4. prosince 2022 • 20:00

SESTŘIHY: Sparta dál vítězí, Vítkovice v čele. Hradecké povstání v derby

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová mašina z Prahy nadále nezastavuje. Hokejisté Sparty v 26. kole Tipsport extraligy zvítězili 6:2 na hřišti brněnské Komety a připsali si již šestou výhru v řadě pod koučem Miloslavem Hořavou. Hradec Králové porazil ve východočeském derby Pardubice 4:0 a ukončil sérii proher. Vítkovice venku udolaly Liberec a po páté výhře za sebou se dostávají do čela. Třinec po třech prohrách v řadě zabral doma proti Mladé Boleslavi, kterou porazil 3:0. Olomouc ztratila dobře rozehraný zápas v Litvínově, kde nakonec padla 3:5. Kladno na svém hřišti porazilo Karlovy Vary 4:1 a opět zdramatizovalo situaci na dně tabulky. České Budějovice padly 1:4 v Plzni a připsaly si jedenáctou prohru z dvanácti startů.



Návrat bosse na lavičku Kometě nepomohl

Na střídačku Komety se vedle trenéra Pešouta postavil i majitel klubu Libor Zábranský, ale radost z úvodu duelu neměl. Už po 43 vteřinách zapomněla obrana Brna na Tomáška, který blafákem překonal Furcha.

Domácí se sice z gólu otřepali, ve 4. minutě vyrovnal střelou z mezikruží Strömberg, jenže v dalším průběhu první třetiny ustála Sparta dvě šance čtvrtého brněnského útoku, byla lepší a zaslouženě svůj výkon korunovala vedoucí brankou, když se trefil obránce Jandus.

Ani v úvodu druhé třetiny se Brno nevyvarovalo chyb a nepřesností, navíc svůj den neměl Furch, po laciném nahození Dvořáčkem skončil puk za jeho zády a v brance jej vystřídal Čiliak.

Kometa pak přidala na důrazu, zlepšila pohyb, do šancí se dostali Flek a Zbořil, ale snížení stavu se dočkala až v přesilové hře, kombinaci zakončoval nejlepší brněnský střelec Horký svým třináctým sezonním gólem.

Slušná partie pokračovala i ve třetí třetině, po třech minutách ale zase získala Sparta náskok dvou gólů, po chybě brněnské obrany se prosadil zblízka Safin. Brnu pak definitivně vzalo naději na korekci dvojnásobné oslabení, které zužitkoval nejprve Horák a po něm Konečný. Sparta tak oplatila Kometě i s úroky porážku 2:3 v první čtvrtině soutěže.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (Kometa Brno): „My jsme zase brzo dostali branku a celou první třetinu jsme to tlačili do kopce. Hráči zaslouží pochvalu za druhou třetinu, v níž jsme měli trochu smůlu, místo vyrovnání na 2:2 to naráz bylo 1:3. Laciná branka nás zbrzdila při chystaném závěrečném náporu, nešťastná hokejka v obličeji nás poslala do tří a to rozhodlo. Příchod Libora Zábranského na střídačku znamená, že chceme tady v Kometě všichni pro tým to nejlepší. Výsledky jsme měli špatné a doba nazrála, abychom to udělali teď.“

Miloslav Hořava (Sparta Praha): „Čekali jsme velice těžké utkání před skvělou atmosférou, což se potvrdilo. Zápas se podle mě lámal za stavu 4:2 pro nás, bylo to v tom momentě hodně vyrovnané a kdyby se domácím podařilo vyrovnat, byl by závěr hodně zajímavý. Takhle jsme se uklidnili a hráli jsme velice dobře.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Sparta Praha 2:6. Rozjetý tým z hlavního města skolil také rivala
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:54. Strömberg, 34:10. Horký

Hosté: 00:43. Tomášek, 10:37. Jandus, 24:11. Dvořáček, 43:00. Safin, 48:54. Horák, 51:00. Konečný

Sestavy

Domácí: Furch (25. Čiliak) – Ščotka, Kundrátek (A), Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Holland, Gulaši (A) – Zaťovič (C), Holík, Koblížek – Flek, Strömberg, Horký – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Süss, Kratochvíl.

Hosté: Kořenář (J. Kovář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Moravčík, Němeček, Jandus, Mikliš – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Dvořáček – Konečný, G. Thorell, Safin.

Rozhodčí

Mrkva, Pražák – Gebauer, Axman

Stadion

Winning Group Arena

Mountfield sladce ukončil trápení

Rozdíl deseti pozic v tabulce nebyl na ledě vůbec znát, tým Mountfieldu nastoupil na favorita ve velkém tempu. Brankáře Willa nejvíc zaměstnávala formace rychlíků v čele s Kevinem Klímou, který mohl otevřít skóre už ve druhé minutě. Neuspěl ani on, ani později z dalšího šikovného průniku Jergl a po Klímově nabídce zadák McCormack. Jakmile hradecký gólman Kiviaho před úvodní přestávkou zastavil šanci Zohorny, byl to vlastně jeho první těžší zákrok. A jeden z mála takových v celém utkání.

Domácí z tlaku po přesilové hře vytěžili zasloužené vedení, když ve 26. minutě vybídl Lalancette mezi kruhy Cingeľa a ten uspěl ranou bez přípravy. V další početní výhodě se za hlavu chytal Filip Pavlík, který zblízka zakončil vedle. Dynamo se pozvolna chytalo, stále mu ale v útočném pásmu chyběl tah do branky. Hosté navíc přišli o obránce Košťálka, který v krátké době schytal dvě rány u mantinelu a po hitu od Janka odstoupil.

Celý tým pak inkasoval tvrdý direkt po nástupu do třetí třetiny, kdy hradecké vedení navýšili v rozmezí dvanácti sekund Zachar a Kevin Klíma. Druhý jmenovaný přispěl k zážitku více než šesti tisícovek diváků i férovou bitkou s Válou. Když Will vychytal nájezd Radovanu Pavlíkovi, hosté ještě drželi minimální naději, ale tu jim definitivně ukončil v přesilovce Okuliar.

Hradec Králové po nepovedeném období předvedl proti lídrovi soutěže výkon, na kterém prakticky nešlo najít chybu. S nulou vyhrál derby teprve podruhé v historii.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Mountfield HK): „Kluci podali výkon na hraně svých možností a měli pohyb celých šedesát minut. Hráli zodpovědně do obrany, Pardubice nepouštěli do přečíslení a brejků. Jsme strašně rádi za vstup do třetí třetiny i za to, že jsme si pomohli jednou přesilovkou. Do kabiny patří gratulace, i brankář Kiviaho výborně zachytal a podržel nás.“

Radim Rulík (Pardubice): „Vítězství domácích je absolutně zasloužené, byli celý zápas lepší a k ničemu nás moc nepustili. Výborně bruslili a vytěžili z našich chyb na puku. Hlavně před druhým a třetím gólem, které rozhodly.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Pardubice 4:0. Hradec v derby vynuloval východočeského konkurenta
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 25:32. Cingel, 41:09. Zachar, 41:21. Kev. Klíma, 53:31. Okuliar

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Kel. Klíma, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Doležal.

Hosté: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Říčka – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Rouha, Rákos, Zeman.

Rozhodčí

Jeřábek, Stano (SVK) – Rampír, Synek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6 408 diváků

Nájezdník Marosz zajistil Ostravanům druhý bod

Bílí Tygři se vrátili domů po sérii šesti zápasů poprvé od 18. listopadu, kdy podlehli Třinci 1:4. Začátek zápasu patřil domácím. Úvodní nápor vyústil v rychlou přesilovku a s ní Bílí Tygři naložili dobře. Ve 4. minutě se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Stezkou kapitán Michal Bulíř a poslal domácí do vedení.

Hosté odpověděli v 8. minutě, kdy po střele Fridricha zazvonila za Kváčou tyč. Mírnou převahu si Bílí Tygři udržovali i nadále, pomohla jim i další přesilovka. Hostující brankář Stezka ale udržel vždy puk před brankovou čárou.

Ve druhé třetině se obraz hry neměnil. Mírnou převahu si udržovali domácí, kterým v tom ale pomáhali i Ostravané. Během deseti minut nabídlo Tygrům tři přesilové hry. Speciální formace Bílých Tygrů ale neuspěly ani jednou. Vítkovičtí se začali osmělovat a ve 31. minutě byli odměněni. Krieger zavezl puk do útočného pásma, pohrál si s domácí obranou a předložil puk Muellerovi, který pohodlně zasunul do poloprázdné branky.

Po vyrovnávací brance převzali otěže zápasu hosté. Velkou šanci na obrat měl ve 38. minutě Marosz, ale po přihrávce Lakatoše minul poloodkrytou libereckou branku. V závěru druhé třetiny ještě domácím zavařili Raskob a Mueller, skóre se ale nezměnilo.

V úvodu třetí třetiny byl vyloučen Jelínek a nabídnutou přesilovku hosté využili. Mueller si vyměnil puk s Mikušem a posléze zamířil přesně do šibenice Kváčovy branky. Liberec se po inkasované brance nadechl k velkému náporu. Stezku prověřili Šír, Birner nebo Nedomlel, ale strážce vítkovické branky odolával.

Velký tlak ale přece jen přinesl vyrovnání. Střelu Oskara Flynna v 54. minutě dorazil do sítě Martin Faško-Rudáš a rozjásal libereckou arénu. Tlak liberce pokračoval, Bílí Tygři měli střeleckou převahu, ale utkání přesto dospělo do prodloužení.

V poslední minutě prodloužení byl ve veliké šanci Peter Mueller, ale Kváča tento souboj vyhrál. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich prosadili je hostující Marosz a Bukarts.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): „S výkonem jsem spokojený, ale rozhodly přesilovky. Všichni hráči pracovali, vypadalo to velice slušně. Bohužel nejsme spokojeni s výsledkem, chceme a potřebujeme vyhrát každé utkání. Měli jsme to utkání přelomit na naši stranu o hodně dříve. Ve druhé třetině jsme měli tři přesilovky za sebou, zasloužili jsme si je. Měli jsme tlak, dobře jsme se pohybovali, ale bohužel, jak se trápíme s přesilovkou od začátku sezony, tak dnes. I když jsme v ní dali první gól, tak nám více nepomohla. Vítkovice jsou velice kvalitní mužstvo, sehráli jsme velice slušné utkání. Zlepšení tam je, ale chceme ještě větší a chceme se dostat výš.“

Radek Philipp (Vítkovice): „Chtěli jsme vstoupit do zápasu tím, že budeme hrát disciplinovaně. Hned ve třetí minutě jsme ale udělali faul, který soupeř potrestal a hrozně těžce se potom hrálo. Druhá třetina se nesla ve stejném duchu. Do desáté minuty jsme měli tři vyloučení. Práce speciálních týmů na oslabení a brankář Stezka nás udržely ve hře. Ve třetí třetině jsme dali gól v přesilovce a věřili jsme, že bychom mohli odvézt body. V prodloužení opět parádní práce v oslabení a výborný Stezka. Jspu to velice těžce vydřené dva body a jsme za ně rádi.“

SESTŘIH: Liberec - Vítkovice 2:3sn. Vyrovnanou bitvu rozhodovaly až nájezdy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:23. Bulíř, 53:09. Faško-Rudáš

Hosté: 30:44. Mueller, 43:03. Mueller, . Marosz

Sestavy

Domácí: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner (A), Filippi, Ordoš – A. Najman, Bulíř (C), Frolík – Flynn, Šír, Faško-Rudáš – Dlouhý, Jelínek (A), Rychlovský.

Hosté: Stezka (Klimeš) – Koch, Raskob, Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kalus, Dej, Lednický – L. Krenželok (C), Marosz, Bernovský.

Rozhodčí

Hribik, Horák – Špůr, Šimánek.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

4877 diváků

Nula pro Mazance, blýskl se Hudáček

Mladá Boleslav nastoupila bez svého nejlepšího střelce i nejproduktivnějšího hráče Pavla Kousala (9+11), ale měla v úvodní třetině nejblíž ke změně skóre. Puk se po střele obránce Luntiemiho od modré čáry a lehkém přistrčení Bičevskise odrazil od zadního hrazení před branku a od brusle domácího Jeřábka orazítkoval tyč. I Třinec měl šance. V největší si s gólovou dorážkou Kurovského poradil Novotný.

Úvodní gól padl pár sekund po vypršení třinecké přesilové hry. Svačina vyslal zpoza pravého kruhu střílenou přihrávku před branku a Chmielewski usměrnil puk do sítě. Vzápětí mohl zvýšit Růžička, jeho individuální akci ale zastavil Novotný. Hosté ve druhé polovině prostřední třetiny přidali a několikrát Oceláře zatlačili, ale bez gólového efektu - Kotala, Lunter ani zblízka Pýcha nepřekonali Mazance.

Třinec získal v předchozích pěti zápasech jen dva body, přičemž třikrát prohrál gólem z předposlední minuty. I minule vstupoval v Olomouci do třetí třetiny s vedením 1:0, ale podlehl 2:4. Těsný náskok nehodlal jen bránit, vsadil na aktivní pojetí a už v úvodním střídání jej dělily centimetry od druhého gólu, když teč Daňa zacinkala na tyč. Stejný hráč z přečíslení dva na jednoho přestřelil a své šance neproměnili Hrehorčák, Hrňa, Kurovský ani Voženílek.

Na druhé straně mohl individuální akcí vyrovnat Fořt a Najman, ale Třinec měl navrch a byl odměněn. Vedení zvýšil Hudáček, když se od jeho brusle odrazil puk do branky. Rozhodčí ještě ověřili u videa, zda gólu nedosáhl úmyslným kopnutím, ale platil. Hosté se ve zbytku zápasu odhodlali k power play a Najman mohl zdramatizoval zápas, ale Mazance nepřelstil a Roman zpečetil do prázdné branky výhru domácích.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „Vítězství si po třech prohrách vážíme. Navíc jsme ve stavu, kdy máme spoustu zraněných a nemocných hráčů, proto si cením i bojovnosti a nasazení. Šli jsme do vedení, mohli jsme se uklidnit, ale v posledních zápasech jsme dostávali branky v posledních minutách. To jsme chtěli odstranit a myslím si, že se nám to určitým způsobem podařilo. Jsem rád, že jsme odolali tlaku Boleslavi, třetí třetinu jsme odehráli zkušeně. Pár icingů sice nemuselo být, ale dozadu jsme hráli výborně a skvěle zachytal Mazi (Mazanec).“

Petr Haken (Mladá Boleslav): „Zápas se mi hodnotí špatně. Podruhé za sebou jsme nedali branku, tak nemůžeme pomýšlet na body. Na konci druhé třetiny jsme se nadechli a byli hodně blízko, abychom protlačili puk do branky a vyrovnali. Třinec ale v utkání výborně bránil, zkušeně odehrál i třetí třetinu. Věděli jsme, že klíčové budou i přesilovky, oslabení. Sice jsm obě oslabení ustáli, ale v následném tlaku jsme dostali první dvě branky. Na druhou stranu nám teď přesilovky nefungují. To byl rozdíl v zápase.“

SESTŘIH: Třinec - Mladá Boleslav 3:0. Po tuhém boji zůstaly body ve Werk aréně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:31. Chmielewski, 56:45. Hudáček, 58:36. Roman

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera (A), Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – M. Růžička (C), Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Svačina – Lyszczarczyk.

Hosté: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, Závora, M. Beránek – Kotala, Bičevskis, Šťastný.

Rozhodčí

Šír, Kubičík – Lederer, Rožánek

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

3 442 diváků

Skvělý obrat Vervy řídil Kudrna

Jako první udeřili hosté, kteří využili špatného střídání Vervy k rychlému protiútoku a přesné střele Bambuly z pokleku. Domácí mohli hned gólově reagovat, jenže střela kapitána Sukeľa skončila na tyčce. I další šance Litvínov zahazoval.

A tak opět v úvodu, tentokrát druhé třetiny, se znovu prosadili Kohouti. Využili přesilovku, zblízka se trefil Olesz, k němuž doputoval dvakrát tečovaný puk. A stejně jako v první části hry, i teď Verva odpověděla tyčkou, nastřelil ji Šalda. Nakonec se domácí dočkali, i oni zvládli přesilovou hru díky ráně Freibergse z voleje zpoza kruhu.

Šanci srovnat měl Kudrna, jenže nedal a místo toho ujel hostující Navrátil. Ačkoli jeho sólo a kličky brankář Zajíček zpacifikoval, na dorážku dojíždějícího Rutara už nestačil. V zápase, který bavil, potřebovali Severočeši jen 80 vteřin, aby se dostali opět na kontakt, když Zygmunt tečoval bombu Strejčka od modré čáry.

Na hlavního hrdinu litvínovského převratu se pasoval nejlepší střelec týmu - útočník Kudrna. Ve třetí třetině nejprve skóre dorovnal střelou z dálky po ledě, kterou gólman Lukáš moc neviděl, osm minut nato jej překvapil švihem z kruhu. A když Olomouc v závěru vsadila na power play, zapsal si také asistenci na gól slovenského parťáka Sukeľa do prázdné branky. Litvínov porazil Olomouc poprvé od února 2021.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Litvínov): „Jsme strašně rádi, že se po nějaké době našemu týmu podařilo otočit utkání, které se nevyvíjelo příznivě. Olomouc není nahoře náhodou. Má velice silný mančaft, jak v osobních soubojích, tak na kotouči, dobře hrají předbrankové prostory. A na tyhle věci jsme se hráče snažili připravit.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Na menším hřišti jsme měli v úvodu utkání potíže, protože soupeři k nám rychle přistupovali, neměli jsme na nic čas. Pak jsme šli z protiútoku do vedení, což nás uklidnilo. Neodehráli jsme špatný zápas, ale ve třetí třetině jsme dostali dva blbé góly. Škoda, i bod by pro nás měl cenu zlata, protože jsme byli v okleštěné sestavě.“

SESTŘIH: Litvínov - Olomouc 5:3. Velký obrat Vervy řídil Kudrna
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 32:25. Freibergs, 37:34. Zygmunt, 46:16. Kudrna, 54:13. Kudrna, 59:20. Sukeľ

Hosté: 05:06. Bambula, 23:58. Olesz, 36:14. Rutar

Sestavy

Domácí: Zajíček (Godla) – Zile, Zeman, Strejček, Freibergs, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Zdráhal (A) – Š. Stránský, Estephan, Abdul – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Hosté: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (C), Mareš, Rašner, Škůrek, Švrček, T. Černý, Řezníček – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Anděl, Navrátil – Olesz, Kusko, Rutar – Menšík.

Rozhodčí

Jan Jaroš, Jakub Šindel – Jiří Ondráček, Daniel Hynek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

3047 diváků

Rytíři doma zabrali, zářili Brodecki a Dotchin

Středočeši, v jejichž brankovišti dostal dnes před Bowem přednost Brízgala, šli už ve čtvrté minutě do vedení. Indrák v rohu kluziště vybojoval kotouč, našel před brankovištěm hlídkujícího Brodeckého a ten ho dokázal poslat za záda hostujícího gólmana Lukeše.

Už v šesté minutě mohlo být vyrovnáno. Filip poslal na útočné modré čáře až příliš pomalou nahrávku napřaženému Cibulskisovi, do sóla se vzápětí dostal Chalupa, ale Brízgala své spoluhráče podržel výborným zákrokem a dojíždějící Ondráček nedokázal puk z brankoviště dorazit.

V 11. minutě zahrozil ve vlastním oslabení při Grígerově trestu Kohout, Brízgala byl však znovu bezchybný. Na začátku 18. minuty se při hře čtyři na čtyři dostali Rytíři do přečíslení dvou na jednoho, Brodecki nabil Dotchinovi a produktivní zadák domácích zakončením bez přípravy zvýšil na 2:0.

Hned v úvodu druhé třetiny hráli Karlovarští 40 sekund pět na tři, Koblasa byl bombou z kruhu blízko snížení, ale Brízgala vytěsnil puk ramenem. Pak odehrálo Kladno nepříliš povedenou klasickou přesilovku za špatné střídání hostů. V končící 28. minutě však Kladenští při tlaku hostů zapomněli na Kružíka a Západočeši snížili. Ještě před přestávkou mohl vyrovnat Beránek, Brízgalu však zblízka nepřekonal.

Na začátku třetího dějství nevyužil dobrou šanci na obnovení dvoubrankového náskoku Zikmund, ale jen o minutu později domácí přece jen slavili gól na 3:1. Po Dotchinově nahození od modré čáry vyplaval volný kotouč před Bláhu a ten ho snadno uklidil do prázdné branky.

Komplikací pro domácí byl nedlouho poté faul Zikmunda, jenž musel kvůli zásahu vysokou holí strávit na trestné lavici hned čtyři minuty. Na konci 50. minuty mohl přidat pojistku Filip, z kruhu však těsně minul. Hostům svitla naděje ještě v 55. minutě po Melkově přestupku proti pravidlům, ale na kontaktní gól nedosáhli. Tři a půl minuty před koncem to zkusili s hrou bez gólmana a potrestal je Filip.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda mladší (Kladno): „Nemyslím, že by Vary měly tak úplně špatnou první třetinu. Kdyby se hostům podařilo dát ten gól do prázdné branky, jak to tam hráč při dorážce minul, tak ten zápas také vypadal jinak. Třeba jako ten náš minulý. Jak jsem říkal hráčům v kabině, my jsme s tou první třetinou byli spokojení, ale nelíbilo se nám, do jakých šancí jsme Vary pustili. Ve druhé třetině - a ještě o to více po vstřeleném gólu - nás hosté hodně zatlačili. Ve třetí třetině pak kluci hráli výborně oslabení a myslím, že jsme si to během ní docela dobře pohlídali.“

David Bruk (Karlovy Vary): „Nám se to hodnotí těžce. Je třeba pogratulovat domácím k zaslouženému vítězství. My jsme vstoupili strašně špatně do první třetiny, Kladno nás dostalo pod velký tlak a ta první třetině vyzněla jednoznačně v jejich prospěch. Můžeme být rádi, že to dopadlo pouze 0:2. Ve druhé třetině jsme se vrátili do hry, pomohl nám gól na 1:2 a měli jsme i další šance, ale nepodařilo se nám vyrovnat. Ve třetí třetině byl asi klíčem ten rychlý třetí gól domácích. Potom už jsme se nedokázali zvednout a Kladno zatlačit. Měli jsme tam nějaké šance v průběhu utkání, ale situace dva na jednoho jsme vyřešili velmi špatně, zatímco Kladno ty samé situace potrestalo gólem. V šikovnosti při zakončení a důrazu do brány byl mezi námi a domácími velký rozdíl.“

SESTŘIH: Kladno - Karlovy Vary 4:1. Rytíři zabrali, zářili Brodecki a Dotchin
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:56. Brodecki, 17:03. Dotchin, 42:32. Bláha, 59:20. Filip

Hosté: 27:56. Kružík

Sestavy

Domácí: Brízgala (Bow) – Kehar, Dotchin (A), Ticháček, Slováček, Cibulskis, Babka – M. Procházka, Plekanec (C), Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Melka, Zikmund (A), Pytlík – Bláha, Filip, Michnáč – Beran.

Hosté: Lukeš (Habal) – Huttula, Plutnar, Dlapa, Stříteský, Pulpán (A), Bartejs, Havlín – Rachůnek (A), Gríger, Kružík – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Vondráček, Sapoušek, Chalupa.

Rozhodčí

Hejduk, Pilný – Lhotský, Hnát

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

2048 diváků

Indiáni znovu uspěli i přes Hrabíkovo vyloučení

Hosté začali aktivněji a při vyloučení Piskáčka musel již ve třetí minutě včasným skluzem zastavit Dzierkalsovu ránu bez přípravy gólman Svoboda. Na druhé straně si poradil jeho protějšek Strmeň s průnikem Maláta i šancí Bittena, ale v šesté minutě už po kombinaci s Rekonenem Mertl povedeným bekhendem zblízka otevřel skóre.

Domácí poté převzali iniciativu, při ponechané výhodě svírali soupeře v obranném pásmu a nakonec ve 12. minutě nekrytý Kodýtek po příhře Holešinského zpoza branky zvýšil na 2:0. Hráči Motoru chtěli rychle odpovědět, ale Gazda neuspěl střelou z přečíslení dvou na jednoho. Svoboda si poradil i s nebezpečnou střelou Valského a v 19. minutě ho neprostřelil nekrytý Vráblík z levého kruhu.

Snížení se hosté dočkali ve 25. minutě, když ideální křížnou přihrávku Gulaše poslal do sítě Hanzl. Střelecky aktivnější Motor ale v polovině utkání uchránil od pohromy jen Strmeň, jenž rozklekem vyrazil šanci Langa. Ve 33. minutě se blýskla také plzeňská jednička - Svoboda reflexivně vytěsnil ramenem gólovou střelu Valského po chytré přihrávce Pecha.

Faulem následně nabídl Hrabík hostům pětiminutovou početní výhodu, jenže po šanci Dzierkalse ji předčasně ukončil nedovolený zákrok Vráblíka a při hře ve čtyřech nejprve neproměnil příležitost Štencel a z protiútoku pokazil přečíslení tří na jednoho Baránek.

Závěrečná dvacetiminutovka byla opatrnější z obou stran. Strmeň se vyznamenal ve 44. minutě proti přesilovkovému pokusu Budíka z mezikruží, jenže jeho spoluhráče brzdila ve snaze o vyrovnání nedisciplinovanost. Indiáni sice přesilovky promarnili, stejně si však vedli sedm před koncem hosté při vyloučení Maláta a naopak po akci Holešinského pohodlně dorážel na 3:1 Kodýtek. Při hře Motoru bez brankáře ještě navýšil konečné skóre Suchý.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „Přes vedení 2:0 nebyla z naší strany první třetina dobrá. Soupeř nás hodně přečísloval, podržel nás tam gólman. V hektické druhé třetině soupeř snížil a zas to bylo o jedné brance. Zápas byl vydřený a děkujeme Mírovi (Svobodovi), chytal skvěle. Budějovice hrály výborně.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Hráli jsme dobrý hokej, vytvořili jsme si plno šancí, které jsme neproměnili. Chyběla nám produktivita. Kluci makali, odehráli kvalitní výkon a nechali tam všechno. Góly jsou to koření hokeje a ty nám tam chyběly. Jsme v nějaké situaci, a proto jsme hráli na pět beků. Kvalita našich rozhodčích v extralize je taková. Je tam lidský element, hráči také udělají chyby. Jednou to potká nás, jindy soupeře. Víc bych se o tom nebavil.“

SESTŘIH: Plzeň - České Budějovice 4:1. Škoda zvítězila v pátém utkání v řadě za sebou a potvrdila svou formu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:12. Mertl, 11:59. Kodýtek, 56:16. Kodýtek, 58:28. Suchý

Hosté: 24:14. Hanzl

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Budík, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.

Hosté: Strmeň (Hrachovina) – Štencel (A), Vráblík, Plášil, Hovorka, Hail, Gazda – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Pech (A), Valský – Tomeček, Vopelka, Karabáček.

Rozhodčí

Hradil, Úlehla – Malý, Svoboda

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

4163 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud