29. listopadu 2021 • 13:00

Hokej ve Špindlu opět odložili. Končím spolupráci, reagoval Dědek

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové zápasy pod širým nebem se ani letos ve Špindlerově Mlýně neuskuteční. Akce byla odložena kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením, oznámili organizátoři Winter Hockey Games. Spolupráci s organizátory v reakci na toto oznámení ukončil vlastník společnosti D+D Real, která byla hlavním partnerem akce, a většinový vlastník extraligových Pardubic Petr Dědek.



Na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru se příští týden měla odehrát dvě extraligová utkání, Kladno se mělo utkat s Pardubicemi a Sparta s Hradcem Králové. Vedle toho se v krkonošském středisku měl uskutečnit zápas první ligy Vrchlabí - Vsetín a duely parahokejistů Česka a Slovenska, česko-slovenských legend a ženské reprezentace s výběrem univerzitní ligy. Program, který měl začít 7. prosince, bude přeložen do další sezony.

„Moc nás mrzí, že musíme celou akci již podruhé odkládat na nový termín. V místě konání je vše připraveno, ledová plocha a tribuny měly tento týden přivítat první hokejisty. Musíme ale respektovat současnou epidemiologickou situaci v České republice, a proto jsme se rozhodli hokejové hry znovu přesunout na rok 2022,“ uvedla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva.

„Všem hokejovým fanouškům, kteří si zakoupili lístky, se tímto moc omlouváme. Zakoupené vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme,“ doplnila Bársony. Soutěžní zápasy se odehrají na stadionech domácích týmů.

Ke všem problémům a promarněným investicím přibyla ještě jedna komplikace, akce tímto rozhodnutím ztrácí svého hlavního partnera, kterým je společnost D+D Real. Pro jejího majitele Petra Dědka je rozhodnutí o odložení nepřijatelné. „Jsem zklamaný z přístupu organizátorů Winter Hockey Games. D+D REAL už nechce pokračovat ve spolupráci a nebude nadále titulárním partnerem akce,“ napsal Dědek bezprostředně po oznámení pořadatelů na Twitteru.

Představitelé agentury Eniva se jeho rozhodnutí dozvěděli z médií. „Náš primární zájem byl uspořádat akci pro lidi a zároveň tak, aby nebyl poškozený Jaromír (Jágr) a nevrhlo to na něj špatné světlo. Možná se s tím někdo neztotožnil,“ řekl ČTK Tomáš Vosátka. Na pořádání akce se totiž podílí i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr.

Podle Vosátky se akce příští rok uskuteční i bez podpory Dědkových firem. „Nebyla pro nás zásadní,“ uvedl zástupce agentury Eniva .

Už loni musela být akce přeložena ze stejného důvodu. Tentokrát už ale mají organizátoři ve Špindlerově Mlýně téměř celý areál s kapacitou 7500 diváků připravený. Podle vládních opatření z minulého týdne by však na jednotlivé zápasy akce, na jejímž pořádání se podílel i hvězdný útočník a majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr, mohlo přijít maximálně tisíc fanoušků.

„Je to pro nás smutná událost a složité rozhodování. Máme za sebou více než rok příprav této skvělé akce, kterou musíme znovu odložit. Jedná se však v prvé řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl. Věříme, že přeložení termínu na příští rok je vzhledem k aktuální situaci v Čechách správným rozhodnutím a fanoušci nás v něm podpoří,“ uvedl Jágr s tím, že pro pořadatele je důležité, aby si akci přímo na místě fanoušci maximálně užili. „Bez omezení a restrikcí,“ řekl legendární útočník.

Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem
Areál ve Špindlerově Mlýně, kde proběhne české hokejové Winter Classic s bohatým programem

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 14. 1. 2022
17:35
14. 1. 2022
Fotbal

Fotbalista Alphonso Davies z Bayernu Mnichov má po prodělaném koronaviru potíže se srdcem a bude svému týmu ještě několik týdnů chybět. Kluboví lékaři odhalili po návratu jednadvacetiletého Kanaďana do tréninku příznaky myokarditidy, neboli zánětlivého onemocnění srdečního svalu. Podle trenéra Juliana Nagelsmanna nejde o závažné problémy.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
17:23
14. 1. 2022
Hokej

Hokejisté Karlových Varů se o odložení zápasu v Mladé Boleslavi dozvěděli až během cesty. „Autobus jsme otáčeli až hodinu po odjezdu z Varů,“ napsal PR a média manažer klubu Daniel Kubelka na Twitteru. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
17:20
14. 1. 2022
Fotbal

Hvězdný fotbalista Lionel Messi z Paris St. Germain vynechá po prodělaném koronaviru i sobotní ligový zápas s Brestem. Podle argentinského ofenzivního hráče probíhá rekonvalescence po nemoci covid-19 pomaleji, než čekal. Absenci sedminásobného držitele Zlatého míče v dalším soutěžním utkání potvrdil i trenér PSG Mauricio Pochettino.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
15:15
14. 1. 2022
Hokej

Krajská hygienická stanice nařídila z důvodu nákazy několika hráčů nemocí covid-19 A mužstvu BK Mladá Boleslav do středy 19. ledna karanténu. Hokejisté Mladé Boleslavi tak nemohou nastoupit v pátek k utkání proti Karlovým Varům, v neděli na ledě Zlína a v úterý doma proti Kladnu. O náhradních termínech těchto zápasů se bude jednat.

Mladoboleslavský kouč Pavel Patera s kolegou Radimem Rulíkem na střídačce
Zprávy ze dne 14. 1. 2022
15:00
14. 1. 2022
Fotbal

Fotbalový obránce Dani Carvajal z Realu Madrid měl v Saúdské Arábii pozitivní test na koronavirus a vynechá nedělní finále španělského Superpoháru proti Bilbau v Rijádu. Třicetiletý hráč je v izolaci. Zkušený pravý obránce je očkovaný. Podle tamních opatření by měl být izolován sedm dnů a propuštěn po dvou negativních testech. Prezident Španělské fotbalové asociace Luis Rubiales pro agenturu Reuters potvrdil, že finálového turnaje Superpoháru se účastní i neočkovaní hráči. Ti dostali od místních úřadů výjimku.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
14:35
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Federální soud bude rozhodovat o osudu Novaka Djokoviče a jeho odebranému australskému vízu v neděli. V sobotu musí tenista na výslech a do detence.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
13:38
14. 1. 2022
Fotbal

Sobotní utkání Premier League mezi Burnley a Leicesterem se neuskuteční. Vedení soutěže dnes zápas odložilo, jelikož domácí celek nemá kvůli vyššímu počtu nakažených fotbalistů koronavirem i zraněných k dispozici potřebný počet třinácti hráčů do pole plus brankáře.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
13:28
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Zasedání soudu skončilo, kauzu Djokovič si převezme australský Federelní soud, jednání je naplánováno na neděli. Pokud by Srb se svým odvoláním uspěl, hned druhý den by ho čekal první zápas Australian Open. Organizátoři turnaje potvrdili, že duel s Miomirem Kecmanovičem je na programu v pondělí.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
13:01
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Soudce Kelly rozhodl o tom, že Djokovič nebude do vyřešení kauzy deportován, po výslechu imigračním úřadem v sobotu ráno by ale měl být opět převezen do detenčního zařízení. Bude mít ovšem možnost setkat se svými právníky. Ti požádali, aby byl v sobotu vyslechnut někde jinde než v zařízení imigrační správy kvůli obavám o bezpečnost i „mediálnímu cirkusu“. Podle zástupce ministerstva je možné se na tom domluvit.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
12:44
14. 1. 2022
Novak Djokovič

K Djokovičově kauze se po vítězném semifinále turnaje v Sydney vyjádřil i Andy Murray. „Ta situace není dobrá pro nikoho. Ale nebudu tu sedět a kopat do Novaka, když je dole,“ prohlásil Brit.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
12:13
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Soudní jednání bylo zatím přerušeno, Djokovičovi právníci by měli za chvíli podat oficiální odvolání proti zrušení víz a deportaci.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
12:01
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Právní zástupce ministerstva pro imigraci Stephen Loyd souhlasí se zrychleným projednáním případu tak, aby mohl být v neděli vynesen rozsudek. Djokovič do té doby nebude deportován. Do zítřejšího ranního výslechu imigračními úředníky také nemusí znovu nastoupit do detence, poté ho ale do ní mají opět umístit.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
11:48
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Djokovičovi právníci tvrdí, že ministr pro imigraci Alex Hawke odůvodnil zrušení víza jinak než v prvním případě, kdy se obával, že jako neočkovaný může být rizikem pro ostatní. To prý kvůli prodělanému onemocnění neplatí a v dokumentech uznal Djokovičovu zdravotní výjimku. Právníci se proto domnívají, že za zrušením víz má stát Hawkeova obava z „prohloubení antivakcinační nálad, které Djokovič představuje“.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
11:25
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Djokovičův zástupce Nick Wood řekl soudci, že by chtěli soudním příkazem zabránit tenistově vyhoštění z Austrálie před vynesením rozsudku, zároveň chtějí, aby Djokovič nemusel opět do detence.

Zprávy ze dne 14. 1. 2022
11:20
14. 1. 2022
Novak Djokovič

Předběžné slyšení vede Anthony Kelly, který rozhodoval už při prvním napadení zrušení Djokovičových víz. Připomněl historii kauzy a řeší procesní věci. „Každá minuta, kterou máme, je nesmírně drahá, protože turnaj v pondělí začíná,“ připomněl mu jeden z právníků Novaka Djokoviče.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
Finále
Články odjinud


Články odjinud