27. listopadu 2022 • 19:55

SESTŘIHY: Rekord Dynama! Parádní obrat a výhra číslo 13, slaví i Sparta

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kompletní 23. extraligové kolo naservírovalo dva velké šlágry. V tradičně lákavé bitvě Sparty s Kladnem domácí odvrátili hrozbu pádu na 13. příčku. Kouzlo nového kouče Miloslava Hořavy trvá, Pražané zvítězili jasně 5:1, třemi body přispěl Roman Horák. V další třaskavé tahanici usilovaly Pardubice nejen o vyšší náskok na čele tabulky, ale také týmový rekord v počtu výher. Toho nakonec dosáhly, přestože ještě 62 sekund před sirénou prohrávaly o dva góly. Vítězství v nájezdech nad Kometou pečetil David Cienciala. Vítkovice přetlačily Karlovy Vary, Třinec si z Plzně odvezl těsnou prohru, Motor pokořil Liberec, Olomouc přejela Hradec poměrem 5:0 a Mladá Boleslav obrátila duel s Litvínovem. SESTŘIHY nejdůležitějších okamžiků sledujte na webu iSport.cz.



Hořavovo kouzlo funguje, Sparta opět vyhrála

Hokejisté Sparty porazili ve 23. kole extraligy doma Kladno 5:1 a vyhráli po předešlé sérii šesti porážek i třetí duel pod novým trenérem Miloslavem Hořavou, jehož v minulém zápase doplnil Švéd Hans Wallson. Po třech bodech za gól a dvě asistence si před třetí nejvyšší návštěvou této sezony 12.113 diváků připsali Roman Horák a Miroslav Forman. Rytíři ve čtvrtém utkání po reprezentační pauze poprvé nebodovali a nenavázali na poslední dvě výhry.

Sparta se ujala vedení už po 67 sekundách, kdy si Erik Thorell vyměnil puk s Horákem a trefil odkrytou část Bowovy branky. Vzápětí měl další možnost Buchtele, ale kladenský gólman zasáhl. Rytíři začali také hrozit, nevyrovnali však ze svého tlaku, ale v deváté minutě udeřili z protiútoku.

Procházka zachytil v obranném pásmu Moravčíkovu rozehrávku, vysunul do úniku Plekance, který sice neudržel rovnováhu, ale vkleče překonal Kořenáře. Při Slováčkově vyloučení kryl Bow Sobotkovu střelu a po Babkově chybné rozehrávce minul Erik Thorell. Při Buchteleho trestu neuspěl po přihrávce Brodeckého před Kořenářem Procházka.

Kladno hned po pauze přečkalo nápor Sparty, ale ve 25. minutě už inkasovalo. Pokus Erika Thorella tečoval před Bowem Horák. Pražané měli převahu, Bowa však nepřekonal ani Simon, který se před ním ocitl sám.

V polovině utkání mohl vyrovnat Filip, jehož první pokus zastavil hokejkou vleže Kořenář a druhý skončil na pravé tyči. V 35. minutě při Procházkově vyloučení po Formanově střele dorazil puk za Bowa Gustaf Thorell.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Pražané ubránili při Němečkově trestu. Zvýšit náskok Sparty mohl Horák, ale kladenský gólman prostor u pravé tyče pokryl. Kladno ze svého náporu snížení nevytěžilo. Na druhé straně si Bow poradil s šancí Erika Thorella, ale v 52. minutě už jej překonal Sobotka. V čase 54:02 ještě ve vlastním oslabení dovršil výsledek z přečíslení po Horákově přihrávce Forman.

Ohlasy trenérů:

Miloslav Hořava (Sparta): „Dali jsme gól a pak bylo Kladno celou první třetinu lepší. Mělo víc šancí a můžeme děkovat gólmanovi (Josefu Kořenářovi), že jsme nedostali víc gólů než jeden. Byli jsme určitě horším týmem. Ve druhé třetině jsme se trošku zlepšili, bylo to vyrovnanější a dali jsme dva tečované góly. To byl rozhodující moment zápasu. Ve třetí třetině jsme věděli, že Kladno bude víc v presu a už jsme hráli víc do obrany, což se nám vyplatilo.“

Pavel Skrbek (Kladno): „Trošku nám utekl začátek zápasu. Pak jsme se dostali do hry gólem na 1:1, ale přišlo mi, že Sparta víceméně kontrolovala celý zápas. Neměli jsme ani moc šancí, chyběl nám pohyb a tlak do brány. Akorát můžeme dnes gratulovat Spartě k vítězství.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Kladno 5:1. Domácí mají třetí výhru v řadě, třemi body se blýskl Forman
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 01:07. E. Thorell, 24:28. Horák, 34:34. G. Thorell, 51:30. Sobotka, 54:02. Forman

Hosté: 08:55. Plekanec

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Moravčík, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, D. Simon – Konečný, G. Thorell, Safin.

Hosté: Bow (Brízgala) – Slováček, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Dotchin (A) – M. Procházka, Plekanec (C), Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Melka, Zikmund (A), Pytlík – Bláha, Filip, Michnáč.

Rozhodčí

Hribik, Horák – Špůr, Ondráček

Stadion

O2 Arena

Další řádění střelce Muellera, dal dva góly

Hokejisté Vítkovic potvrdili ve 23. kole extraligy roli favorita, když na domácím ledě zdolali Karlovy Vary po tuhém boji 4:2. Energie dvakrát vedla a Ostravané otočili skóre na svou stranu až v třetí části. Dvěma brankami k tomu přispěl Peter Mueller, jehož vítězná trefa padla ve 49. minutě v přesilovce. Vítkovičtí pojedenácté v řadě zabodovali a ve vlastním prostředí vyhráli desáté z jedenácti utkání.

Vítkovice ve svém čtvrtém domácím utkání po sobě přenechaly úvod soupeři, který po jejich chybě atakoval po levé straně a Chalupovu přihrávku na brankoviště v šesté minutě s přehledem zakončil Gríger.

Ostravané srovnali v 15. minutě. Svůj druhý zápas po návratu z marodky kanonýr Mueller gólově vyšperkoval, když bez přípravy po zemi napálil do hostující branky křížnou přihrávku Raskoba.

Moc dlouho ale nerozhodný stav neplatil, protože v 17. minutě Plutnar z první přesilovky zápasu trefou od modré čáry znovu vrátil vedení Západočechům.

Od druhé třetiny se napevno iniciativy chopili domácí. K vyrovnání jim však pomohla hrubka hostujícího Koblasy, jehož křížnou rozehrávku vlastním pásmem ve 29. minutě zachytil Chlán a švihem pokořil Lukeše.

Vítkovičtí měli několik dalších šancí, ale Mueller či Lakatoš zblízka na Lukeše nevyzráli, Mueller pak trefil tyčku a v přesilovce pět na tři promarnili své gólové možnosti Bukarts s Kriegerem.

Po zahozených vyložených příležitostech se tak ujalo až na pohled neškodné Muellerovo nahození od modré čáry, které však ve 49. minutě v domácí přesilové hře patrně Lukešovi zmizelo v roji těl a zapadlo do sítě.

Totální škrt přes plány pak Energii v závěru udělal Chalupa, který se nechal vyloučit na dvě plus dvě minuty a hosté dohrávali v oslabení. Zariskovali sice s odvoláním brankáře, ale aniž by ohrozili Klimeše, sami do prázdné branky inkasovali z Maroszovy hokejky počtvrté. Vítkovice si tak v měření sil proti Karlovým Varům připsaly pátou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů:

Radek Philipp (Vítkovice): „Karlovy Vary jsou strašně těžký soupeř, nechtěli jsme proto otevřít hru a chtěli jsme hrát trpělivě. Po první třetině, kdy jsme prohrávali 1:2, jsme od toho trošku upustili. Chtěli jsme více forčekovat a povedl se nám dát krásný gól. Závěr byl ale opět o trpělivosti, nechtěli jsme to moc otvírat a pomohli jsme si přesilovkou. Jsme moc rádi za tři body.“

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „I když jsme do zápasu nevstoupili úplně tak, jak bychom si představovali, podařilo se nám dát dva góly. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že nebudeme hazardovat a nebudeme ztrácet kotouče, bohužel jsme soupeři jednu hrubku darovali a ten ji potrestal. Ve třetí třetině jsme chtěli dostat utkání na naši stranu, ale v přesilovce, které mají silné, Vítkovice udeřily. Pak už si to zkušeně pohlídaly.“

SESTŘIH: Vítkovice - Karlovy Vary 4:2. Mueller poprvé po návratu skóroval, Energie prohrála podruhé v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:24. Mueller, 28:59. Chlán, 48:03. Mueller, 59:29. Marosz

Hosté: 05:07. Gríger, 16:32. Plutnar

Sestavy

Domácí: Klimeš (Stezka) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, L. Kovář, Gewiese – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Dej, Lindberg, Kalus – L. Krenželok (C), Marosz, Lednický – Bernovský.

Hosté: Lukeš (Habal) – Huttula, Plutnar, Dlapa, Bernad, Pulpán (A), Bartejs, Havlín – Rachůnek (A), Gríger, Chalupa – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Vachovec, Kružík.

Rozhodčí

Kika, Kubičík – Hlavatý, Gebauer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

5 197 diváků

Západočeši zosnovali obrat a okradli Třinec

Hokejisté Plzně porazili ve 23. extraligovém kole Třinec 2:1 a připsali si druhou tříbodovou výhru za sebou po třech předcházejících porážkách. Hosté se sice díky přesilovkové trefě Marka Daňa ujali v první třetině vedení, jenže domácí v samém závěru prostřední části zásluhou kapitána Jana Schleisse srovnali a ve třetí třetině zaznamenal vítězný gól útočník Filip Suchý. Oceláři přes střeleckou převahu nebodovali podruhé za poslední tři vystoupení.

Hosté vstoupili do utkání i díky brzkému vyloučení Maláta aktivněji, ale gólman Svoboda ve druhé minutě ještě stačil střelu Růžičky z levého kruhu zlikvidovat. V 10. minutě během další početní výhody už Daňo úspěšnou tečí Jeřábkovy střely otevřel skóre. Poté se probudili také domácí, jenže krátce po skončení přesilovky Malát zblízka zakončil nad a dravému průniku Bittena odolal gólman Mazanec.

Krátce před koncem první třetiny Oceláři přečkali další oslabení a po přestávce z dobré pozice na brankovišti neskóroval Chmielewski. Indiáni se sice tlačili směrem dopředu, ale ke gólové příležitosti jim nepomohly ani dvě přesilové hry. Naopak po polovině utkání ve vlastním oslabení zahrozil střelou z úniku dvou na jednoho Roman. Domácí poté ubránili třineckou přesilovku a pouhých 36 sekund před druhou sirénou vyrovnal svižným pokusem z mezikruží Schleiss.

Po opatrném úvodu závěrečné dvacetiminutovky přihrál ve 47. minutě Holešinský před odkrytou branku Suchému a ten dokonal obrat. Hosté nedokázali vzápětí odpovědět při vyloučení Mertla a Růžička v 54. minutě svoji šanci prováhal. Indiáni aktivním pojetím nepouštěli soupeře do střeleckých pozic a Ocelářům nevyšla ani závěrečná hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů:

Petr Kořínek (Plzeň): „Utkání bylo velmi vyrovnané. V první třetině se soupeř dostal do vedení, k čemuž jsme mu pomohli dvěma vyloučeními. Těch jsme se ale chtěli vyvarovat. Druhá třetina byla lepší. Měli jsme tam dvě přesilovky, ale nebyly z naší strany dobře sehrané. Nakonec se nám v závěru podařilo vyrovnat. Třetí třetina byla o jedné brance a přiklonilo se k nám štěstí. Musím kluky pochválit za přístup a bojovnost. Věřili jsme celých šedesát minut, že to zvládneme. Výborně chytal znovu Míra (Svoboda). Jsme strašně rádi, že jsme zvládli obě poslední utkání proti silným soupeřům, snad nám to zvedne sebevědomí. Máme ale mladý tým, musíme být při zemi a nadále tvrdě pracovat.“

Zdeněk Moták (Třinec): „Domácí hráli velmi dobrý a bruslivý zápas. My máme bohužel problém s proměňováním šancí. V posledních zápasech nám hraje jen přesilová hra. Góly dávají stejní hráči. Potřebujeme, aby se zapojili střelecky i ostatní. Zatím v tom lehce tápeme. Zápas byl vyrovnaný. Byli jsme sice střelecky aktivnější, dařilo se nám na buly, jenže na statistiky se nehraje a konečný výsledek je pro nás špatný. Nedokázali jsme dostat puky do předbrankového prostoru, hráli jsme spíše po obvodu útočného pásma. Trošku nám dnes kotouče odskakovaly a nedokázali jsme si vytvořit kvalitní možnosti. Domácí ale dobře bránili a musím jim pogratulovat.“

SESTŘIH: Plzeň - Třinec 2:1. Škoda otočila zápas bere podruhé za sebou tři body, rozhodl Suchý
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 39:25. Schleiss, 46:08. Suchý

Hosté: 09:13. Daňo

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Voženílek (C), Marcinko (A), M. Růžička – Daňo, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Hrňa.

Rozhodčí

Sýkora, Šindel – Gerát, Malý

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Pardubice po obratu dorovnaly historický rekord

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 23. kole extraligy nad Brnem 4:3 po samostatných nájezdech a třináctou výhrou v řadě stanovili nový klubový rekord. Východočeši prohrávali ještě v končící 59. minutě o dvě branky, ale nakonec vývoj duelu otočili. Dva góly vstřelili domácí Adam Musil a hostující Jakub Flek. Vítězný gól v nájezdech si připsal Tomáš Zohorna.

Ve vyrovnané první třetině se prosadili pouze hosté. V 11. minutě poslal Horký puk do jízdy Flekovi, jenž ujel protihráčům a zblízka překonal brankáře Frodla. Hokejisté Dynama mohli odpovědět, ale ani Adam Musil, jenž se vrátil do pardubické sestavy, ještě recept na Čiliaka nenašel.

Pardubičtí se dočkali až ve druhé třetině. Nejprve musel být pozorný Frodl při šanci Šalého, pak už po střele Vály na druhé straně dorážel zblízka Adam Musil. Jenže nerozhodný stav vydržel pouze necelé dvě minuty. Sérii dorážek před Frodlem ukončil Horký, jenž dostal puk do pardubické branky. Vzápětí mohl srovnat Vála, ale jeho střelu zastavila tyčka.

Po chybné přihrávce na straně Pardubic se potom puk přes Horkého a Holíka dostal k Flekovi, jenž se ve střelecké pozici nemýlil a dnes podruhé překonal Frodla. Ještě ve druhém dějství došlo na první přesilovku Pardubic i Brna, ale stav 1:3 se před druhou přestávkou nezměnil.

Ve třetí třetině si Pardubičtí vytvořili několik závarů, ale Čiliak nebezpečné střely pochytal. Poslední čtyři minuty hrál domácí tým bez brankáře a gólu naděje se dočkal v čase 58:59, kdy se trefil Říčka. Dynamo pokračovalo s šesti hráči a 23 sekund před koncem základní doby vyrovnalo zásluhou Adama Musila.

V prodloužení mohli rozhodnout pardubický Zohorna nebo brněnský Flek, který jel sám na Frodla. Hra se dál přelévala z jedné strany na druhou, vyprodaná aréna sledovala skvělou koncovku, o vítězi však nakonec rozhodly až nájezdy. V nich domácí proměnili čtyři z pěti pokusů (4:2) a získali druhý bod navíc.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Pardubice): „Nebyl to z naší strany optimální výkon, dolehla na nás nějaká únava. Byl to ten zápas, kdy nám puky odskakovaly a ztráceli jsme je. Brno hrálo dobře do obrany, stálo nás to spoustu sil. Musím říct, že závěr se nám povedl skvěle, kluci věřili do poslední chvíle. Pokud dáme kontaktní gól, tak jsme schopni dát i další, což se potvrdilo. V dovednostní soutěži jsme povedený závěr potvrdili. Pro nás to hodně znamená, chtěl bych hráčům poděkovat.“

Martin Pešout (Brno): „Za poslední dobu jsme odehráli asi naše nejlepší utkání. Myslím, že jsme dokázali udržet ofenzivní sílu domácího týmu - především jeho první lajnu - po celý zápas. V některých situacích nás podržel výborný brankář Čiliak. Bohužel jsme kvůli závěru třetí třetiny přišli o tři body, to nás hodně mrzí.“

SESTŘIH: Pardubice - Kometa Brno 4:3sn. Dynamo v závěru fenomenálně otočilo vývoj a vyrovnává extraligový rekord
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:54. A. Musil, 58:59. Říčka, 59:38. A. Musil, . Zohorna

Hosté: 10:55. Flek, 26:49. Horký, 28:04. Flek

Sestavy

Domácí: Frodl (Will) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Cienciala, Poulíček (C), Paulovič – Říčka, A. Musil, Matýs – Rouha, Rákos, Koffer.

Hosté: Čiliak (s.n. Furch) – Ščotka, Kundrátek (A), Hrbas, Kučeřík, Gulaši (A), R. Černý, Němec – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Zbořil, Koblížek – Strömberg, Vincour, Šalé – Süss, Kratochvíl.

Rozhodčí

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

10194 diváků

Gazda se po návratu z první ligy zapsal gólem

Hokejisté Českých Budějovic porazili v utkání 23. extraligového kola Liberec 4:1 a díky lepšímu skóre se odlepili ode dna tabulky, když pod sebe poslali Kladno. Jihočeši zabrali po třech utkáních bez zisku, Bílí Tygři ztratili čtvrtý z uplynulých pěti zápasů. Vítězný gól zaznamenal obránce Daniel Gazda, jenž posílil Motor během týdne z prvoligového Zlína.

Jihočeši nastoupili se Strmeněm v brance, Hrachovina zůstal na střídačce. Poprvé se představil domácímu publiku Gazda. Trenéři Liberce poslali v úvodu do hry pouze tři pětice, ale jejich svěřenci snahou o rychlé tempo domácí tým nijak nezaskočili.

Naopak - brzy se sami zpomalili prvním vyloučením. Domácí sehráli přesilovku nevýrazně, postupně však přebírali aktivitu a v polovině první třetiny otevřeli skóre. Vráblíkovi na modré čáře vůbec nevyšla střela, ale po druhé přihrávce od Štencela už mířil přesně. Do výrazných příležitostí se potom dostali ještě Přikryl a Čachotský.

Druhou třetinu zahájili lépe hosté. Rychlé vyrovnání zařídil zblízka Najman, jemuž přihrával bekhendem Faško-Rudáš po objetí branky zezadu. Krátce před polovinou základní hrací doby si vzali Jihočeši náskok zpátky. Tři sekundy po trestu libereckého Kolmanna odzbrojil Gazda protihráče a nápřahem zdálky z osy hřiště prostřelil Kváču. Blízko k vyrovnání byl ve 37. minutě Faško-Rudáš, jehož střelu z pravé strany ale Strmeň šťastně vyrazil betonem.

Na začátku třetí části nevyužili domácí pátou nabídnutou přesilovku. Potom se hosté usadili v útočném pásmu, ale Kolmann neproměnil velkou šanci. Následně se nechal vyloučit Rychlovský za zbytečný faul ve středním pásmu, Českobudějovičtí sice promarnili šestou početní výhodu, ale tři sekundy po jejím vypršení dal Štencel třetí gól švihem z levého kruhu.

Necelou minutu po něm přidal čtvrtou trefu Dzierkals, který se protáhl po levé straně kolem mantinelu a z těžkého úhlu poslal kotouč k protilehlé tyčce. Nebezpečnou střelu vyslal ještě Karabáček, ale skóre se již nezměnilo.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Našli jsme cestu k vítězství, ale chybí nám lehkost, která nás vždycky zdobila. Výborný výkon odvedl gólman, podržel nás v důležitých momentech a dal nám šanci k bodovému zisku. Musíme dál pokračovat v naší práci.“

Patrik Augusta (Liberec): „Utkání bylo vyrovnané až do poloviny třetí třetiny, dokud jsme nedostali ty dva rychlé góly. Pokud však dáme v zápase jeden gól, nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek. Vytvořili jsme si nějaká přečíslení, ale nevyřešili jsme je dobře. Měli jsme mnoho vyloučených a soupeř nás potrestal, jeho vítězství bylo zasloužené.“

SESTŘIH: České Budějovice - Liberec 4:1. Motor konečně zabral a odrazil se ode dna, vítěznou branku zapsal Gazda
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:38. Vráblík, 28:51. Gazda, 50:42. Štencel, 51:39. Dzierkals

Hosté: 21:26. A. Najman

Sestavy

Domácí: Strmeň (Hrachovina) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Gazda, Šedivý, Hovorka – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Strnad, Pech (A), Gulaš (C) – Karabáček, Hanzl, Tomeček – Dzierkals, Vopelka, Valský – Koláček.

Hosté: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Kolmann, J. Dvořák, Aubrecht – Birner (A), Bulíř (C), Frolík – Ordoš, A. Najman, Faško-Rudáš – Flynn, Šír (A), Rychlovský – Dlouhý, Plos, Jiruš.

Rozhodčí

Pražák, Ondráček – Frodl, Komárek

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

5 545 diváků

Olomouc přehrála Hradec, ostrý závěr plný trestů

Hokejisté Olomouce porazili doma v utkání 23. kola extraligy Hradec Králové jednoznačně 5:0. O svém vítězství rozhodli Hanáci zejména ve druhé třetině, během níž vstřelili tři branky. Brankář Jan Lukáš pokryl všech 31 pokusů hostujících hráčů a díky třetí nule v sezoně si upevnil první místo mezi nejlepšími brankáři v procentuální úspěšnosti zákroků. V utkání bylo k vidění i několik bitek, celkem sudí rozdali 74 trestných minut.

První třetina se hrála v dobrém tempu a hra se přelévala ze strany na stranu. Hostujícímu brankáři Růžičkovi hned na začátku zápasu nadělala problémy Káňova sražená střela a v dalším průběhu musel řešit ještě dva nebezpečně tečované pokusy domácích.

Olomoucký brankář Lukáš zasahoval proti střelám Radovana Pavlíka a jeho jmenovce Filipa či pokusu Kellyho Klímy z bezprostřední blízkosti. Jediná branka první třetiny padla po krásné kombinační akci třetí olomoucké formace, kdy se puk po trase Navrátil, Plášek, Kunc dostal zpět na hokejku prvně jmenovaného, který jej pohodlně doklepl do odkryté branky.

Druhá třetina začala opatrněji, ale hned z první větší šance padla branka, když střelu Ondruška od modré čáry tečoval za Růžičkova záda Olesz. Druhý inkasovaný gól hráče Hradce probudil a hosté si vytvořili hned několik nadějných příležitostí ke skórování. Lukáš byl však vždy na správném místě a proti všem pokusům zasáhl.

Překonal ho jen Blain, jenže jeho střelu zastavila horní tyčka olomoucké branky. Poté využil špatné rozehrávky Hradce olomoucký kapitán Ondrušek, který zachytil puk na modré čáře a prudkou střelou z mezikruží prostřelil Růžičku. O minutu později navíc z podobného místa udeřil také Káňa a poslal Hanáky do čtyřbrankového vedení.

Třetí třetina přinesla šance na obou stranách zejména během řady přesilových her, ale další branka padla až minutu a půl před koncem zápasu, když se mezi úspěšné střelce zapsal domácí Knotek. Na ledě se navíc velmi přiostřilo a k vidění bylo několik potyček a bitek. Celkem rozhodčí udělili 74 trestných minut.

Ohlasy trenérů:

Boris Žabka (Olomouc): „Po nevydařeném zápase na Kladně jsme se snažili udělat maximum, abychom se vrátili k naší hře. Chytili jsme dobře začátek zápasu, za což musíme kluky pochválit. Dnes nás hnala dopředu výborná kulisa a výborní diváci. Po druhém vstřeleném gólu byla pasáž, kdy jsme z toho trochu vypadli a soupeř měl nějaké šance, díky naší obětavosti podpořené výborným výkonem brankáře jsme to ale dokázali ustát. Zápas potom rozhodl třetí gól a už se to jen dohrávalo. My jsme své šance proměnili, soupeři se to nepodařilo a byl z toho frustrovaný. K tomu asi není potřeba nic víc říkat.“

Petr Svoboda (Hradec Králové): „V první třetině jsme měli pomalejší rozjezd, nebyli jsme aktivní a nedostávali jsme soupeře vůbec pod tlak. Začali jsme hrát až za stavu 0:2, kdy nás nakoplo oslabení, ve kterém jsme paradoxně měli největší šance. Ale nemůžeme teď dát góly, strašně se na ně nadřeme a moc jich nedáváme. Naopak dostáváme laciné branky po našich chybách. Neděláme dobře ty malé věci, neblokujeme střely a všechna nahození nám projdou až k brance. Ve třetí třetině už to bylo vyhrocené, hráči byli podráždění, leží na nich deka, prohrávali jsme 0:4, tak to chtěli nějak nakopnout, to k hokeji prostě patří. Dostali jsme dnes pět gólů, gólmana z toho ale určitě vinit nemůžeme. Měli bychom se nad sebou zamyslet.“

SESTŘIH: Olomouc - Mountfield HK 5:0. Mora nadělila Hradci bůra, řádila první formace
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:27. Navrátil, 24:59. Olesz, 31:51. Ondrušek, 32:56. J. Káňa, 58:33. Knotek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), Dujsík, Mareš, Škůrek, T. Černý, Švrček, Řezníček – J. Káňa, Knotek (A), Bambula – Kusko, Nahodil, Olesz – Plášek ml., Kunc, Navrátil – Menšík, Anděl, Rutar.

Hosté: J. Růžička (Kiviaho) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Pilař, F. Pavlík (C), Marcel – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – Zachar, Lev (A), Doležal – Okuliar, Cingel, Kel. Klíma – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.

Rozhodčí

Šír, Cabák – Lederer, Rožánek.

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4 262. diváků

Boleslav uspěla, rozhodly čtyři góly ve třetí třetině

Hokejisté Mladé Boleslavi otočili ve 23. kole extraligy zápas s Litvínovem, vyhráli 6:4 a v domácím prostředí uspěli po čtyřech porážkách. Litvínov vedl po první třetině 3:0, po druhé 4:2, ale nakonec padl. Domácí skórovali čtyřikrát v závěrečné dvacetiminutovce, gól a tři asistence si připsal útočník Pavel Kousal.

Bruslaři se v domácím prostředí představili poprvé od 1. listopadu a od začátku se tlačili do útoku. Severočeši ale hrozili a trestali z rychlých protiútoků. Ve 4. minutě mohl otevřít skóre Lantoši, litvínovský brankář Godla byl ale připravený.

Jako první se tak mezi střelce zapsal Hlava, jehož poslal Demel do samostatného nájezdu a útočník Vervy jistě překonal gólmana Krošelje. Domácí mohli srovnat v přesilových hrách, vyloučení Zygmunda ani Kudrny ale nevyužili a v 15. minutě prohrávali po samostatné akci Stránského 0:2. A to nebylo vše. Třetinu hrůzy pro domácí uzavřel opět Stránský, jenž obral o puk Beránka a brejk úspěšně zakončil.

Hned na začátku druhé části mohl snížil Najman, Godla byl ale připravený. Litvínov se pak snažil pozorně bránit, čekal na další šanci a dlouho se mu to dařilo. Středočeši měli sice převahu, výraznější příležitosti si ale nevytvářeli.

Ve 31. minutě se domácím podařilo snížit, když využili toho, že Abdul zlomil hokejku a Lintuniemi připravil gól pro Kantnera. Vzápětí mohl skórovat Bičevskis, jenže prosadil se až Pýcha. Mladoboleslavský obránce se ve 34. minutě trefil přesně k tyči a připsal si první gól v sezoně.

Mladoboleslavští se dál tlačili do útoku, místo vyrovnání však inkasovali. Po přečíslení dva na jednoho se prosadil nejlepší litvínovský střelec Kudrna. Slovenský útočník skóroval pojedenácté v sezoně.

Ve třetí třetině nahradil v mladoboleslavské brance nepříliš jistého Krošelje Novotný a hned ve 42. minutě zlikvidoval brejk Kudrny. I díky tomu mohl zápas zdramatizovat Kousal. Lintuniemi nejprve trefil tyč, reprezentační útočník o pár minut později zaskočil Godlu střelou na bližší tyč. Mladoboleslavští ještě více ožili a Pýcha v 51. minutě střelou od modré čáry vyrovnal.

A ze strany domácích to nebylo vše. V 58. minutě utkání rozhodl pohotovou dorážkou v přesilové hře Fořt. Poslední slovo měl Najman a Mladá Boleslav tak Vervu porazila i podruhé v sezoně.

Ohlasy trenérů:

Petr Haken (Mladá Boleslav): „Ze začátku jsme nebyli ve své kůži. Litvínov je teď v mnohem lepší formě než Kometa a my jsme zápas možná hráli ještě v Brně. Začátek nám utekl a byli jsme potrestaní. Snaha hráčů ale byla obrovská. Ve druhé třetině nám soupeř opět uskočil na dvě branky z jednoho protiútoku, kdy jsme propadli. Musíme pochválit celé mužstvo, že bylo schopné až do poslední minuty hrát a chtělo otočit zápas.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „Pro nás to bylo specifické utkání, jiné rozměry kluziště, jiný charakter hokeje než na našem hřišti. I když jsme na to hráče dnes trošku připravovali. Měli jsme solidní vstup do utkání, ale myslím si, že to bylo dané i tím, že domácí nebyli úplně ve své kůži. Bylo jasné, že s hrou trošku něco udělají. My jsme dnes měli pět vyloučených hráčů a pětkrát po faulu na útočné polovině. S tím se takový zápas nedá ukopat.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Litvínov 6:4. Verva přišla o vyhraný zápas, zářil Kousal (1+3)
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:54. Kantner, 33:25. Pýcha, 47:19. P. Kousal, 50:32. Pýcha, 57:19. Fořt, 58:25. O. Najman

Hosté: 05:56. Hlava, 14:03. Š. Stránský, 16:46. Š. Stránský, 37:20. Kudrna

Sestavy

Domácí: Krošelj (41. Novotný) – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, P. Kousal – M. Beránek, Fořt, J. Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný.

Hosté: Godla (Zajíček) – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Wesley, Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.

Rozhodčí

Hejduk, Veselý – Kajínek, Svoboda

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud