28. března 2020 • 20:38

Vás já odněkud znám! Tomáš Kaberle dělá při krizi v Torontu kurýra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý vynikající hokejový obránce Tomáš Kaberle přiložil v krizi způsobené pandemií koronaviru ruku k dílu a obstarává pro svoji ženu rozvážku jídla. Provoz její restaurace v Torontu omezila opatření proti šíření nákazy onemocněním COVID-19, protože stejně jako v dalších podnicích v provincii Ontariu není možná konzumace v zařízení. A tak se na žádost své choti zapojil i věhlasný bek, aby rodinný podnik podpořil.



Jako známá osobnost, která strávila hlavní část hráčské kariéry v místním klubu Toronto Maple Leafs, se Kaberle setkává při předávání balíčků s pokrmy s úsměvnými reakcemi. „Zákazníci se chichotají, dělají fotky nebo se zvědavě dívají a říkají, že mě odněkud znají,“ řekl stanici CBC Kaberle, který v kanadském celku strávil dvanáct sezon. „Baví mě to. Pokud mohu v tomto čase vyvolat na jejich tváři úsměv, udělám cokoliv,“ dodal.

Setkává se i s tím, že si zákazníci žádají právě jeho služby opakovaně. „Prostě zábava,“ řekl Kaberle. Jen žádostem o autogramy nemůže vyhovět, protože si kvůli hrozbě nákazy musí držet od zákazníků odstup.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE >>>

Ve složité době byznysu každopádně pomáhá, že má slavného doručovatele porcí, byť prý iniciativa nevzešla z jeho strany. „Nebyl to úplně jeho nápad, trochu jsem ho ponoukla. Požádala jsem ho o pomoc a on řekl, že jasně, že udělá cokoliv,“ řekla Kaberleho žena Julia, jež provozuje restauraci se sestrou.

Mistr světa z roku 2005 Kaberle ukončil hráčskou kariéru v roce 2016 po sezoně strávené v Kometě Brno, jinak v tuzemsku nastupoval pouze za Kladno. V NHL hrál také za Boston, Carolinu a Montreal.

Bývalý obránce Tomáš Kaberle během koronavirové krize rozváží v Torontu jídlo z manželčiny restaurace
Bývalý obránce Tomáš Kaberle během koronavirové krize rozváží v Torontu jídlo z manželčiny restaurace

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud