Ilona Kolářová
8. července 2013 • 05:00

Pomáhat a chránit! Kreuziger frčí, ale šéfovat týmu zatím nebude

Autor: Ilona Kolářová, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomáhat a chránit! To není jen heslo českých policistů. Stejný úkol má na cyklistcké Tour de France český závodník Roman Kreuziger. Ten je zatím nejlepší z týmu Saxo Tinkoff, v průběžném hodnocení drží pátou pozici. Jedničkou stáje je ale nadále Španěl Alberto Contador.



„Naše strategie zůstává stejná,“ prohlásil Bjarne Riise, sportovní ředitel Saxo Tinkoff. A tím bylo vše dané. Povýšení českého borce se nekoná. Kreuziger je sice v pohodě, vylepšuje svá historická maxima na Tour, ale v týmu mu zůstává pozice pomocníka a ochránce slavného Contadora.

Riis by to změnil jedině v případě, kdy by sám Alberto řekl, že není schopen funkci lídra dál zastávat. A to se nestalo,“ potvrzuje jasné dané notičky pro Tour Roman Kreuziger starší, závodníkův otec a sám bývalý cyklista.

Připouští, že dvojnásobný vítěz Tour Contador ho zatím nenadchl. „Může se stát, že se nakonec rozjede. Ztracené to zatím není, ale pořád není v top formě, kterou by měl uplatnit v posledním, nejnáročnějším týdnu, až se bude rozhodovat v alpských etapách,“ myslí si Kreuziger senior.

„Roman sice postupuje průběžným pořadím výš a výš, ale těžko říct, jak se to bude v týmu vyvíjet dál,“ nepodléhá přehnanému optimismu. Je ale jasné, že jej výkony syna těší. Co stojí za jeho pohodou? „Není jediným lídrem, jako to měl v Astaně. Je k ruce Albertovi, psychická tíha na něm neleží. Necítí tolik stres, nemá co zkazit.“

Více o Tour de France čtěte v pondělním vydání deníku Sport!

Peloton krátce po startu 9. etapy Tour de France 2013
Peloton krátce po startu 9. etapy Tour de France 2013

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud