10. listopadu 2011 • 21:09

Rusové v úvodní zápase Karjala Cupu porazili na nájezdy Finy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ruska vstoupili úspěšně do turnaje Karjala a zároveň i nové sezony Euro Hockey Tour, když porazili v Helsinkách domácí Finy 2:1 po samostatných nájezdech. V průběhu zápasu hosté vedli zásluhou Alexandra Radulova, ve třetí třetině sice vyrovnal Sami Vatanen, ale nájezdy rozhodl Jevgenij Kuzněcov.



První větší šanci utkání si vytvořil na konci deváté minuty Granlund, ale Barulin v ruské brance mu gólovou radost nedopřál. V polovině 13. minuty ovšem jeho protějšek Rämö nestačil při druhé přesilovce Rusů na ránu Radulova a sborná šla do vedení, které i přes nedisciplinovanost držela až do úvodu třetího dějství.

Ve druhé části se neujal nadějný pokus Immonena a vyrovnání nepřineslo ani několik početních výhod, ale krátce po skončení té šesté přece jen rozjásal domácí publikum Vatanen. Mistři světa ožili. I když mohl Rusům vrátit vedení Komarov, byli to Finové, kdo měl vítězství díky příležitostem Kukkonena a Immonena na dosah.

Ani jeden z nich ovšem Barulina překonat nedokázal, a když Seveřané pohrdli i přesilovkou v prodloužení, o vítězi musely rozhodnout nájezdy. Immonen jako první exekutor nedal, ale Kuzněcov okamžitě ano.

A protože selhal i Granlund a Radulov byl úspěšný, druhý bod brali Rusové.
Finy čeká v sobotu český výběr, Rusové narazí na Švédy.

Finsko - Rusko 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky:
41. Vatanen (Mik. Granlund, Immonen) - 13. Radulov (Nikulin), rozhodující nájezd Kuzněcov. Rozhodčí: Nord, Persson (oba Švéd.) - Kiilunen, Saha (oba Fin.). Vyloučení: 3:9. Využití: 0:1. Diváci: 11.244.

Finsko: Rämö - Vatanen, Niskala, Välivaara, Lajunen, Puistola, Väänänen, Jaakola, Kukkonen - Pesonen, Immonen, Mik. Granlund - Aaltonen, Kontiola, Pyörälä - Pihlström, Wirtanen, V. Peltonen - Joensuu, Kuparinen, Komarov. Trenér: Jukka Jalonen.
Rusko: Barulin - Nikulin, Kornějev, Denisov, Grebeškov, Medveděv, Višněvskij, Čudinov, Birjukov - Radulov, I. Zubov, Širokov - Tarasenko, Šipačov, Makarov - Pěrežogin, Kuzněcov, Petrov - Kokarev, Bodrov, Musatov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud