29. listopadu 2021 • 13:00

Hokej ve Špindlu opět odložili. Končím spolupráci, reagoval Dědek

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové zápasy pod širým nebem se ani letos ve Špindlerově Mlýně neuskuteční. Akce byla odložena kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením, oznámili organizátoři Winter Hockey Games. Spolupráci s organizátory v reakci na toto oznámení ukončil vlastník společnosti D+D Real, která byla hlavním partnerem akce, a většinový vlastník extraligových Pardubic Petr Dědek.



Na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru se příští týden měla odehrát dvě extraligová utkání, Kladno se mělo utkat s Pardubicemi a Sparta s Hradcem Králové. Vedle toho se v krkonošském středisku měl uskutečnit zápas první ligy Vrchlabí - Vsetín a duely parahokejistů Česka a Slovenska, česko-slovenských legend a ženské reprezentace s výběrem univerzitní ligy. Program, který měl začít 7. prosince, bude přeložen do další sezony.

„Moc nás mrzí, že musíme celou akci již podruhé odkládat na nový termín. V místě konání je vše připraveno, ledová plocha a tribuny měly tento týden přivítat první hokejisty. Musíme ale respektovat současnou epidemiologickou situaci v České republice, a proto jsme se rozhodli hokejové hry znovu přesunout na rok 2022,“ uvedla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva.

„Všem hokejovým fanouškům, kteří si zakoupili lístky, se tímto moc omlouváme. Zakoupené vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme,“ doplnila Bársony. Soutěžní zápasy se odehrají na stadionech domácích týmů.

Ke všem problémům a promarněným investicím přibyla ještě jedna komplikace, akce tímto rozhodnutím ztrácí svého hlavního partnera, kterým je společnost D+D Real. Pro jejího majitele Petra Dědka je rozhodnutí o odložení nepřijatelné. „Jsem zklamaný z přístupu organizátorů Winter Hockey Games. D+D REAL už nechce pokračovat ve spolupráci a nebude nadále titulárním partnerem akce,“ napsal Dědek bezprostředně po oznámení pořadatelů na Twitteru.

Představitelé agentury Eniva se jeho rozhodnutí dozvěděli z médií. „Náš primární zájem byl uspořádat akci pro lidi a zároveň tak, aby nebyl poškozený Jaromír (Jágr) a nevrhlo to na něj špatné světlo. Možná se s tím někdo neztotožnil,“ řekl ČTK Tomáš Vosátka. Na pořádání akce se totiž podílí i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr.

Podle Vosátky se akce příští rok uskuteční i bez podpory Dědkových firem. „Nebyla pro nás zásadní,“ uvedl zástupce agentury Eniva .

Už loni musela být akce přeložena ze stejného důvodu. Tentokrát už ale mají organizátoři ve Špindlerově Mlýně téměř celý areál s kapacitou 7500 diváků připravený. Podle vládních opatření z minulého týdne by však na jednotlivé zápasy akce, na jejímž pořádání se podílel i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr, mohlo přijít maximálně tisíc fanoušků.

„Je to pro nás smutná událost a složité rozhodování. Máme za sebou více než rok příprav této skvělé akce, kterou musíme znovu odložit. Jedná se však v prvé řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl. Věříme, že přeložení termínu na příští rok je vzhledem k aktuální situaci v Čechách správným rozhodnutím a fanoušci nás v něm podpoří,“ uvedl Jágr s tím, že pro pořadatele je důležité, aby si akci přímo na místě fanoušci maximálně užili. „Bez omezení a restrikcí,“ řekl legendární útočník.

Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem
Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 29. 12. 2021
23:21
29. 12. 2021
Hokej

Smutek a zmar. Nepříjemná směs pocitů po náhlém zrušení světového šampionátu juniorů se honila hlavou i trenérovi české dvacítky Karlu Mlejnkovi. „Nekonečná frustrace,“ zakroutil hlavou na poslední online tiskové konferenci. Popsal, jak se celé rozhodnutí zrušit hokejový svátek zrodilo, či zda informace kolující o nekvalitní organizaci bezpečnostních opatření v hotelu v Red Deeru jsou pravdivé i pro ubytování Čechů v Edmontonu. Více čtěte ZDE>>>

Trenér české dvacítky Karel Mlejnek promluvil o předčasném konci juniorského MS
Zprávy ze dne 29. 12. 2021
22:31
29. 12. 2021
Hokej

Hotovo, potvrzeno! Mezinárodní hokejová federace oficiálně potvrdila, že juniorské mistrovství světa v Kanadě je kvůli obavám z dalšího šíření koronaviru zrušeno. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
22:13
29. 12. 2021
Hokej

Hokejová NHL se rozhodla následovat doporučení americké vlády a zkrátí karanténu pro bezpříznakové hráče a členy realizačních týmů na pět dní tam, kde to místní koronavirová opatření povolí. Změna protokolu vstoupí v platnost okamžitě a bude platit dva týdny. Poté vedení soutěže a hráčská asociace NHLPA pravidla znovu zhodnotí.

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
22:07
29. 12. 2021
Hokej

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě se nedohraje. Zámořská média informovala, že zbytek turnaje byl po třech zkontumovaných zápasech kvůli koronaviru zrušen. Oficiální oznámení pořadatelů a Mezinárodní hokejové federace (IIHF) má následovat v nejbližší době. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
21:15
29. 12. 2021
Hokej

Mistrovství světa juniorů bude podle všeho už dnes večer předčasně ukončeno! Podle novináře Chrise Peterse přijde brzy oficiální oznámení od vedení turnaje.

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
20:51
29. 12. 2021
Hokej

Mezinárodní hokejová federace oznámila, že v rámci rozšíření koronavirového protokolu budou na juniorském MS muset všichni rozhodčí na ledě nosit až do odvolání roušky.

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
20:46
29. 12. 2021
Hokej

Zámořští novináři přišli na Twitteru s informací, že by juniorský světový šampionát mohl předčasně skončit! Ještě dnes večer o tom bude jednat direktoriát turnaje. „Dnes se sejde direktoriát turnaje, aby prodiskutoval ohledně budoucnosti juniorského MS. Věřím, že zrušení zbytku turnaje je na stole, ale zatím není nic rozhodnuto,“ napsal například Chris Peters.

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
20:35
29. 12. 2021
Hokej

Co bude s českou dvacítkou dál? „Večer zasedne direktoriát turnaje a situaci bude řešit. Informace je taková, že čekáme na výsledky testů a jediné, co můžu říct je, že výsledky budou až zítra,“ řekl ve středu večer tiskový mluvčí juniorské reprezentace Ondřej Kalát pro iSport.cz. Ve hře je i přeložení čtvrtečního zápasu s Rakouskem. Více čtěte ZDE >>>

Týmové focení je před turnajem tradicí
Zprávy ze dne 29. 12. 2021
20:00
29. 12. 2021
Hokej

Koronavirus nadále dusí juniorské mistrovství světa v hokeji! Dnes nebudou hrát ani Slováci, u jejich soupeřů z Ruska se totiž objevil pozitivní případ. Zápas, který měl začínat ve 22:30, tak končí kontumací 1:0 pro Slovensko. Už v 18 hodin se objevila informace, že kvůli pozitivnímu testu jednoho z hráčů prohraje kontumačně i český národní tým.

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
18:29
29. 12. 2021
Fotbal

Fotbalisté Realu Madrid se kvůli pozitivnímu testu na koronavirus musejí v nejbližší době obejít bez kvarteta hráčů. Podle klubového webu se nakazili brankář Thibaut Courtois, záložníci Eduardo Camavinga a Federico Valverde a křídelník Vinícius Júnior.

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
18:01
29. 12. 2021
Hokej

Čeští junioři dnes proti Finsku hrát nebudou! V kádru národního týmu se objevil koronavirus, pozitivní test měl jeden z hráčů. Zápas s Finskem, který měl začít ve středu od 20 hodin, se kontumuje ve prospěch soupeře 0:1. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
15:17
29. 12. 2021
Hokej

Nejprve přišli o druhého centra, nyní dokonce o možnost bojovat o tři body ve skupině. Americký juniorský tým je rozhodně nejvíce zasažen pandemií COVID-19 na probíhajícím šampionátu dvacítek v Kanadě. Poté, co byli dva hráči pozitivně testovaní před duelem se Švýcary, rozhodl direktoriát turnaje o kontumaci duelu pro helvétský kříž poměrem 1:0. Nyní se čeká na přetestování hráčů. Další účast USA je tak stále v ohrožení. Více čtěte ZDE>>>

Mackie Samoskevich se raduje z gólu v zápase americké dvacítky na MS proti Slovensku
Zprávy ze dne 29. 12. 2021
12:44
29. 12. 2021
Fotbal

Koronavirovou krizi u fotbalistů Barcelony prohloubily další tři pozitivní testy. Nově nakažení jsou útočník Ousmane Dembélé, obránce Samuel Umtiti a mladík Gavi, které čeká povinná čtrnáctidenní izolace. Barcelonu navíc decimují zranění a sedmý tým tabulky tak budou muset doplnit hráči z béčka.

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
12:43
29. 12. 2021
Fotbal

Trenér fotbalistů Arsenalu Mikel Arteta přijde kvůli pozitivnímu testu na koronavirus o sobotní novoroční zápas 21. kola anglické ligy proti obhájci titulu Manchesteru City. Londýnský klub o tom nformoval na svém webu.

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
11:00
29. 12. 2021
Svět

Světová tenisová jednička Novak Djokovič vynechá úvodní turnaj nové sezony ATP Cup, který v Sydney odstartuje v sobotu. Dnes o tom v prohlášení informovali organizátoři. Důvod odstoupení dvacetinásobného grandslamového šampiona zveřejněn nebyl. Djokovičovo rozhodnutí zesílilo spekulace o jeho startu na Australian Open. Devítinásobný vítěz úvodního grandslamu sezony je totiž odpůrcem povinného očkování proti koronaviru, které je však pro účast v Melbourne podmínkou. Djokovič se sice na turnaj přihlásil, ale zatím neuvedl, jestli je očkován. Hráči a hráčky sice můžou dostat výjimku, ale pouze ze zdravotních důvodů a poté, co žádost schválí nezávislá komise odborníků.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
Finále
Články odjinud


Články odjinud