30. září 2010 • 21:42

Kladno padlo s Vary a je stále bez výhry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna prohráli v předehrávce 6. kola Tipsport extraligy s Karlovými Vary 1:2 a stále čekají na první výhru v sezoně. Středočeši tak mají na kontě jediný bod a už ztrácejí pět právě na Energii, Zlín, Brno i Litvínov. Karlovarští, kteří byli ještě v neděli bez bodu, uspěli po vysoké výhře Brně podruhé za sebou.



Vítěznou branku vstřelil v 43. minutě před nejnižší návštěvou sezony 1529 diváků Marek Melenovský.Kladno vstoupilo do utkání nešťastně a už ve druhé minutě prohrávalo.

Sailerův pokus z levé strany totiž skončil za Cikánkovými zády po teči obránce Libora Procházky. Domácí se snažili rychle vyrovnat, ale Mensatora nepřekonali zblízka nová posila Treille ani Patera. Navíc na trestnou lavici putoval za nedovolený zákrok Eberle, ale hosté se v početní výhodě neprosadili.

Hlasy trenérů
Petr Kasík (Kladno):
"Nemůžeme hráčům vytknout bojovnost, že by nechtěli, ale bohužel jsme ztratili doma další body. Je to o gólech a my je nedáváme, proto máme jen jeden bod."

Antonín Stavjaňa (Karlovy Vary):
"Jsou to pro nás důležité body. Určitě to nebyl příliš pohledný hokej, bylo to ubojované. Nakonec jsme dali oba dva góly po nahozených pucích do brankoviště, ale pro nás je to cenné vítězství vzhledem k našemu startu do ligy. Cením si hlavně morálky a bojovného nasazení týmu."

Středočeši Skladaného trest proměnili ve vyrovnání. V osmé minutě vyslal za obranu Patera Treillea, francouzský útočník zamířil pod horní tyč a slavil při své premiéře v české extralize hned gól. V 12. minutě vystřelil opět aktivní Treille, na druhé straně nevyzrál na Cikánka Kumstát. Gólem neskočily ani šance hostujícího Slobody a domácího Kally po Melkově přihrávce.

V první desetiminutovce druhé části mělo Kladno nápor, který ještě zvýraznilo Slobodovo vyloučení, ale větší šanci si Vagnerplast nevypracoval a střelecké pokusy Mensator kryl. Hosté zahrozili v 31. minutě Hruškovým bekhendovým nahozením, za minutu se snažil kolem Cikánka na dlouhou hůl poslat puk Nosek, ale kladenský gólman zasáhl betonem.


Mezi 33. a 37. minutou hráli hosté téměř čtyři minuty v početní výhodě po vyloučeních Treilleho i Patery za vysokou hůl. Jedenáct vteřin měla Energie i přesilovku pěti proti třem. V neděli dali Západočeši v Brně při oslabení soupeře pět branek, tentokrát se jim nedařilo. Navíc Treille po návratu z trestné lavice připravil šanci Kallovi, ale ten sám před Mensatorem minul.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Západočeši ubránili při vyloučení Gřegořka, který pak v 43. minutě nezakončil úspěšně karlovarský protiútok.

Vzápětí ale Skladaný našel před brankou špatně pokrytého Melenovského a Karlovarští znovu vedli.Kladno se marně snažilo smazat ztrátu a v 51. minutě unikal na druhé straně Skuhravý, ale zvolil tvrdou ránu z mezikruží, kterou Cikánek bez potíží pokryl. Domácí se neprosadili při Dejově vyloučení a ani v závěru při Pechově trestu, kdy hráli power play.

HC Vagnerplast Kladno - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. S. Treille (Patera, Toman) - 2. Sailer, 43. Melenovský (Skladaný). Rozhodčí: Minář, Pešina - Kájínek, Podrazil. Vyloučení: 3:5.
Využití
: 1:0. Diváci: 1529.

Sestavy:

Kladno: Cikánek - Kameš, Drtina, Piskáček, Toman, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Eberle - Látal, Melka, Kalla - Bělohlav, Knotek, Kuchler - Valský, Stieler, Kafka. Trenéři: Vejvoda a Kasík.

Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Kokko, Parýzek, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Hřebejk, Dej, Sailer - Saarinen, Melenovský, Skladaný. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud