25. ledna 2021 • 17:20

Kouč Stloukal o tlaku rodičů: Někdy musíte zakročit. V tenise je to horší

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proslavil se svým prostořekým projevem k mladým hokejistům Techniky Brno, jako rodič poznal trenér Martin Stloukal dobře i tenisové prostředí - jeho dcera vyhrála mistrovství republiky do 18 let, poté odešla studovat do Ameriky. „Z vlastní zkušenosti můžu říct, že v rámci angažmá rodičů je daleko horší tenis,“ vykládal Stloukal v pořadu O2 TV Česká ulička (premiéra dnes od 21:30 na O2 TV Sport).



Stloukalova dcera měla našlápnuto k zajímavé tenisové kariéře, nakonec ale dala přednost studiu. S tím už se prý profesionální dráha skloubit nedala. „Jako otec jsem hrozně pyšnej, málokdo si umí představit, co to je dostat se do Ameriky na univerzitu a mít plné stipendium,“ dmul se trenér v České uličce. „Tady dávám důraz na ten sport, který člověku může strašně pomoct,“ měl jasno muž z nahrávky, která před časem bavila republiku.

V hokejovém prostředí se Stloukal pohyboval i jako rodič, jeho syn totiž hraje také hokej. S tím, jak vychoval své děti, je tedy prý spokojený. „Proto možná někomu nejdou úplně pod nos moje názory, protože já jsem si v tom na základě vlastních zkušeností dost jistej.“

Nic takového jsem nezažil, říká Nečas o Stloukalově výbuchu. Co Frolík?
Video se připravuje ...

Každopádně je ale schopný porovnat oba sporty i z hlediska rodičovských očekávání, která ambiciózní tatínkové a maminky nakládají hlavně na mládežnické trenéry. „Tenis je v tomto horší, ten tlak a angažmá rodičů je daleko hutnější,“ popsal Michalu Hrdličkovi.

„Hokej je kolektivní sport a přece jenom stojíte někde na té tribuně, takže trenér má k hráči blíž, může ho hned vyměnit. To v tenise udělat nemůžete,“ vysvětloval Martin Stloukal. „V momentě, kdy to přeroste z mýho pohledu nějakou hranici, kdy rodič začne vyvolávat, radit, kam mám postavit Venouška nebo Jeníčka, a s Karlíčkem že on hrát nemůže, tak v tu chvíli musíte zakročit,“ řekl.

„V tenise rodič dokáže trenérovi vnutit svou vůli natolik, že ten trenér až skončí,“ doplnil Martin Stloukal své zkušenosti.

Celý díl České uličky s Martinem Stloukalem sledujte v pondělí od 21:30 na O2 TV Sport.

Poslechněte si, jak trenér dorostenců Techniky Brno tvrdě tepe hráče: Budeš žrát tvaroh!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud