Pavel Ryšavý
23. října 2020 • 12:22

Prymulův skandál ohrožuje fotbal i hokej. Padnou dohody o restartu lig?

Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokej se klepal, jak příští týden rozjede soutěž. Fotbal jakbysmet. Starty soutěží byly blízko, všechno mířilo k příštímu víkendu. Skandál ministra zdravotnictví Prymuly ale všechno může zastavit. 



Existují vlastně dva scénáře, co profesionální sport teď čeká. Buď na Prymulovo místo nastoupí někdo z jeho okolí, kdo zná argumenty Národní sportovní agentury (NSA) a svazů, tím pádem se závora zvedne, jen o něco později. A nebo bude potřeba jednat znovu. Tím optimistické scénáře o startu lig padnou.

Národní sportovní agentura v čele s šéfem  Milanem Hniličkou jednala s ministerstvem zdravotnictví poměrně dlouho. Argumenty vykládali na stůl šéfové Českého hokeje Tomáš Král a LFA Dušan Svoboda. Zhruba tři týdny trvalo, než se povedlo přimět Romana Prymulu k tomu, že schválí restart dvou nejsledovanějších sportovních soutěží v zemi. Z hokejového prostředí zněla naděje, že v pátek se mělo všechno dotáhnout do konce.

Jenže pátek přinesl jinou novinu, konec ministra. Více o Prymulově skandálu ZDE>>>

Bez něj nastává hluché období. „Musíme počkat na jméno nového pana ministra a jeho jmenování. Pak s ním určitě budu navazovat na dosavadní jednání a budu bojovat o uvolnění opatření pro český sport,“ komentoval situaci předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička.

Tím pádem tak NSA, fotbal i hokej musí čekat. Hodně záleží, kdo přijde na Prymulovo místo, podle toho bude čitelnější, jestli se opravdu nejvyšší fotbalové a hokejové soutěže rozjedou příští víkend, nebo ne. Druhá možnost totiž reálně začala hrozit. Dohodnutá pravidla zamrzla.

„Uvědomujeme si, že ti lidé, kteří jsou doma, se chtějí na něco podívat. V tomto režimu, který je připravován, si myslím, že skutečně nehrozí jakákoli nákaza, protože režim testování bude velmi přísný,“ uvedl Prymula, když byl ještě ve funkci. Teď se uvidí, jestli stejný pohled bude mít i jeho nástupce. Fotbal i hokej se musí modlit, aby to tak bylo.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
15
Finále
Články odjinud


Články odjinud