29. listopadu 2021 • 13:00

Hokej ve Špindlu opět odložili. Končím spolupráci, reagoval Dědek

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové zápasy pod širým nebem se ani letos ve Špindlerově Mlýně neuskuteční. Akce byla odložena kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením, oznámili organizátoři Winter Hockey Games. Spolupráci s organizátory v reakci na toto oznámení ukončil vlastník společnosti D+D Real, která byla hlavním partnerem akce, a většinový vlastník extraligových Pardubic Petr Dědek.



Na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru se příští týden měla odehrát dvě extraligová utkání, Kladno se mělo utkat s Pardubicemi a Sparta s Hradcem Králové. Vedle toho se v krkonošském středisku měl uskutečnit zápas první ligy Vrchlabí - Vsetín a duely parahokejistů Česka a Slovenska, česko-slovenských legend a ženské reprezentace s výběrem univerzitní ligy. Program, který měl začít 7. prosince, bude přeložen do další sezony.

„Moc nás mrzí, že musíme celou akci již podruhé odkládat na nový termín. V místě konání je vše připraveno, ledová plocha a tribuny měly tento týden přivítat první hokejisty. Musíme ale respektovat současnou epidemiologickou situaci v České republice, a proto jsme se rozhodli hokejové hry znovu přesunout na rok 2022,“ uvedla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva.

„Všem hokejovým fanouškům, kteří si zakoupili lístky, se tímto moc omlouváme. Zakoupené vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme,“ doplnila Bársony. Soutěžní zápasy se odehrají na stadionech domácích týmů.

Ke všem problémům a promarněným investicím přibyla ještě jedna komplikace, akce tímto rozhodnutím ztrácí svého hlavního partnera, kterým je společnost D+D Real. Pro jejího majitele Petra Dědka je rozhodnutí o odložení nepřijatelné. „Jsem zklamaný z přístupu organizátorů Winter Hockey Games. D+D REAL už nechce pokračovat ve spolupráci a nebude nadále titulárním partnerem akce,“ napsal Dědek bezprostředně po oznámení pořadatelů na Twitteru.

Představitelé agentury Eniva se jeho rozhodnutí dozvěděli z médií. „Náš primární zájem byl uspořádat akci pro lidi a zároveň tak, aby nebyl poškozený Jaromír (Jágr) a nevrhlo to na něj špatné světlo. Možná se s tím někdo neztotožnil,“ řekl ČTK Tomáš Vosátka. Na pořádání akce se totiž podílí i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr.

Podle Vosátky se akce příští rok uskuteční i bez podpory Dědkových firem. „Nebyla pro nás zásadní,“ uvedl zástupce agentury Eniva .

Už loni musela být akce přeložena ze stejného důvodu. Tentokrát už ale mají organizátoři ve Špindlerově Mlýně téměř celý areál s kapacitou 7500 diváků připravený. Podle vládních opatření z minulého týdne by však na jednotlivé zápasy akce, na jejímž pořádání se podílel i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr, mohlo přijít maximálně tisíc fanoušků.

„Je to pro nás smutná událost a složité rozhodování. Máme za sebou více než rok příprav této skvělé akce, kterou musíme znovu odložit. Jedná se však v prvé řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl. Věříme, že přeložení termínu na příští rok je vzhledem k aktuální situaci v Čechách správným rozhodnutím a fanoušci nás v něm podpoří,“ uvedl Jágr s tím, že pro pořadatele je důležité, aby si akci přímo na místě fanoušci maximálně užili. „Bez omezení a restrikcí,“ řekl legendární útočník.

Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem
Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 11. 2021
19:05
18. 11. 2021
Hokej

Hokejová extraliga nechystá omezení počtu diváků na utkáních po zpřísnění protikoronavirových opatření. „Vedení soutěže o podobném kroku neuvažuje, budeme se řídit obecně platnými nařízeními vlády a ministerstva zdravotnictví,“ uvedl pro ČTK tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Zprávy ze dne 18. 11. 2021
18:00
18. 11. 2021
 

Pořadatelé zimních olympijských her v Pekingu oznámili třetí případ nákazy koronavirem v souvislosti s testovacími závody, poprvé se ale podle agentury SID objevil přímo v uzavřené „bublině“. Stejně jako v minulém týdnu se jedná o sáňkaře, ale zatímco předchozí dva odevzdali pozitivní test bezprostředně po příletu do Číny, tentokrát se nákaza projevila v dějišti po několika dnech pobytu. V pátek začne sáňkařům na dráze Jen-čchingu seriál Světového poháru.

Zprávy ze dne 18. 11. 2021
12:20
18. 11. 2021
AC Sparta Praha

Bývalý fotbalista pražské Sparty a běloruské reprezentace Denis Kovba zemřel ve věku 42 let na komplikace spojené s koronavirem. Na svém webu o tom informoval jeho někdejší klub Křídla Sovětů Samara. Kovbova manželka před týdnem na instagramu uvedla, že se dlouholetý hráč Samary nakazil koronavirem a byl převezen na jednotku intenzivní péče. Více čtěte ZDE>>>

Běloruský záložník Denis Kovba v létě 2009 podepsal smlouvu ve Spartě Běloruský fotbalista Denis Kovba, který v minulosti nastupoval ve Spartě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
Finále
Články odjinud


Články odjinud