Květoslav Šimek
1. února 2016 • 20:25

Vzpomínka na Hornické derby nadchla, Orlová chce zpět do druhé ligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Umořit zděděné dluhy, stabilizovat klub, znovu rozjet mládež a vrátit se alespoň do druhé ligy. Hokejový klub HC Orlová, který vychoval Filipa Štefanku, Radima Valchaře, Daniela Krenželoka nebo Ondreje Šedivého, se znovu snaží postavit na kolena. V soutěži Moravskoslezského kraje je Orlová suverénní a chce zpátky do druhé ligy.



Hokej v Orlové hrají 85 let. V minulosti odtamtud s prohrou odjížděl i legendární útočník Petr Nedvěd, když pomáhal Novému Jičínu. A když se hrávala „Hornická derby“ proti Havířovu, praskal letitý stadion ve švech. Kulisa neskutečná.

Ostatně, fandové si elektrizující souboje na přelomu roku v Orlové připomněli. Při oslavě 85. výročí od založení klubu sehrála Orlová exhibiční duel proti Havířovu. Bylo vyprodáno, v ochozech přes tři tisíce lidí, na konci duelu plály světlice, bouchaly petardy. Neskutečný bengál.

„Parádní akce, věřím, že i tohle nám pomůže znovu se připomenout,“ říká prezident a trenér Orlové Daniel Marosz. „Byli tady zástupci města, případní sponzoři. Hornická derby s Havířovem neměla chybu, tohle už se dneska jen tak nevidí. I proto bychom chtěli zpátky do druhé ligy. Tradice je tady obrovská a fanoušci si vyšší soutěž rozhodně zaslouží.“

Exhibice týmů ze sezon 2010/11, na kterou přijeli například Robert Říčka, Jan Maruna, Martin Potočný nebo Miroslav Javín, nadchla i hráče. „Parádní setkání po letech,“ pochvaloval si Javín. „Do budoucna bych Orlové přál, aby se do druhé ligy vrátila. Kluci jsou nažhavení, podmínky dobré, nevidím důvod, proč by neměli jít nahoru.“

Více si o hokeji a situaci v Orlové přečtěte v úterní příloze Český hokej v deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud