25. března 2010 • 14:31

Muž na hokeji zemřel vnukovi na očích

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to tragédie sama o sobě. Jedna věc ale dělá středeční smrt fanouška na hokeji Vítkovic se Spartou ještě o něco děsivější. 59letý muž byl totiž na stadionu i se svým vnukem, který tak všechno viděl na vlastní oči. Dědův kolaps, oživování i skon.



Hokejová extraliga poznala ve středu jednu z nejtemnějších chvil své historie. Při čtvrtfinálovém utkání Vítkovic se Spartou zemřel navzdory obrovské snaze lékařů 59letý fanoušek domácích.

Při vší hrůze to však není všechno. „Dozvěděli jsme se, že to byl pán s malým klukem,“ povzdechnul si vítkovický kapitán Pavel Trnka. Malému chlapci bylo podle svědků kolem deseti let, z dění před sebou byl v šoku.

>>Čtěte: Pět otázek o smrti fanouška

Jakmile záchranáři odnášeli jeho dědečka ze stadionu, k uctění mužovy památky tleskali ve vzácné shodě vítkovičtí i sparťanští fanoušci. Nezvyklá jednota panuje mezi jindy nesmiřitelnými tábory i nyní, diskuzní fórum Vítkovic je zaplněno kondolencemi. Lidé se hrozí právě i toho, jak krutý zážitek nachystal osud pro fanouškova vnuka.

„Ještě se na to musel dívat. To je katastrofa,“ píše jeden z návštěvníků klubového webu. „Navrhuji vedení Vítkovic zablokovat k uctění památky toho fandy jeho sedadlo a neprodávat na něj vstupenky. Nejlépe i místo toho kluka.“

Středeční zápas byl kvůli smutné události odložen, dohrával se o den později.

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud