14. června 2013 • 14:00

Znechucený Šlégr složil poslanecký mandát. Chce zase hrát za Litvínov!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Poslanec Jiří Šlégr (LEV 21) se vzdal mandátu. Hokejová legenda se chce vrátit do "čistého sportovního prostředí". Olympijský vítěz, držitel zlaté mediale z MS i vítěz Stanley Cupu to řekl v pátek na schůzi Poslanecké sněmovny ČR. Odpoledne pak České televizi potvrdil, že se pokusí o návrat na led v dresu extraligového Litvínova.



"Ke dnešnímu dni skládám mandát poslance parlamentu České republiky," prohlásil Šlégr.

O Šlégrově odchodu ze Sněmovny se hovořilo už od května, v pátek před poslanci Šlégr uvedl, že nastala ideální situace k rezignaci. "Nechci být u toho, jak budeme přehlížet věci, které se dějí," řekl v souvislosti s policejním zásahem na úřadu vlády i jinde, kvůli němuž se kýve křeslo pod premiérem Petrem Nečasem (ODS).

V politice Šlégr částečně zůstává, vedle místopředsednictví zastává funkci ministra pro sport ve stínové vládě NS-LEV 21.  V poslední době se spekulovalo, že by se mohl stát asistentem reprezentačního trenéra Hadamczika. Dvaačtyřicetiletý Šlégr však překvapil, protože v rozhovoru pro Českou televizi prohlásil, že pokud mu návrat neznemožní dlouhodobé potíže se zády, chtěl by v Litvínově obnovit svou aktivní hráčskou kariéru.

Šlégr se na ledě naposledy objevil loni, kdy v závěru sezony pomohl Litvínovu v pěti zápasech skupiny o udržení.

Vítěz z Nagana u puku
Vítěz z Nagana u puku

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud