček. Hosté neuspěli ani v závěrečné přesilové hře a hře bez brankáře, během které trefil Vlach jen tyč Sedláčkovy branky.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Musím říct, že jsme dnes hráli velice dobře. Byl to kvalitní zodpovědný výkon podpořený všemi hráči, kteří nastoupili. Celou polovinu zápasu jsme dobře bruslili a byli jsme kvalitní. Bod zlomu mohl nastat po naší přesilové hře, kterou jsme neproměnili a naopak mohli v oslabení inkasovat. Pak jsme se sice začali o výsledek trochu bát, ale kvalitní obrannou hrou a proměněnou přesilovkou na 3:1 jsme ten výsledek ubránili. Musím hráčům poděkovat, výkonnost se teď hodně zvedá. Ještě musíme zapracovat na produktivitě, která nás pořád trochu zlobí. Kuba Sedláček chytal výborně, je to zkušený gólman a ani dlouhá doba bez zápasu mu nezabránila v tom, aby podal kvalitní výkon. Chytal jistě, neodrážely se od něj puky do předbrankového prostoru a podržel nás také při libereckých nájezdech.“

Patrik Augusta (Liberec): „V utkání jsme velice brzy inkasovali, což je zrovna v Olomouci špatný začátek. V rozpoložení a produktivitě, kterou máme v posledních zápasech, to není nic jednoduchého. Snažili jsme se vrátit do utkání, ale minimálně půlku zápasu jsme tahali za kratší konec. Domácí skvěle bránili, zablokovali v boxu spoustu střel a byli silnější v soubojích. V momentě, kdy jsme se nadechovali a podařilo se nám snížit na 1:2, tak jsme dostali třetí gól. Poté už byli domácí kompaktní a velmi dobře bránili, nedokázali jsme se prosadit při dorážkách a samostatné nájezdy byly záležitostí domácího brankáře. Dnes rozhodla produktivita, nějaké šance jsme si vytvořili, ale na jeden gól se zápasy vyhrávat nedají. Denně na tom teď pracujeme a pracovat budeme dál.“

SESTŘIH: Olomouc - Liberec 3:1. Krejčí skolil Tygry, má už sedmý gól
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:32. Bambula, 23:45. Krejčí, 44:23. J. Káňa

Hosté: 36:47. P. Jelínek

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – J. Káňa, Krejčí (A), Kucsera – Burian, J. Knotek (A), Navrátil – Klimek, Handl, Kunc – Strapáč, Kolouch, Bambula.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Filippi, Záborský – Ordoš, Gríger, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Faško-Rudáš – Rychlovský, A. Najman, Šír – Jiruš.

Rozhodčí

Adam Kika, Pavel Obadal – Tomáš Pešek, Ondřej Malý

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Zkrat Dynama ve třetí třetině

První třetina tak trochu demonstrovala, že se poměry ve východních Čechách možná mění. V posledních letech bylo Dynamo otloukánkem derby, Hradec byl jednoznačně úspěšnější a Pardubičtí bojovali o udržení elitní soutěže. Jenže po nástupu majitele Petra Dědka a jeho investic do kádru je to jinak. Zvučnější kádr má Dynamo.

Na ledě to také bylo vidět. Hradec však držel - stejně jako ve středu ve střetu s podobně silným Třincem - skvěle chytající brankář Lukeš. V úvodní části chytil minimálně tři jasné šance hostů. Dvakrát na něj nevyzrál Říčka, asi nejlepší hráč na ledě, poté Cienciala ani kapitán Nakládal. Stejně dopadl také Musil, další tahoun ofenzivy Dynama.

První třetinu Mountfield nakonec ustál. Jenže po změně stran už to bylo jinak. První ranou pro domácí bylo nevyužití velké šance. Francouz Perret jel sám na gólmana Kloučka, který tentokrát dostal příležitost před Frodlem, puk mu však mezi betony neprohodil.

Klouček se navíc stal hrdinou i dalšího klíčového okamžiku. Ve 25. minutě skvěle vyhodil puk o mantinel, poté ho sebral Paulovič, který poslal přihrávku před bránu Poulíčkovi. Lukeš už tentokrát neměl šanci. Královéhradečtí navíc ve 36. minutě inkasovali podruhé. Cienciala tečoval bruslí Mikušovo nahození a puk projel do sítě. Hradečtí se však zvedli, půl minuty před koncem třetiny skóroval Perret.

Bylo to asi znamení, které se v poslední části proměnilo ve velké úsilí. Zápas gradoval, už tak perfektní tempo se změnilo až na zběsilé. Našlapané tribuny dodaly zápasu grády. A Hradečtí se vzepřeli roli papírového outsidera. Skóre otočili během 15 sekund. Nejprve obránce Blain v přesilovce poslal puk na bránu, ten prolétl klubkem těl a zapadl do sítě. O pár okamžiků později dal Hradec výstavní gól, když Lalancette skvělou přihrávkou našel Kellyho Klímu, jenž puk zvedl nad Kloučkův beton.

Hosté se hnali za vyrovnáním, ale domácí byli ohromně obětaví. Lukeš chytal skvěle, při Říčkově střele mu však pomohla tyč. Navíc jim v 53 minutě vyšel protiútok. Obránce Jank vystřelil nečekaně a zvýšil na rozdíl dvou gólů. Domácí pak přidali ještě jednu trefu v power play Dynama a bylo jasno.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Mountfield HK): „Jsme rádi, že si hráči připomněli derby s diváky. Bohužel jsme do zápasu nevstoupili vůbec dobře. Pardubice byly čtyřicet minut lepší, náš gól v poslední minutě druhé třetiny byl šťastný. Tahali jsme za kratší konec, byli jsme pomalejší, neměli jsme souboje ani odražené puky. Ale trošku jsme věřili, že by je mohl gól nahlodat, proto jsme si k tomu v kabině něco řekli. Zápas se hraje celých šedesát minut, nám se povedlo skóre ve třetí třetině otočit. Jsme rádi, že jsme to před takovou kulisou zvládli.“

Richard Král (Pardubice): „Prvních devětatřicet minut jsme byli jednoznačně lepším týmem. Měli jsme hodně šancí, ale hodně střel šlo mimo, což byla škoda. Samozřejmě nás pak nahlodal inkasovaný gól, který padl čtyřicet vteřin před koncem druhé třetiny. Ve třetí třetině se pak soupeř zlepšil a vyrovnal, na což jsme nezareagovali. Udělali jsme chyby, soupeři to tam všechno napadalo.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Pardubice 5:2. Skvělý obrat, Dynamo selhalo ve třetí třetině
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 39:29. Perret, 45:28. Blain, 45:43. Kelly Klíma, 52:25. Jank, 59:12. Lalancette

Hosté: 24:57. Poulíček, 35:26. Cienciala

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Kelly Klíma, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – R. Pilař, Koukal, Lamper.

Hosté: Klouček (Frodl) – Robertson, Košťálek, Mikuš, Nakládal (C), Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, A. Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Hecl, R. Kousal, Camara – Koffer, Anděl, Rohlík.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Lederer, Rožánek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

5 334 diváků

Dzierkals se blýskl třemi body

První větší možnost měl v šesté minutě hostující Schleiss, skórem ale pohnul jako první až o chvilku později Dzierkals. Další šanci nevyužil Kodýtek, ve 13. minutě však strážce domácí branky Godla znovu kapituloval, když na sebe vzal koncovku přečíslení Kantner a byl úspěšný. Pak se připomněli také domácí: Kudrnu sice ještě vychytal Furch, ale na Hrbasův pokus již nestačil.

Už za minutu a půl měli Indiáni dvoubrankový náskok zpět, když se podruhé v duelu prosadil po ráně z kruhu Dzierkals. I Severočechům se však podařilo záhy zareagovat. Uběhlo dalších 54 sekund a Irving velmi rychle zužitkoval přesilovku pět na tři. Domácí gól povzbudil a ve druhé části se hnali za vyrovnáním, ale proti byl Furch, který uzamkl branku již do konce zápasu.

Třetí třetina navíc začala pro domácí šokem, když se už po 40 odehraných sekundách povedenou individuální akcí prosadil Schleiss a hosté znovu odskočili na dvoubrankový rozdíl. Plzeňští pak nevyužili přesilovku, ale vadit jim to nijak nemuselo, neboť v 52. minutě pojistil jejich výhru Blomstrand. Dzierkals mohl ještě v oslabení završit hattrick, na Godlu však v tomto případě nevyzrál.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Začali jsme první dvě tři střídání dobře, ale poté byla celá první třetina v režii hostů. Dali jsme jim hodně prostoru, nedostupovali jsme je, prohrávali jsme všechny souboje a z toho vznikal obrovský chaos v našem pásmu. Stav 2:3 po první třetině byl pro nás přijatelný. Do druhé části jsme nastoupili tak, jak jsme chtěli hrát od začátku. Měli jsme sedm osm minut tlak, ale nic jsme z toho nevytěžili. Pak se hra vyrovnala. Čtvrtý gól v prvním střídání třetí třetiny nás zabil, pak už to z naší strany byla jen křeč.“

Václav Baďouček (Plzeň): „Se ziskem tří bodů jsem samozřejmě spokojený. Vydařila se nám první třetina, i když jsme si ji v závěru zkomplikovali zbytečným dvojnásobným oslabením. Pustili jsme domácí znovu do hry a ve druhé třetině přišel velký tlak Litvínova, který jsme ustáli. Myslím si, že zlomový byl náš čtvrtý gól, který padl hned v první minutě poslední třetiny. Jsem rád, že už nepřišel náš kolaps z předešlých zápasů, kdy jsme hráli taky dobře, ale nedokázali jsme to dotáhnout do vítězného konce. Dnes jsme si to pohlídali.“

SESTŘIH: Litvínov - Plzeň 2:5. Verva prohrála popáté v řadě, tři body zapsal Dzierkals
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:38. Hrbas, 18:07. Irving

Hosté: 08:11. Dzierkals, 12:39. Kantner, 17:13. Dzierkals, 40:40. Schleiss, 51:46. Blomstrand

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel, O. Baláž – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), Pospíšil – P. Zdráhal, Estephan, Kudrna – Jarůšek, Jícha, Straka (A) – Helt, Jurčík, L. Stehlík.

Hosté: D. Furch (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl (C), Kremláček – Kantner, Kodýtek (A), Schleiss – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, Přikryl, Kuťák.

Rozhodčí

Šír, Lacina – Gerát, Hynek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

2626 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Sparťan David Kaše v souboji s americkým snajprem Peterem Muellerem z Komety
Sparťan David Kaše v souboji s americkým snajprem Peterem Muellerem z Komety

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud