29. listopadu 2021 • 13:00

Hokej ve Špindlu opět odložili. Končím spolupráci, reagoval Dědek

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové zápasy pod širým nebem se ani letos ve Špindlerově Mlýně neuskuteční. Akce byla odložena kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením, oznámili organizátoři Winter Hockey Games. Spolupráci s organizátory v reakci na toto oznámení ukončil vlastník společnosti D+D Real, která byla hlavním partnerem akce, a většinový vlastník extraligových Pardubic Petr Dědek.



Na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru se příští týden měla odehrát dvě extraligová utkání, Kladno se mělo utkat s Pardubicemi a Sparta s Hradcem Králové. Vedle toho se v krkonošském středisku měl uskutečnit zápas první ligy Vrchlabí - Vsetín a duely parahokejistů Česka a Slovenska, česko-slovenských legend a ženské reprezentace s výběrem univerzitní ligy. Program, který měl začít 7. prosince, bude přeložen do další sezony.

„Moc nás mrzí, že musíme celou akci již podruhé odkládat na nový termín. V místě konání je vše připraveno, ledová plocha a tribuny měly tento týden přivítat první hokejisty. Musíme ale respektovat současnou epidemiologickou situaci v České republice, a proto jsme se rozhodli hokejové hry znovu přesunout na rok 2022,“ uvedla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva.

„Všem hokejovým fanouškům, kteří si zakoupili lístky, se tímto moc omlouváme. Zakoupené vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme,“ doplnila Bársony. Soutěžní zápasy se odehrají na stadionech domácích týmů.

Ke všem problémům a promarněným investicím přibyla ještě jedna komplikace, akce tímto rozhodnutím ztrácí svého hlavního partnera, kterým je společnost D+D Real. Pro jejího majitele Petra Dědka je rozhodnutí o odložení nepřijatelné. „Jsem zklamaný z přístupu organizátorů Winter Hockey Games. D+D REAL už nechce pokračovat ve spolupráci a nebude nadále titulárním partnerem akce,“ napsal Dědek bezprostředně po oznámení pořadatelů na Twitteru.

Představitelé agentury Eniva se jeho rozhodnutí dozvěděli z médií. „Náš primární zájem byl uspořádat akci pro lidi a zároveň tak, aby nebyl poškozený Jaromír (Jágr) a nevrhlo to na něj špatné světlo. Možná se s tím někdo neztotožnil,“ řekl ČTK Tomáš Vosátka. Na pořádání akce se totiž podílí i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr.

Podle Vosátky se akce příští rok uskuteční i bez podpory Dědkových firem. „Nebyla pro nás zásadní,“ uvedl zástupce agentury Eniva .

Už loni musela být akce přeložena ze stejného důvodu. Tentokrát už ale mají organizátoři ve Špindlerově Mlýně téměř celý areál s kapacitou 7500 diváků připravený. Podle vládních opatření z minulého týdne by však na jednotlivé zápasy akce, na jejímž pořádání se podílel i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr, mohlo přijít maximálně tisíc fanoušků.

„Je to pro nás smutná událost a složité rozhodování. Máme za sebou více než rok příprav této skvělé akce, kterou musíme znovu odložit. Jedná se však v prvé řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl. Věříme, že přeložení termínu na příští rok je vzhledem k aktuální situaci v Čechách správným rozhodnutím a fanoušci nás v něm podpoří,“ uvedl Jágr s tím, že pro pořadatele je důležité, aby si akci přímo na místě fanoušci maximálně užili. „Bez omezení a restrikcí,“ řekl legendární útočník.

Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem
Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 6. 1. 2022
17:40
6. 1. 2022
Fotbal

Kapitán gabonské fotbalové reprezentace Pierre-Emerick Aubameyang byl po příletu na africký Pohár národů v Kamerunu pozitivně testován na koronavirus. Stejný výsledek měli na letišti v Yaoundé i jeho spoluhráč záložník Mario Lemina a asistent trenéra Anicet Yala. Podle gabonské federace jsou všichni tři v izolaci a čekají na výsledky PCR testů. Pokud vyjdou znovu pozitivně, tak Aubameyang s Leminou téměř jistě přijdou o úvodní pondělní zápas na šampionátu proti Komorám, možná i odruhý duel s Ghanou, který je na programu příští pátek.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
16:59
6. 1. 2022
Česko

Karanténa pro očkované proti koronaviru a všechny, kteří prodělali COVID-19 před méně než šesti měsíci, může zkomplikovat amatérské sportovní soutěže včetně těch mládežnických. Vláda při šíření nakažlivější varianty omikron ve středu schválila zkrácení karantény i izolace na pět dní. Rozšířila je ale na všechny bez výjimky. Sportovní soutěže to může zkomplikovat. „Bude se zřejmě řada zápasů překládat na jiné datum, ale našim cílem je udělat maximum pro to, aby se tato sezona na všech úrovních dohrála. Přijít potřetí v řadě o vyvrcholení ročníku by mohlo být především pro mladé basketbalisty značně demotivující,“ uvedl pro ČTK třeba mluvčí České basketbalové federace Martin Peterka.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
16:23
6. 1. 2022
 

Českým bobistům se kvůli nákaze koronavirem rozpadla posádka čtyřbobu a o nadcházejícím pohárovém víkendu ve Winterbergu nebudou na startu nedělního závodu. Pilot Dominik Dvořák, který jako jediný z týmu neměl v minulém týdnu pozitivní test, se zapojí alespoň do sobotní soutěže dvojbobů, byť v kombinované sestavě s debutantem Martinem Lecjaksem v roli brzdaře.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
15:21
6. 1. 2022
Fotbal

Jak vypadá očkovací centrum v Síni slávy Sparty na Letné, kde se bude podávat třetí dávka vakcíny proti COVID-19?

 

Fotbalová Sparta spustí na Letné očkovací centrum pro třetí dávky Fotbalová Sparta spustí na Letné očkovací centrum pro třetí dávky Fotbalová Sparta spustí na Letné očkovací centrum pro třetí dávky
Zprávy ze dne 6. 1. 2022
14:31
6. 1. 2022
Svět

Pandemie koronaviru si vynutila první změnu i ve Světovém poháru lyžařek. Úterní večerní slalom žen se neuskuteční ve Flachau, protože spolková země Salcbursko doporučila závod nepořádat kvůli vysokému incidenčnímu číslu. Rakouský svaz se pokusí najít jiné dějiště. Další závody v Rakousku pro rychlostní specialistky včetně Ester Ledecké naplánované do Zauchensee by se měly během příštího víkendu uskutečnit.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
13:31
6. 1. 2022
Svět

Čtyřnásobní mistři světa v krasobruslení Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron vynechají mistrovství Evropy, které se uskuteční příští týden v Tallinnu. Elitní taneční pár nechce kvůli obavám z koronaviru cestovat do Evropy z Montrealu, kde trénuje. Nákaza by mohla ohrozit šance francouzských reprezentantů bojovat o olympijské zlato na únorových hrách v Pekingu. Před čtyřmi lety v Pchjongčchangu skončili druzí.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
13:24
6. 1. 2022
Fotbal

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola přijde kvůli pozitivnímu testu na COVID-19 o zítřejší duel FC Cupu na půdě Swindonu.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
13:15
6. 1. 2022
Hokej

Už je to tady, chtělo by se říct... Po více než roce se extraliga začíná ostřeji potýkat s COVID-19. Podle informací iSport.cz míří do karantény tým mistrů z Třince. Více čtěte zde >>>

O problémech jako první informoval Robert Záruba, který jako šéfkomentátor ČT sport vidí do nasazování zápasů. Na sociální síti ale nejprve nezmínil konkrétní tým. V už tak nabité sezoně jde o pořádný problém, i šéf soutěže Josef Řezníček před časem pro deník Sport mluvil o nedostatku termínů.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
11:28
6. 1. 2022
Fotbal

Minimálně čtyři z dnešních 10 zápasů italské fotbalové ligy se neodehrají kvůli rozšíření nákazy koronavirem v klubech. Po nařízení místních hygienických stanic se neuskuteční utkání 20. kola Boloňa - Inter Milán, Bergamo - FC Turín, Fiorentina - Udine a Salernitana - Benátky.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
10:13
6. 1. 2022
Svět

Po dvou stříbrech z předchozího Světového poháru ve Francii přijde ruský biatlonista Eduard Latypov kvůli koronaviru o závody v Oberhofu. Pátý muž průběžného pořadí seriálu odevzdal pozitivní test a je v izolaci.

Sedmadvacetiletý Latypov skončil druhý před vánočními svátky ve sprintu i stíhacím závodu v Le Grand-Bornand. Po příjezdu do Oberhofu ale neprošel covidovým testem. "Má se dobře a nemoc probíhá bez příznaků. Přejeme mu brzké uzdravení," uvedl ruský svaz v prohlášení.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
9:53
6. 1. 2022
Svět

Americký tenista s českými kořeny Sebastian Korda měl po příletu do Austrálie pozitivní test na covid-19 a deset dnů před úvodním grandslamem sezony je v izolaci. Jednadvacetiletý rodák z Floridy to oznámil na twitteru. Australian Open začne v Melbourne 17. ledna.

„Přistál jsem v Adelaide a byl pozitivní. Nemám příznaky a od pozitivního testu mám dva negativní výsledky. Respektuji místní protokoly a trénuju ve svém pokoji,“ napsal Korda na sociální sít a připojil video s pinkáním o zeď hotelového pokoje.

Zprávy ze dne 6. 1. 2022
9:51
6. 1. 2022
Novak Djokovič

Australské úřady odepřely Novaku Djokovičovi vstup do země. Srbský tenista, který po příletu do Melbourne uvízl na letišti Tullamarine, nepředložil dostatečné důkazy pro udělení výjimky z očkování proti covidu-19. Po odvolání byla světová jednička přemístěna do hotelu, kde počká na rozhodnutí soudu, ten bude zasedat v pondělí. Podrobnosti čtěte ZDE>>> 

 

VIDEO
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
Finále
Články odjinud


Články odjinud