5. prosince 2009 • 12:00

Jágr nastoupí za národní tým již 17. prosince v Praze!

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci, těšte se. Jaromír Jágr se představí za dva týdny v Praze! 17. prosince totiž startuje další díl Euro Hockey Tour a Češi jej zahájí domácím utkáním s Finskem. V nominaci na turnaj Channel One Cup by se měla objevit i hvězda ruského Omsku.



„Je to tak. Růža s Jardou mluvil a dohodli se, že bude na turnaji. Měl by tedy odehrát hned první zápas v Praze,“ potvrdil Josef Jandač, Růžičkův asistent u národního týmu.

Jágra trápilo ještě nedávno zranění, kvůli kterému pauzíroval i v KHL. „Růža mu zavolal a zajímal se, jak se cítí a jak je na tom zdravotně po zranění. A Jarda potvrdil účast, takže je v pořádku,“ vysvětlil Jandač.

Pro české fanoušky je Jágrova účast rozhodně tahákem. Na utkání v O2 Areně by mohlo být našlapáno. Po tomto duelu se reprezentační výběr přesune do Moskvy, dějiště turnaje, kde odehraje zápasy se Švédskem a domácími Rusy. Jágr by měl zasáhnout do všech tří utkání.

„Uvidíme, nebudeme z toho dělat žádnou vědu. Bude to mít jako všichni ostatní hráči. Když se bude cítit dobře, bude hrát, ale když by se něco náhodou stalo, nebudeme zbytečně riskovat,“ řekl Jandač, jehož samozřejmě stejně jako kouče Růžičku těší, že uvidí slavnou „68“ v akci.

„Svou roli hrál fakt, že je to vlastně poslední turnaj před olympiádou. Navíc v Rusku, takže to je hodně prestižní jak pro Jardu, tak pro nás jako mužstvo. Určitě tam chceme uhrát dobrý výsledek,“ poznamenal bývalý trenér Českých Budějovic a Liberce.

Turnaj poslouží i jako zkouška spolupráce dua Jágr - Čajánek. Právě zlínský odchovanec by mohl na únorových Hrách plnit roli elitního centra vedle Jaromíra Jágra. Tahle spolupráce se osvědčila i na letošním mistrovství světa ve Švýcarsku.

„Začnou vedle sebe, ale nikde není napsáno, kolik toho spolu odehrají. Třeba to bude celý turnaj, třeba pět minut,“ uvedl Jandač. Existuje tedy i varianta, že by se Jágr objevil po boku Romana Červenky, jak už několikrát zmínil plzeňský šéf Martin Straka, jenž hrával s hvězdným parťákem v jednom útoku za New York Rangers. „Ta možnost tu samozřejmě je,“dodal kouč.

Channel One Cupu bude předcházet 15. prosince přípravný duel v Košicích. Češi se střetnou s domácím Slovenskem, v jejichž dresu nastoupí po čtyřleté pauze kanonýr Žigmund Pálffy. Přímého souboje s Jágrem se ale zatím nedočká.

„Na Slovensku hrát Jarda nebude. Až tady v Praze s Finama a pak dál v Rusku,“ uvedl Jandač. Střet hvězdných útočníků se tedy odkládá na první olympijský zápas, který nabídne 18. února příštího roku ve Vancouveru československé derby.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud