3. prosince 2021 • 20:55

SESTŘIHY: Dynamo skolilo Třinec 6:3, Košťálek 0+5. Gazda 3+1 zničil Spartu!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistům Pardubic se povedl parádní kousek, ve 29. kole Tipsport extraligy přestříleli vedoucí Třinec 6:3. Pěti asistencemi (!) se na triumfu podílel obránce Jan Košťálek. Parádní loupež se povedla i poslednímu Zlínu, která sestřelila Spartu rozdílem 6:4, hattrickem a nahrávkou se na skalpu Pražanů podílel bek Daniel Gazda. Vítkovicím končí vítězná sériie. Po čtyřech výhrách v řadě padly 1:2 v prodloužení s Hradcem Králové. Plzeň v západočeském derby porazila Karlovy Vary 3:2. David Krejčí pomohl dvěma body k výhře Olomouce v Litvínově (4:3). Kladno prohrálo 2:5 v Brně.



Nahodil vystřetil výhru nad Vervou

Trenéři obou týmů udělali po sérii nezdarů změny v sestavách, prvním zajímavým momentem ale bylo až v sedmé minutě Řezníčkovo vyloučení. Litvínov si však v přesilovce výraznější šanci nevypracoval. Naopak hosté se hned v první početní výhodě prosadili, když faul Hübla potrestal ve 12. minutě Krejčí a svým 14. gólem v sezoně otevřel skóre zápasu.

Na přelomu první a druhé třetiny měli Severočeši druhou početní výhodu, sehráli ji však ještě hůře než první. Ve 22. minutě se do první velké litvínovské šance dostal Kudrna, Lukáše v olomoucké brance ale neprostřelil.

Verva se následně začala více tlačit do útoku, jenže místo vyrovnání přišel druhý gól hostů. Zakrytý výhled Godly využil Kucsera. Zaskočené domácí mohl zlomit Krejčí, podruhé se však mezi střelce nezapsal.

Následně dostal čtyřminutový trest Švrček a Litvínov přece jen zásluhou Chalupy snížil. O 55 sekund později bylo navíc vyrovnáno, když se Kudrnova střela odrazila přímo k Balážovi a devatenáctiletý bek si připsal první branku v extralize.

Hosté však ještě ve druhé části dokázali získat vedení zpět. Po zaváhání v litvínovské rozehrávce vrátil Hanákům vedení Kunc. Ve 40. minutě byl navíc vyloučený Gerhát a i druhou přesilovku hosté využili. Zpoza brankové čáry odrazil puk o Godlu Nahodil. Slovenský gólman následně zlikvidoval šance Koloucha s Navrátilem a udržel pro svůj tým šanci na bodový zisk.

V 56. minutě navíc tečoval střelu Kudrny od modré čáry Sukeľ, snížil na 3:4 a připsal si první gól v litvínovském dresu. Vyrovnat se ale domácím nepodařilo ani v závěrečné power play. Olomouc tak potvrdila, že se jí proti Litvínovu daří. Hanáci bodovali ve dvanácti z posledních 13 vzájemných zápasů.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Litvínov): „Do utkání jsme špatně vstoupili, hned jsme dostali branku a první třetina byla hrozně špatná. Bohužel ve druhé třetině, za stavu 0:2, kdy jsme do toho začali trošku víc jít a povedlo se nám srovnat na 2:2, jsme ke konci třetiny dostali laciný gól po hrubé chybě. Nechali jsme volného hráče před bránou, který dal na 3:2. Ten gól nás hodně nalomil. Ve třetí třetině jsme dostali na 4:2, hodně jsme to otevřeli a snažili se něco se zápasem udělat. Podařilo se nám ale dát jen gól na 4:3. Celkově bylo utkání z naší strany hodně špatné.“

Zdeněk Moták (Olomouc): „Pro nás velice cenné a důležité vítězství, venku jsou cenná všechna. První třetinu jsme hráli dobrý hokej a zaslouženě jsme vedli. Důležité pro nás bylo, že po lehkém ne kolapsu, ale když domácí srovnali na 2:2, jsme byli schopni dát třetí gól na konci druhé třetiny. Ještě důležitější byl na 4:2 na začátku třetí třetiny. Před dnešním zápasem jsme třikrát prohráli, ale vždy jsme sehráli dobrých 40 minut. Vždy to byl vyrovnaný zápas a pak jsme měli ve třetí třetině trošku problém. Neměli jsme žádný důvod k panice, chtěli jsme zde podat konsolidovaný výkon a myslím, že se nám to podařilo.“

SESTŘIH: Litvínov - Olomouc 3:4. Krejčí (1+1) řídil výhru Hanáků
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 36:00. M. Chalupa, 36:55. O. Baláž, 55:48. Sukeľ

Hosté: 11:05. David Krejčí, 24:07. Kucsera, 38:35. Kunc, 41:43. Nahodil

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Irving, O. Baláž, Balinskis, Hrbas, Stříteský, Demel, Strejček – P. Zdráhal, Estephan, M. Chalupa – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), P. Straka (A) – Jarůšek, Sukeľ, Kudrna – Zygmunt, Gerhát, Jurčík.

Hosté: Lukáš (Kmec) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), Nahodil – Klimek, J. Knotek (A), Kucsera – Burian, P. Kolouch, Navrátil – Kunc, Kusko, Bambula.

Rozhodčí

Pešina, Hodek – Zíka, Šimánek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

1000 diváků

Schleiss rozsekl derby s Energií

Lépe vstoupili do utkání dobře bruslící hosté, Redlich však zblízka dorážkou neprostřelil vyjetého gólmana Svobodu. Domácí zareagovali průnikem Blomstranda, jemuž Novotný se štěstím odolal. Hráči Energie poté promarnili přesilovou hru a ve 14. minutě Černoch v dobré pozici trefil jen brankovou konstrukci.

Závěr úvodní části patřil Indiánům. Schleiss ještě svoji gólovou šanci neproměnil, ale 21 sekund před sirénou Jiříček po objetí branky s přispěním teče Havlína otevřel skóre.

Pouhých 36 sekund po zahájení prostřední třetiny navíc opakovanou dorážkou zvýšil po vyhraném vhazování na 2:0 Dzierkals. Záhy mohl ve vlastním oslabení odpovědět Kohout, svůj samostatný únik ale zakončil nad.

Hosté následně převzali iniciativu, přes častou střelbu si ale vyložené příležitosti dlouho nevypracovali. Až ve 33. minutě dokázal snížit Kulich, když rychlou akci korunoval přesnou ranou švihem. Domácí se poté probrali a díky zlepšenému pohybu se soupeřem znovu drželi krok.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky inkasoval Kodýtek pětiminutový trest, hosté však přesilovku nezvládli. Naopak po faulech Mikúše s Dlapou upravil ve 48. minutě Schleiss ranou bez přípravy při hře čtyři na tři stav na 3:1.

Vzápětí ve vlastním oslabení trefil nahozením od modré čáry Havlín pravou tyč a v 52. minutě vyloučení Budíka potrestal kontaktní trefou pohodlně dorážející Černoch. Domácí zareagovali aktivním pojetím a vedle nebezpečného pokusu Vondráčka z úhlu už Karlovarští nedokázali srovnat skóre ani během hry bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (Plzeň): „Bylo to vyrovnané a urputné utkání. Moc prostoru na přečíslení a podobné záležitosti tam nebylo, i když jsme pár chyb za stavu 2:0 udělali a soupeř nás za to potrestal kontaktní brankou. Rozhodujícím momentem bylo, že jsme z pětiminutového oslabení dali nakonec v přesilovce gól my. Jsme strašně rádi, že jsme získali tři body z derby. Závěr jsme doslova ubojovali.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Bylo to dnes bojovné a vyrovnané utkání z obou stran. Dobře jsme do něj vstoupili. Měli jsme několik příležitostí, které jsme bohužel nevyužili. Dostali jsme smolný gól do šatny a to trochu nakoplo domácí. Jak skončila ta první část, tak jsme začali druhou. Dva nešťastné góly daly domácím klid na hokejky a dostaly je na koně. Bojovali jsme celý zápas, tlačili jsme se do brány do organizované obrany, ale rozhodlo to, jak jsme dnes naložili s přesilovkami. Kdybychom jich využili více, tak bychom na nějaké body možná dosáhli. Nedokázali jsme si dát finální přihrávku, domácí to dobře bránili a pak už na nás byla znát frustrace, která vyvrcholila dvěma fauly při naší pětiminutové přesilovce.“

SESTŘIH: Plzeň - Karlovy Vary 3:2. Západočeské derby pro Indiány. Rozhodl Schleiss
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:40. Jiříček, 20:36. Dzierkals, 47:50. Schleiss

Hosté: 32:29. Kulich, 51:22. Černoch

Sestavy

Domácí: Miroslav Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (C), Kremláček, Jiříček, Kvasnička, Budík, Graňák – Dzierkals, Mertl (A), J. Dufek – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – F. Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – M. Lang, F. Přikryl.

Hosté: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, L. Doudera, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), Weinhold – T. Rachůnek (A), Kulich, Flek – Immo, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Rozhodčí

Úlehla, Pražák – Brejcha, Votrubec.

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

1000 diváků

Jergl přetrhl Ostravanům vítěznou šňůru

Bitva dvou týmů s dobrou aktuální formou příliš rozruchu nenabídla. Oba celky se k úspěchu chtěly dobrat především bezchybnou defenzivou a velkých šancí bylo poskrovnu.

Vítkovičtí sice zkraje zápasu hráli dvakrát v pěti proti čtyřem, ale bez větší šance, a při přesilovce hostů na Stezku v závěru první dvacetiminutovky opakovaně nevyzrál ani Oksanen.

První možnost změnit bezgólový stav si vytvořil až domácí Bukarts, ale po jeho ráně ve 23. minutě zachránila Hradec tyčka. Lotyšský útočník se neprosadil ani vzápětí v přesilovce při Gasparově vyloučení.

Urputnou a vyrovnanou bitvu naklonil na vítkovickou stranu v třetí části Lednický, který brzy po startu zapracoval na brankovišti a nadvakrát puk dostal za Kiviaha.

Hradečtí pak zvýšili intenzitu hry, ale udeřili až v přesilovce. Kochův faul už za šest sekund potrestal Smoleňák, jenž ve 49. minutě za Stezkova záda tečoval McCormackovo nahození od modré čáry.

Zápas došel do prodloužení, ve kterém hosté potrestali vítkovické zaváhání v defenzivě a Jergl po Klímově přihrávce pohotovým zakončením zajistil Hradci bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Vítkovice): „Připravovali jsme se na těžkého soupeře, což se v celém zápase potvrdilo. Bylo to vyrovnané utkání, jedno z nejlepších, které jsme dosud sehráli, jen jsme to nepřetavili v góly. Dvě třetiny jsme byli lepší, ale nepomohli jsme si v přesilovkách. Mohli jsme rozhodnout také v závěru, což se bohužel nestalo. Bylo to o maličkostech, o drobných chybách. Tu jsme udělali, a proto jsme prohráli.“

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Musím přiznat, že domácí byli lepší. Paradoxně nás ale nakopl gól, který jsme inkasovali, poté jsme s Vítkovicemi srovnali hru. V prodloužení jsme opět tahali za kratší konec. Mohli jsme v něm inkasovat, naštěstí nás podržel brankář. Nakonec jsme zvítězili a získali dva body, kterých si moc vážíme.“

SESTŘIH: Vítkovice - Mountfield HK 1:2p. Branky padaly až ve třetí třetině, v prodloužení rozhodl Jergl
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 43:10. Lednický

Hosté: 48:47. Smoleňák, 63:06. Jergl

Sestavy

Domácí: Stezka (Dolejš) – Galvinš, R. Polák (C), Gewiese, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář, Plášil – L. Krenželok (A), J. Hruška (A), Lakatoš – R. Bondra, Lindberg, M. Kalus – Dej, Marosz, Roberts Bukarts – Lednický, Chlán, Fridrich.

Hosté: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Orsava, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Lamper – Miškář.

Rozhodčí

Svoboda, Obadal – Frodl, Komárek

Stadion

Ostravar aréna

Moravané trestali v přesilovkách, Krištof 0+4

Kometa vlétla do zápasu ve velkém stylu a přehrávala Rytíře ve všech směrech. Za svoji aktivitu byla odměněna dvěma góly během úvodních 11 minut, když tlak na Bowovu branku zužitkovali Šoustal a Ďaloga. Další góly mohli přidat Horký a Mueller.

Kladno se v úvodní třetině v podstatě jen bránilo, první střelu na Sedláčka vyslal až po 16 brněnských pokusech Jágr ve 12. minutě, až v závěru měl na holi snížení obránce Dotchin, ale Sedláček jeho střelu zlikvidoval.

Po první přestávce se obraz hry změnil. Kladno přidalo na důrazu, lépe bruslilo i kombinovalo a bylo za to gólově odměněno. Nejprve Plekanec pronikl po levém křídle před Sedláčka a střelou do horního růžku mu nedal šanci, pak v přesilové hře dostal puk do brněnské branky bruslí Zikmund. Sudí po kontrole u videa vyrovnávací gól uznali.

Kometu po nezvládnuté druhé třetině nakopla přesilová hra na začátku třetí části, kdy vzorovou kombinaci zakončoval Vincour. Minutu a 13 sekund poté přidal další branku v početní převaze Mueller a nastolil tak ráz zbytku utkání.

Kladno se tlačilo do obranného pásma Brňanů, ale naráželo na jeho dobře organizovanou defenzívu. Kometa Rytíře k ničemu nepustila a když Mueller využil třetí přesilovku, bylo o vítězi jasno.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Kometa): „Měli jsme výborný vstup do utkání, vedli jsme 2:0 a mohli jsme přidat i další góly. To se nepovedlo. Druhá třetina byla úplně naopak. Soupeř převzal iniciativu, z naší strany to bylo hodně špatné. Nevím proč. Mohli jsme dostat i více než dva góly. Přestali jsme hrát, co jsme chtěli. Do třetí třetiny jsme se snažili tým uklidnit. Věřili jsme týmu, že si vytvoří šance a to se potvrdilo. Kluci bojovali a rvali se, výhra nakonec zůstala doma a věřím, že naše vítězná šňůra bude pokračovat.“

Jiří Burger (Kladno): „Mně se utkání nehodnotí vůbec dobře, první třetina byla z naší strany velmi špatná, scházel nám pohyb i důraz. Ve druhé třetině jsme se parádně vrátili do zápasu, takhle nějak bychom si představovali naši hru. Ke třetí třetině nemám co říct, protože to, co jsme si tam dovolili, bylo hrozné. Musel bych být sprostý. Mám na mysli zbytečná vyloučení. Jeden faul v útočné třetině, druhý na útočné modré a třetí za řeči, to si nemůžeme dovolit.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Kladno 5:2. Domácí rozhodli v přesilovkách, Krištof 0+4
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:15. T. Šoustal, 10:03. Ďaloga, 42:39. Vincour, 43:52. P. Mueller, 56:03. P. Mueller

Hosté: 30:33. Plekanec, 33:47. Zikmund

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Tomek) – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Bartejs, Gulaši (A), L. Forman, D. Mikyska – Zaťovič (C), Krištof, P. Mueller (A) – R. Pavlík, A. Zbořil, L. Horký – Ostřížek, Rákos, Vincour – T. Šoustal, Meluzín, Süss.

Hosté: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Donaghey – Zikmund, Plekanec (C), Jágr – Hlava, Filip, M. Indrák – Machala, A. Kubík, M. Beran – Kristo, Račuk, Melka.

Rozhodčí

Šír, Vrba – Axman, Kajínek

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

1000 diváků

Camara i Musil se rozpálili proti mistrům

Třinec přijel na led soupeře, kterého ještě jako jediného v tomto ročníku neporazil. Lépe ale začali Pardubičtí. V sedmé minutě střílel z prostoru mezi kruhy Paulovič, skóre se však ještě neměnilo. Rozjezd Dynama zbrzdila první přesilovka v podání Ocelářů.

Už při hře pět na pět pak ztratil puk domácí obránce Kolář, jenže Daňo brejk nevyužil. Do vedení se dostali ve 12. minutě hokejisté Pardubic, když se Košťálkova střela odrazila od zadního mantinelu a zblízka puk dorazil Camara. Hosté potom nevyužili ani svou druhou početní výhodu.

