Pavel Ryšavý
25. listopadu 2022 • 21:49

Loupež v Hradci! Plzeň pod tlakem, ale Kodýtek a spol. ukázali, jak se válčí

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vždycky záleží, jakou Plzeň nastaví tvář. Někdy se nechá přejet parním válcem tak, že si pod něj ochotně lehne. Ale pak dovede i jiné číslo. Urputné, že cítíte, jak v týmu dýchá jeden za druhého. Mountfield měl tlak, místy brutální. Jen stejně doma lehl 1:4. Plzeň ukázala, jak umí válčit.



Když vítězná parta kráčela do kabiny, hráči na sebe radostně pokřikovali, jaká se v Hradci povedla loupež. „Vůbec nevím, o čem mluvíte. Vždyť válíme,“ naoko nechápal Petr Kodýtek. „Ne, jasně. Strašně těžký zápas pro nás, Hradec byl dvě třetiny lepší, asi to loupež byla,“ přidal. Patřil k hráčům, kteří bodovou krádež organizovali, posbíral tři asistence.

Na střely vyhrál Mountfield 37:19. „Sice hrajeme dobře, máme střely, ale góly nedáváme. Vytrestá nás to,“ mrzutě komentoval bitvu hradecký Kevin Klíma.

Zhruba v půlce zápasu ukryl brankář Miroslav Svoboda puk v lapačce. Rozhodčí písknul. Hradecký útočník Oliver Okuliar zvedl hlavu ke stropu. Nepočítal zářivky. Hledal tam odpověď, proč, u všech rohatých, trefil přesně prostor, kde se nacházela rukavice pozorného gólmana. Pálil mezi kruhy, pozice slušná. A nic.

Tohle si Mountfield opakoval od začátku. Střela a nic. Další a nic. Nic, nic, nic. Plzeň nápor přežila, jednak díky Svobodovi, který nevyrobil jedinou chybičku, ale pak i proto, že na jeho číslo navazovalo velké nasazení party před ním. Na dorážky vyhlásila modrá parta „stop stav“, ujelo to jen jednou.

Okuliarův pohled ke stropu vlastně jako by rámoval v utkání zlom. Plzeň vedla už v té chvíli 1:0, když se Jan Schleiss zachoval jako chladnokrevný zabijáka, schoval střelu, ta cinkla o tyč a Hradec se nacházel v mínusu. Právě ve druhé desetiminutovce první třetiny ale hosté zadupali i směrem dopředu, převzali aktivitu a ujeli do tříbrankového vedení. Bylo hotovo, byť Mountfield znovu zabral, počítal střely a analytický pohled vám po utkání řekne, že měl vyhrát. „Naše utkání jsou bohužel stejná. Máme hodně šancí, ale nejsme důrazní v zakončení a nedáváme góly,“ posteskl si hradecký kouč Tomáš Martinec.

Plzeň uspěla hlavně díky válečnému módu. „My takhle potřebujeme hrát každý zápas. Nemáme tak široký kádr, ani nemáme v týmu plno hvězd. Musíme hrát hodně pospolu a v zápase dýchat jeden za druhého,“ poznamenal Kodýtek. Ano, Plzeň tohle zvládne, má k tomu v sestavě i vhodné typy. Klíčové u ní je, aby zvládala stejný výkon opakovat. „Stoprocentně, tak to je. Teď potřebujeme dobře zregenerovat a v neděli jdeme zase na to,“ bojovně dodal Kodýtek. Jak říkal, že tým nemá hvězdy? Z drobounkého pracanta postupně velká osobnost týmu roste.

Z V R P Skóre B
Z V R P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud