29. listopadu 2021 • 13:00

Hokej ve Špindlu opět odložili. Končím spolupráci, reagoval Dědek

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové zápasy pod širým nebem se ani letos ve Špindlerově Mlýně neuskuteční. Akce byla odložena kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením, oznámili organizátoři Winter Hockey Games. Spolupráci s organizátory v reakci na toto oznámení ukončil vlastník společnosti D+D Real, která byla hlavním partnerem akce, a většinový vlastník extraligových Pardubic Petr Dědek.



Na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru se příští týden měla odehrát dvě extraligová utkání, Kladno se mělo utkat s Pardubicemi a Sparta s Hradcem Králové. Vedle toho se v krkonošském středisku měl uskutečnit zápas první ligy Vrchlabí - Vsetín a duely parahokejistů Česka a Slovenska, česko-slovenských legend a ženské reprezentace s výběrem univerzitní ligy. Program, který měl začít 7. prosince, bude přeložen do další sezony.

„Moc nás mrzí, že musíme celou akci již podruhé odkládat na nový termín. V místě konání je vše připraveno, ledová plocha a tribuny měly tento týden přivítat první hokejisty. Musíme ale respektovat současnou epidemiologickou situaci v České republice, a proto jsme se rozhodli hokejové hry znovu přesunout na rok 2022,“ uvedla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva.

„Všem hokejovým fanouškům, kteří si zakoupili lístky, se tímto moc omlouváme. Zakoupené vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme,“ doplnila Bársony. Soutěžní zápasy se odehrají na stadionech domácích týmů.

Ke všem problémům a promarněným investicím přibyla ještě jedna komplikace, akce tímto rozhodnutím ztrácí svého hlavního partnera, kterým je společnost D+D Real. Pro jejího majitele Petra Dědka je rozhodnutí o odložení nepřijatelné. „Jsem zklamaný z přístupu organizátorů Winter Hockey Games. D+D REAL už nechce pokračovat ve spolupráci a nebude nadále titulárním partnerem akce,“ napsal Dědek bezprostředně po oznámení pořadatelů na Twitteru.

Představitelé agentury Eniva se jeho rozhodnutí dozvěděli z médií. „Náš primární zájem byl uspořádat akci pro lidi a zároveň tak, aby nebyl poškozený Jaromír (Jágr) a nevrhlo to na něj špatné světlo. Možná se s tím někdo neztotožnil,“ řekl ČTK Tomáš Vosátka. Na pořádání akce se totiž podílí i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr.

Podle Vosátky se akce příští rok uskuteční i bez podpory Dědkových firem. „Nebyla pro nás zásadní,“ uvedl zástupce agentury Eniva .

Už loni musela být akce přeložena ze stejného důvodu. Tentokrát už ale mají organizátoři ve Špindlerově Mlýně téměř celý areál s kapacitou 7500 diváků připravený. Podle vládních opatření z minulého týdne by však na jednotlivé zápasy akce, na jejímž pořádání se podílel i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr, mohlo přijít maximálně tisíc fanoušků.

„Je to pro nás smutná událost a složité rozhodování. Máme za sebou více než rok příprav této skvělé akce, kterou musíme znovu odložit. Jedná se však v prvé řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl. Věříme, že přeložení termínu na příští rok je vzhledem k aktuální situaci v Čechách správným rozhodnutím a fanoušci nás v něm podpoří,“ uvedl Jágr s tím, že pro pořadatele je důležité, aby si akci přímo na místě fanoušci maximálně užili. „Bez omezení a restrikcí,“ řekl legendární útočník.

Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem
Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 22. 12. 2021
18:50
22. 12. 2021
Svět

Protože řadě klubů basketbalové NBA scházejí kvůli narůstajícím případům nákazy koronavirem hráči, některé z nich krátkodobě angažovaly basketbalisty z farmářských týmů, kteří se do elitní soutěže vracejí po dlouhé pauze. Boston se dohodl s Joem Johnsonem, kterého draftoval před 20 lety. Atlanta zase podepsala desetidenní smlouvu s Lancem Stephensonem. Naposledy před dvěma a půl lety oblékl dres LA Lakers. Po ročním působení v Číně letos hrál na farmě Denveru v Grand Rapids.

Zprávy ze dne 22. 12. 2021
16:26
22. 12. 2021
Hokej

Hokejisté z NHL nebudou startovat na únorových olympijských hrách v Pekingu. Potvrdilo to vedení zámořské ligy i hráčské asociace NHLPA. Hlavním důvodem je rychle se šířící varianta koronaviru omikron a skutečnost, že kvůli tomu bylo odloženo již padesát zápasů. „NHL respektuje a obdivuje touhu hráčů NHL reprezentovat své země a účastnit se turnaje nejlepších. Čekali jsme tak dlouho, jak bylo možné, abychom učinili toto rozhodnutí a zároveň jsme zjišťovali všechny dostupné možnosti, jak umožnit našim hráčům zúčastnit se zimních olympijských her v roce 2022,“ uvedl komisionář soutěže Gary Bettman v prohlášení s tím, že s ohledem na množství odložených zápasů to není možné. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 22. 12. 2021
14:51
22. 12. 2021
Hokej

Majitel hokejových Pardubic Petr Dědek uvedl, že bude proti případné účasti hráčů Dynama na olympijském turnaji v Pekingu, pokud bude účastníkům her hrozit v případě pozitivního testu na koronavirus až pět týdnů v karanténě v Číně. Na nedávném turnaji Channel One Cup reprezentovali pardubičtí útočníci Matěj Blümel a Adam Musil. „Pokud bude na olympiádě platit až pětitýdenní karanténa pozitivně testovaných a někdo z hráčů Dynama Pardubice dostane nominaci, nebudu souhlasit s účastí,“ napsal Dědek na Twitteru den poté, co se podle zámořských médií rozhodlo o tom, že do Pekingu nepojedou hokejisté z NHL.

Zprávy ze dne 22. 12. 2021
11:31
22. 12. 2021
Hokej

Zápasy hokejového mistrovství světa hráčů do 20 let v Edmontonu a Red Deeru bude sledovat omezený počet diváků. Kanadská provincie Alberta kvůli rychle se šířící variantě koronaviru omikron zavedla nová opatření a jedním z nich je snížení návštěvnosti na sportovních akcích. Arény s kapacitou nad tisíc diváků mohou být zaplněny jen z poloviny.

Zprávy ze dne 22. 12. 2021
9:46
22. 12. 2021
Svět

Basketbalová NBA neplánuje navzdory růstu počtu nakažených koronavirem přerušit sezonu, jako to nyní na několik dnů udělala hokejová NHL. Komisionář NBA Adam Silver uvedl, že bude nutné naučit se s virem žít. V NBA bylo od minulého týdne odloženo sedm zápasů. Liga potvrdila, že minimálně 84 hráčů z 20 týmů bylo k úterku zapsáno na zdravotní a bezpečnostní seznam.

Zprávy ze dne 22. 12. 2021
9:29
22. 12. 2021
Hokej

Jaké jsou reakce zámořských hokejistů na očekávané rozhodnutí o neúčasti hráčů NHL na olympiádě? Někteří dávají najevo velkou nespokojenost s tímto rozhodnutím, jiní ho přijímají jako krutou realitu. Například kapitán Tampy Steven Stamkos, který za svou kariéru neměl možnost na ZOH nastoupit. V době další olympiády mu bude už 36 let... Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 22. 12. 2021
9:12
22. 12. 2021
Svět

Tuniská tenistka Ons Džabúrová je třetí účastnicí nedávné exhibice v Abú Zabí, jež se nakazila koronavirem. Po návratu ze Spojených arabských emirátů měli pozitivní test na covid-19 také Španěl Rafael Nadal a Švýcarka Belinda Bencicová. Infikované tenistky hrály minulý týden v Abú Zabí proti sobě. Džabúrová na akci Mubadala World Tennis Championship nahradila Britku Emmu Raducanuovou, jež se z ní odhlásila kvůli pozitivnímu testu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
Finále
Články odjinud


Články odjinud