Domácí tým naopak druhou přesilovku zkraje druhé části využil. Po hákování Vrány stačilo Dynamu osm sekund, aby zvýšilo na 2:0. Souhru zakončil před brankou opět Camara. Třinec snížil za necelých pět minut, když v přečíslení tři na jednoho předvedl skvělou výměnu puku a zakončení. Do odkryté branky skóroval obránce Kundrátek.

V polovině utkání Pardubičtí chtěli svůj náskok zvýšit, brankáře Mazance zblízka překonal Košťálek. Hosté ale využili trenérskou výzvu, s níž kouč Varaďa uspěl - rozhodčí branku neuznali kvůli nedovolenému bránění brankáři. Oceláři měli ve druhém dějství více střel na branku, ale ve 37. minutě se museli bránit po faulu Marcinka na brankáře Frodla. Domácí přesilovku za necelou minutu využili, když Mazance prostřelil nejlepší pardubický střelec Říčka.

Na startu třetí třetiny se Třinci povedl stejný kousek jako Pardubicím v té druhé. Hosté využili zbytek přesilovky, když na 2:3 snížil Růžička. Jenže tento stav vydržel pouze 17 sekund, protože dvougólový náskok vrátil Dynamu Adam Musil.

Když na třinecké straně nevyužil šanci Hrňa, přidal pardubický útočník Musil těsně po vypršení přesilovky pátý gól svého týmu. Svou již pátou dnešní asistenci zaznamenal obránce Košťálek. Hosté v závěru snížili zásluhou Vrány, ale vzápětí uzavřel na 6:3 Cienciala.

Ohlasy trenérů

David Havíř (Pardubice): „Z naší strany to bylo výborné utkání, měli jsme dobrý pohyb, vyhrávali jsme souboje jeden na jednoho a byli silnější v předbrankovém prostoru. Zlomem v utkání byl gól na 4:2, protože tam Třinec mohl ještě reagovat. Zápas se tam lámal. Myslím, že jsme celé utkání byli lepší.“

Marek Zadina (Třinec): „V první třetině jsme předvedli špatný výkon, Pardubice nás přehrávaly a byly důraznější v osobních soubojích. Něco jsme si řekli a trochu se zlepšili. Nějaké šance jsme si vypracovali, ale neproměnili je. Když jsme se přiblížili na jeden gól, tak jsme zase inkasovali. To bylo hodně těžké. Když to shrnu, tak to nebyl dobrý zápas. Podíváme se na ty chyby, v neděli musíme začít úplně jinak.“

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 6:3. Košťálek řídil skolení mistra pěti nahrávkami
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:04. Camara, 20:39. Camara, 37:03. Říčka, 40:42. A. Musil, 49:36. A. Musil, 58:40. Cienciala

Hosté: 25:09. Kundrátek, 40:25. Martin Růžička, 58:08. P. Vrána

Sestavy

Domácí: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, Nakládal (C), D. Robertson, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, J. Zdráhal – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – R. Kousal, A. Musil, Camara – Říčka, Cienciala, Hecl – Pochobradský, Anděl, O. Rohlík.

Hosté: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, Miloš Roman, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Hrňa – O. Šedivý, M. Kovařčík, Dravecký (A) – Kofroň.

Rozhodčí

Kika, Šindel – Gebauer, Hlavatý

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

1000 diváků

Senzační Gazda zesměšnil Pražany

Sparta se na vlastním ledě představila z posledních 12 zápasů teprve podruhé a začala aktivně. I přes herní převahu domácích si však první vážnější šanci vypracovali Berani. Flynn ujel v šesté minutě sparťanské obraně, jeho bekhendový pokus se ale mezi tři tyče branky střežené Salákem nevešel.

Nevyužitou šanci hostů potrestal o dvě minuty později Sobotka, jenž z dorážky nadvakrát překonal Hufa v brance Zlína. Vedení Spartě nevydrželo dlouho, sympaticky hrající hosté srovnali v 11. minutě, kdy se puk odrazil od brusle clonícího Honejska a skončil za Salákem.

V závěru třetiny Sparta zatlačila na zlínskou defenzivu a dostala se do několika zajímavých příležitostí. V 17. minutě se po obrovské chybě v hostující rozehrávce dostal do stoprocentní příležitosti Přibyl, s jehož střelou z mezikruží si ale Huf poradil. Z další šance již Pražané udeřili: Chlapík dostal na pravém křídle spoustu prostoru a prudkou ranou zápěstím vrátil Spartě vedení.

První velkou šanci druhé části měl ve 24. minutě nejproduktivnější hráč extraligy Erik Thorell. Švédský hokejista se objevil sám před Hufovou branku, namísto zakončení ale volil nahrávku, kterou obrana dokázala zblokovat. Ve 28. minutě Zlín z nenápadné akce srovnal. Mamčicsovo nahození od modré čáry se po několika odrazech dostalo k Veselému, který neměl problém překonat dezorientovaného Saláka.

Ve 34. minutě mohli jít Berani poprvé do vedení, ale z obrovského závaru před Salákovou brankou nastřelili pouze tyč a prakticky z protiútoku inkasovali. Konečný i přes faul dojíždějícího obránce využil sólový únik a potřetí poslal Spartu do vedení.

Ani to však Sparta nedržela dlouho. Zlín v přesilovce zatlačil domácí do obranného pásma a po několika slibných střeleckých příležitostech se dostal puk ke Gazdovi, jenž z pravého kruhu potřetí propálil Saláka.

Nedisciplinovanost hokejistů Sparty vedla i ke čtvrté brance Zlína. Sparťané v úvodu třetí části nabídli hostům dvě na sebe navazující početní výhody a po 28 sekundách té druhé inkasovali. V čase 44:31 z dorážky vstřelil svůj první gól v extralize dvacetiletý Lotyš Zabusovs a poprvé v zápase poslal Zlín do vedení.

Sparta v závěru stupňovala svůj tlak a tři minuty před koncem základní hrací doby po úniku Řepíka se Sobotkou slavila vyrovnání na 4:4. Jenže závěr patřil hostům, jmenovitě Gazdovi, který nejprve vrátil Zlínu vedení a poté završil hattrick.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Hlinka (Sparta): „Vstup do zápasu byl z naší strany všelijaký, Saša Salák pochytal hodně šancí Zlína, přesto jsme se dostali opakovaně do vedení. Ještě v půlce zápasu jsme měli zápas relativně pod kontrolou. Poslední třetina ale byla bohužel z naší strany katastrofa. Prohrála nám zápas. Klukům jsme opakovali, že nejsme v pozici, abychom kohokoli podceňovali, věděli jsme, že Zlín je houževnatý. Bohužel jsme absolutně nezvládli závěr.“

Luboš Rob (Zlín): „My jsme teď v každém zápase outsider a neřešíme, jestli hrajeme na Spartě nebo s někým jiným. V kontextu našich dosavadních výkonů jsme zvyklí prohrávat a dneska jsme toho možná dokázali využít. I když jsme většinu zápasu ztráceli, tak jsme cítili naději na zvrat. Stále to pro nás byl hratelný výsledek. Nakonec nás zachránil Dan Gazda, který jako obránce vstřelil hattrick.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Zlín 4:6. Překvapení kola, hattrickem se blýskl hostující Gazda
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:12. Sobotka, 16:54. F. Chlapík, 33:48. J. Konečný, 57:01. Sobotka

Hosté: 10:13. Honejsek, 27:20. R. Veselý, 38:13. Gazda, 44:31. Zabusovs, 58:08. Gazda, 59:01. Gazda

Sestavy

Domácí: Salák (Machovský) – Radek Jeřábek, Mikliš, Matuškin, T. Pavelka, Poizl, A. Polášek – Buchtele, R. Horák, F. Chlapík – D. Kaše, M. Řepík, Sobotka – J. Strnad, D. Přibyl, E. Thorell – Vitouch, J. Konečný, T. Jandus – Dvořáček.

Hosté: Huf (Kašík) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec, M. Novotný, T. Hanousek, Ferenc – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš, P. Sedláček, O. Flynn – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Vopelka, R. Veselý, Fryšara.

Rozhodčí

Hejduk,Pilný – Lhotský, Svoboda

Stadion

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud