29. listopadu 2021 • 13:00

Hokej ve Špindlu opět odložili. Končím spolupráci, reagoval Dědek

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové zápasy pod širým nebem se ani letos ve Špindlerově Mlýně neuskuteční. Akce byla odložena kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením, oznámili organizátoři Winter Hockey Games. Spolupráci s organizátory v reakci na toto oznámení ukončil vlastník společnosti D+D Real, která byla hlavním partnerem akce, a většinový vlastník extraligových Pardubic Petr Dědek.



Na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru se příští týden měla odehrát dvě extraligová utkání, Kladno se mělo utkat s Pardubicemi a Sparta s Hradcem Králové. Vedle toho se v krkonošském středisku měl uskutečnit zápas první ligy Vrchlabí - Vsetín a duely parahokejistů Česka a Slovenska, česko-slovenských legend a ženské reprezentace s výběrem univerzitní ligy. Program, který měl začít 7. prosince, bude přeložen do další sezony.

„Moc nás mrzí, že musíme celou akci již podruhé odkládat na nový termín. V místě konání je vše připraveno, ledová plocha a tribuny měly tento týden přivítat první hokejisty. Musíme ale respektovat současnou epidemiologickou situaci v České republice, a proto jsme se rozhodli hokejové hry znovu přesunout na rok 2022,“ uvedla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva.

„Všem hokejovým fanouškům, kteří si zakoupili lístky, se tímto moc omlouváme. Zakoupené vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme,“ doplnila Bársony. Soutěžní zápasy se odehrají na stadionech domácích týmů.

Ke všem problémům a promarněným investicím přibyla ještě jedna komplikace, akce tímto rozhodnutím ztrácí svého hlavního partnera, kterým je společnost D+D Real. Pro jejího majitele Petra Dědka je rozhodnutí o odložení nepřijatelné. „Jsem zklamaný z přístupu organizátorů Winter Hockey Games. D+D REAL už nechce pokračovat ve spolupráci a nebude nadále titulárním partnerem akce,“ napsal Dědek bezprostředně po oznámení pořadatelů na Twitteru.

Představitelé agentury Eniva se jeho rozhodnutí dozvěděli z médií. „Náš primární zájem byl uspořádat akci pro lidi a zároveň tak, aby nebyl poškozený Jaromír (Jágr) a nevrhlo to na něj špatné světlo. Možná se s tím někdo neztotožnil,“ řekl ČTK Tomáš Vosátka. Na pořádání akce se totiž podílí i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr.

Podle Vosátky se akce příští rok uskuteční i bez podpory Dědkových firem. „Nebyla pro nás zásadní,“ uvedl zástupce agentury Eniva .

Už loni musela být akce přeložena ze stejného důvodu. Tentokrát už ale mají organizátoři ve Špindlerově Mlýně téměř celý areál s kapacitou 7500 diváků připravený. Podle vládních opatření z minulého týdne by však na jednotlivé zápasy akce, na jejímž pořádání se podílel i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr, mohlo přijít maximálně tisíc fanoušků.

„Je to pro nás smutná událost a složité rozhodování. Máme za sebou více než rok příprav této skvělé akce, kterou musíme znovu odložit. Jedná se však v prvé řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl. Věříme, že přeložení termínu na příští rok je vzhledem k aktuální situaci v Čechách správným rozhodnutím a fanoušci nás v něm podpoří,“ uvedl Jágr s tím, že pro pořadatele je důležité, aby si akci přímo na místě fanoušci maximálně užili. „Bez omezení a restrikcí,“ řekl legendární útočník.

Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem
Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 4. 1. 2022
22:07
4. 1. 2022
Svět

Přípravu trojnásobného mistra světa Petra Sagana na novou sezonu narušil koronavirus, kterým se slovenský cyklista nakazil podruhé během jednoho roku. Na sociální síti oznámil, že pozitivní test měl i jeho bratr Juraj, který rovněž závodí na kole. Oba mají příznaky covidu-19. Sagan tak musel změnit nejbližší program. V pondělí se měl ve Francii zúčastnit představení dresu svého nového týmu TotalEnergies a pak vyrazit na soustředění do španělského Calpe. Místo toho ho čeká pět dní v izolaci doma v Monte Carlu, po kterých musí znovu na test. Před návratem k tréninku a závodům musí podle pravidel Mezinárodní cyklistické unie podstoupit vyšetření, zda je zdravotně v pořádku.

Zprávy ze dne 4. 1. 2022
21:20
4. 1. 2022
Fotbal

Pozitivně bylo testováno i zlobivé dítě italského fotbalu Mario Balotelli. 

Zprávy ze dne 4. 1. 2022
19:40
4. 1. 2022
Svět

Premiéra francouzského střediska Les Rousses ve Světovém poháru v běhu na lyžích se v lednu kvůli koronaviru neuskuteční. Vedení Mezinárodní lyžařské federace FIS dnes oznámilo, že vzhledem k nástupu varianty omikron a rychle rostoucímu počtu případů covidu-19 v zemi závody plánované na 14. až 16. ledna ruší. Program v Les Rousses měly zahájit sprinty mužů a žen. Po nich by přišly na řadu bruslařské závody na 15 respektive 10 km a zastávku ve Francii měly uzavřít stíhačky na 15 a 10 km klasicky.

Zprávy ze dne 4. 1. 2022
17:08
4. 1. 2022
Svět

DESET klíčových otázek měsíc před startem zimních olympijských her v Pekingu:

1. HROZÍ, ŽE BUDOU OLYMPIJSKÉ HRY ZRUŠENY ČI ODLOŽENY?
2. MUSÍ BÝT SPORTOVCI OČKOVANÍ?
3. CO KDYŽ BUDE SPORTOVEC BĚHEM SEZONY POZITIVNÍ NA COVID?
4. JAK SE NA HRY DOSTANOU ČEŠTÍ SPORTOVCI?
5. JAKÁ BUDOU OPATŘENÍ PŘI CHARTEROVÉM LETU DO PEKINGU?
6. JAKÁ OPATŘENÍ PROTI PANDEMII BUDOU V ČÍNĚ?
7. CO KDYŽ BUDE NĚKDO POZITIVNÍ PŘÍMO NA ZOH?
8. HROZÍ ZRUŠENÍ HOKEJOVÉHO TURNAJE V PŘÍPADĚ ROZŠÍŘENÍ PANDEMIE?
9. HROZÍ KONTUMACE HOKEJOVÝCH ZÁPASŮ?
10. BUDOU MÍT SPORTOVCI U SEBE TRASOVACÍ ZAŘÍZENÍ?

Všechny odpovědi čtěte ZDE>>>

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 4. 1. 2022
16:28
4. 1. 2022
Hokej

Semifinálový zápas hokejové Ligy mistrů mezi Red Bull Mnichov a finskou Tapparou Tampere byl zrušen. Minimálně jeden člen mnichovského týmu měl pozitivní test na variantu omikron a celý tým je v karanténě. 

Zprávy ze dne 4. 1. 2022
16:23
4. 1. 2022
SK Slavia Praha

Slávistický fotbalista Alexander Bah měl těsně před návratem z dovolené pozitivní test na koronavirus. Podle předsedy představenstva pražského klubu Jaroslava Tvrdíka je dánský pravý bek či záložník mimo tým a zřejmě nestihne středeční odlet českého mistra na soustředění do Portugalska.

„Dnes ráno hráči A-týmu zvládli PCR testy s výsledkem negativní. Hned odpoledne, poučeni minulými soustředěními, prošli díky skvělé péči v ÚVN třetí dávkou očkování. Mimo tým zůstává pouze Alexander Bah, který měl pozitivní test před návratem do ČR,“ uvedl Tvrdík na twitteru.

Slavia má v plánu strávit v Portugalsku téměř tři týdny a do Čech se vrátit až 24. ledna. Úřadující ligový mistr a aktuální lídr tabulky měl v minulých přípravách s koronavirem velké problémy a před rokem dokonce na poslední chvíli zrušil odlet na zimní soustředění do Portugalska. O půl roku dříve se zase červenobílí museli předčasně vrátit z letního kempu v Rakousku.

Zprávy ze dne 4. 1. 2022
15:11
4. 1. 2022
Fotbal

Další dva fotbalisté Bayernu Mnichov měli pozitivní test na koronavirus. Nově byla nákaza COVID-19 zjištěna u Leroye Saného a Dayota Upamecana. Celkem má německý mistr v izolaci osm hráčů.

Zprávy ze dne 4. 1. 2022
11:46
4. 1. 2022
Novak Djokovič

Světová jednička Novak Djokovič bude obhajovat titul na Australian Open. Srbský tenista informoval o tom, že dostal výjimku z povinného očkování proti koronaviru. Nad jeho startem visel otazník od chvíle, co australská vláda podmínila start na úvodním grandslamu sezony povinnou vakcinací. Djokovič ale odmítal uvést, jestli je očkovaný. Účast světové jedničky potvrdili i organizátoři. „Djokovičova žádost byla velmi přísně posouzena dvěma nezávislými komisemi zdravotnických expertů, z nichž jedna byla jmenována ministerstvem zdravotnictví státu Victoria,“ uvedli v prohlášení.

Zprávy ze dne 4. 1. 2022
11:12
4. 1. 2022
Česko

Čeští házenkáři měli na startu závěrečné přípravy před mistrovstvím Evropy dva pozitivní testy na koronavirus. Nakaženými jsou hráč a člen realizačního týmu, jejich jména svaz nezveřejnil. Oba byli izolováni. Zbytek týmu prošel testováním s negativním výsledkem a za zpřísněných hygienických opatření pokračuje v přípravě. Další odběry čekají mužstvo ve středu. Do šampionátu mají reprezentanti vstoupit úvodním zápasem 13. ledna v Bratislavě proti Španělsku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
Finále
Články odjinud


Články odjinud