25. září 2022 • 20:20

SESTŘIHY: Výhra Sparty, derby pro Vítkovice. Kladno okradlo Hradec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší zklamání dosavadní extraligové sezony? Sparta a Třinec. Loňští finalisté sbírají body hlemýždí rychlostí a ve 4. kole se potřebovali chytit. Pražané v důležitém zápase proti Plzni uhájili vítězství 3:2, hosté tak nadále jako jediní z účastníků nejvyšší ligové scény nemají ani bod. Oceláři na domácím ledě nastoupili k slezskému derby proti Vítkovicím. Ostravané dokázali třikrát vyrovnat a nakonec oslavili vítězství 5:3, přestože jim tentokrát scházela letní posila Peter Mueller. Nedělní program měl čítat šest zápasů, ale utkání neporažené Olomouce v Karlových Varech se nakonec odsouvá na neurčito. Na vině je porucha rolby. Z posledního klání si odnesli dva body hokejisté Mladé Boleslavi. Podívejte se na sestřihy ze všech zápasů.



Problém s rolbou odložil klání Varů s Olomoucí

Dnešní zápas 4. kola hokejové extraligy mezi domácími Karlovými Vary a Olomoucí byl po potížích s rolbou odložen kvůli nezpůsobilé hrací ploše.

Po technické poruše rolby, která zůstala před začátkem utkání dlouho nehybně na ledě KV Areny uprostřed kluziště, bylo nejprve posunuto úvodní buly duelu, jenž měl původně začít již v 15:30.

Rolbu sice pořadatelé z ledové plochy odtlačili, jenže ani po takřka hodině a půl se jim nepodařilo za pomoci náhradní rolby připravit led, na němž zůstala velká rýha, ke hře. Zápas byl proto pro dnešek zrušen.

„Po dohodě obou klubů bude utkání odloženo kvůli bezpečnosti hráčů,“ oznámil hlasatel nespokojeným divákům.

Hanáci, kteří jeli na západ Čech přes 400 kilometrů v roli extraligového lídra a v nové sezoně jako jediní ještě neztratili ani bod, tak neměli možnost hájit vedení v tabulce.

Náhradní termín utkání nebyl ještě oznámen.

Góly

Domácí: 02:45. Kohout, 22:32. Redlich, 36:36. Kohout

Hosté: 45:55. Bambula, 48:17. Strapáč

Sestavy

Domácí: Lukeš (Habal) – Huttula, Plutnar, Bartejs, Dlapa, Pulpán (A), Havlín, Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Bernad, Sapoušek, Kružík.

Hosté: Jak. Sedláček (41. Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš – Rutar, J. Káňa (A), Nahodil – Kunc, Kusko, Knotek (A) – Bambula, Anděl, Menšík – Navrátil, Olesz, Strapáč – Mácha.

Rozhodčí

Jeřábek, Hejduk – Gerát, Špůr

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Karlovy Vary - Olomouc: Po skoro hodině a půl rozhodčí rozhodli o odložení utkání
Video se připravuje ...

Liberec poprvé padl, Kometa ovládla nájezdy

Hokejisté Liberce i v dnešním 4. kole extraligy dovedli zápas do nastavení, po třech předchozích výhrách však tentokrát boj o druhý bod nezvládli a poprvé v sezoně poznali hořkost porážky. Bílí Tygři nestačili na brněnskou Kometu, které na svém ledě podlehli 2:3 po samostatných nájezdech. Brno tak dalo zapomenout na páteční domácí porážku s Kladnem a po čtyřech kolech má na kontě shodně dvě výhry a dvě porážky. Hrdinou utkání byl hostující brankář Dominik Furch, jenž si připsal 54 zásahů. Rozhodl útočník Petr Holík.

Domácí vstupovali do utkání s debutujícím Danielem Králem v brance, na opačné straně podruhé za sebou začal mezi třemi tyčemi Dominik Furch. A brankář Komety musel být hned od úvodní minuty ve střehu, se střelami Filippiho a Birnera ale neměl větší problém. Poradil si také s dobrými šancemi Štibingra a Jelínka. Za hosty zase zahrozil z rychlého protiútoku Horký, také Král byl na místě. Velkou příležitost měl poté domácí Melancon, Furch však výborně zasáhnul. První přesilovou hru v utkání si v závěru první části zahráli Bílí Tygři, sehráli ji ale špatně a Furcha prakticky neohrozili.

To Brnu se v početní výhodě vedlo o poznání lépe a na začátku druhé třetiny otevřel skóre po hezké kombinaci s Holíkem střelou z mezikruží Horký. Liberečtí mohli odpovědět rovněž v přesilovce, Furch si ale se střelou Filippiho i dorážkou Bulíře poradil. Domácí se tak vyrovnání dočkali až v polovině utkání. Za kruhy napřáhnul obránce Derner a jeho dělovka skončila za Furchovými zády.

Bílé Tygry vyrovnávací gól nabudil a rázem jich byl plný led. Dobré šance měli Birner se Štibingrem a gólovou příležitost měl také Najman, Furch ale svůj tým podržel. Ve 37. minutě šli však Severočeši přeci jen do vedení. Přesilovku bleskově využil Bulíř a otočil skóre zápasu na stranu domácích. Kometa se však ještě před druhou přestávkou dočkala vyrovnání. Nahození Zbořila od pravého mantinelu nešťastně tečoval za Králova záda liberecký obránce Balinskis - 2:2.

Na začátku třetího dějství měl dobrou šanci Vlach, jenže zblízka nedokázal přehodit Furchův beton. V následné početní výhodě domácích byl blízko gólu Bulíř, Furch ale s vypětím všech sil svou branku uhájil. Liberec pokračoval v náporu a další vekou příležitost měl Faško-Rudáš, ani on ale brněnského brankáře nepřekonal. Ojedinělou šanci hostů měl z rychlého protiútoku Horký, na Krále si ale nepřišel. Poté převzali aktivitu znovu Bílí Tygři, kteří chtěli zápas strhnout na svou stranu. Skvěle chytající Furch však Brno podržel a zápas tak dospěl do prodloužení.

Také v nastaveném čase měli drtivou převahu hráči domácích, Bulíř ani Balinskis ale Furcha nepřekonali. O osudu zápasu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich kralovala hostující Kometa, jejíž střelci se prosadili z pěti pokusů hned čtyřikrát, vítězný nájezd si připsal Holík.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „Nemám hráčům co vytknout, výkon týmu se mi líbil. Pokud budeme hrát zápasy tak jak dnes, tak jich většinu vyhrajeme. Od začátku až do konce jsme utkání herně kontrolovali, měli jsme spoustu šancí. Bohužel jsme ale nedali o ten gól víc. Daniel Král chytal parádně a neměl to navíc vůbec jednoduché, protože na něj šlo jen pár střel.“

Martin Pešout (Brno): „Po dvou prohrách jsme byli trochu zakřiknutí a potřebovali jsme se nastartovat bojovným výkonem. To se nám povedlo, i když je třeba říct, že domácí byli lepším týmem. Byli jsme hodně houževnatí a skvěle nás podržel brankář Furch. Klobouk dolů před našimi hráči, jak si poté poradili s nájezdy.“

Góly

Domácí: 29:59. Derner, 36:03. Bulíř

Hosté: 22:52. Horký, 39:04. Zbořil, . Holík

Sestavy

Domácí: Král (Kváča) – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, J. Dvořák, Rosandić – Birner (A), Bulíř (C), Flynn – Vlach, Filippi, Frolík – Ordoš, A. Najman, Faško-Rudáš – Rychlovský, Jelínek (A), Šír.

Hosté: Furch (Čiliak) – Ščotka (A), Holland, Kučeřík, Ďaloga, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Zbořil, Koblížek – Kollár, Malý, Šalé – Kratochvíl, Süss, Vincour.

Rozhodčí

Veselý, Šindel – Gerát, Hynek

Stadion

SESTŘIH: Liberec - Kometa 2:3sn. Brno si odváží ze severu Čech dva body
Video se připravuje ...

Beran vystřelil výhru Kladna, zářil gólman Bow

Hokejisté Kladna porazili ve 4. kole extraligy doma Hradec Králové 2:1, i počtvrté v sezoně bodovali a podruhé vyhráli. Na druhý pokus se poprvé radovali na svém nově zrekonstruovaném stadionu. Oba góly Rytířů vstřelil útočník Matěj Beran, který za čtyři zápasy skóroval už pětkrát. Mountfield neuspěl po dvou výhrách za sebou a poprvé v ročníku vyšel naprázdno.

Hosté nastoupili bez obránce Filipa Pavlíka a útočníka Kellyho Klímy. Do branky Kladna se vrátila jednička Landon Bow místo Adama Brízgaly, který v pátek vychytal v Brně výhru nad Kometou 3:1.

Jako první zahrozil domácí kapitán Plekanec v přesilové hře, ale Kiviaha neprostřelil. Na druhé straně si poradil ve ztrácené početní výhodě s pokusem Lva z levé strany Bow. Kanadský brankář Rytířů vyřešil v plném počtu hráčů na ledě i zakončení Kevina Klímy v přečíslení a domácí se ubránili i při Slováčkově trestu. Ve 13. minutě u pravé tyče neprotlačil puk za Kiviaha Brodecki.

Po vyloučeních Kevina Klímy a Janka měli Rytíři dlouhou početní výhodu včetně pěti sekund v pěti proti třem. Nejdříve po Klepišově přihrávce minul Filip, ale nakonec se Kladno dočkalo gólu. Dotchinovu střelu od modré čáry tečoval před brankou Beran.

V úvodu druhé části tým Mountfieldu domácí zatlačil a ve 23. minutě Bow pravým betonem vykopl pokus Lalancetteho, který pak ještě z dorážky bekhendem minul. Kladenský gólman kryl i Okuliarovu střelu. Kladenskou přesilovku při Gasparově trestu zkrátil faulem Kubík.

Bow odolal v krátkém oslabení a poradil si i s šancemi Zachara a Okuliara. V čase 30:47 Rytíři zvýšili náskok. Filip našel zpoza branky u levé tyče číhajícího Berana, který dal svůj pátý gól v sezoně. Ještě ve druhé třetině vysunul Klepiš do šance Ticháčka, ale Kiviaho zasáhl.

Na startu třetí části šel pykat hostující Cingeľ a finský gólman Mountfieldu betonem zasáhl při Indrákově pokusu. Ve 45. minutě neuspěl sám před Bowem Lev. Kladenský gólman držel čistý štít do času 47:26, kdy se při Michnáčově trestu prosadil z dorážky Cingeľ. Rytíři vůbec poprvé v sezoně inkasovali v oslabení.

V 50. minutě přišli hosté o obránce Gaspara, který si poranil při souboji u mantinelu nohu a opustil led na nosítkách. Vrátit Kladnu dvoubrankový náskok mohl po šikovném průniku Zikmund. V 57. minutě trefil Melka v přečíslení tyčku. Těsný náskok domácí udržel i při power play hostí a po siréně ještě diváci viděli sérii potyček.

Ohlasy trenérů

Jiří Burger (Kladno): „Chtěl bych dnes naše kluky hodně pochválit, jak k zápasu přistoupili, jak ho odbojovali a byli obětaví. Věděli jsme, že proti nám stojí obrovsky kvalitní soupeř. Jsme spokojení, že se Matěj (Beran) rozstřílel. Góly zatím dává a budeme doufat, že mu to vydrží co nejdéle.“

Petr Svoboda (Hradec Králové): „V první třetině to bylo hodně rozkouskované. Bylo tam hodně přesilovek a pro nás hodně oslabení. Myslím si, že první dvě třetiny jsme tady nebyli. Neměli jsme pohyb, prohrávali jsme osobní souboje a Kladno jasně dominovalo. Dalo nám gól v přesilovce, pak jsme udělali ve druhé třetině chybu v osobních soubojích. Ty jsme dnes prohrávali hodně. Od nás nějaké měřítko měla až třetí třetina, kdy jsme měli tlak. Trošku jsme to zjednodušili, ale bohužel už se nám to nepodařilo dotáhnout do nějakého většího závaru a tlaku, aby se nám podařilo srovnat.“

Góly

Domácí: 16:07. Beran, 30:47. Beran

Hosté: 47:26. Cingel

Sestavy

Domácí: Bow (Brízgala) – Slováček, Dotchin (A), Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Kehar – Brodecki, Plekanec (C), Kubík – Michnáč, Klepiš, Procházka – Beran, Zikmund (A), Filip – Melka, Indrák, Bláha.

Hosté: Kiviaho (J. Růžička) – Kalina, Blain (A), Jank, McCormack, Nedomlel, Gaspar, Rymsha – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Pajer, Cingel, Lev (A) – Smoleňák (C), Lalancette, Ščerbak – Štohanzl, Kev. Klíma, Jergl.

Rozhodčí

Hejduk, Ondráček – Klouček, Hnát

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

4003 diváků

SESTŘIH: Kladno - Mountfield HK 2:1. Rytíři udolali Hradec díky dvěma gólům Berana
Video se připravuje ...

Sparta udržela vedení, Plzeň dál bez bodu

Hokejisté Plzně prohráli i ve 4. kole extraligy, Spartě na jejím ledě navzdory dvěma trefám Aleksiho Rekonena podlehli 2:3. Západočeši jsou jedním ze tří týmů, který v sezoně ještě nevyhrál, jako jediní však zůstávají bez bodu. Úřadující vicemistři vyhráli i druhý domácí zápas v extraligovém ročníku a spravili si náladu po čtvrtečním debaklu 0:4 v Olomouci.

V O2 areně se sešla nejvyšší návštěva v dosavadním průběhu sezony - 10.465 diváků. Poprvé v probíhajícím ročníku nastoupil v brance Sparty po letním příchodu ze zámoří Kořenář. Už ve druhé minutě po jeho chybě hosté málem skórovali, jenže Suchý trefil z úhlu tyč. Plzeňský útočník se neprosadil ani ve 12. minutě zblízka.

Místo toho se v 17. minutě radovali domácí, když Graňákovu střelu usměrnil Kaše za záda gólmana Pavláta.

V prostřední části se skóre nezměnilo. Plzeň zkraje druhého dějství nevyužila přesilovku a po ní Sedlák z dorážky nezakončil do odkryté branky. V polovině duelu Řepík střelou z první nevyzrál na Pavláta.

Na začátku třetí dvacetiminutovky přidali sparťané druhý zásah. Forman přihrál před branku Safinovi a ten se po pohotovém zakončení nemýlil. K další trefě domácích byl blízko Vitouch, jenže nastřelil jen tyčku.

V 53. minutě snížil v přesilové hře tvrdou ranou pod horní tyč z kruhu finský útočník Rekonen. O pět minut později sparťanský kapitán Řepík po rychlé kombinaci v početní výhodě střelou z mezikruží vrátil svému celku dvoubrankový náskok. Všichni tři střelci Pražanů skórovali poprvé v sezoně.

Plzeňští se sice hned o 19 sekund později zásluhou Rekonena vrátili na dostřel, ale to bylo z jejich strany všechno. Vyšli tak bodově naprázdno i ve druhém vystoupení pod trenérem Kořínkem.

Ohlasy trenérů

Patrik Martinec (Sparta): „Kluci zápas odbojovali, měli jsme plno zblokovaných střel. Výborný výkon podal (brankář) Pepa Kořenář, který měl extraligovou premiéru za Spartu. Dal nám velkou šanci vyhrát. Oproti Olomouci to byl diametrálně odlišný přístup.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Bylo to vyrovnané utkání. Bojovali jsme od začátku a věděli jsme, že to bude o jedné brance. Nakonec se to potvrdilo. Sehráli jsme slušné utkání. Čeká nás spoustu práce, tým je poměrně mladý. Věříme tomu, že se to zlepší.“

Góly

Domácí: 16:35. Kaše, 41:40. Safin, 57:43. Řepík

Hosté: 52:17. Rekonen, 58:02. Rekonen

Sestavy

Domácí: Kořenář (J. Kovář) – Graňák, Krejčík, Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – Safin, Tomášek, Kaše – E. Thorell, G. Thorell, Forman – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.

Hosté: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Lang – Hrabík, Bitten, Suchý – Sedlák, Malát, Adamec – A. Dvořák.

Rozhodčí

Hribik, Pilný – Malý, Ondráček

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

10 465 diváků

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 3:2. Indiáni favorita trápili, prvních bodů se však nedočkali
Video se připravuje ...

Mistrovská kocovina trvá, Vítkovice zvládly obrat s Třincem

Hokejisté Třince podlehli ve 4. kole extraligy doma Vítkovicím 3:5 a prohráli i čtvrtý zápas sezony. Hosté otočili vývoj třemi góly ve třetí třetině. Obhájce titulu třikrát vedl po gólech Marka Daňa, Martina Růžičky a Daniela Voženílka. Ostravský klub i bez zdravotně indisponovaného Petera Muellera kontroval trefami Petra Fridricha, Robertse Bukartse a Krzysztofa Tomasze Maciase, který v extralize debutoval. Rozdílový gól vstřelil Marek Kalus a výhru zpečetil Jan Bernovský.

Třinec vyřadil na jaře Vítkovice v cestě za zlatým hattrickem ve čtvrtfinále bez ztráty zápasu, ale rozpoložení v obou táborech bylo před prvním derby sezony opačné. Mistr odstartoval sezonu třemi prohrami, zatímco jeho rival získal sedm bodů z devíti možných.

Obhájce titulu neměnil po minulé prohře s Karlovými Vary složení obranných řad, ale hrál na sedm beků místo šesti a zpřeházel všechny čtyři útočné řady. Do branky se také poprvé v sezoně postavil Kacetl, který už ve třetí minutě zneškodnil sólový únik Fridricha. Jako první tak udeřili domácí - Daňo na hranici brankoviště tečoval Hudáčkovu střelu.

Už za 24 sekund ale vyrovnal agilní Fridrich, který po vyhraném vhazování překonal Kacetla schovanou střelou přes chumel hráčů. Autor prvního gólu Vítkovic mohl z brejku dva na jednoho otočit skóre, ale v minisouboji tentokrát uspěl třinecký brankář.

Oceláře dostal znovu do vedení Růžička z dorážky a zvýšit mohl Daňo, ale jeho průnik zastavil špičkou brusle Stezka. Ukazatelem skóre tak pohnul na druhé straně Bukarts, který vymetl horní růžek branky. Za dvě minuty domácí znovu vedli: Růžička vyslal do úniku Voženílka, který nastupoval nově v elitní lajně a prosadil se střelou mezi tělem a vyrážečkou Stezky.

Vítkovičtí našli odpověď i potřetí, když svůj debut v extralize ozdobil precizní střelou Macias. Osmnáctiletý útočník se trefil pár sekund po vypršení přesilové hry z úhlu přesně mezi Kacetlovo rameno a horní tyč. O chvíli později bylo s domácími ještě hůř. Od modré čáry vypálil Koch a Kalus jeho střelu tečoval mezi Kacetlovy betony. Domácí v závěru odvolali gólmana, ale Bernovský završil obrat a pečetil výhru Ostravanů.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Třinec): „Hrálo se derby jak má být a fanoušci obou klubů vytvořili výbornou atmosféru. Prohra nás mrzí. Dobře jsme začali, byli jsme aktivní. Hosté hrozili z protiútoků, párkrát jsme propadli, to musíme zlepšit. Vedli jsme, stále nás ale dotahovali a je škoda, že jsme neodskočili na víc než jeden gól. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme vedení (3:2) uhájit. Bohužel se to nepovedlo. Rozhodovaly detaily; zblokovat střely, dostat puky ven z pásma, a to se nám nepodařilo. Gratulujeme soupeři k vítězství.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Jsme velmi spokojeni, výhry v derby si vždy ceníme. Vůbec není jednoduché sbírat body proti tak silnému mužstvu. Vítězství se nerodilo jednoduše, jak to možná na konci vypadá. Domácí šli do vedení, a co bylo pro nás důležité a mohlo být v utkání klíčové, že jsme pokaždé kontrovali a po inkasovaném gólu rychle vyrovnali. Třinec byl ve druhé třetině lepší a odskočil nám, smekám ale před hráči, jaký výkon předvedli ve třetí třetině. Vyhráli ji 3:0, to je fantazie. Možná bych se měl po vítězství smát, ale trápí mě, že jsme ztratili Muellera a dnes v utkání i Krenželoka. Látal jsem to na poslední chvíli, přišel hráč z juniorky (Macias), který nám možná otočil ten výsledek.“

Góly

Domácí: 07:42. Daňo, 24:08. M. Růžička, 33:59. Voženílek

Hosté: 08:06. Fridrich, 31:52. Bukarts, 45:43. Maciaś, 52:01. Kalus, 58:36. Bernovský

Sestavy

Domácí: Kacetl (Daneček) – Marinčin, M. Doudera, Adámek, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Hrehorčák, Roman, Nestrašil – Kurovský, Hudáček, Daňo – Lyszczarczyk, Dravecký (A), Chmielewski.

Hosté: Stezka (Klimeš) – Grman, Mikuš, J. Stehlík, Gewiese, Raskob, Koch, L. Kovář – Lakatoš (A), Marosz, L. Krenželok (C) – Bernovský, Lindberg, Fridrich – Maciaś, Krieger, Bukarts – Kalus, Chlán, Dej.

Rozhodčí

Kika, Obadal – Gebauer, Hlavatý

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

4 601 diváků

SESTŘIH: Třinec - Vítkovice 3:5. Mistr dál tápe. Nezvládl ani derby
Video se připravuje ...

Boleslav urvala dva body z ledu Dynama v prodloužení

Hokejisté Pardubic poprvé v novém extraligovém ročníku prohráli, když v prodloužení zápasu 4. kola nestačili na Mladou Boleslav. Dynamo sice nejprve vedlo, ale Středočechům se povedlo vývoj otočit. Za Pardubice pak v 57. minutě vyrovnal Adam Musil na 2:2, ale prodloužení se hrálo jen krátce. Po půlminutě totiž ujel útočník David Šťastný a zařídil dvoubodový zisk pro Mladou Boleslav.

V úvodu utkání si vytvářeli nebezpečné situace především Pardubičtí. Hyka ve třetí minutě ještě na Krošelje nevyzrál, bývalý útočník Mladé Boleslavi se však prosadil o čtyři minuty později, kdy přesnou střelou z mezikruží otevřel skóre a vsítil svůj první gól v pardubickém dresu. Postupně přibývala práce i pro pardubického brankáře Willa, který zasahoval dvakrát proti Lantošimu. Středočeši se dočkali v 19. minutě, kdy do pardubické sítě prošla střela Pláňka od modré čáry. Autor gólu byl o chvíli později vyloučen, ale přesilovku rozdělenou pauzou mezi první a druhou třetinou domácí nevyužili.

S početní výhodou lépe naložili hosté, kteří ve 24. minutě již po 12 sekundách hry v pěti proti čtyřem skórovali. Útočník Kantner se po vhazování prokličkoval do střelecké pozice a překonal Willa. Ve druhé třetině už se skóre neměnilo. Svou další šanci nevyužil Hyka, v jedné situaci zazněla i branková konstrukce. Hosté zase nevyužili svou další přesilovku.

Ve třetím dějství se hokejisté Dynama snažili prosadit proti pozorně bránicím Středočechům. Přicházely střely, ale i nedotažené či zblokované kombinace. Domácí měli ve třetí třetině střeleckou převahu, ale vše, co prošlo na branku, pochytal její strážce Krošelj. Až v 57. minutě se Východočeši dočkali, když po nabídce Čerešňáka tečoval puk před Krošeljem Adam Musil a vyrovnal na 2:2.

Zachránil tak Dynamu bod, protože v prodloužení rychle rozhodl mladoboleslavský Šťastný. Ve vlastním pásmu se dostal k puku, projel s ním sám přes celé hřiště a prostřelil Willa.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Pardubice): „Myslím, že první a třetí třetinu jsme byli lepším týmem, druhou naopak ne. Měli jsme dát více než dva góly. To rozhodlo o tom, že se zápas dostal do prodloužení. Tam jsme měli přečíslení tři na dva, ale bohužel jsme netrefili branku a z protiútoku inkasovali. Byl to zbytečný gól, měli jsme to sehrát lépe. Z naší strany to byl celkově bojovný a snaživý výkon, jen druhá třetina nám nevyšla. Čtyřicet minut jsme jinak byli lepším týmem. Řekl bych, že Boleslav z minima vytěžila maximum. Jsem rád, že jsme si ve třetí třetině vytvořili ohromný tlak a šli si minimálně za vyrovnáním.“

Petr Haken (Mladá Boleslav): „Když budu hodnotit celý zápas, tak musím vyzdvihnout naši druhou třetinu. Odehráli jsme zatím v našem podání asi nejlepší dvacetiminutovku. Pomohli jsme si dobře odehraným oslabením a následně dali v přesilovce branku. Ve třetí třetině jsme byli pod obrovským tlakem, chci vyzdvihnout naši defenzivu a dobrou práci v obranném pásmu. Chválím hráče za týmový výkon.“

Góly

Domácí: 06:14. Hyka, 56:52. A. Musil

Hosté: 18:36. Pláněk, 23:10. Kantner, 60:32. Šťastný

Sestavy

Domácí: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Tvrdík – Radil, Zohorna (A), Hyka – Říčka, R. Kousal (A), Cienciala – A. Musil, Poulíček (C), Paulovič – Koffer, Rohlík, Urban.

Hosté: Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, O. Najman (A), Åberg – M. Beránek, Bičevskis, Eberle.

Rozhodčí

Mrkva, Šír – Lederer, Rampír

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

8547 diváků

SESTŘIH: Pardubice - Mladá Boleslav 2:3p. Dynamo poprvé prohrálo. Rozhodl Šťastný
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud