21. listopadu 2021 • 21:00

SESTŘIHY: Desátá prohra Sparty z jedenácti duelů! Krejčí předčil Jágra

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápení hokejistů Sparty pokračuje. Ve 25. kole Tipsport extraligy prohráli 0:2 v Českých Budějovicích a připsali si desátou porážku z jedenácti utkání. Souboj hokejových hvězd v elitní soutěži dopadl opět lépe pro Davida Krejčího, jenž se dvěma body (1+1) podílel na vítězství Olomouce 4:3 nad Kladnem s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem. Hanáci tak odčinili porážku s posledním Zlínem. Rozjetý Hradec Králové prohrál 3:4 v prodloužení na hřišti Mladé Boleslavi po osmi výhrách v řadě. Karlovy Vary po skvělé výhře nad Dynamem narazily proti Třinci, který vyhrál 5:2. Plzeň přehrála Vítkovice 3:2 v prodloužení. Litvínov ve druhém zápase pod vedením Vladimíra Růžičky nestačil na Brno, kde prohrál 2:4. Prohru mírnil jubilejní 400. gól veterána Viktora Hübla.



Karlovarskou snahu o zvrat umlčel Nestrašil

Ve 2. minutě sice zahrozil jako první domácí Koblasa, ale zbytek třetiny již byl ve znamení převahy úřadujícího mistra. Nejdříve Růžička po Vránově asistenci bekhendem minul, ale v čase 7:53 už otevřel skóre Šedivý, který zužitkoval Draveckého nahrávku zpoza karlovarské branky.

V polovině úvodní části Marcinko po nenápadné střele trefil tyč. Ve 12. minutě prudké nahození Musila od modré čáry šikovně tečoval Daňo a navýšil vedení hostů na 2:0.

V úvodu druhé třetiny Habal včasným přesunutím zneškodnil šanci Ondřeje Kovařčíka. V polovině zápasu mohl domácí dostat do hry Kulich, ale i na jeho nájezd byl Kacetl připraven. O chvíli později domácí nabídli Ocelářům příležitost hrát 54 vteřin přesilovku pěti proti třem, kterou ve 32. minutě střelou z mezikruží využil Kundrátek.

Ve 33. minutě byl třinecký Chmielewski za zákrok do hlavy a krku na Havlína vyloučen na pět minut a do konce zápasu. Karlovy Vary však nabídnutou šanci na zkorigování výsledku nevyužily a nevytvořily si ani větší příležitost.

V závěrečné dvacetiminutovce si hosté vývoj zápasu pohlídali. Ve 47. minutě zvýšil Nestrašil už na 4:0. Za domácí sice zkorigovali stav Vondráček s Mikúšem, ale poslední slovo měl opět Nestrašil.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Nezačali jsme úplně tak, jak jsme chtěli. Třinec měl velmi dobrý nástup a díky naší nedůslednosti v obranném pásmu jsme ho celkem lehce pustili do vedení 2:0. Potom je hrozně těžké proti tak kvalitnímu soupeři hrát. Nicméně nemohu hráčům vytknout bojovnost, rvali jsme se a bojovali jsme do poslední chvíle. Rozhodující byla produktivita v přesilových hrách. Neodehráli jsme je úplně špatně, ale nepomohli jsme si kontaktním gólem. Třinec si pomohl, ať už to bylo v pěti proti třem nebo proti čtyřem. Nějaké šance jsme si vytvořili, bohužel jsme nebyli dostatečně produktivní, tak abychom se dotáhli na bližší kontakt. Třinec ukázal svou kvalitu, pohlídal si to a zaslouženě vyhrál.“

Marek Zadina (Třinec): „Jsme rádi, že jsme dnešní zápas zvládli. Věděli jsme, jak Karlovy Vary hrají, na což jsme se připravovali. Myslím, si, že jsme odehráli velmi dobrý zápas, měli jsme dobré pasáže v útočném pásmu, kde jsme soupeře přehrávali a měli jsme zápas pod kontrolou. Důležité bylo, že jsme velmi dobře odbránili pětiminutové oslabení ve druhé třetině a potom jsme si pomohli i naší přesilovkou. Až na výpadek ve třetí třetině, kdy jsme dostali dva rychlé góly a trošku vypadli z role, jsme v globálu se zápasem spokojeni. Musím poděkovat do kabiny, že jsme zvládli při venkovním tripu zápasy v Liberci i dnes. Oba jsme dotáhli do vítězného konce a vezeme šest bodů.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Třinec 2:5. Čtvrtou výhru v řadě vystřelil Nestrašil dvěma góly
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 50:54. Vondráček, 51:50. T. Mikúš

Hosté: 07:53. O. Šedivý, 11:50. Daňo, 31:45. Kundrátek, 46:28. A. Nestrašil, 57:52. A. Nestrašil

Sestavy

Domácí: Habal (F. Novotný) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – T. Rachůnek (A), Jiří Kulich, Flek – T. Mikúš, Kracík, O. Beránek – Koblasa, Hladonik, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Hosté: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – O. Šedivý, R. Szturc, Chmielewski – Dravecký (A).

Rozhodčí

Pražák, Horák – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Pýcha ukončil Mountfieldu parádní jízdu

Úvod zápasu patřil domácím, kteří si zahráli i čtyři přesilovky. První branka padla ještě ve standardním počtu hráčů a v 6. minutě otevřel skóre slovenský obránce Adam Jánošík. Na 2:0 zvýšila Mladá Boleslav ve dvojnásobné přesilovce. Na trestné lavici seděli Blain s Jankem a gól vstřelil Kotala, který těžil z Pospíšilovy přesné přihrávky. Hosté se vrátili na dostřel ještě v první třetině, když za záda brankáře Krošelje doletěla Lalancettova střela od modré čáry.

Východočeši se dočkali vyrovnání ve 27. minutě zásluhou Kevina Klímy, ale Mladá Boleslav si vzala vedení zpět. Po Perretově zaváhání před vlastní brankou se dostal k puku Dufek a dělovkou z mezikruží se nemýlil. Do kabin se však nakonec šlo podruhé přeci jenom za nerozhodného stavu, který zařídil v závěru přesilovky z dorážky svým druhým gólem v zápase Kevin Klíma.

Za hosty se pak ještě prosadil Lev, ale rozhodčí branku neuznali, neboť jí předcházel faul Kellyho Klímy. Stav 3:3 svítil na tabuli i po 60 odehraných minutách a následovalo prodloužení, které před jeho polovinou rozhodl po brejku domácí Pýcha.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Hradec má velkou formu a hraje velmi dobře. My jsme ale do zápasu vstoupili dobře, jak jsme chtěli. V první třetině jsme měli navrch, vyhrávali jsme víc soubojů a tím jsme se dostali na koně. Pak jsme dostali nešťastný gól, soupeř snížil na 1:2 a od druhé třetiny už to bylo vyrovnané. Hradec byl i v některých momentech lepším týmem, takže konečná remíza byla spravedlivá. Pak se to přiklonilo na naši stranu, jsme rádi za dva body proti těžkému soupeři.“

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Byl to těžký zápas s kvalitním soupeřem. Dostali jsme zvláštní první gól, měli jsme jiný názor na tu situaci a vzali si trenérskou výzvu, ale neúspěšně. Pak se na nás asi malinko podepsala křivda, kdy jsme z frustrace měli sérii vyloučení a Boleslav jsme tím dostali na koně. Druhý gól jsme dostali ve třech a prohrávali jsme 0:2. Pak jsme si něco řekli, uklidnili jsme se, vrátili jsme se ke své hře a podařilo se nám dostat zpátky do zápasu, který jsme zremizovali. V prodloužení jsme si chtěli vzít bod navíc, ale udělali jsme chybu a Boleslav rozhodla. Odjíždíme s hlavami nahoře a bodu si vážíme.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Mountfield HK 4:3p. Bruslaři ukončili vítěznou šňůru Hradce
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:28. Jánošík, 14:05. Kotala, 29:30. J. Dufek, 61:46. Pavel Pýcha

Hosté: 18:05. Lalancette, 26:19. Kevin Klíma, 37:41. Kevin Klíma

Sestavy

Domácí: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Bernad, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Lunter, Fořt, Kelemen – Kotala, Claireaux, J. Dufek – Pospíšil, O. Najman, P. Kousal – Jan Eberle, Adam Raška I, J. Stránský (A).

Hosté: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Šalda – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lamper, Koukal, Orsava.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Pešek, Malý

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

2576 diváků

Bulíř dvěma góly spasil Plzeň

Domácí začali aktivněji a krátce po skončení přesilové hry ve čtvrté minutě usměrnil Kvasničkovo nahození zblízka jen těsně vedle odkryté branky Lang. Poté už se Indiáni přes pevnou defenzívu soupeře prosazovali minimálně. Naopak Vítkovičtí sice nevyužili první početní výhodu, ale ve 13. minutě musel gólman Svoboda zasahovat proti nebezpečnému pokusu Deje z mezikruží. V 17. minutě už vyloučení Přikryla potrestal Krenželok, když šikovně tečoval střelu Lakatoše.

Po pauze vrátila domácí do hry přesilová hra a Blomstrand ve 25. minutě ranou švihem z levého kruhu vyrovnal. O necelé tři minuty později navíc faul Bondry využil Bulíř po krásné přihrávce Thorella k trefě na 2:1. Hosté spoléhali na protiútoky, po jednom z nich pořádně protáhl Svobodu svižným pokusem Krenželok.

Vítkovičtí následně promarnili přesilovku a naopak po jejím skončení musel šanci agilního Blomstranda zlikvidovat gólman Stezka. Za chvíli se zaskvěl i jeho protějšek Svoboda, který stačil pohotově vyrazit střelu Fridricha nekrytého v prostoru mezi kruhy.

V závěru druhé třetiny nabídli hosté Indiánům vlastní nedisciplinovaností téměř dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu.Vítkovičtí oslabení zvládli i díky faulu Jiříčka a přečkali i poslední ze tří dvouminutových trestů Poláka.

Největší plzeňskou příležitost Kodýtka dokázal ve 42. minutě skvělým zákrokem zastavit Stezka. Domácí se snažili aktivním pojetím rozhodnout, ale v 50. minutě po průniku Hrušky zahrozil střelou bez přípravy z dobré pozice Lakatoš a narůstající vítkovický nápor korunoval v 58. minutě tvrdou ranou od modré čáry na 2:2 Koch.

V nastavení bonusový bod Indiánům zajistil v 63. minutě ranou bez přípravy při vyloučení Krenželoka Bulíř a hosté prohráli popáté z posledních šesti utkání. Pro Indiány to byla druhá výhra z uplynulých šesti duelů.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha mladší (Plzeň): „První třetina byla rozháraná, bylo to z naší strany kostrbaté, i když pohyb nebyl špatný, ale nedařilo se nám hra na kotouči. Od druhé třetiny se to zlepšilo a díky pohybu jsem získali přesilovky a dvě potrestali. O tom, že jsme nezískali tři body rozhodlo to, že jsme v dalších přesilovkách nepřidali třetí gól. Neproměnili jsme přesilovku pět na tři a do třetí třetiny jsme nastoupili nekoncentrovaně a udělali jsme zbytečný faul. Za nás musím říct, že posledních sedm minut nebylo dobrých. Ztráceli jsme kotouče a nebyla tam žádná mezihra. Vzhledem k tomu si vážíme zisku druhého bodu.“

Radek Philipp (Vítkovice): „Vážíme si bodu, kterého jsme dnes dosáhli. Hráli jsme v utkání hodně oslabení a ten výsledek mohl být horší. Fauly, které byly, tak byly písknuty správně. Na druhou stranu si troufám říct, že nebýt toho, že tam byl Poly (Polák), který byl pak vyloučený, jsme mohli mít hráče v nemocnici. Zákrok na Polyho nebyl vůbec potrestán. Oplácení bylo zbytečné, ale emoce tam pracují, tak se zachoval, jak se zachoval. Ztratili jsme v oslabeních hodně sil a prohráli jsme si tím zápas.“

SESTŘIH: Plzeň - Vítkovice 3:2p. Dva body pro Indiány obstaral střelec Bulíř
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:22. Blomstrand, 27:13. Bulíř, 62:21. Bulíř

Hosté: 16:24. L. Krenželok, 57:04. P. Koch

Sestavy

Domácí: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík – Dzierkals, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Mertl (A), Kantner – Adamec, F. Přikryl, M. Lang.

Hosté: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář, Plášil – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Dej, M. Kalus – Roberts Bukarts, Marosz, Fridrich – J. Krejsa, Chlán, Lednický.

Rozhodčí

Hejduk, Svoboda – Axman, Kajínek

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

2723 diváků

Hüblův 400. gól mírnil první Růžičkovu prohru

První dějství nabídlo vyrovnaný hokej. Kometa začala náporem a Muellerovu nabídku málem využil Zaťovič, Godla ale zasáhl pravým betonem. Na druhé straně zahrozil Straka a byla to předzvěst toho, co bude následovat. Verva si po této šanci vynutila soustavnější tlak, z kterého vyplynula Balinskisova branka. Jeho ránu od modré čáry Tomek neviděl a puk mu prošel mezi betony.

Brňané po obdrženém gólu nesložili zbraně a nadále hýřili aktivitou. Do dobré střelecké pozice se dostával Ďaloga a poté i Roth, který orazítkoval tyč litvínovské branky. Jihomoravané byli nejblíže vyrovnání v přesilovce, ve které celé dvě minuty nepustili soupeře z pásma. Jenže celkem čtyřikrát v pozici mezi kruhy selhala Vincourovi mířidla.

Ve druhé třetině dominovala Kometa, která do poloviny utkání zahazovala jednu šanci za druhou. Blízko vyrovnání byl po střele Ostřížka obránce Holland, který sám před Godlou trefil jen jeho výstroj. Zaťoviče napálil puk do horní tyčky a poté trefil ještě spojnici.

Ve 33. minutě už překonal Godlu tvrdou ranou Mueller. Obrat skóre zařídil po ideální Holíkově přihrávce Horký. Premiérový bod v extralize si připsal díky asistenci Meluzín.

Vstup do třetí části vyšel Kometě dokonale. Již po 30 sekundách šla do brejku, který dokázala využít. Muellerovu střelu sice Godla vyrazil, ale pohotový Holík dopravil kotouč do sítě. Ve 47. minutě se Brňané radovali znovu. Po kombinaci Holíka s Muellerem si najel sám před branku americký hokejista a Godlu překonal mezi betony.

Největší možnost na snížení měl Irving, jehož pokus však vychytal Tomek. V 58. minutě přece jen snížil Hübl, který dostal ideální pas za obranu a připsal si tak jubilejní 400. gól v extralize.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Kometa): „Litvínov hrál velmi dobře a aktivně. Byl to velmi silný soupeř. Po pátečním vítězství, kdy jednoznačně přehrál Mladou Boleslav, nám bylo jasné, že bude na vlně. Připravovali jsme se na Vervu poctivě. Zápas se zlomil ve třetí třetině, když jsme využili chybu hostů hned na startu třetí třetiny a odskočili jsme na dvoubrankový rozdíl. Litvínov se musel hodně tlačit, jestli chtěl s výsledkem něco udělat. Podařilo se nám vsítit čtvrtou branku, což nás uklidnilo. Snažili jsme se zbytek zápasu kontrolovat tak, aby nedošlo k nějakému dramatickému zkratu. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo porazit takhle kvalitní tým za tři body.“

Vladimír Růžička (Litvínov): „První třetinu jsme odehráli poměrně slušně a vedli jsme 1:0. Od druhé třetiny Brno začalo hodně bruslit a hrálo důrazně. My jsme dělali v obranném pásmu hodně chyb, které soupeř potrestal dvěma góly v druhé třetině. Zápas se rozhodl ve třetí třetině. Na začátku jsme udělali chybu a Kometa dala v první minutě na 3:1, a v ten moment se začal zápas lámat. Nezvládli jsme si pohlídat stav, kdy Kometa vedla o jednu branku. Domácí si ve zbytku utkání své vedení ubránili.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Litvínov 4:2. Holík čtyřmi body srazil Růžičkovu družinu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 32:08. P. Mueller, 36:34. L. Horký, 40:30. P. Holík, 46:18. P. Mueller

Hosté: 09:06. Balinskis, 57:33. V. Hübl

Sestavy

Domácí: Tomek (J. Sedláček) – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – L. Horký, Krištof, Magee – Mallet, Rákos, Vincour – Meluzín, Ostřížek, R. Pavlík.

Hosté: Godla (Zajíček) – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, O. Baláž, D. Zeman – P. Straka (A), Estephan, P. Zdráhal – M. Chalupa, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – Kudrna, Sukeľ, J. Jícha – Zygmunt, Gerhát, Jurčík.

Rozhodčí

Šír, Vrba – Frodl, Komárek

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

5767 diváků

Beranovo dotahování na Hanáky nestačilo

Domácí otevřeli skóre už ve 4. minutě, kdy Krejčí přihrál ze strany před branku, Tomečkovi stačilo nastavit hůl a nasměrovat puk za Bowova záda. V následném oslabení Krejčí uvolnil do úniku Klimka, ale ten kanadského brankáře nepřekonal. Bow pak musel vyrážečkou zasahovat také proti Kuncově střele z mezikruží.

Ještě před polovinou první třetiny vznikla v kladenském brankovišti skrumáž, po které se puk sice dostal za brankovou čáru, ale gól nebyl po konzultaci s videorozhodčím uznán. Olomouckou převahu z úvodní části demonstrovaly ještě pokusy Krejčího a Káni, Kladno si naopak žádnou vyloženou šanci nevytvořilo. Před koncem první třetiny se domácí dostali do dvoubrankového vedení, když zacloněná Ondruškova střela od modré čáry propadla až do sítě.

Co se nepovedlo za celou první třetinu, vyšlo Rytířům hned po minutě a půl druhé části. Woodovo nahození od modré čáry Beran tečoval za bezmocného brankáře Lukáše a snížil. Domácí si ale vzali dvoubrankové vedení brzy zpět, Dujsíkovu střelu od modré čáry i s trochou štěstí usměrnil za Bowova záda Kunc.

Znovu snížit mohl po individuální akci Zikmund, jenže těsně netrefil olomouckou branku. Se svými pokusy pak neuspěli ani olomoučtí Groch s Káňou. Blízko gólu byl také Olesz, který v úniku dvou proti jednomu udělal Bowovi povedenou kličku, jenže při snaze trefit odkrytou branku nastřelil jen hokejku bránícího hráče.

Kladno snížilo v oslabení. Plekanec vystihl Káňovu rozehrávku, přihrál na volného Zikmunda a ten prostřelil brankáře Lukáše. Ani tentokrát ale Kladno skóre o jednu branku dlouho neudrželo. Olomouc hrála sérii přesilových her a přečíslení pěti proti třem využil střelou z pravého kruhu Krejčí. Bow pak musel pokrýt také pokusy Ondruška, Kucsery a Kunce.

Na začátku třetí třetiny zakončoval zblízka Kubík a Lukáš puk vytěsnil mimo tři tyče. Poté si zopakovali spolupráci Wood s Beranem. Kanadský obránce nahodil puk na branku, Beran ho opět tečoval do Lukášova protipohybu a prosadil se podruhé v zápase.

Do mezikruží si poté nabruslil olomoucký Navrátil, ale z dobré pozice trefil jen blokujícího obránce. Další velkou šanci měl Kubík, jehož střela se otřela o horní tyčku. Hezkou individuální akci nedokázal zakončit mezi tři tyče ani domácí Kucsera. Kladno v závěru zkusilo dlouhou hru bez brankáře, vyrovnat se mu už nepovedlo.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Na naší straně je určitá spokojenost s první a druhou třetinou, kdy jsme si vytvářeli spoustu nejen střeleckých, ale i brankových příležitostí. Měli jsme tam přečíslení, která bychom měli proměňovat. Po dvou třetinách ten výsledek mohl být lehce jiný. Ale špatně jsme vstoupili do druhé třetiny, kdy jsme po dvou minutách dostali gól. Naopak dobré bylo, že jsme přidali čtvrtý gól. Ve třetí třetině se nám po třetí inkasované brance trochu svázaly ruce. Závěr jsme odehráli poměrně dobře i přesto, že tam hosté měli několik střeleckých příležitostí. Jsem rád, že jsme si to uhráli a po nevydařeném minulém zápase jsme si spravili chuť. Máme tři body a určitě musíme brát v takto vyrovnané soutěži každý bod.“

Jiří Burger (Kladno): “Neodehráli jsme dnes dobrou první třetinu. Olomouc byla silnější, vyhrála více méně všechny osobní souboje a zaslouženě šla do vedení. Ve druhé třetině jsme se hokejově zlepšili, ale byla tam z naší strany obrovská nedisciplinovanost, která nás stála zápas. Ve třetí třetině se nám podařilo snížit na rozdíl jednoho gólu, ale na body to dnes bohužel nestačilo.„

SESTŘIH: Olomouc - Kladno 4:3. Krejčí dvěma body řídil výhru nad Jágrovými Rytíři
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:40. V. Tomeček, 18:36. Ondrušek, 25:30. Kunc, 35:54. David Krejčí

Hosté: 21:30. M. Beran, 33:44. Zikmund, 44:47. M. Beran

Sestavy

Domácí: Lukáš (Mokry) – Groch, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček – J. Káňa, David Krejčí (A), V. Tomeček – Klimek, J. Knotek (A), Kucsera – Olesz, P. Kolouch, Navrátil – Bambula, Strapáč, Kunc – Burian.

Hosté: Bow (Stahl) – Dotchin (A), Kehar, K. Wood, Ticháček, Donaghey, Baránek – Jágr, Plekanec (C), Zikmund – M. Beran, A. Kubík (A), Hlava – Melka, Filip, Račuk – M. Indrák, Ciampini, Kristo.

Rozhodčí

Obadal, Kubičík – Svoboda, Šimánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5 500 diváků

Naděje Pražanů zmrazil skvělý Hrachovina

První nebezpečnou šanci měl v 10. minutě domácí Valský číhající u pravé tyčky, ale netrefil puk. Na straně Sparty mohl otevřít skóre Konečný, nevyzrál však na pozorného Hrachovinu. Českobudějovický kapitán Gulaš se dvěma pokusy po sobě marně snažil překonat zblízka Saláka. Bez efektu skončila i zajímavá akce Abdula s Vondrkou.

Domácí rozebírali Spartu při vyloučení Mikliše a tři vteřiny před jeho návratem na led se trefil Šenkeřík od modré čáry do pravého horního rohu. Krátce před polovinou základní hrací doby našel Novotný přihrávkou z levé strany před brankou Voženílka, ale ten nezakončil.

Na protější straně si s bombou Moravčíka od modré čáry poradil Hrachovina, přestože byl cloněný. Domácí gólman se vyznamenal také při akci Doležala, který jel sám po převzetí dlouhého pasu na útočné modré. Během Voženílkova trestu měl Salák plné ruce práce se střelou Vondrky.

Do třetí části vstoupili svižněji Pražané, ale Jihočechy držel skvělý Hrachovina, jenž zmařil pokusy Horáka, Pavelky či Řepíka. V brejku zahrozila také domácí dvojice Hanzl a Vondrka. Hrdinou se stal Karabáček, jenž si ve 47. minutě počíhal ve středním pásmu na vyhozený puk a jízdu po pravé straně zakončil přesnou střelou těsně nad ledem, proti níž byl Salák bezmocný.

Sparta pokračovala v tlaku, ale střelou z dálky neuspěl Matuškin. Z ideální pozice mezi kruhy špatně mířil Horák, zprava pálil Dvořáček jenom do Hrachoviny. Dvě a půl minuty před sirénou opustil Salák z brankoviště, ale Sparta se neprosadila ani v power play.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Sparta se snažila bojovat, hrála výborně. V náš prospěch rozhodl gól z přesilovky. Potom jsme hráli poctivě a podržel nás Hrachovina. Myslím, že dnes to byl jeho nejlepší výkon v našem dresu. V porovnání s předchozí domácí porážkou s Brnem jsme hráli kompaktněji a dostávali se lépe z obranného pásma.“

Jaroslav Hlinka (Sparta): „Příliš jsme nechytili začátek. V situaci, kdy máme za sebou nepříznivé výsledky, je pro nás těžké dotahovat náskok soupeře. Kluci bojovali, po této stránce není co jim vytknout. Celý zápas jsme ale tahali za kratší konec. Měli jsme šance, ale chybí nám lehkost a pohoda. Bohužel. Nepomůžeme si ani v přesilovkách.“

SESTŘIH: České Budějovice - Sparta Praha 2:0. Skvělý Hrachovina vyčapal Motoru 1000. výhru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:58. Šenkeřík, 46:10. Karabáček

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Percy, Štich, M. Jandus, Vráblík – M. Beránek, J. Novotný, Karabáček – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Holec, D. Voženílek, Valský.

Hosté: Salák (Machovský) – Matuškin, Pogorišnyj, Mikliš, Moravčík, A. Polášek (A), T. Pavelka, Radek Jeřábek – E. Thorell, R. Horák, Z. Doležal – D. Kaše, Sobotka (A), M. Řepík (C) – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – J. Konečný, T. Jandus, J. Slavíček.

Rozhodčí

Hradil, Lacina – Hynek, Zíka

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud